- 4 Aralık 2012
- 14.265
- 10.145
- 198
- Konu Sahibi BayanHicKimse
-
Off sorma ya ben de anlatamazdimAy kizma yasemincim ama gülesim geldiah be anneee tamam da soylenecek sey var,soylenmeyecek sey var.. Cok ayıp sey yani neden hemen babaya yetiştirmiş ki? Sizde madem biliyosunuz huyunu anlatmayin herseyi. Gelinde bi hosmus. Ben ayni durumda olsam kaynanama oglunla şaapamiyoruz diye anlatamazdim
Ay bende oyleyim. Herseyi anneme anlaticam illa. İsin garibi benm annemde ayni seninki gibi,anne aramizda kalsin derim,asla söylemem kiziiimmmm sirrin benle mezara der. Kardesimden duyarim 1 saat sonraOff sorma ya ben de anlatamazdimEsim de ketumdur Allahtan bu konularda.
İste asil problem o, huyunu bildigim halde gidip gidip anneme anlatmam? Bunu engellemek, kendimi frenlemek istiyorum. Anneme bisey anlatmayinca vicdan azabi duyuyorum mesela, sebebi ney ki?
Hay cok yasa guldurdun aksam aksamAy bende oyleyim. Herseyi anneme anlaticam illa. İsin garibi benm annemde ayni seninki gibi,anne aramizda kalsin derim,asla söylemem kiziiimmmm sirrin benle mezara der. Kardesimden duyarim 1 saat sonra
Anne kadar candan,anne kadar samimi kimsemiz olmadigindan herhalde...
Kalirda milletin kafasi bir ay onceki konuda...ozaman sana annesinin kizi diyelimİste ben kucuklugumden beri annemde bisey saklayamam, hatta esimle ilk tanistigim gun anneme gittim yumurtladimbiraz benim de agzim gevsek anneme karsi
Her seyi de icimde yasamak istemiyorum, biriktirince daha kotu oluyorum. Annemden istegim ufacik seyleri anlattigimda buyutmemesi. Bu sefer babamin kulagina gidiyor, biz barisiyoruz milletin kafa hala bir ay onceki tartismada kaliyor.
Öyle demese içim yanmayacakHay cok yasa guldurdun aksam aksammezara kadar diyip bi saat sonra kardesten duymak cinnet gecirme sebebidir heralde
Yasak koyunca da kirarim diye dusunuyorum. Ama deneyeyim yumusak bi dille.Aynı benim annemde öyle ama ben tembihleyince anlatmıyor teyzelerim şöyleki sürekli iyi şeyler anlatıyor kızlarından annem ise herşeyi anlatınca bende yasak koydum birşey anlatmıyacaksın diye sende bunu dene en azından belki dinler, kız kardeşim annemin bu huyundan dolayı evime gelme dedi çünkü kendisi öğretmen olunca kız kardeşimin özel şeylerini velilere anlatınca kız kardeşim çıldırdı ve yasak koydu
hata sende...annenin ağzında bakla ıslanmıyorsa bile bile neden anlatıyorsun herşeyi..hem eşinle aranda olan biten ufacık tefecik şeyleri sen sorun yapıp büyütüyorsun annenide ortak ediyorsun..Selam hanımlar.
Bugün annemi taktım kafama. Bu davranışı bi süredir beni rahatsız ediyordu ama bikaç olaydan sonra iyice ipin ucunu kaçırmaya başladı annem... Amacım annemi burda rencide etmek değil, sadece sizlerden tavsiye istemek.
Soruna gelirsek, annem hiç bişeyi içinde tutamaz. Mesela ben anneme bi derdimi anlatsam annem gider hemen babama anlatır. O gün o olayı en küçük kardeşime kadar herkes duyar.
Bazen eşimle tartışırım annemi ararım, anlatırım olayı. Hemen başlar beni fişeklemeye. Şöyle yap, böyle yap, çık gel bilmem ne diye. Hiç 'kızım bunlar ufak şeyler, birbirinizi kırmayın böyle şeyler için.' dediğini hatırlamam. Ki eşimle tartışmalarımız öyle abartılacak şeyler değil. Benim anneme anlatma nedenim, paylaşacak kimsem olmadığı için ilk annem geliyor aklıma, ona anlatıyorum. Yine anlatırım sorun değil ama annem ateşe körükle gidiyor, bu sefer benim anlatma isteğim yok oluyor.
