Merhaba, kefil asıl borçlu gibi borçtan sorumludur.. ama öncelikle kendisine icra dairesinden yazı gelmeli..kisiye tebliğ edilmeli.. su kadar borcunuz var ve su kadar günde ödeyin veya itiraz edin yazar..Arkadaşlar merhaba, hepinize iyi akşamlar. Danışmamız gereken acil bir konu var. Umarım yardımcı olabilen çıkar.
Bir arkadaşım Haziran 2018 tarihinde taksitli mobilya almış 15.000 TL değerinde. Daha doğrusu nişanlısı alıyor, arkadaşım kefil görünüyor. Nişanlısı serbest meslek. Sigortalı vs çalışmıyor. Arkadaşım kurumsal bir şirkette çalışıyor, sigortalı. Bu alışveriş için 1.400 TL peşinat vermişler. Üzerine de Kasım ayı dahil taksitleri ödemişler. (Taksit tutarı her ay için 1.300 TL)Nişanlısının işlerinde bozulma olmuş. Aralık, ocak ve şubat yatırılmamış. Faiz de işlemiş.
Alacaklı firma borcu avukata vermiş. Avukat aramış "Borcunuz 20.000 TL gün içinde ya da ikiye bölerek 15 gün içinde ödeyin, taksitlendirme yapamayız" demiş.
E devlette de icra dosyası açık görünüyor. Böyle bir paraları yok. Ve bu süreç nasıl işliyor bilemiyoruz. Haciz mi gelir eve, maaşa mı (sigortalı olan kefil arkadaşım sadece) haciz gelir, başka bir ödeme yolu var mıdır?
Ne yapılabilir? Olumlu ya da en kötü sonuç ne olabilir? Bilgisi olanlar paylaşabilir mi, şimdiden teşekkürler.
O zaman icra belgesini gönderin biz borca itiraz edelim desinler başka çare kalmıyor. Ellerindeki dekontları kaybetmesinler. Bunu bir avukata danışıp yaparlarsa hatta avukat ararsa daha iyi olur.Hepinize teşekkür ederiz.
Nişanlısı şu anki ekonomik durumdan iş yapamamış maalesef. Arkadaş da zaten evin belli ödemelerini yaptığından ödeyememişler. Şuan zaten çok üzgün. Tekrarı olacağını zannetmiyorum.
Ödenen dekontlar ellerinde. Alacaklının avukatı anlaşmıyor. 20bin tl tek kalemde ödenecek diyor.
Hayır öyle birşey demeyin . Borca itiraz ettiğinde , haksız çıktığında üstüne birsürü borç biner. İcra inkar tazminatı Dava vekalet ücreti , dava giderleri gibiO zaman icra belgesini gönderin biz borca itiraz edelim desinler başka çare kalmıyor. Ellerindeki dekontları kaybetmesinler. Bunu bir avukata danışıp yaparlarsa hatta avukat ararsa daha iyi olur.
Doğrudur. Ben de avukat ile görüşüp yapılmadı daha uygun yazdım zaten. Peki ödemeleri gereken aslında 8bin lira var bunlar dahi eklense 20bin lirayı aşar mı? Şu an istenen 20 bin lira ve hemen isteniyor. Avukat ile anlaşılsın dediğimizde anlaşma olmayacağı söylenmiş onu yazdı arkadaş. Anlaşma yolu yoksa ne yapılmalı?Hayır öyle birşey demeyin . Borca itiraz ettiğinde , haksız çıktığında üstüne birsürü borç biner. İcra inkar tazminatı Dava vekalet ücreti , dava giderleri gibi
Doğrudur. Ben de avukat ile görüşüp yapılmadı daha uygun yazdım zaten. Peki ödemeleri gereken aslında 8bin lira var bunlar dahi eklense 20bin lirayı aşar mı? Şu an istenen 20 bin lira ve hemen isteniyor. Avukat ile anlaşılsın dediğimizde anlaşma olmayacağı söylenmiş onu yazdı arkadaş. Anlaşma yolu yoksa ne yapılmalı?
