Avon parfümlerinden hangisi size uygun

parfumkokusu

hola!
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2013
2.933
2.844
373
Slm kızlar,
Bu konuyu açma amacım avonun testerlarına çok kolay ulaşamadığımız için kokular hakkında pek fikir sahibi olamıyoruz. Bende fikir edinmenize yardımcı olmak amacıyla topiği açtım.başlamadan şunu da unutmamak gerekir ki ,koku kişisel zevklere dayanır. Kiminin çok sevdiği kokudan kimisi nefret edebilir. Ama tarzınızı biliyorsanız en azından sipariş verirken hangi parfümü sevebileceğinizi tahmin edebilirsiniz.
Öncelikle fergie serisi ile başlayalım.
OUTSPOKEN: ÇİÇEKSİ- MEYVELİ sümbülteber kokusu, canlandırıcı yaban mersini, ahududu, yaban çileği--- koku gayet kalıcı, meyveden çok çiçek ağırlıklı bir koku.. kişisel fikir: bence bu seri içinde en iyisi
OUTSPOKEN- FRESH: Çiçeksi – meyveli Liçi çiçeği,guava çiçeği ve kremsi sandalağacı ----Sportif bir koku. Gayet fresh bir his veriyor. Bu tarz kokuları seviyorsanız bunu da sevebilirsiniz.
VİVA BY FERGİE: çiçeksi--- Lavanta ağırlıklı bir koku. Hatta kişisel fikrim baya ağır ve erkek parfümü gibi kokuyor. Ben hiç sevmedim. Ama kalıcılık kesinlikle en kalıcısı bu seride. Elimi yıkasamda gitmedi kokusu.
FAR AWAY BELLA: meyveli-çiçeksi--- genç yaşlara hitap edebilecek meyveden çok bence şekersi bir kokusu olan güzel bir koku. Özellikle durdukça güzelleşiyor. Ama bende far away kadar kalıcı olmadı. Bir de far away tutkunları bu bella da aradıklarını bulamayabilirler. Far away’in ağır kadınsı halinin daha çok sevimli bir yansıması olarak düşünülebilir. Ama koku olarak gayet hoş.
PREMİERE LUXE: çiçeksi—yasemin, gardenya, manolya..bunu bella ile bilerek alt alta yazdım. Nedeni de şekersi kokusu. İlk sıktığımda ıyyy bu nasıl bir şekersi kokudur berbat dedim.. aşırı ağır… ama yarım saat sonra o ağır tatlılık gitti ve yerine daha kadınsı bir koku kaldı. Şekersi kokulardan beklenmeyecek bir şey benim için ama bayıldım resmen.
FEMME: belirgin yoğun çiçeksi koku.. biraz sıradan ama çiçek kokusu tutkunuysanız yani alt notası üst notası sağı solu çiçek olsun benim olsun diyorsanız işte bu parfüm o parfüm oluyor..
İNSTİNCT FORBİDDEN: aşık olduğum yaz kokusu. yeni elime ulaştı ama resmen taptım kokuya. tam bir kırmızı meyve ve çiçek karışımı ama benim gibi baharat tutkunları için ideal birazcık ağır ama kış kokuları kadar da ağır olmayan yemeyip yanında yatılası koku.. bu parfümü far away, LBD, RARE GOLD severler yaz parfümü olarak alternatif olarak seçebilirler. beğeneceklerini umuyorum. kalıcılık düzeyi ise orta.
DEVAMI GELECEK AMA KALICILIK HAKKINDA DA FİKİR YAZMAK İÇİN BİR SÜRE BEKLETİYORUM KOKULARI. AYRICA TEK TEK DENEYİP YAZMAYA ÇALIŞIYORUM KOKULAR KARIŞMASIN DİYE…
SİZDE DENEDİĞİNİZ PARFÜMLERİ YAZARAK BİZE FİKİR VEREBİLİRSİNİZ =)kırmızı yazdıklarım sonradan eklediklerimdir.

