• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AVON çok satış yapan temsilcilerini nasıl Cezalandırıyor!

badcat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2014
109
26
28
Arkadaşlar, ben yıllardır Avon temsilcisiyim. Kendime ve ailem için alışveriş yapıyorum. Dışarıya satış yapmıyorum açıkçası. ama ailecek epey yoğun ürün alıyoruz. Bu seneye kadar sistemden memnundum. Her ne kadar son dönemde hediye kotalarının çok yükselmesinden şikayetçi olsam da idare edip gidiyorduk. Senede bir filan düzgün bir hediye kapabiliyordum. en son ekmek kızartma makinesi almıştım, iyiydi..

Ancak bu sene beni Club üyesi yapmışlar. panoramada puanlar filan görüp duruyordum, oh oh güzel puanlarım birikiyordur diye düşünüyordum. 390 tl ve üzerine 600 puan vs yazıyorlardı, ama ben 390 tl hiç tutturamadım, o kadar alışverişim olmadı.. ama en az 200 tl 250 tl civarı siparişlerim oldu hep. 390 tl 600 puan ise demekki 1 TL = 1,5 puan filan yapıyor diye düşünüyordum. ve puanlarım herhalde birikiyordur diye düşünüyordum. Puan sistemi böyle olur, değil mi? diğer bütün mağazalar, bankalar vs puan sistemini böyle uygular... 1 puanın belli bir karşılığı olur.. yani 200 veya 250 tl için de bir miktar puan birikiyordur diye düşünüyordum aylardır.. Ancak bu hafta öğrendiğime göre 390 tl kotasının altında kalanlara puan filan verilmiyormuş!! üstelik Club üyesi olduğum için Klasik üyelere verilen hediyeleri de alamadım. En son klasik üyeler 200 tl siparişe far seti kazanmışlardı, ben havamı aldım.. puan da birikmemiş.. yani Avon ÇOK ALIŞVERİŞ YAPAN TEMSİLCİLERİNİ böyle ne güzel CEZALANDIRIYOR!! bu CEZA değil de nedir.??.. sen çok alışveriş yap, gel seni Club üyesi yapalım (sormadan, etmeden), ama bundan sonra her ay 390 tl sipariş vermen lazım. artık sana 200 tl hediyeleri de yok bundan böyle!! sen daha çok satış yaptığın için artık cezalısın, club üyesisin, ya 390 tl sipariş vereceksin, ya da havanı alacaksın... böyle saçmalık olur mu?

üstelik club üyeliğinden çıkmak istediğimi de yazdım. daha düşük klasik üye olmak istediğimi yazdım. onu da kabul etmediler... 1 sene böyle sürünecekmişim.. onların istediği miktar 390 tl sipariş vermezsem her ay artık ne puan var, ne hediye var.. sene sonunda satış tutarıma göre club üyesi mi klasik üye mi olacağıma karar vereceklermiş.. yani diyorlarki, "club üyeliğinden çıkmak istiyorsan o zaman sen sipariş verme 1 sene, veya az sipariş ver, 1 sene sonunda seni otomatikman club üyeliğinden çıkartırız artık".. resmen insanı sipariş vermeye değil, SİPARİŞ VERMEMEYE motive ediyorlar!!!

benimle aynı durumda olan varsa lütfen paylaşabilir misiniz? veya düşüncelerinizi yazabilir misiniz? Belki çok şikayet gelirse, Avon bu süper saçma uygulamasından vazgeçer de, çok alışveriş yapan üyelerini cezalandırmaktan vazgeçer, kimbilir???!!:50::50::50:

