• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ateşe körükle gitmeye bayılan Annem :(

şimdi anlatmıyorum ne olursa olsun o ders oldu bana hakikaten insan dertleşmeye ihtiyacı duyuyor dost da o kadar az ki bu zamanda
Gerçekten bi dost olsa, ben de anneme anlatmam gereksiz şeyleri.
İnsan konuşmak istiyor. Bazen eşin de yetmiyor bu konularda.
Ama gerçek bi dost bulmak çok zor çok...

en iyisi sen bana yaz ben sana:KK60: bikaç arkadaşım var ağızlarının sıkılığına güvenemiyorum onlar bana anlatıyor ben onları sadece dinliyorum bi de ben anlatabilsem tam süper olacakta

en iyisi sen bana yaz ben sana:KK60: bikaç arkadaşım var ağızlarının sıkılığına güvenemiyorum onlar bana anlatıyor ben onları sadece dinliyorum bi de ben anlatabilsem tam süper olacakta
Ben de hep dinleyici modundayım ya çok sıkıldım bu durumdan :KK51:
Tamam canım sana yazarım bundan sonra, nasıl olsa gelicem misafirin olcam zaten :KK53:

Selam hanımlar.
Bugün annemi taktım kafama. Bu davranışı bi süredir beni rahatsız ediyordu ama bikaç olaydan sonra iyice ipin ucunu kaçırmaya başladı annem... Amacım annemi burda rencide etmek değil, sadece sizlerden tavsiye istemek.
Soruna gelirsek, annem hiç bişeyi içinde tutamaz. Mesela ben anneme bi derdimi anlatsam annem gider hemen babama anlatır. O gün o olayı en küçük kardeşime kadar herkes duyar.:110:
Bazen eşimle tartışırım annemi ararım, anlatırım olayı. Hemen başlar beni fişeklemeye. Şöyle yap, böyle yap, çık gel bilmem ne diye. Hiç 'kızım bunlar ufak şeyler, birbirinizi kırmayın böyle şeyler için.' dediğini hatırlamam. Ki eşimle tartışmalarımız öyle abartılacak şeyler değil. Benim anneme anlatma nedenim, paylaşacak kimsem olmadığı için ilk annem geliyor aklıma, ona anlatıyorum. Yine anlatırım sorun değil ama annem ateşe körükle gidiyor, bu sefer benim anlatma isteğim yok oluyor.
Bi de son olay, erkek kardeşim evlendi. Gelinle altlı üstlü oturuyorlar dolayısıyla annemin her şeyden haberi oluyor. Gelin anneme kardeşimle ilişkiye giremediklerini anlatmış. Tamam buraya kadar iyi, güzel ama annem bunu en fazla bi hafta saklayabildi ve babama söylemiş. Çok kızdım. Tabi geldi bana da anlattı, kız daha benle bişey konuşmadı. Anlatmak istese kendi anlatırdı zaten. Yani şu an babam biliyor olayı, bu durum beni rahatsız etti. Bazı şeyler saklanmalı, özel kalmalı bence.
Şimdi sorum şu, annem bu yaştan sonra değişir mi? Değişirse nasıl değişir? Annemle dertleşmeyi seviyorum ama böyle giderse bazı şeyleri içimdeki saklamayı öğrenicem.
anne dahi olsa bazı insanlar değiştirilemiyor maalesef. onu değiştiremezsiniz. ama sürekli uyardığınızda size anlatmamaya başlayacaktır.

İşte ben salak gibi tutamıyorum ki çenemi, zaten bi saat sonra barışıyoruz ne gerek var anlatmaya di mi? Ama yok illa anlatıcam. O da o kadar büyütüyor ki, sanki ortada çözülmeyecek bi mesele var zanneder duyan da.
Benim ailemin zihniyeti biraz eskilerde kalmış, babam da bir hafta daha yapamazlarsa gidip kızın babasıyla konuşcakmış. Yuhh dedim anne, sakın öyle bişey yapmayın dedim, kızın babasına gidip ne diceksiniz dedim, saçmalıyorsunuz dedim en sonunda. Çıldırttılar beni.

Geçenlerdede böyle bir konu açilmisti. Kiz cinsel iliskiye giremiyor ve gidip annesine anlatiyor. Anneside kayinpederi ariyor, bunlari doktora götür. Bende hatta bu nasil cahillik, acaba konu fake mi diye düsünmüstüm, ki baktim, böyle bir vaka daha :KK57:

Sadece babanin davranisina degil, gelin kizin davranisinada hayret ediyorum. Ben kendi anneme bile diyemezdim cinsellik sorunlarim oldugunu, kaldi ki kv'deme anlatacam. Özür dilerim Yasemin ama çok tuhaf bir ailen varmis gerçekten.

