''Vatandaşlarımız ülkemizde ilaç reklamının yasak olduğunu kesinlikle unutmamalı, bu nedenle ağrı kesici, iyileştirici, tedavi edici, kilo verdirici, gençleştirici, kırışıklık giderici gibi sağlık beyanında bulunularak tanıtılan ürünlerin ilaç olmadığını bilmelidirler. İlaç olmayan bu kozmetik ürünlerin iddia edilen özellikte bir etki göstermesi de mümkün değildir. Yani hiçbir kozmetik ürünün iyileştirici etkisi yoktur. Eğer bir ürünün reklamı yapılıyorsa ilaç değildir, ilaç değilse de zaten sağlıkla ilgili iyileştirici, tedavi edici gibi bir etkisi olamaz.''
Bu ürünlerle ilgili ''Sağlık Bakanlığından onaylıdır'' ya da ''Sağlık Bakanlığı onaylı tıbbi ürün'' şeklindeki tanıtımların gerçeğe aykırı olduğunu vurgulayan Şimşek, ''
Kozmetik ürünler Sağlık Bakanlığından onay alınarak piyasaya sürülmez. Bildirimde bulunulur, ama bu da bir ürünün güvenilir olduğunun kanıtı değildir'' dedi.
Ercan Şimşek, saç ürünleriyle ilgili ''Beyazlık giderici, kepeklenmeyi önleyici, saç çıkartıcı, dolgunluk kazandırıcı'' gibi gerçek dışı tanıtımlara itibar edilmemesini de isteyerek, ''Saç çıkartmak bir ilaç etkisidir. Kozmetik ürünler fizyolojik etki yaratmaz'' ifadelerini kullandı.
Şimşek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ise gıda takviyeleri için ruhsat verdiğini belirterek, bu ürünlerle ilgili sağlık beyanında bulunularak tanıtım yapılmasının da yasak olduğunu sözlerine ekledi.
şu adresten alıntı yaptım
http://www.haberturk.com/saglik/haber/718997-saglik-bakanligindan-onemli-uyari
yazının sonu (yukarıda) ilgi çekici,
hiçbir kozmetik ürün sağlık bakanlığından onaylı olamaz diyor.