• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Avustralya'da deve katliami!!!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O zaman burada boşa duyar kasmış. Diğer türlü olsaydı saygı duyabilirdim

evet bende bu görüşümden bahsettim eğer hiç bir şekilde hayvan eti yemiyor olsalardı saygım sonsuz ama et,tavuk balık vs yedikleri halde
hurrraaa " kurban katliaaam" diye gezmeleri
"yahu bu ne iki yüzlülük" dedirtiyor..
ayrica zaten genelde
"yallah arabistana"diyenlerle
"kurban katliam" diyenlerin aynı zihniyet olduğunu düşünüyorum
noelde sesleri cikmayanlar kurbanda hayvan sever oluyor..
yanı sorun katliam değil din'e inanca bir şekilde laf dokundurmak..

evet insanlar iki yüzlü..
et yiyip kurban bayramı katliam diyenler iki yüzlü..
kurban bayramı yaklaşınca ayağa kalkan hayvanseverler noelde sustuklari için iki yüzlü..

katliamla öldürülen hayvanlar için kurbanda ayağa kalkan kesimi
suriye de katliam varken
ırakta gazzede
doğu türkistan da ve sayamadığım bir sürü Müslüman ülkesinde katliam varken ayakta niye göremiyoruz?
konu can ise hayvan/insan fark etmeksizin niye kurbanda ayağa kalktıkları gibi kalkmıyorlar.?
işte bu yüzden insanlar iki yüzlü..
can ise katliamsa konu eğer
din ırk dil ayırmaksızın konu açılsın asıl katliamlar duyurulsun o zaman..
ama önemli değil nede olsa öldürülen müslümanlar..
Konuyu burada baya bir saptirmissiniz, istersiniz bunları ayrı başlık altında yazın.

Bazen hayretle okuyorum buradaki mesajları.
Vegan olmama rağmen kimse sormadığı/ bilgi almak istemediği sürece karışmam ve saygı duyarım.
Ama bu konu bile nasıl birden din ve siyasete kaydı çözemiyorum.

evet bende bu görüşümden bahsettim eğer hiç bir şekilde hayvan eti yemiyor olsalardı saygım sonsuz ama et,tavuk balık vs yedikleri halde
hurrraaa " kurban katliaaam" diye gezmeleri
"yahu bu ne iki yüzlülük" dedirtiyor..
ayrica zaten genelde
"yallah arabistana"diyenlerle
"kurban katliam" diyenlerin aynı zihniyet olduğunu düşünüyorum
noelde sesleri cikmayanlar kurbanda hayvan sever oluyor..
yanı sorun katliam değil din'e inanca bir şekilde laf dokundurmak..
+1000

Konuyu burada baya bir saptirmissiniz, istersiniz bunları ayrı başlık altında yazın.

aksine konuyu neden saptırmış olayım
katliamsa bu da katliam hayvan/insan ne fark eder can değil mi ikisi de ?
anlamak isteyenler gayet güzel anladı bence..

Birde burada bence kimse din düşmanlığı yapmıyor. İnsanlar
Bazen hayretle okuyorum buradaki mesajları.
Vegan olmama rağmen kimse sormadığı/ bilgi almak istemediği sürece karışmam ve saygı duyarım.
Ama bu konu bile nasıl birden din ve siyasete kaydı çözemiyorum.
Bir vegan olarak bunu bende anlamadım ki bende kimseye hicbirsekilde dayatma yapmam. Fikir almak isteyen olursa yardımcı olurum. Ne meraklı insanlar hemen dinden filan bahsetmekte. Bu kadar merakı biraz ekolojik denge için kullansaydilar eminim dünyadaki bir çok sorun kendiliğinden çözülürdü

Birde burada bence kimse din düşmanlığı yapmıyor. İnsanlar

Bir vegan olarak bunu bende anlamadım ki bende kimseye hicbirsekilde dayatma yapmam. Fikir almak isteyen olursa yardımcı olurum. Ne meraklı insanlar hemen dinden filan bahsetmekte. Bu kadar merakı biraz ekolojik denge için kullansaydilar eminim dünyadaki bir çok sorun kendiliğinden çözülürdü

evet dini inancı diline dolayanlara söyleyin olur mu ?
mesela kurbandan bahsederken başka inançların da festival için kestikleri işkence ettikleri köpeklerden hindilerden hayvanlardan da bahsedebilirler..
insanların bam teline dokunup bir din inanca laf dokundurulursa cevaplar da boyle gelmesi olagan degil midir ?

Arkadaşlar ben oyle surekli konu acan bir insan değilim, ama bu haberi okuyup Avustralya'daki akrabalarımdan da teyit ettigimden beri kalbim sıkışıyor... Zaten yangında yokolan 500 milyon canlıya kahroldum... Simdi de kuraklık yüzünden Develeri öldüreceklermiş bu nasıl bir vahşet kafayı yicem:kızgın::kızgın: cidden elimizden bir şey gelmeyecek de boyle seyredecek miyiz bir seyler söyleyin lutfen:KK62:
😔😔😔

ahahah komiksiniz...
Eğlenmene sevindim ☺ kurban olayını örnek veren arkadaş zaten yazmıştı her türlü acı çektirme olayına karşı olduğunu. Hemen savunmaya geçmeyin saldıran olmadı çünkü. Güzel güzelde anlaşabiliriz. Ben bir veganım mesela. Bir süre içinde canlı olan birşeyi yemeyi Red ediyorum. Sadece insanım diye ve onu öldürme gücüm var diye bir yaşama son vermek bana barbarca geliyor. Canlılarin doğal süreçleri içinde doğup büyüyüp ölmesi gerektiğini savunuyorum.