Son düzenleme:
SOFT MUSK: çiçeksi- misk: pudralı bir koku. Adı üstünde misk zaten. Bunun hakkında ne yazabilirim bilemiyorum.kimisi nefret etmiş babane kokusu demişler, hacı yağı diyen var.. ama seven de aşık olur. Pudralı olması çok hoşuma gitti. Elinize sıkınca o pudra hissediliyor. Evet biraz ağır ama nedense her avon kokusu gibi yarım saat sonra bir daha koklayın. Ben çok beğendim. Tarzım olmasada…
LİTTLE BLACK DRESS: oryantal- odunsu. Odunsu kokuları sevenler bilir bu kokuyu. Üstünde çok durmaya gerek yok en çok beğenilen avon kokularından biri. Biraz ağır ama ona rağmen bende çok kalıcı olmadı.
TRESELLE: çiçeksi—baymayan bir çiçek kokusu. Avonun en kalıcı kokusu diyemem ama bu kategoride kalıcılık fena sayılmaz.tam bir bahar kokusu. Size o hissi veriyor.

ASPİRE: Çiçek-odunsu--- çok yoğun bir çiçek kokusu. Üst notasını yasemin oluşturuyor. Zaten kokuda yansemini bariz bir şekilde hissedebiliyorsunuz. Çok ağır ancak bir süre sonra koku yerini hafif yasemin ve odunsu tonlara bırakıyor. Kendi fikrim daha çok 30 yaş üzeri kadınların özel gecelerde kullanacağı bir koku.
PUR BLANCA ELEGANCE: meyveli- fresh--- pur blanca hayranlarını ya nefret ettirecek yada aşık edecek bir koku. Gardelya ve vanilya karışımı nispeten fresh kokular kategorisine de girebilecek günlük kullanım için ideal bir koku. İçinde miskin oluşuda alt notalardan dikkat çekiyor. Soft musk kadar olmasada pudramsı yapısını sevdim. Yinede kalıcı değil maalesef. Hatta en az kalıcılardan diyebilirim. Hemen uçtu gitti.

RARE GOLD: Beyaz çiçek- odunsu--- ilk sıkıldığı anda belirgin bir çiçek kokusu sarıyor. Alt notalarda hafif baharat etkileri de olduğu için gündüz de rahat kullanılabilen çok aşırı ağır olmayan ama yinede çok fresh olarak da adlandırılamayacak bir koku. Çok müdavimi var biliyorum ama yinede kalıcığı bende kısa sürdü. İlk yarım saat hoş bir koku kaldı ama 2-3.saatin sonunda kokuyu alabilmek çok güçtü.
TODAY: Çiçekli- fresh--- Rare gold ile benzer notalarda ama ona göre kesinlikle daha yumuşak bir koku. Hafif fresh bir hava da veriyor. İçeriğinde misk var diyorlar ama ben hiç misk bir yapı göremedim. Ama koku olarak hem çiçek hem de treselle kadar ağır olmasın diyorsanız seçebileğiniz bir koku. Kalıcılığı fena değil. Hatta durdukça daha hoş kokan kokulardan oldu benim için.

PUR BLANCA: Çiçek ve fresh--- çok meşhur seveni fazlaca olan bu nedenle de çok bilinen bir koku.. beyaz çiçek kokusunun yanı sıra oldukçada fresh.. kişisel fikrim bana niveanın deodorantlarını andırdı. Eğer o tarz kokulardan seviyorsanız bu da hoşunuza gidebilir.
ONLY İMAGİNE: meyveli- pudralı.. şekerli kokuları seviyorsanız ve gündüz kullanacaksanız bence seçiminizi bu kokudan yana yapmalısınız.(gece ise premiere luxe) Çok tatlı hafif bir meyve kokusu. Alt notada baymasın diye odunsu bir tonla dengelemişler ve iyi etmişler. Ben çok sevdim. Genç yaş grubuna da yakışır.. kalıcılığı ise fena değil..