valla bende bu ısten bıse anlamadım...cok sacmalamıslar bence..benıde gecen yaz uye yaptılar..satıs yapamam calısıyorum ddım olsun sıparıs vermedıgın ay bıse olmaz dedıler..neyse daha sonra bır kolı var ıcınde avantajlı urunler var alırsan urunlerın parasını cıkarırsın ve cokta karın olur dedıler...tamam yollayın dedım ama nedense urunlerı sattım zorla parası cıktı 97 lıra yatırmam gereken yerde bankaya gıdınce 101 lıra hesap cıkardılar kar deıl ustelık zarar edıp kendı cebımden verdım..ama o ılk ve son alısımdı..daha sonra cok aradılar yok sıparıs yokmu..yok hedıye avantajlı kolı yollayalım bılmem ne dıye telefonum susmuyordu..en son cevremdekı kımse almıyor dedım uyelıgımı sılın yapmıcam artık dedım o oldu zaten... bıdaha da sıparıs fılan almadım..bu ne bee resmen onlara hamallık yaptım..ama bı dahada bulasmam onlara..yakamı kurtardım cok huzurluyum cok sukur....

avon ıyıce sacmaladı bencede
avonun facebook sayfasında bı oyun kurmuşlar işte en cok puan toplayan parfum kazanıcak dıye
neyse bende oynadım oynamadan once adres bılgısı ısım soy ısım falan alıyolar
neyse bıkac gun sonra bı telefon geldı
araya bayan bana tutmuş diyokı iste avon satış temsılcılıgı ıcın başvurmuşsunuz ne zaman başlayacaksınız satış yapmaya dıye
dedım benım oyle bı talebım olmadı
nasıl yanı dedı bayan aklınca benı kandırcak
basbaya benım oyle bı talebım olmadı ıstemıyorum dedım
kapattım telefonu dusunuyorum kım yapar dıye sonradan dank ettı o oyunda benım verdıgım bılgılerden aramışlar benı
ınsanları ıyıce salak yerıne koymaya basladılar:19::19:

bu hediye konularında oriflame kat kat önde
bir ara oriflame satış temcilcisiydim
öyle çok satışta yapamazdım
aylık 100 lira falan
ama makyaj setleri parfümler kremler
bir sürü hediye gelirdi

gerçekten avon saçmalamış ya

evet oriflame banada daha doğal gelıyo hem boyle zorlamaları falanda yok:31:

ciddi ciddi Oriflame düşünmeye başladım ben de :50: senelerdir Avon'dayım, 10 sene olmuştur. hep Avon'u savunmuşumdur, hiç bir sıkıntısını da yaşamadım... ta ki bu seneye kadar.. ne zaman daha çok alışveriş yapmaya başladım, o zaman Avon başladı saçmalalamaya... Puan sistemiymiş!!.. böyle puan sistemi mi olur?

AVON: "390 tl sipariş vermezsen yok sana puan."
TEMSİLCİ: " e o zaman 200 tl alışverişe far seti veriyorsunuz onu alayım bari, 250 tl siparişim var bu ay?"
AVON: "hayır, onu da alamazsın, 200 tl'ye far setini sadece klasik üyeler alabilir. club üyeleri 200 tl hediyesini alamıyor."
TEMSİLCİ: "ben club üyesi olmak istemiyorum o zaman.. beni tekrar klasik üye yapın.."
AVON: "Olmaz, seni çok alışveriş yaptığın için Club üyesi yaptık, sen özelsin. klasik üye değilsin artık.1 sene boyunca club üyesi olarak kalacaksın.."
TEMSİLCİ: "peki ben özelsem daha çok alışveriş yaptığım için daha çok hediye almam gerekmez mi? ama siz klasik üyelere verdiğiniz far setini bana vermiyorsunuz..."
AVON: "sen özelsin, o yüzden senin 390 tl alışveriş yapman lazım. 390 TL alışveriş yap hediyeni al."
TEMSİLCİ: "390 TL alışverişim yok ama.. 250 TL alışveriş yaptım..
AVON:"O zaman havanı al.."

bu böyle gider.............:47:

ciddi ciddi Oriflame düşünmeye başladım ben de :50: senelerdir Avon'dayım, 10 sene olmuştur. hep Avon'u savunmuşumdur, hiç bir sıkıntısını da yaşamadım... ta ki bu seneye kadar.. ne zaman daha çok alışveriş yapmaya başladım, o zaman Avon başladı saçmalalamaya... Puan sistemiymiş!!.. böyle puan sistemi mi olur?

