- 7 Mart 2013
- 3.680
- 14
Bir şey soracağım kızlar.
Bizim yatak odasının pencere kenarına arılar yuva yapmış.
pencereyi açtıgımız zaman içeriye doluyorlar. öldürmek istemiyoruz bir sürüler zaten. nasıl giderler fikriniz var mı?
Hic bir fikrim yok google da arastirdin mi arilar nasil gider diye. Oldurme bence de gunah...
Bende ellerim cok kuru, krem ise yaramiyor, Aus ve Mune teyzeler bilir mi acaba diye onu soracaktim.
Dip not: Austan buyugum , Muneden 4 yas kucugum.
Bunalıma sokuyosunuz aus ablayı müdürüm
Ne diyeceğimi sapıttım minnacıkım ben ufacık tefecik içi dolu turşucukum ben
Seviyorum Aus'u, o yüzden takılıyorum.
Rengina duman arıları kaçırıyor diye biliyorum :26:
Seviyorum Aus'u, o yüzden takılıyorum.
Rengina duman arıları kaçırıyor diye biliyorum :26:
Rengina, dumandan dağıldıklarında malesef kovanı bozman lazım, kovanı bozunca ç.suyuyla sil, tekrar yuva yapmasınlar.
Kankam, vazelin sür
Rengina, dumandan dağıldıklarında malesef kovanı bozman lazım, kovanı bozunca ç.suyuyla sil, tekrar yuva yapmasınlar.
Kankam, vazelin sür
hiç aklıma gelmemişti bu. tamamen çıkmaları gerek o zaman ya içinde kalırsa :26:
Hepsinin çıktığına emin olamazsan yapmazsın, sizin yakınlarda arıcılık yapan birileri var mı? Varsa yardım isteyebilirsin, yalnız akıl verdiğime pişman olmayayım, kovanı kendin bozmaya kalkarsan eline bulaşık eldiveni falan giy, sokmasınlar seni, duman arıları sersemletiyormuş, arıcılarda dumanla çıkarıyor kovandan ama tabii kovanı bozmadan rahat edemezsin, aynı yere kovan yapmamaları içşnde çamaşır suyuyla sil, hatta birkaç gün aynı yeri hep silki başka yer bulsunlar kendilerine, benimde kızın yatak odası camına yapmışlardı, kovan daha küçükken arıları kaçırıp kovanı bozdum ve çamaşır suyuyla sildim, baştan çamaşır suyunu akıl etmemiştim sonra baktım arılar yine kovan yapmaya geliyor, çamaşır suyunu denedim işe yaradı.
Ansiklopedi gibi kadin.Yalniz alinti yapmaktan kaciyorsun farketmedim sanma. Biraz bozulmus sanki alinti kismi. Eskiden daha iyi calisiyordu sanki. Simdi gecikmeli geliyor. :44:
Vazelin alip deniycem yarin. :)
çevir çevir oku, vazelin işe yarar, el ve ayaklar çok kuruysa, çatlıyorsa en iyi çözümdür, düzenli kullanırsan bir süre sonra düzelir, birde su içme alışkanlığın yoksa su iç, günde 2 litre
Hayat tecrübesi bunlar hayaaaattt, faydalanın
Küçük bir delik varmış betonda oraya doluşmuşlar. evet komşumuzun arı kovanları var bu sene aldılar normalde yoktu. o da bize rastgeldi maalesef. gece yoklar ama gündüz en az 20 tane grüyorum pencerenin oralarda.
şimdiye kadar sokmadılar da şükür bazıları bakıyorum ölmüş oluyor.garip bir durum.
tamam dediklerini yapayım mune sağolasın. ben yapamam gerçi korkarım da anneme söyleyeym
Kovan yoksa deliği yuva yaptılarsa gece madem arılar yuvada değil, gece o deliği tıkayın birşeyle, saten alçı gibi birşey alabilirsiniz nalburdan, sürün alçıyı bitti gitti.
Ay kendime inanamıyorum, national geographic bilgilerimi kullanıyorumçok belgesel seyrediyorum, kutup ayısını sor ona bile çare bulurum
Kovan yoksa deliği yuva yaptılarsa gece madem arılar yuvada değil, gece o deliği tıkayın birşeyle, saten alçı gibi birşey alabilirsiniz nalburdan, sürün alçıyı bitti gitti.
Ay kendime inanamıyorum, national geographic bilgilerimi kullanıyorumçok belgesel seyrediyorum, kutup ayısını sor ona bile çare bulurum
Ayaklarimda bir sey yok. Ellerim cok yikamaktan kuruyor. Su da iciyorum ama ellerimi cok yikiyorum sorunum ondan kaynaklaniyor galiba...
Kacinci sayfadayiz Mune bu arada:)
Dip not: Eskiden ansiklopedimiz yoktu kose kose kutuphanelere giderdik. Simdi ki nesil cok sansli ellerinin altinda dunya var. Hem sanslilar hem degiller. O zamanlar cok guzeldi be Mune...
Ayaklarimda bir sey yok. Ellerim cok yikamaktan kuruyor. Su da iciyorum ama ellerimi cok yikiyorum sorunum ondan kaynaklaniyor galiba...
Kacinci sayfadayiz Mune bu arada:)
Dip not: Eskiden ansiklopedimiz yoktu kose kose kutuphanelere giderdik. Simdi ki nesil cok sansli ellerinin altinda dunya var. Hem sanslilar hem degiller. O zamanlar cok guzeldi be Mune...
O aşırı el yıkama bende de var ama ellerimi mutlaka nemlendiriyorum, ellerin çok kuruması çatlamasına da neden oluyor, ellerini yıkarken kullandığın sabunu da değiştir istersen, eczanelerde satılan dermatolojik tedaviler için kullanılanlardan al, ellerinin yıkamaktan çok kuruduğunu, nem dengesini sağlamaya fayda edecek sabun istediğini söylersin, tabii yaşadığın ülkede sabunlar eczanede satılıyorsa :)))) satılmıyorsa satılan yerden üstlerini okuyup ona göre alırsın, sürekli elleri sabunlayıp yıkamak egzamaya da sebep oluyor, hele hele tetikleyici başka faktörlerde varsa, ellerinin nemini dengele, şimdilik sabun ve vazelini dene, düzelince sabuna devam ama vazelini bırakır nemlendirici sürersin.
Iyi geceler arkadaslar sutumu icip yatayim ben. Kendinize cok bakin.