WİNDSCAPE: deniz notalı, fresh, alt notada mandalina. Baya fresh bir koku. Denizden çıkmış hissi yaratan yazı özleyenler için ideal olabilir. Ama her şeyin bir sonu vardır der gibi de uçup gidiyor. Kalıcılık çok az oldu benim tenimde.
OUR STORY: vanilya – narenciye notalı… işte ben vanilya aşığım bariz bir vanilya olsun diyorsanız bu koku sizin için.bir dönem impulse yanlış yazmadıysam bir deodorant çıkarmıştı krem rengi. Arkadaşım kullanırdı. Sonra piyasadan kalkınca çok üzülmüştü. İşte o kokuyu özleyenlerdenseniz bu koku onun için.. kalıcılık fena değil..
TOMORROW: Misk- beyaz çiçek--- çok beğenilen bir koku. Ama benim fikrim çiçek kokuları arasında en ağır olanlardan birisi. Çiçek kokulu parfüm seviyorsanız size ağır gelmeyebilir, deneyin diyebilirim. Kalıcılık iyi sayılabilir.

Bence de perceive en güzeli, ama ben kendimde değil başkalarında daha çok beğeniyorum, avon parfümlerinin kokuları güzel ancak çabuk uçuyor

Percef en guzeli

Bence de perceive en güzeli, ama ben kendimde değil başkalarında daha çok beğeniyorum, avon parfümlerinin kokuları güzel ancak çabuk uçuyor

kesinlikle katılıyorum. benim üzerimde de bir çoğu kalmadı. biraz tabi ten yapısı ile ilgili ama soft musk , far away ve far away gold bu üçü üzerimde çok uzun süre kalıyor. hatta far awayi yolda durdurup soran bile oldu. çok bilindik bir kokuymuş ama ben yeni keşfettim. şimdilik memnunum onu kullanıyorum

LITTLE RED DRESS : Bence harika bir koku ve son derece kalıcı böyle meyvemsi bir kokusu var ve kaldıkça daha hoş kokuyor tabi ki de bu benim düşüncem arkadaşların da dediği gibi parfüm kişilerin tenine göre güzelliği değişen bir ürün

benim kullandıklarımı da ben paylaşayım madem:)

city rush - fena değil ama özel bir parfüm de değil. odunsu notaları öne çıkıyor. fresh ve tatlı karışımı bir koku diyebilirim. sabah ve akşam kullanılabilir, ağır bir kokusu yok.

rare gold - bana gündüz sıkınca biraz ağır gelmişti bu kadar yoğun kokacağını tahmin etmemiştim. ama akşam kullanınca fark ortaya çıkıyor, bence gündüz için bayık ama akşam için güzel bir koku. ben hafif vanilya kokusu alıyorum bu parfümde. kalıcılığı 2-3 saat kadar. 25 yaşındayım bence 25-35 yaş arasına hitap ediyor.

only imagine - güzel, çiçeksi bir gündüz kokusu. pozitif enerji verdiğini düşünüyorum. beyaz tene yakışıyor. kalıcılığı gene 2-3 saat kadar. ki avon için iyi bence:)

incandescence - çok değişik bir koku. direkt çiçek ya da meyve diyemem ama daha çok çiçeksi. bu parfümü anlatması biraz zor ama kadınsı bir koku olduğunu söyleyebilirim. bazıları için itici gelebilir, denemeden almayın derim. bence özel bir koku, kalıcılığının artması için vücut kremi ve deodorantını da aldım ama gene maksimum 3 saat filan kalıyor. 3 saat sonra hafif koku yaymaya devam ediyor sanırım, kıyafetten kolay kolay uçmuyor. ilk sıkıldığında yoğun alkol kokusu geliyor, 15 dk içinde koku kendine geliyor.

soft musk - ben musk ve pudra kokusunu sevdiğim için bu parfüme bayılmıştım. yakında gene alacağım. kalıcılığı iyi değil ama kendim koklayınca bile rahatlama hissediyorum o bana yetiyor.. zaten avon'un ucuz parfümlerinden biri olduğu için alınabilir. ama şişesi kocaman o yüzden çantada taşıması zor olacağı için gün içinde yenilemek pek mümkün olmuyor. yine denenerek alınması daha doğru olabilir çünkü musk pudra ve odunsu kokulardan oluşuyor herkese hitap etmez. 30-40'lı yaşlar için çok uygun.

