Avrupa’da Yaşamak Cidden İyi mi ?

Almanya'nın her yeri aynı değil sonuçta.Burada bir üye vardı Almanya'da bir Türk mahallesinde yaşıyordu mesela orada bile toplum baskısını hissediyordu,gideceğiniz yere gerçekten uyum sağlar mısınız yoksa özler misiniz bence bunlar çok kişisel.Avrupa'nın her yerinin de aynı olduğunu sanmıyorum,daha muhafazakar ya da ırkçılığın daha yukarıda olduğu ya da daha az olduğu ülkeler vardır.Ama ne bileyim şansım olsa Almanya tercih edeceğim bir ülke olmazdı.

Linkedin var mı? Bir şey çözdürmüşler çocuğa sonra yüz yüze görüşme omu da geçince gel başla demişler
hii evet çoğu şirket böyle alımlar yapıyor yurt dışında. hatta yurtiçinde de. linkedin hesabım yok ama böyle giderse yakında linkedin e hızlı bi giriş yapıcam : d bu arada yazılıma yönelmenizi ben de tavsiye ederim. daha çok iş alanı açılır elektronikçiler pek yazılım bilmediğinden bileni tercih ediyorlar hep. o da nadir bulunuyor sanırım.

hii evet çoğu şirket böyle alımlar yapıyor yurt dışında. hatta yurtiçinde de. linkedin hesabım yok ama böyle giderse yakında linkedin e hızlı bi giriş yapıcam : d bu arada yazılıma yönelmenizi ben de tavsiye ederim. daha çok iş alanı açılır elektronikçiler pek yazılım bilmediğinden bileni tercih ediyorlar hep. o da nadir bulunuyor sanırım.
Nereden başlayayım özelden yazıyım mı size Ya da diğer insanlarda bilgilensin çok çok az Java biliyorum ama nasıl gelişir bilmem

Öncelikle yurt dışına gitmek de yaşamak da zannedildiği gibi kolay değil. Yurtdışında yaşayan sonradan giden veya orda doğmuş çok akrabam var özellikle Almanya ve İsviçre’de. Sizin dil seviyeniz nasıl, ekonomik durumunuz nasıl? Türk lirasının değersizliği ortada orada işten maaş alıncaya dek geçinebilecek maddi durumunuz var mı?

Sitede daha önce de Aytemiz misin demişlerdi de can sıkmaya başladı... Herhalde çok işsizsiniz İnsanlara taktığınıza göre 😂

işsizim evet. neyse uzatmanın anlamı yok sen tavsiyelerini al ama bence bazı kelimeleri kullanma konularında “maddiyat, hesap ödemek” vs. o zaman kendini ele veriyorsun. ;)

Nereden başlayayım özelden yazıyım mı size Ya da diğer insanlarda bilgilensin çok çok az Java biliyorum ama nasıl gelişir bilmem
nereden mezunsun bilmiyorum ama öncelikle kendi alanını iyice bilmen lazım. basit esdeğer direnç hesabından devre hesabına. temelin iyiyse yazılım çok mühim elektronikte C/c++ la bi şeyler yapmak lazım. java mava boşver. kendi kendine yürüttüğün projeler olsun en çok o öne çıkarır. bir github hesabın olsun mesela yaptıklarını paylaşabilirsin.
eğer bir şeyleri aşmışsan c falan bilmek temel şeylerdir. embedded linux a yönelmeni tavsiye ederim. arm işlemcilerle çalış hep.

Almanyadakiler kesin dönüş yapıyor... Turkiyede bir işiniz kariyeriniz varsa tavsiye etmiyorum...sıfırdan bir yaşam kurmanız gerekecek unutmayın... :KK69:

Arkadaşlar merhaba ya arkadaşlarımın bir kısmı Almanya’ya filan gitti nasıl cidden orada yaşamak ? Irkçşılk var mı mesela ? Çalışma ortamı nasıl ? Bir arkadaşım kimse yüzümüze bakmıyor diyor cidden öyle mi ?

