• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Avukat arkadaşlar bakabilir mi? İstifa Hakkında

lavieenrose26

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2020
989
1.180
63
👋🏻merhabalar

Ben iş yerimden istifa edeceğim. 8 haftalık ihbar sürem var ancak ben 6 nisana kadar ücretsiz izindeyim. Yani ihbar sürem ücretsiz izine denk geliyor. Bu durumda ayrılmak için ihbar süremin dolmasını beklemeli miyim yoksa istifa ettiğim gün ayrılabilir miyim?
Şimdiden teşekkürler 🌸

Sgkyi arayıp sorabilirsiniz bunu. Benzer bir şeyi ben de sormuştum. Cevap veriyorlar. İhbar süresinde kişiyi çalıştırmak iş yerinin inisiyatifine kalmış bir durum. Bazen gelme diyorlar, bazen de gelmeni istiyorlar. İş arama izninden dolayı sanırım 2 hafta otomatik olarak düşüyor da. Yıllık izinleriniz ve ek mesaileriniz de düşülür. Ücretsiz iznin ne etkisi olacağını bilemedim.

Ayrıca istifa edince kıdem tazminatı hakkınızdan olacaksınız. Konuşursanız iş yerinizle belki sizi işten çıkarırlar. İşsizlik maaşını da bu şekilde alabilirsiniz. Sanırım doğum yaptığınız için ayrılmak istiyorsunuz, belki ekstradan haklarınız vardır. En garantisi en başta dediğim gibi sgkyi aramak. Görevliler konuya hakimler sonuçta.

Back