AVON: "390 tl sipariş vermezsen yok sana puan."
TEMSİLCİ: " e o zaman 200 tl alışverişe far seti veriyorsunuz onu alayım bari, 250 tl siparişim var bu ay?"
AVON: "hayır, onu da alamazsın, 200 tl'ye far setini sadece klasik üyeler alabilir. club üyeleri 200 tl hediyesini alamıyor."
TEMSİLCİ: "ben club üyesi olmak istemiyorum o zaman.. beni tekrar klasik üye yapın.."
AVON: "Olmaz, seni çok alışveriş yaptığın için Club üyesi yaptık, sen özelsin. klasik üye değilsin artık.1 sene boyunca club üyesi olarak kalacaksın.."
TEMSİLCİ: "peki ben özelsem daha çok alışveriş yaptığım için daha çok hediye almam gerekmez mi? ama siz klasik üyelere verdiğiniz far setini bana vermiyorsunuz..."
AVON: "sen özelsin, o yüzden senin 390 tl alışveriş yapman lazım. 390 TL alışveriş yap hediyeni al."
TEMSİLCİ: "390 TL alışverişim yok ama.. 250 TL alışveriş yaptım..
AVON:"O zaman havanı al.."

bu böyle gider.............:47:
madem oyle degiştir bencede o kadar alışveriş yapıp bıde bunların kahrını cekme:19:

çok saçma geldi. ben oriflame deyim bizde herkes danışmandır ve herkes aynı hediyeleri aynı şartlarda kazanır. hiç kimse şen şu kategoridesin ordan faydalan sen şurdasın sen burdasın denmez. oriflame de temsilci öncü ayrımı da yok mesela herkes sıfırdan başlayıp kayıt açabiliyor. hediyelerin şartları da belli üç hediye sistemi var. yeni kayıtların üç ay boyunca yararlandığı hoşgeldiniz, tüm kayıtların aylık siparişleri sonucunda her ay aldığı kat kat kazan ve kayıt yapanlara verilen sponsor hediyeleri. ayrıca oriflame in üyeler sonucunda verdiği prim sistemi hem daha fazla hem de daha adil. yanlış bilmiyorsam başka firmalarda belli şartları yapmayanların alt ekibinde ki üyeler bile alınıyormuş. oriflame de böyle şeyler hiç yok.

çok saçma geldi. ben oriflame deyim bizde herkes danışmandır ve herkes aynı hediyeleri aynı şartlarda kazanır. hiç kimse şen şu kategoridesin ordan faydalan sen şurdasın sen burdasın denmez. oriflame de temsilci öncü ayrımı da yok mesela herkes sıfırdan başlayıp kayıt açabiliyor. hediyelerin şartları da belli üç hediye sistemi var. yeni kayıtların üç ay boyunca yararlandığı hoşgeldiniz, tüm kayıtların aylık siparişleri sonucunda her ay aldığı kat kat kazan ve kayıt yapanlara verilen sponsor hediyeleri. ayrıca oriflame in üyeler sonucunda verdiği prim sistemi hem daha fazla hem de daha adil. yanlış bilmiyorsam başka firmalarda belli şartları yapmayanların alt ekibinde ki üyeler bile alınıyormuş. oriflame de böyle şeyler hiç yok.

