Gazelimmmmmmmm , geçmiş olsun canım benim . Calpol şurup ile ilgili çok yazı okumuştum .
İçirme istersen kuzucuğa canım , açıldıktan sonra hemen 1 hafta içinde bitmesi gerekiyormuş , mikrop üretiyormuş içeride falan .
Benim oğlumda da ateş yok ama 10 gündür boazımıza bir virüs yerleşti , bol bol adaçayı ,ıhlamur kürleri yapıyprum.
Oğlunun ateşi çok çıktı mı bilmiyorum ama ateş düşürüde vermiyorum ben yusufa. 39 . 7 leri gördüğümüz gece bile , soyarım hemen , ılık bir duş , sonra da o her nekadar ağlasa da yaparken soğuk havlu kompresi uygularım . Tabii düştüğü için bugne kadar ilaç vermedim ,düşmese ne yapardım bilemem.
İlaçları sevmiyorum gazelim ben yaa , insan vücudunu dirençsizleştiriyor.
Benim bağırsak hastalığım var , ülseratif kolit olarak geçer adı ve maaselef tedavisi yok , çok büyük bir sebebi de zamanında aldığım migren ilaçlarıdır
calpol ile ilgili durumu bende okumuştum canım hatta tv de haberlere bile çıkmıştı...uzunca bi süre almadım calpol...ama burdaki çocuk doktorumuza sordum, böyle böyle diyorlar calpol yazmayın diye...
onların hepsi uydurma haber gazel hanım, calpolun yerini hiçbir çocuk şurubu karşılamıyor dedi... ecza sektörü zaman zaman bu tür haberler yaparlar ama allah şahit ben evde kendi çocuğuma bile veriyorum calpol dedi..öyle deyince biraz ikna oldum...zaten ateşi düşsün diye vermedim calpolu, çok halsiz ve ağrısı var sanırım ağlıyor devamlı, ağrısını kessin diye verdim...biraz toparladı, öğlenden sonra gidecez doktora bakalım ne diyecek..inşallah hafif bişeydir ciğerleri falan temzidir inşallah...geçen sene kışın bronşit olmuştu paşam, o yüzden çok korkuyorum hastane de yattı 2 gün.. doktorumuz çok temkinli olun üşütmeyin en ufacık bir nezlede bile getirin enfeksiyon kapmadan erken müdahele edelim dedi...
geçen yıl çok zor günlerimiz oldu, sabahlara kadar nebulizatör ile buhar verdim her iki saatte bir...allah korusun hepimizin evladını en kötüsü böyle olsun, rabbim doktor doktor gezdirmesin inşallah...çocuk hasta oldumu insanın eli ayağı bağlanıyor içi acıyor o ağladıkça...allahım ne dermansız hastalıklarla uğraşan anne baba var, çocukları gözlerinin önünde eriyip giden...hepsine rabbim şifa versin....çocuklara hiç kıyamıyorum canlarım benim....
Offf gazel ya , kıyamam ben o kuzuya.
Ben öyleyim inan , herşey bir yana çocuklar bir yana , melek onlar yahu . Çocuğum olmadan önce herkes derdi bana , hele bir doğum yap , kimsenin çocuğunu böyle sevmezsin diye.Çünkü çocuk görünce gittiğim yerde büyükleri unuturum ben
Ama bir şey değişmedi inan , hala arkadaşlarla her hafta buluşuruz , önce çocuklarla oynarım ben .Şimdi bir anaokulu öğretmeni var sanki .
Hasta olunca oğlum içim eriyor .Benim oğlum çok dilli de değil yaşına göre , anne ağzım acıyoo diyor geçen gün , boğazlar şişti ya . Yemek yemek istemiyordu , iki kaşık yese ; doydum, afiyet bal şeker olsun diyordu kendi kendine
Rabbim onlara sağlık sıhhat versin , bir de gece hep üzeri açık benimkinin , sırf o yüzden hep yaz olsun istiyorum.
İlaçlar için zaman zaman asılsız haber çıktığını bende duydum canım , artık insan değeri olmadığı için insanlar sektör gereği bir şeyler atıyorlar ortalığa.
oy yavrum kıyamam yaa yerim onu ben...benimki de ne diyor biliyomusun , gece üzerini açtım ateşli örtmeyim diye yanıma yatırdım...üşü üşü diyor :) örtmeyim annecim ateşin var diyorum, anne ört üşü üşü yaa diyoryavrum benim....
kahvaltı falan yapmadı zaten, dün kek yapmıştım keki çok sever bi dilim zorla yedi, hafif toparladı ama dermanı yok halsiz kafayı koyup duruyor yastıklara...