Bu işler öyle beyanla olmazki. Neyi takibe koydular . Ortada senet varsa , ödeme yaptıkça senetleri geri almış olmaları lazım. Tabiki haklılarsa , kısmi itiraz yapabilir , onlar dava açtığında da belgelerini sunarlar. Ama haksız itirazda borç katlanır . Mümkünse karşı tarafın avukatı ile yüz yüze görüşünce avukat açıklama yapar . Ama tabi süreye dikkat . Borca itiraz süresi ödeme emrinde yazar . Kaçarsa itiraz hakkı düşer .Doğrudur. Ben de avukat ile görüşüp yapılmadı daha uygun yazdım zaten. Peki ödemeleri gereken aslında 8bin lira var bunlar dahi eklense 20bin lirayı aşar mı? Şu an istenen 20 bin lira ve hemen isteniyor. Avukat ile anlaşılsın dediğimizde anlaşma olmayacağı söylenmiş onu yazdı arkadaş. Anlaşma yolu yoksa ne yapılmalı?
Bu işler öyle beyanla olmazki. Neyi takibe koydular . Ortada senet varsa , ödeme yaptıkça senetleri geri almış olmaları lazım. Tabiki haklılarsa , kısmi itiraz yapabilir , onlar dava açtığında da belgelerini sunarlar. Ama haksız itirazda borç katlanır . Mümkünse karşı tarafın avukatı ile yüz yüze görüşünce avukat açıklama yapar . Ama tabi süreye dikkat . Borca itiraz süresi ödeme emrinde yazar . Kaçarsa itiraz hakkı düşer .
Açık yazıyorsa başlatılmış demek , tebligatta yoldadır. Şimdi ben yaklaşık beş senedir icradan uzaklaştım . Arkadaşlarımdan duyduğum bir değişiklik olmuş. Uygulamalı yapmadığım için net bilmiyorum . Taksitlendirme yapılıyor icra dairesinde . Ama o bildiğim kadarıyla taksit sayısı az . Yalnız avukat sizden taahhüd alırsa , taksit sayısını artırabilir. Ancak taahhüd ihlal edildiğinde 3 ay hapis cezası var . Ona göre . Dediğim gibi uygulamalı yapmadığım için bir gidip sorsunlar icra dairesine . Onların karşı tarafın rızası olmadan yapabildiği taksit durumu nasılmış . Dört taksit ve ilki peşin diye hatırlıyorum .Sadece e devlette icra dosyası açık yazıyor. Herhangi bir tebligat gelmedi. Yüzyüze görüşüldü sadece ikiye böleriz 15 gün içinde hepsi ödenmek zorunda demiş avukat.
İcra dairesine gidilse taksitlendirme yapılır mı? Eve değil de maaşa haciz gelmesi korkusu var arkadaşımda.
Taksit yaptiklarinda duzenli odeyecekler mi peki taksit aslinda tahaddut oluyor eger odeyemezse 3 aylik hapis cezasi oluyor tahaddut ihlali oluyor.Sadece e devlette icra dosyası açık yazıyor. Herhangi bir tebligat gelmedi. Yüzyüze görüşüldü sadece ikiye böleriz 15 gün içinde hepsi ödenmek zorunda demiş avukat.
İcra dairesine gidilse taksitlendirme yapılır mı? Eve değil de maaşa haciz gelmesi korkusu var arkadaşımda.
Sadece gözünü korkutuyor.Hepinize teşekkür ederiz.
Nişanlısı şu anki ekonomik durumdan iş yapamamış maalesef. Arkadaş da zaten evin belli ödemelerini yaptığından ödeyememişler. Şuan zaten çok üzgün. Tekrarı olacağını zannetmiyorum.
Ödenen dekontlar ellerinde. Alacaklının avukatı anlaşmıyor. 20bin tl tek kalemde ödenecek diyor.
Özelden ayrıntılı yazdım . Maaş konusunda ek olarak mahkeme görülmesi söz konusu değil. Takip kesinleşir kesinleşmez , yani ödeme süresi dolar dolmaz işyerine maaş haczi yazısı gönderebilir. Evdeki eşyalarında hepsi haczedilemez doğru . Yaşama devamı engellemeyen şeyler haczedilir. Şu dönemde ev haczi çok tercih edilen bir yöntem değildir. Ama belli olmaz avukat gelip bakmak isteyebilir. Yarar görürse dener.Maaşa haciz gelmesin yeter ki öderiz bir şekilde diyor. Ama ileteceğim bu durumu.
Peki diyelim ödenemedi. Taksitlendirilemedi. Mahkeme görülüyor ve maaşa haciz mi geliyor? Taşınır/taşınmaz malı yok üzerine ikisinin de. Evdeki eşyaları da yaşama devam edebilme açısından haczedemiyorlarmış doğru mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?