Ateşe körükle gitmeye bayılan Annem :(

Off sorma ya ben de anlatamazdim Esim de ketumdur Allahtan bu konularda.
İste asil problem o, huyunu bildigim halde gidip gidip anneme anlatmam? Bunu engellemek, kendimi frenlemek istiyorum. Anneme bisey anlatmayinca vicdan azabi duyuyorum mesela, sebebi ney ki?

Ay bende oyleyim. Herseyi anneme anlaticam illa. İsin garibi benm annemde ayni seninki gibi,anne aramizda kalsin derim,asla söylemem kiziiimmmm sirrin benle mezara der. Kardesimden duyarim 1 saat sonra
Anne kadar candan,anne kadar samimi kimsemiz olmadigindan herhalde...

Hay cok yasa guldurdun aksam aksam mezara kadar diyip bi saat sonra kardesten duymak cinnet gecirme sebebidir heralde

Kalirda milletin kafasi bir ay onceki konuda...ozaman sana annesinin kizi diyelim

Aynı benim annemde öyle ama ben tembihleyince anlatmıyor teyzelerim şöyleki sürekli iyi şeyler anlatıyor kızlarından annem ise herşeyi anlatınca bende yasak koydum birşey anlatmıyacaksın diye sende bunu dene en azından belki dinler, kız kardeşim annemin bu huyundan dolayı evime gelme dedi çünkü kendisi öğretmen olunca kız kardeşimin özel şeylerini velilere anlatınca kız kardeşim çıldırdı ve yasak koydu

Yasak koyunca da kirarim diye dusunuyorum. Ama deneyeyim yumusak bi dille.
Kizkardesin de biraz abartmis sanki evime gelme diyerekTabi belki agir seylerdir annenin anlattiklari bilemiyorum.

:)
allah ta benim annemin agzını doğarken mühürlemiş.sır kutusu..
bide numaracı ki anlatamam..
herkes herseyini gelir anneme danısır ve anlatır.bana gelen bi konu olursa annemi arar anlatırım böyle böyle olmus sen biliyomussun diye,ben hatırlamıyorum der.
kadını kessen ağzıdan tek kelime alamazsın.
anne işte,
hesapsız,kitapsız,yalansız,dolansız ve karsılıksız seven tek insan.

Benimkide oyle.aslinda taraf tutmak ayri fitlemek ayri..bariz fitleniyoruz.yok o boyleysesunu da yapar yok konusma tavir al vss..

Benim annem de iyi niyetinden, özellikle mutluluğunu paylaşmak için bunu yapar ama ben çok kızarım.
Bir şirkete iş görüşmesine gittim annem hemen 7 sülaleye "Winston süper bir iş bulmuş" diye anlatmış sanırsınız ceo olmuşum. Tam anlaştık ettik, evraklarımı topladım, giderken şirkete Kemal Sunal'ın inşaat ameleliği yaptığı filmin karesindeki gibi "sen gelme ulan ayı" dediler Şaka gibi iptal oldu son anda.

Sonra hamile kaldım, anneme 2.5 ay dolunca söyledim; "anne bak 3. ayı bir atlatalım, riskli dönem bir geçsin, öyle herkese söyleyelim" dedim ve su içmeye mutfağa gittiğimde, annemin "ayyy winstoooon hamileymiş" diye herkesi telefonla aramasını görüp hayrete uğradım. 2 gün sonra kontrole gittim ve bebeğin kalbi durmuştu.

Çok ağladım ve sıkıntılı günler geçirdim ve tamam takdir-i ilahi ama kötü niyetli olmasa da bazı kişilerin nazarı değebiliyor, iç geçirebiliyorlar, bazıları hasetlenebiliyor, ya da kendi hayatlarında o dönem mutsuzlarken başkalarının mutlulukları bile onları üzebiliyor bu sebeple ne gerek var diye ağlaya ağlaya anlattım.

3 gün önce çok depresif bir haldeyken bir iş teklifi aldım, anneme sıkı sıkı tembihledim imzayı atana kadar kimseye söyleme diye. Akşam babamla konuşuyordum bu sefer anamın kızı olarak ben dayanamadım, babama ben söyledim
Babam da kardeşime söylemiş, kardeşim de amcamlara, amcamlar halama, halam da anneme "winston iş teklifi almış" diye arayıp söylemiş. (Hepimiz farklı farklı bölge ve şehirlerdeyiz) Annem beni panikle arayıp "kızım herkesin haberi var ama yemin ederim ben söylemedim bu sefer" dedi Yani kötü bir maceradan sonra annem kendince bir ders çıkardı.