Bilirim o hallerini .Gün içinde deli gibi koşuşturup duran çocuk gider , oturma odasında her bulduğu yastığa kafasını koyar olur .
Üşü , üşü diyen ağzını yemeli onun , yaza gelsem İnegöle köfte yemeğe de bir alo desem sana , çocuklarda yaşıt , oynarlarken bizde lak lak yaparız .
Biberon kıskan sen
ayyy aus ciddimisin yaa valla nasıl isterim biliyomusun görüşmeyi, beş dakka bile olsa razıyım sen gel inegöle yeterki.....
eşinle beraber gelin tanıştırırız kocaları, eşim her kafaya uyar zaten.. :) onlar beraber, biz senle beraber, ufaklıklar beraber..:) ne güzel olur yaa....
biberon duy duy accık gazlayalım oda gelsin...:) hep beraber takılırız...
Canım az çok anladım ben sizi , anlaşır eşlerde . Osmanlıca kurslarından bahsederler hiç birşey bulamadılar , benim eşim tarih delisi . Yok o da olmadı , İHL anılarını konuşurlar
Eşimle gelirim tabii , yazın belli olmaz , bir hafta sonu oraya kadar gelmişken seni de görüveririm arkadaşım
Biberon da gelir valla , tanımamız için ; yakasına fosforlu kalem taksın
aus sen ölme emi moralim bozuk halde bile güldürdün beni, :) bence o fosforlu kalemle yüzünü gözünü boyasın gelsin :)
ooo tarihmi dedin?? tamam mesele anlaşıldı bunlar bi girerler çıkamazlar..benimkide aşırı tarih delisi...zaten tarih okuyor bölümü tarih...tv de falan tarihi bi açıkoturum falan görsün tamam o gece o bitene kadar çıt çıkmayacak o izlenecek...:)
biberonun eşi nasıl acaba...farklıysa da bizimkiler onu kendilerine benzetirler zaten :) çok uzak değiliz zaten siz tam nerdesiniz ilçede mi..?
Yahu kuzucuğu doktora götürüp geldin mi sen canım ?
İlçede canım , karamürselde .Yani sana daha yakınız.:13:
Eşim Osmanlı delisi azıcık ama tarih denilince ver ona Osmanlı konuşsun . Salon duvarımda Abdülmecid zamanının koskoca eskitme haritası tablo , bakıp bakıp neler düşünüyor acaba
hahaha ay çok güldüm yaa :) muhteşem yüzyılı açıver izlesin :) epey eleştiri yapıyordur kesin gördükçe...:)
benimkinin düşkünlüğünü de yüzüğünü görünce anlarsın :) yüzüğün ortasında akik taşı varya, o taşın bi tarafında osmanlı tuğrası, diğer tarafında da osmanlı amblemi var :) hep diyorum şu yüzüğü çıkar diye, yok hiç çıkarmaz :) anlayacağın bunlar bizden bile iyi anlaşır emin ol....kuzum zaten erkek muhabbeti nolcak işte, MAÇ-TARİH-SİYASET...
bizim gibi çocukları nasıl doğurduğumuzdan, hastalıklarından, kaynana görümce derdinden mi bahsedecekler allah aşkına...
neyse :) bu arada evet götürdüm geldim canım, şükür sorun yok elhamdülillah... uyuyor hala, yemekten sonra banyo yaptıracam... iştahı yok..hiç bişey yemiyor...marketten kek kraker falan aldım en azından aç kalmasın diye, yemek tarzı yemiyor..en çok sevdiği patates kızartmasını bile yemedi...
allah şifa versin paşama ve bütün hastalar
Amin canım ya , sabaha hiçbir şeyi kalmaz inşallah ikisininde.
Öyle deme be bende erkek gibi maç muhabbeti yaparım , hele siyaset
Eşin bir de fenerli ise tamamdır kanka olurlarBenimki abi olur heralde ama .
eşimin maç tutkunluğu yok çok şükür allahıma bende pek sevmem :) maç hastalığı olan erkek nasip etme allahım diye dua ederdim hep :) şükür maç izlenmez bizim evde...:)
ama ben aşırı voleybol tutkunuyum :) okul zamanlarım hep voleybol turnuvalarıyla geçti, ayıptır söylemesi çok güzel oynarım...:)
bayan voleybol turnuvalarını sürekli takip ederim tvde...:)
Günaydınn.
Geçmiş olsun ablam, dikkat et kendine.
Sağol canım
Edemiyorum ama oğlum müsade etmiyor