olacak iş değil hakikaten.. işin kötü tarafı Avon ürünlerini seviyorum, 10 seneyi aşkındır kullanıyoruz ailecek, çok alıştık artık.. ama bu yapılan saçmalık inanılır gibi değil... Oriflame aklımın ucundan bile geçmezdi, beni ve daha birçok kişiyi kaybedecekler bu gidişle... bir sivrizekalının bu temsilcileri kategorilere ayırma fikri bütün Avon'u mahfediyor.. ya madem ayırdın bari adil bir düzenleme yap... ben aylardır her ay 200-250 tl sipariş veriyorum, ama 200 tl hediyelerini alamıyorum, neden? club üyesi olduğum (yüksek alışveriş yapan temsilci olduğum için) hediye almak için enaz 390 tl sipariş vermeliymişim... böyle saçmalık olurmu? resmen cezalandırıyorlar beni :47:

kızlar siz de şikayetlerinizi yazın, belki düzeltirler bu durumu... :43:

bende şikayetçiyimmm!!!!
bu ay temsilci fiyatıyla 313 tl lik müşteri fiyatıyla 450 tl lik sipariş verdim ama bir tane numune bile gelmedi..
eskiden 125 tl üstüne hediyeler gelirdi..
çok sinir bozucu..
ayrıca o küçük poşetlerden bile çıkmadı koliden...
artık sipariş verir miyim bilmiyorum...

bende şikayetçiyimmm!!!!
bu ay temsilci fiyatıyla 313 tl lik müşteri fiyatıyla 450 tl lik sipariş verdim ama bir tane numune bile gelmedi..
eskiden 125 tl üstüne hediyeler gelirdi..
çok sinir bozucu..
ayrıca o küçük poşetlerden bile çıkmadı koliden...
artık sipariş verir miyim bilmiyorum...

Hatun sende mi temsilcisin:)

Bende kendim ve çevrem için siparisler veriyorum pek satış yapmiyorum. Yalniz indirim dedikten sonra faturaya ekstradan masraflar ekliyolar nerde kaldi indirimi? Ayrica beni üye yapan kisi sagolsun cok ilgili!

Bir sure oriflame yapmistim sonra avona döndüm. Oriflame memnuniyetinin yarısını avonda bulamadim. Ne bi firsati var ne biseyi. Bir daha siparis vermeyi düşünmüyorum. .

Hatun sende mi temsilcisin:)

Bende kendim ve çevrem için siparisler veriyorum pek satış yapmiyorum. Yalniz indirim dedikten sonra faturaya ekstradan masraflar ekliyolar nerde kaldi indirimi? Ayrica beni üye yapan kisi sagolsun cok ilgili!

Bir sure oriflame yapmistim sonra avona döndüm. Oriflame memnuniyetinin yarısını avonda bulamadim. Ne bi firsati var ne biseyi. Bir daha siparis vermeyi düşünmüyorum. .

bende satış değil kendim ve çevrem için alıyorum daha çok...
evet benim temsilcim de hiç arayıp sormuyor...
bana masraf hiç eklenmedi daha öyle bir şey görmedim..
az sipariş verince giydiriyolardır belki :20:
ha bir de eskiden kargo da ücretsizdi..
şimdi çok sıkıntılı..
ya küçük poşet bile göndermiyolar bim poşetine mi koyup verelim eşe dosta ayıp yaaa :19:
oriflame da kota yüksek diye çıkmıştım avon da çok yükseltti kotayı missha diye bir marka varmış belki ona geçerim...

bende satış değil kendim ve çevrem için alıyorum daha çok...
evet benim temsilcim de hiç arayıp sormuyor...
bana masraf hiç eklenmedi daha öyle bir şey görmedim..
az sipariş verince giydiriyolardır belki :20:
ha bir de eskiden kargo da ücretsizdi..
şimdi çok sıkıntılı..
ya küçük poşet bile göndermiyolar bim poşetine mi koyup verelim eşe dosta ayıp yaaa :19:
oriflame da kota yüksek diye çıkmıştım avon da çok yükseltti kotayı missha diye bir marka varmış belki ona geçerim...