Ben irkcilikla karsilasmadim, birkac sorun yasadim ama onlar yabanci oldugum icin degildi saniyorum.
Bir de Almanya‘ nin neresi malum Turkiye‘ de bile bu sorunun cevabi degisir?
Turklerin yogun oldugu bir calisma ortami ise lakayt olanlar oluyor diger turlu nasil bir fark olur bilemiyorum, hemsehricilik yok isinde iyiysen iyisindir.

Yurtdışında yaşam dışardan görüldüğü kadar zor değil ama kolayda değil bence ...
tabii ki ne yapacağına bağlı. Geçerli bir meslek , dil varsa çok güzel yaşarsın . Ama gideyim fabrikaya gireyim dersen yine Türkiye’ye göre daha iyi yaşarsın (maddi olarak /çünkü hayat daha uygun ) ama manevi olarak tatminsizlikten dolayı mutlu olabilir misin bilemem ...
Nasıl geleceksin bilmiyorum ama kaybedecek birşeyin yoksa dene , en azından denedim dersin ;)
Bol şans !

Arkadaşlar merhaba ya arkadaşlarımın bir kısmı Almanya’ya filan gitti nasıl cidden orada yaşamak ? Irkçşılk var mı mesela ? Çalışma ortamı nasıl ? Bir arkadaşım kimse yüzümüze bakmıyor diyor cidden öyle mi ?
oraya uyum sağlarsan, medeni olursan,kısa sürede dil öğrenirsen bi sorun olacağını sanmıyorum..erkek kardeşim evlenip gitti almanyaya, eşide türk örf ve adetlerini çabuk benimsedi ve hiçbir sorun yaşamadı...ayrıca çalışkan ve disiplinli bir memleket...

Neden bunu biraz açar mısınız ☺ çok çok az bilgim var sadece ...

geleceğin en gerekli ve öncelikli mesleği yazılım olacak kesinlikle.. ben çocuklarıma da söylüyorum, gelecekte ya o robotları programlayan olacaksınız ya da o robotların altında çalışan :) artık yazılım dili öğrenmek de zor değil, kaynak çok ve çeşitli.. bunun yanında freelance iş yapabilirsiniz, yurt dışına başvurabilirsiniz, kendi programınızı yapıp pazarlayabilirsiniz.. ayrıca zevklidir de, laptop'ınızı alır cafe de, evde, parkta çalışırsınız.. bir kere daha sevdim ya işimi, ne güzel anlattım :27:

sanırım bız gıdıcez yurt dısına
esım muhendıs muhendıslerın ozellıkle yazılımcıların turkıyede ısı yok
bılgısayar muhendısını format atan kablo ceken kamera baglayan toner dolduran kişiler zannedıyorlar bu ulkede :D

geleceğin en gerekli ve öncelikli mesleği yazılım olacak kesinlikle.. ben çocuklarıma da söylüyorum, gelecekte ya o robotları programlayan olacaksınız ya da o robotların altında çalışan :) artık yazılım dili öğrenmek de zor değil, kaynak çok ve çeşitli.. bunun yanında freelance iş yapabilirsiniz, yurt dışına başvurabilirsiniz, kendi programınızı yapıp pazarlayabilirsiniz.. ayrıca zevklidir de, laptop'ınızı alır cafe de, evde, parkta çalışırsınız.. bir kere daha sevdim ya işimi, ne güzel anlattım :KK53:

Ay bana özelden yaz, ben bir daha okumak ıstıyorum ne okuyayım nereden başlayayım. Yazılıma yönelmek istiyorum zira.

Kesinlikle yaşadığın şehir önemli.
Birkaç şehrini gezdim kiminde sanki Türkiye'desin, kimi eve burası Almanya...
Ama ben çok sevdim Almanya'yı.
Sistemleri çok oturmuş.

Back
X