- 2 Şubat 2017
- 3.300
- 3.460
- 133
- Konu Sahibi Turkish Delight
-
4 yılım 5 dolmasi lazım bildiğim kadariylaBeşinci yılınız olduğu için davayla her türlü 4.500 olmasın da hadi 4000 olsun yükseltir yani.
Yapabileceğiniz pek bir şey yok.
Bir- iki yıllık kiracı olsanız değişirdi durum.
lakin kesin olarak tarih belirtmek gerekli diyorbenim bildiğim tahliye tahattünamesi imzaladıysanız istediği zaman çıkartabilir.
Yanlız bunlar uyanik 1 defa sözleşme yapıyor girerken bir Daha tekrarlamiyorlar parayı hesaba yatiriyorsunuzKira sözleşmesi dolmadan yapılan tahliye taahhütleri geçersizdir. Bu sebeple çıkartamaz kimseyi.
tufe oranına göre zam yapması gerekmez mi sizce 1750 den 4500 e omu kazanır sizce ben açmayı düşünüyordum daKira tespit davası açarsa da zaten emsal kiralara neredeyse çekilebilir. Adamın yasal hakkı bir yerde.
her koşulda ben haksız çıkacağım sanirimGeçen konunuzda da yazmıştım. Aslında beş yılın sonunda kiralar güncellenebiliyor. Sizin bir yılınız daha varmış. Ancak, bir yıl daha o evde kalıp bir yılın sonunda daha yüksek kiralarla karşılaşacaksınız. 3000-3500 bandına çekip gelecek sene yıllık kira artışı şeklinde artış önerirseniz daha karlı çıkarsınız. Ya da ekim kasım ayına kadar süre isteyin ve piyasaların biraz daha durulduğu dönemde evden ayrılın.
Şunu kastettim, şu anda dava açsanız o tahliye taahhütnamesini devreye sokamazlar çünkü henüz sözleşmeniz dolmadı ki, o tahliye taahhütnamesini ilk girerken imzalatmalarının amacı şudur: Yarın bir gün sözleşme dolar da kiracı ısrarla çıkmazsa diye yapılan bir uygulama. Ama şu an sizin durumunuzda sözleşme devam ediyor, tahliye için tek imkanları var o da kira bedelini geciktirmeniz ve 2 kere ihtar çekmiş olmaları. Böyle bir şey de yaşanmadığı için tahliye imkanları kapalı.Yanlız bunlar uyanik 1 defa sözleşme yapıyor girerken bir Daha tekrarlamiyorlar parayı hesaba yatiriyorsunuz
Şu an size tefe tüfe üstü yapamaz. Beş sene dolduktan sonra yapabilir. Siz kabul etmezseniz dava yolu gözükür;ama zararlı çıkabilirsiniz, ortayı bulmakta fayda var.tufe oranına göre zam yapması gerekmez mi sizce 1750 den 4500 e omu kazanır sizce ben açmayı düşünüyordum da
anladım çok teşekkür ederimŞunu kastettim, şu anda dava açsanız o tahliye taahhütnamesini devreye sokamazlar çünkü henüz sözleşmeniz dolmadı ki, o tahliye taahhütnamesini ilk girerken imzalatmalarının amacı şudur: Yarın bir gün sözleşme dolar da kiracı ısrarla çıkmazsa diye yapılan bir uygulama. Ama şu an sizin durumunuzda sözleşme devam ediyor, tahliye için tek imkanları var o da kira bedelini geciktirmeniz ve 2 kere ihtar çekmiş olmaları. Böyle bir şey de yaşanmadığı için tahliye imkanları kapalı.
6 ayda bir asgari ücrete yüksek zam yapıldığı enflasyonun tavan olduğu dönemde, yakında ev kiraları da 6 ayda bir zamlanır.tufe oranına göre zam yapması gerekmez mi sizce 1750 den 4500 e omu kazanır sizce ben açmayı düşünüyordum da
anlaşamıyoruz maalesefŞu an size tefe tüfe üstü yapamaz. Beş sene dolduktan sonra yapabilir. Siz kabul etmezseniz dava yolu gözükür;ama zararlı çıkabilirsiniz, ortayı bulmakta fayda var.
Mahallenizdeki emsal kiralar ne kadar? 500-750 TL altını teklif edin. Her yıl artış yapıldı mı kiranızda ve siz de uyum sağladıysanız kabul edecektir diye düşünüyorum.Artışlar tam yapılmadı ise ya da hep aşağı yuvarlandı ise (1500 lira olsun kira %30 zam yapılması gereksin mesela 1950 olsun demek yerine 1750 mi oldu) ev sahibinini de düşünmek gerekiyor.anlaşamıyoruz maalesef
Şu an sanırım 2350 2400 bandında yapabilir kirayı maximum, %35 diye hatırlıyorum. Beş seneniz bir sene sonra dolduğunda emsal kiralar 5 ise, siz örneğin 4’ten kapıyı açar teklif edersiniz. Ortayı bulursunuz umarımanlaşamıyoruz maalesef
bunun mantığı ne ki?Şunu kastettim, şu anda dava açsanız o tahliye taahhütnamesini devreye sokamazlar çünkü henüz sözleşmeniz dolmadı ki, o tahliye taahhütnamesini ilk girerken imzalatmalarının amacı şudur: Yarın bir gün sözleşme dolar da kiracı ısrarla çıkmazsa diye yapılan bir uygulama. Ama şu an sizin durumunuzda sözleşme devam ediyor, tahliye için tek imkanları var o da kira bedelini geciktirmeniz ve 2 kere ihtar çekmiş olmaları. Böyle bir şey de yaşanmadığı için tahliye imkanları kapalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?