Kesinlikle haklısın, avon iyice saçmalıyor... kampanya 6'da klasik temsilcilere hiç hediye yok farkettiniz mi? Club temsilcilerine yine 390 tl kotası koymuşlar. 390 tl altında kalırsan hediye yok. :47: :20:

Elite temsilcilerim kotalarını yazmaya bile gerek görmüyorum. Sayfada güzel görünsün diye basıyorlar herhalde.. kim o kadar sipariş verir ki yahu? Elite temsilci varolduğunu bile sanmıyorum :23:. Eşlerini dostlarını toplayıp Avrupaya tatile götürüp onların fotoğraflarını basıp duruyorlar, biz de inandık tabii.. yok daha neler :37:

İNANILMAZ SİNİR OLDUM BU HEDİYE DURUMLARINA, KATALOG FİYATLARINA, KARGO FİYATLARINA... bakalım ne zaman akılları başlarına gelecek!!!

Bu kadar şikayetin üzerine, kargo ücretleri 85 tl ve üzeri alışveriş için 1,5 tl olmuş farkettiniz mi kızlar? 1 lira veya 1,5 lira birşey değil ama artık ayıp yahu :50:

kargo pahalı, kataloglar pahalı diye bu kadar yazıp çiziyoruz.. sanki dalga geçer gibi katalog ve kargo fiyatları sürekli artıyor...

son yıllarda, özellikle 1-2 senedir bu saçmalıklar arttı farkındaysanız.. büyük ihtimal yönetim değişti, tecrübesiz birileri sözde yeni proceleriyle Avon'u ve bizleri mahfediyor... :50:

Gercekten yeter artik yaaa bagli oldugumuz takim onculeriyle falan konussak acaba bi ise yarar mi kizlar?

Kizlar bende ayni durumdan sikayetciyim 2 yildir avon yapiyorum gecen yil ve ondan onceki yil butun hediyeleri almistim bu yil bi garip oldu iki ay once 750 tl temsilci fiyatiyla siparis verdim ve havami aldim bu ayda 85 tl siparis verdim bi sonraki ay onu bile vermem belkide bu ne boyle ya poseti bile parayla alir olduk yazik yani

Bu kadar şikayetin üzerine, kargo ücretleri 85 tl ve üzeri alışveriş için 1,5 tl olmuş farkettiniz mi kızlar? 1 lira veya 1,5 lira birşey değil ama artık ayıp yahu :50:

kargo pahalı, kataloglar pahalı diye bu kadar yazıp çiziyoruz.. sanki dalga geçer gibi katalog ve kargo fiyatları sürekli artıyor...

son yıllarda, özellikle 1-2 senedir bu saçmalıklar arttı farkındaysanız.. büyük ihtimal yönetim değişti, tecrübesiz birileri sözde yeni proceleriyle Avon'u ve bizleri mahfediyor... :50:

ben her ay 85 i bile zor tamamlıyorum.kaldı ki 300 liradan fazla sipariş vermem gerek.
bir de 1.5 tl kargo parası
bu gidişle ben de bırakacağım..........

çok fazla saçmaladılar

Gecen ayda oriflame e uye oldum ondada ilk sipariste takim liderimin yaptigi bi hatadan dolayi sogudum ondanda

takım liderinizin yaptığı hata sebebiyle oriflame'den soğumayın bence. avondan 750 tl siparişe hava aldım diye yazmışınız :) oriflame den o kadar siparişniiz olsa hem hediyeleriniz hem iskontonuz olur. oriflame'in şartlarını kurallarını daha iyi araştırın öğrenin bence oriflame den devam edin derim. olmazsa direktörünüzle görüşün.

Avon hikaye, oriflame sahane der gecerim. 15 liraya 20 liraya rezalet herkeste olan asla kaliciligi olmayan tiksinc celebreden percaiveden little blacktense, siparislerinizi verin kapiniza kadar 80 liralik 90 liralik parfumleri vucut losyonlarini kokulari bilmemneleri paket olarak hediye gonderiyor oriflame. 2 yildir ben parfume hediyelere boguldum. Biraz akliniz varsa avonun yanindan gecmezsiniz.

Back