Ha bu arada annen asla degismez. Cok yakin çevremde annen gibilerini taniyorum ve degisim asla yok. Resmen içlerinde tutamiyorlar iste. Bunun tek çözümü artik özel seylerini annen ile paylasmaman. Gerekirse burda konu aç, ama annen ile paylasma. (Istersen benim ile mesajlas, daima yardim etmeye açigim :) ) Bide gelin kiza ayni tavsiyeyi ver. Annen sana anlattigini tabiki söylemezsin fakat üstü kapali esi ile geçen seyleri baskalarina anlatmamasini söyle.

En yakın dostuma hala nişanlımla(eski) öpüşmediğimi, içimin almadığını falan söylemiştim, bir hafta sonra çok alakasız birinden duydum. O olaydan sonra benim için sır anlatma devri kapandı.
Annem de kafasında sürekli kuran biri olduğu için anlatmaktan hoşlanmıyorum. 1 sene önce olmuş olayı yeni olan bir olayla bağdaştırarak "yoksa böyle mi olmuştu" diye sorabiliyor ve beni geriyor. 2 senedir canımı sıkan şeyleri buraya yazıyorum çünkü yazanların çoğu normal hayatımda tanımadığım insanlar ve söyledikleri negatif şeyler de olsa beni germiyor. Bilgisayarı kapatınca unutup gidiyorum.

Ve soruya gelince, annen değişmez benceo_O

Annen değişmez. Özelini anlatmayacaksın :KK66: bence başka çözüm yok. Benim ki de ayrı bi alem.. Eşimle ilgili bir sorunumu anlatırım. Sonra biz sorunu çözeriz. Ama annem eşimle ilk konuşmasında laf sokaraktan bildiğini belli eder.. :KK12:

Sonra o düzelen aramız.... Pofff..

Geçenlerdede böyle bir konu açilmisti. Kiz cinsel iliskiye giremiyor ve gidip annesine anlatiyor. Anneside kayinpederi ariyor, bunlari doktora götür. Bende hatta bu nasil cahillik, acaba konu fake mi diye düsünmüstüm, ki baktim, böyle bir vaka daha :KK57:

Sadece babanin davranisina degil, gelin kizin davranisinada hayret ediyorum. Ben kendi anneme bile diyemezdim cinsellik sorunlarim oldugunu, kaldi ki kv'deme anlatacam. Özür dilerim Yasemin ama çok tuhaf bir ailen varmis gerçekten.

Ha bu arada annen asla degismez. Cok yakin çevremde annen gibilerini taniyorum ve degisim asla yok. Resmen içlerinde tutamiyorlar iste. Bunun tek çözümü artik özel seylerini annen ile paylasmaman. Gerekirse burda konu aç, ama annen ile paylasma. (Istersen benim ile mesajlas, daima yardim etmeye açigim :) ) Bide gelin kiza ayni tavsiyeyi ver. Annen sana anlattigini tabiki söylemezsin fakat üstü kapali esi ile geçen seyleri baskalarina anlatmamasini söyle.
Gelin kiz keske kimseye anlatmasaydi. Ben ona o guvenceyi de vermistim, boyle bisey oldugunda bana danisabilirsin, beraber halletmeye calisiriz demistim. Sonucta damdan dusenin halinden damdan dusen anlar. Kiz da biraz saflik yapmis. Yarin bize gelicekler, artik bi sekilde konuyu acicam kiza. Yoksa bu is sarpa saricak. Demin annemle konustuk tekrar yineledim, sakin kizin ailseyle konusmayin, cok onur kirici olur dedim. Tamam kizim dedi bakalim.:KK51:
Ben gercekten annemle dertlesmemeye karar verdim, cok cok abartiyor cunku.

En yakın dostuma hala nişanlımla(eski) öpüşmediğimi, içimin almadığını falan söylemiştim, bir hafta sonra çok alakasız birinden duydum. O olaydan sonra benim için sır anlatma devri kapandı.
Annem de kafasında sürekli kuran biri olduğu için anlatmaktan hoşlanmıyorum. 1 sene önce olmuş olayı yeni olan bir olayla bağdaştırarak "yoksa böyle mi olmuştu" diye sorabiliyor ve beni geriyor. 2 senedir canımı sıkan şeyleri buraya yazıyorum çünkü yazanların çoğu normal hayatımda tanımadığım insanlar ve söyledikleri negatif şeyler de olsa beni germiyor. Bilgisayarı kapatınca unutup gidiyorum.