Umarım siz kötü anılar yaşamadan, anneciğinizle tatlı tatlı konuşarak bu durumu çözersiniz.

hata sende...annenin ağzında bakla ıslanmıyorsa bile bile neden anlatıyorsun herşeyi..hem eşinle aranda olan biten ufacık tefecik şeyleri sen sorun yapıp büyütüyorsun annenide ortak ediyorsun..

ayni modelden benim annemde hatta bire bin katarak anlatir ornek vereyim annem face de bi arkadasimi paylasimini gormus ay bayilcam su kizin askerlik ile ilgili paylasimindan yaa hep boyle ne bu napalim sevgilisi askerdeysr dedi ama kiz aadece bi tane yazi paylasmisti yani hep boyle tabak kirilir bi anlatir tum takim ziyan oldu sanirsin bende durim boule olunca her seyi anlatmamaya basladim boyle mutluyuz :)

Anneler illaki candir fakat benim annem de aynı bende herseyimi ona anlatmayı tercih ederim bi başkasına anlatmaktansa ama benim annem bunları baskalarina anlatmakla kalmaz birde benim anlattiklarimi daha sonra bana karşı kullanır her zaman

Annen değişmez canım bu saatten sonra.
Belli ki art niyetli de değil zaten. :)
Sen eşinle alakalı problemlerden bahsetme hiç, anne bu, aklı sende kalır, içinde büyütür dert eder, dertleşmek için de babana bahseder. ( :
Ama gelin meselesi hoş olmamış cidden.

Ya iste biz sorunu hallediyoruz ama onlarin gozunde damat kotu kaliyor. Esimi boyle bilmesini de istemiyorum. Bi de hep kavga eden cift moduna giriyoruz bi sure sonra onun gozunde.
Aynen. Sonra gelen cümleler "siz hep böyle misiniz? Bu adam hep üzüyor mu seni?" o yüzden napcaz etcez içimizde tutcaz : )))

Neden anlatılmaz. Gercekten merak ettigim icin soruyorum.

QUOTE="Bilgece, post: 38032855, member: 377773"]Annen degismez Yasemin.
Bir şey de olmaz. Zarar vermediği sürece sorun yok bence. Ama gelininiz babanin bildigini bilmese çok iyi olur. Yoksa çok utanir kız.
Bu arada küçük bir öneri asla ama asla esinle arandaki sorunlari kimseye anlatma, annen de olsa anlatma. Ufak tefek diyorsun zaten hic gerek yok..[/QUOTE]

eşinle aranda en ufak bir tartışmada olsa annene anlatmayacaksın zaten biliyorsan huyunu neden söylüyorsun. Nasılsa sorun düzelecek ama annen hep sorun var evliliğinizde sanacak ben şehir dışına evlendim ve asla evin içindeki tartışmalardan en ufağından bile konu açmam benim de hiç arkadaşım yoktu ama anneme de anlatmıyordum huzursuz etmenin de anlamı yok yani. Ben geline şaşırdım asıl nasıl insan kaynanasına ilişki olmadı henüz diye rahatça söyler ki anlamadım. Eşinden saklama gereği duymamış olabilir bilmiyorum ama siz de nasıl ki eşinizle ilgili anlatıyorsanız o da anlatıyor eh siz de saklayamıyorsunuz hemen anlatıyorsunuz evde olanları anlatmayın ve annenizi uyarın o zaman anne kızın özeli sen neden söylüyorsun diye.

Ben esimle olan en ufak bir sorunu bile Ailemle ozelikle Annemle paylasmam , ha Anneme anlatsam kesinlikle Annemden laf cikmaz bilirim..

Ama esimle olan sey aramda kalsin daha iyi . Cunku ben esimle iyi olurum ama annemin veya baskasinin esime bakis acisi degisir , tum bunlara gerek yok..

Annene gelince gelin guvenmis anlatmia ama bunu Babana anlatmasi hic hos olmamis ..
Tabiki esi herseyi paylasabilir , ama boyle ozel bir konuyu paylasmasi cok itici bir durum ..

Ve malesef annen bu yastan sonra degismez ..

ama sen onlem alabilirsin.

Canım benim annem de tam tersi rahat rahat dertlesemiyoruz tek yorum yapmıyor konuşurken tek kelime ile kesiyor annenin yaptığı ayıp hersey her yerde söylenmez senin uyarmak lazım bir kerelik kızmanda sorun olmaz baktın olmadı babana aç konuyu o uyarsin böyle her duyduğunu yada konuşulan her yerde söylemesi hoş değil

[/QUOTE]
cunku aileler ufacik seyi buyutebiliyo canim ve sonrasinda siz esinle iyi olsaniz bile onlar unutmuyo, hep akillari evlatlarinda oluyo ve dogal olarak da bu durum rahatsiz ediyo seni.. bence boyle yani, nacizane fikrim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…