Bi de son olay, erkek kardeşim evlendi. Gelinle altlı üstlü oturuyorlar dolayısıyla annemin her şeyden haberi oluyor. Gelin anneme kardeşimle ilişkiye giremediklerini anlatmış. Tamam buraya kadar iyi, güzel ama annem bunu en fazla bi hafta saklayabildi ve babama söylemiş. Çok kızdım. Tabi geldi bana da anlattı, kız daha benle bişey konuşmadı. Anlatmak istese kendi anlatırdı zaten. Yani şu an babam biliyor olayı, bu durum beni rahatsız etti. Bazı şeyler saklanmalı, özel kalmalı bence.
Şimdi sorum şu, annem bu yaştan sonra değişir mi? Değişirse nasıl değişir? Annemle dertleşmeyi seviyorum ama böyle giderse bazı şeyleri içimdeki saklamayı öğrenicem.
Selam hanımlar.
Bugün annemi taktım kafama. Bu davranışı bi süredir beni rahatsız ediyordu ama bikaç olaydan sonra iyice ipin ucunu kaçırmaya başladı annem... Amacım annemi burda rencide etmek değil, sadece sizlerden tavsiye istemek.
Soruna gelirsek, annem hiç bişeyi içinde tutamaz. Mesela ben anneme bi derdimi anlatsam annem gider hemen babama anlatır. O gün o olayı en küçük kardeşime kadar herkes duyar.
Bazen eşimle tartışırım annemi ararım, anlatırım olayı. Hemen başlar beni fişeklemeye. Şöyle yap, böyle yap, çık gel bilmem ne diye. Hiç 'kızım bunlar ufak şeyler, birbirinizi kırmayın böyle şeyler için.' dediğini hatırlamam. Ki eşimle tartışmalarımız öyle abartılacak şeyler değil. Benim anneme anlatma nedenim, paylaşacak kimsem olmadığı için ilk annem geliyor aklıma, ona anlatıyorum. Yine anlatırım sorun değil ama annem ateşe körükle gidiyor, bu sefer benim anlatma isteğim yok oluyor.
Bi de son olay, erkek kardeşim evlendi. Gelinle altlı üstlü oturuyorlar dolayısıyla annemin her şeyden haberi oluyor. Gelin anneme kardeşimle ilişkiye giremediklerini anlatmış. Tamam buraya kadar iyi, güzel ama annem bunu en fazla bi hafta saklayabildi ve babama söylemiş. Çok kızdım. Tabi geldi bana da anlattı, kız daha benle bişey konuşmadı. Anlatmak istese kendi anlatırdı zaten. Yani şu an babam biliyor olayı, bu durum beni rahatsız etti. Bazı şeyler saklanmalı, özel kalmalı bence.
Şimdi sorum şu, annem bu yaştan sonra değişir mi? Değişirse nasıl değişir? Annemle dertleşmeyi seviyorum ama böyle giderse bazı şeyleri içimdeki saklamayı öğrenicem.
Aynen. Sonra gelen cümleler "siz hep böyle misiniz? Bu adam hep üzüyor mu seni?" o yüzden napcaz etcez içimizde tutcaz : )))Ya iste biz sorunu hallediyoruz ama onlarin gozunde damat kotu kaliyor. Esimi boyle bilmesini de istemiyorum. Bi de hep kavga eden cift moduna giriyoruz bi sure sonra onun gozunde.
Canım benim annem de tam tersi rahat rahat dertlesemiyoruz tek yorum yapmıyor konuşurken tek kelime ile kesiyor annenin yaptığı ayıp hersey her yerde söylenmez senin uyarmak lazım bir kerelik kızmanda sorun olmaz baktın olmadı babana aç konuyu o uyarsin böyle her duyduğunu yada konuşulan her yerde söylemesi hoş değilSelam hanımlar.
[/QUOTE]Neden anlatılmaz. Gercekten merak ettigim icin soruyorum.
QUOTE="Bilgece, post: 38032855, member: 377773"]Annen degismez Yasemin.
Bir şey de olmaz. Zarar vermediği sürece sorun yok bence. Ama gelininiz babanin bildigini bilmese çok iyi olur. Yoksa çok utanir kız.
Bu arada küçük bir öneri asla ama asla esinle arandaki sorunlari kimseye anlatma, annen de olsa anlatma. Ufak tefek diyorsun zaten hic gerek yok..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?