Ve soruya gelince, annen değişmez benceo_O
Degismez di mi, zaten umudu kestim ben ondan:KK51:
Bu huyu olmasa cok iyidir de iste:KK43:

Annen değişmez. Özelini anlatmayacaksın :KK66: bence başka çözüm yok. Benim ki de ayrı bi alem.. Eşimle ilgili bir sorunumu anlatırım. Sonra biz sorunu çözeriz. Ama annem eşimle ilk konuşmasında laf sokaraktan bildiğini belli eder.. :KK12:

Sonra o düzelen aramız.... Pofff..
Ya iste biz sorunu hallediyoruz ama onlarin gozunde damat kotu kaliyor. Esimi boyle bilmesini de istemiyorum. Bi de hep kavga eden cift moduna giriyoruz bi sure sonra onun gozunde.

Anlatmayin o zaman mecbur degilsiniz..bende anlatmam kimseye bir seyi inan zamanla alisiyorsunuz..bazen buraya anlatiyorum cok sikildiysam cunku burda ki kimse beni tanimiyor ve objektif oluyorlar..size yakin insanlarin tarafsiz olmasini bekleyemezsiniz..

Anlatmayin o zaman mecbur degilsiniz..bende anlatmam kimseye bir seyi inan zamanla alisiyorsunuz..bazen buraya anlatiyorum cok sikildiysam cunku burda ki kimse beni tanimiyor ve objektif oluyorlar..size yakin insanlarin tarafsiz olmasini bekleyemezsiniz..
İste ben kucuklugumden beri annemde bisey saklayamam, hatta esimle ilk tanistigim gun anneme gittim yumurtladim:KK53: biraz benim de agzim gevsek anneme karsi:KK51:
Her seyi de icimde yasamak istemiyorum, biriktirince daha kotu oluyorum. Annemden istegim ufacik seyleri anlattigimda buyutmemesi. Bu sefer babamin kulagina gidiyor, biz barisiyoruz milletin kafa hala bir ay onceki tartismada kaliyor.

Gelin kiz keske kimseye anlatmasaydi. Ben ona o guvenceyi de vermistim, boyle bisey oldugunda bana danisabilirsin, beraber halletmeye calisiriz demistim. Sonucta damdan dusenin halinden damdan dusen anlar. Kiz da biraz saflik yapmis. Yarin bize gelicekler, artik bi sekilde konuyu acicam kiza. Yoksa bu is sarpa saricak. Demin annemle konustuk tekrar yineledim, sakin kizin ailseyle konusmayin, cok onur kirici olur dedim. Tamam kizim dedi bakalim.:KK51:
Ben gercekten annemle dertlesmemeye karar verdim, cok cok abartiyor cunku.

Artik annen ile dertlesmemenden baska çaren yok gibi görünüyor ne yazikki. Olsun, ben varim, kk var, bir sekilde dertlerine derman oluruz :KK50:

Ve gelin kiz ile bencede konus. Hani bide özel konularini hiç kimseye anlatmamasini söyle. Kardesin (abin?) yani kisacasi esi de aynisini yapsa, gidip özel sorunlarini kizin annesine, dayisina anlatsa hos olur mu? gibi örnekler ver.

Safligi anlayabiliyorumda, nasil konu açip öyle birsey anlatti annene halen hayret ediyorum. Hani annene anlatarak ne gayesi vardi? Annen kardesinin (abinin?) kulagindan tutup bu kiz ile yat iste yaaat! diye bagirmasinimi beklemis? Anlamadim :KK64:

Ay kizma yasemincim ama gülesim geldi :-) :-) ah be anneee tamam da soylenecek sey var,soylenmeyecek sey var.. Cok ayıp sey yani neden hemen babaya yetiştirmiş ki? Sizde madem biliyosunuz huyunu anlatmayin herseyi. Gelinde bi hosmus. Ben ayni durumda olsam kaynanama oglunla şaapamiyoruz diye anlatamazdim :110:

Artik annen ile dertlesmemenden baska çaren yok gibi görünüyor ne yazikki. Olsun, ben varim, kk var, bir sekilde dertlerine derman oluruz :KK50:

Ve gelin kiz ile bencede konus. Hani bide özel konularini hiç kimseye anlatmamasini söyle. Kardesin (abin?) yani kisacasi esi de aynisini yapsa, gidip özel sorunlarini kizin annesine, dayisina anlatsa hos olur mu? gibi örnekler ver.

Safligi anlayabiliyorumda, nasil konu açip öyle birsey anlatti annene halen hayret ediyorum. Hani annene anlatarak ne gayesi vardi? Annen kardesinin (abinin?) kulagindan tutup bu kiz ile yat iste yaaat! diye bagirmasinimi beklemis? Anlamadim :KK64:
Aynen, anlatirken ne bekliyordu ki? Bi kere, daha cok baski oluyor baskalari da bilince. Bu arada evlenen benden bi yas kucuk kardesim:KK48:
Ne cok dert ortagi buldum bugun,sagolasin, aynen bu kk olmasa napcaz bilmem:KK60:

Back