little black dress - çiçeksi ve odunsu kokulardan oluşan güzel bir kadın kokusu. bence her yaşa yakışır. kalıcılığını bilmiyorum, anneme hediye olarak almıştım ama sanırım o da 2-3 saat kadar kalıyordur.

bunun dışında beğenmediklerimi yazacak olursam;
perceive - bayık olduğunu ve özel olmadığını düşünüyorum. kullanılan kokular birbiriyle uyumlu değil, benim için rahatsız edici bir kokusu var.
pur blanca - hafif ve çiçeksi ama 1 saat içinde uçup gidiyor.
surrender - erkekler için olanı ne kadar güzelse kadınlar için olanı o kadar bayık.
far away - bana göre çoook rahatsız edici, hatta burnumun direğini ağrıtan (!) bir koku. far away'in bütün versiyonlarından kaçtım ama bella'nın far away ile ilgisinin olmadığı söyleniyor o yüzden onu deneyeceğim.

Son düzenleme:

evet far away çok sansasyonlu bir koku oldu. kimisi seviyor kimisi nefret ediyor. ben aşık olarak aldım.. ama bir süre kullandıktan sonra kendinden soğutuyor ve çok çabuk sıkılıyorsun. özellikle yaz ayları için çok fazlasıyla ağır. yazın dolabın derinliklerine giriyor kışın aralık ayı gibi yoğun soğuklarda tekrar raflara geri dönüyor bende =) premiere luxe şuanki favorim. çok hoş tatlı bir koku. ve kalıcı da. çok fazla kimsede yok şimdi de femme'yi sipariş verdim. bakalım bekliyorum. onu da yazıcam en yakın zamanda. bu arada bella'yı denedim. evet far away ile pek ilgisi yok. tatlı bir koku o da. ama yinede birazcık ağır. azıcık sıkarsak yaz geceleri için sevmiştim ben. teşekkür ederim paylaşımın için

onu da çok merak ediyorum. sanırım artık satışı yok

Kizlar bende size christian Lacroix serisini sormak istiyorum nasil kokusu. Ben celebre ve treselle kullandm esim treselle kokusunu cok seviyor ama etrafmda herkes bu parfumu kullaniyor ablasi halasi kuzeni. Bu nedenle farkli bir avon kokusu almak istiyorum ama kokularini bilmiyorum. Treselle tarzinda ciceksi onerebileceginz kokusu var mi. Tomorrow kokusunuda merak ediyorum. Sizce hangi kokusunu almaliyim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

canım avonda bence sadece iki koku güzel. biri little black, diğeri de dediğin gibi çiçek kokusu içeren Incandessence. Incandessence yuvarlak bir şişesi var sarı renkte, öneririm. Bazı arkadaşlar bu kokuyu sıktığımda Dior'un Jadore'una benzetirlerdi...

Tsk ederm cnm deneyecegim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

canım bugün elime geçti avon femme.. yeni çıkann bir koku. çiçek kokusu seviyorsan tam sana göre. treselleye yakın bir koku ilk kokladğımda aklıma gelen şey treselle olmuştu ama ondan biraz daha belirgin bir çiçek kokusu diyebilirim. kesinlikle ağır değil. ve bende çiçek kokuları pek kalmaz ama ilginç şekilde bu kaldı.. çiçek kokusu tercihim değil ama ona rağmen sevdim. deneyebilirsin bence sende.tam yaz kokusu..

incandessence hiç denemedim ama dior jadore aşığıydım bende deniycem

CHRİSTİAN LACROİX ROUGE kullanan var mı? çok merak ediyorum fiyatı biraz pahalı diye alıp sevmezsem diye korkuyorum. fikir verebilecek olan var mı? çiçek kokusumu, şeker mi yoksa baharat mı bilen??

incandessence e bayılıyorum resmen çok güzel tam benlik bi koku
avondan aldığım tek şey incandessence'tir
hem hafif bi kokusu var hem de kalıcılığı güzel denemenizi tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…