Eğlenmene sevindim ☺ kurban olayını örnek veren arkadaş zaten yazmıştı her türlü acı çektirme olayına karşı olduğunu. Hemen savunmaya geçmeyin saldıran olmadı çünkü. Güzel güzelde anlaşabiliriz. Ben bir veganım mesela. Bir süre içinde canlı olan birşeyi yemeyi Red ediyorum. Sadece insanım diye ve onu öldürme gücüm var diye bir yaşama son vermek bana barbarca geliyor. Canlılarin doğal süreçleri içinde doğup büyüyüp ölmesi gerektiğini savunuyorum.

kimseye saldırmıyorum.
bu görüşten bahsediyorum sanirim siz anlamadınız yada anlamak istemediniz her türlü hayvan ölümüne(kendi doğal süresinden bahsetmiyorum) karşı olanlara saygım var..
ama hunharca et yiyip kurban katliamdır diyen iki yüzlüdür diyorum...

peki kozmetikte ve temizlik ürünlerinde vegan ve hayvanlar üzerinde denenmemiş ürünleri mi tercih ediyorsunuz?

kimseye saldırmıyorum.
bu görüşten bahsediyorum sanirim siz anlamadınız yada anlamak istemediniz her türlü hayvan ölümüne(kendi doğal süresinden bahsetmiyorum) karşı olanlara saygım var..
ama hunharca et yiyip kurban katliamdır diyen iki yüzlüdür diyorum...
Saldırıyorsun demedim ki ben, bak yine bir hışımla okuyorsun yazılanları, bu yüzden zaten kimse kimseyi anlamıyor dünyada. Ve evet haklısın et yiyip kurban katliamdır diyen benim içinde ikiyüzlü. Ama aynı zamanda benim için tüm et yiyenler ama hayvan hakları konusunda hassasmış gibi yapanlarda ikiyüzlü. Hayvanları seven insan et yemez çünkü bence ☺️

peki kozmetikte ve temizlik ürünlerinde vegan ve hayvanlar üzerinde denenmemiş ürünleri mi tercih ediyorsunuz?
Tabiki, birincisi ben hiç makyaj yapmam. Yüzüme sürdüğüm tek şey saf hindistancevizi yağı. Ve temizlik ürünü de kullanmıyorum. Mis gibi sirke var. Harika bir temizlik ürünü. Üstelik doğada hiç kalıntı bırakmıyor ☺️. Birde kullandığım çamaşır deterjanı var. Ökolojik oda.

Adamların yaptığı hayvan katliamı.
Afrikaya filan göndersinlerde aç insanlar doysun yazık .
Yanlış yanlışla devam ediyor .

Tabiki, birincisi ben hiç makyaj yapmam. Yüzüme sürdüğüm tek şey saf hindistancevizi yağı. Ve temizlik ürünü de kullanmıyorum. Mis gibi sirke var. Harika bir temizlik ürünü. Üstelik doğada hiç kalıntı bırakmıyor ☺. Birde kullandığım çamaşır deterjanı var. Ökolojik oda.
deterjanın markasını alabilir miyim lütfen? bir de leke çıkarmada başarılı mı? ben de yavaş yavaş vegan ürünlere geçiyorum arayıştayım :) ama vegan değilim et yiyorum✌🏻

deterjanın markasını alabilir miyim lütfen? bir de leke çıkarmada başarılı mı? ben de yavaş yavaş vegan ürünlere geçiyorum arayıştayım :) ama vegan değilim et yiyorum✌🏻
Türkiye'de varmı bilmiyorum ama ben Frosch markasını kullanıyorum. Bulabilirsen güvenle kullanabilirsin ☺️ veganligi araştırıp bu konuda görüşleri okudukça ben inanıyorum birgun vegan olacağına, sonuçta biryerden başlamak gerek değil mi? Bende vegan değildim sonuçta bir zamanlar. Sana kendini iyi hissettirecek yolu bulmani diliyorum canı gönülden 💕

Türkiye'de varmı bilmiyorum ama ben Frosch markasını kullanıyorum. Bulabilirsen güvenle kullanabilirsin ☺ veganligi araştırıp bu konuda görüşleri okudukça ben inanıyorum birgun vegan olacağına, sonuçta biryerden başlamak gerek değil mi? Bende vegan değildim sonuçta bir zamanlar. Sana kendini iyi hissettirecek yolu bulmani diliyorum canı gönülden 💕
frosch markanın yumuşatıcı ve bulaşık deterjanını kullanıyorum ve seviyorum çamaşır için olanı denemedim denerim en kısa zamanda :) teşekkür ederim ❤️

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X