- 4 Aralık 2012
- 14.265
- 10.145
- 198
- Konu Sahibi BayanHicKimse
-
Soruyorum, o benim kocam tabi anlatıcam diyor.Sormuyor musun annene anne niye hemen anlatiyorsun diye...Haa bir de mesela ben herseyimi anlatmam anneme..Benim ennemde öyledir..hep benim tarafimi tutar.Ben de isterim ki bazen kocanda hakli kizim desin.Ama kiz annesi olunca öyle oluyor..bence ufak seyleri anlatmayin.
Selam hanımlar.
Bugün annemi taktım kafama. Bu davranışı bi süredir beni rahatsız ediyordu ama bikaç olaydan sonra iyice ipin ucunu kaçırmaya başladı annem... Amacım annemi burda rencide etmek değil, sadece sizlerden tavsiye istemek.
Soruna gelirsek, annem hiç bişeyi içinde tutamaz. Mesela ben anneme bi derdimi anlatsam annem gider hemen babama anlatır. O gün o olayı en küçük kardeşime kadar herkes duyar.
Bazen eşimle tartışırım annemi ararım, anlatırım olayı. Hemen başlar beni fişeklemeye. Şöyle yap, böyle yap, çık gel bilmem ne diye. Hiç 'kızım bunlar ufak şeyler, birbirinizi kırmayın böyle şeyler için.' dediğini hatırlamam. Ki eşimle tartışmalarımız öyle abartılacak şeyler değil. Benim anneme anlatma nedenim, paylaşacak kimsem olmadığı için ilk annem geliyor aklıma, ona anlatıyorum. Yine anlatırım sorun değil ama annem ateşe körükle gidiyor, bu sefer benim anlatma isteğim yok oluyor.
Bi de son olay, erkek kardeşim evlendi. Gelinle altlı üstlü oturuyorlar dolayısıyla annemin her şeyden haberi oluyor. Gelin anneme kardeşimle ilişkiye giremediklerini anlatmış. Tamam buraya kadar iyi, güzel ama annem bunu en fazla bi hafta saklayabildi ve babama söylemiş. Çok kızdım. Tabi geldi bana da anlattı, kız daha benle bişey konuşmadı. Anlatmak istese kendi anlatırdı zaten. Yani şu an babam biliyor olayı, bu durum beni rahatsız etti. Bazı şeyler saklanmalı, özel kalmalı bence.
Şimdi sorum şu, annem bu yaştan sonra değişir mi? Değişirse nasıl değişir? Annemle dertleşmeyi seviyorum ama böyle giderse bazı şeyleri içimdeki saklamayı öğrenicem.
İşte ben salak gibi tutamıyorum ki çenemi, zaten bi saat sonra barışıyoruz ne gerek var anlatmaya di mi? Ama yok illa anlatıcam. O da o kadar büyütüyor ki, sanki ortada çözülmeyecek bi mesele var zanneder duyan da.Annen degismez Yasemin.
Bir şey de olmaz. Zarar vermediği sürece sorun yok bence. Ama gelininiz babanin bildigini bilmese çok iyi olur. Yoksa çok utanir kız.
Bu arada küçük bir öneri asla ama asla esinle arandaki sorunlari kimseye anlatma, annen de olsa anlatma. Ufak tefek diyorsun zaten hic gerek yok..
Keşke konu orda kalsa, aramızda kalsa... O zaman insan anlatmak için can atar.Bir kmşumuz vardı aynı anneniz gibi onu hatırladım.en ufak şeyi kocasına yetiştirirdi.
kızlarının regl dönemlerini bile söylerdi düşünün artık.hiç sevmiyorum eşler arasındaki böyle muhabbetleri.
Ben anneme çekmişim,benim annem ne babama nede başkasına anlatır.konu konuştuğumuz yerde kalır.
Annenizle konusun hatasını anlamasını sağlayın bence.
Bi tek annem var benim de dertleşeceğim işte, demek ki ona da anlatmamam lazım. Azcık ağzı sıkı olsa problem kalmicak.Kocanla aranda olan kotu hıcbırseyı aılenle paylaşma..
Senın aran duzelır ama onlar asla unutmazlar..aranız hep kotu sanarlar..
Annenle paylastıgın şeylere dikkat edeceksin demekki..
Kadında naapsın karakteri böyle demekkı..kafasında çok buyutuyor olayları ve cozum ıcın babana falan anlatıyor sanırım..
Her ınsan aynı olgunluga sahıp olamıyor..
Benım annemde kafasında kuran tıplerden..
Buyuzden kocamla ılgılı hiç kotu bişe söylemem..
Kımseylede kocam hakkında dertleşmem..nıye aramızı lımonı bılsınler canım..
Yok canım buraya hayatta yazmam, burda daha beter körükleyiciler varanneniz bence de değişmez ve kaç yaşına gelmiş siz de olduğu gibi kabul edin artık. sonunun kötü olacsağını düşündüklerinizi anlatmayın. sizin de paylaşacak kimseniz yok ama gelin bize yazın :)
tabiki, kocam o benim anltırım, demesi doğru değil ama benim annem hayatı boyunca yaşadığı sıkıntılardan dolayı şu an çok tutarsız garip davranışlar sergiliyor, annedir o deyip her şekilde huyuna gidiyorum. size de bunu tavsiye ederimm
İşte ben salak gibi tutamıyorum ki çenemi, zaten bi saat sonra barışıyoruz ne gerek var anlatmaya di mi? Ama yok illa anlatıcam. O da o kadar büyütüyor ki, sanki ortada çözülmeyecek bi mesele var zanneder duyan da.
Benim ailemin zihniyeti biraz eskilerde kalmış, babam da bir hafta daha yapamazlarsa gidip kızın babasıyla konuşcakmış. Yuhh dedim anne, sakın öyle bişey yapmayın dedim, kızın babasına gidip ne diceksiniz dedim, saçmalıyorsunuz dedim en sonunda. Çıldırttılar beni.
Ya düşün ben de 3 ay yapamadım, ya eşimin babası gidip babamla konuşsaydı ki eşimin ailesinden kimse bilmedi bu durumumuzu. Eşimin ağzı çok sıkıdır bu özel şeylerde, annesine bile anlatmadı.Kiz sakin yapmasinlar ya demekki vajinismus olmus zavalli, utandirmasinlar sakin. Çok ayıp, kiz daha da korkar bu sefer hiç yapamaz. Hem böyle bir şey söylenir mi çok ayıp, kizin ailesine söylese ne olur ki?
Söylüyorum anne bak diyorum babama söylersen bi daha anlatmam diyorum. Bakıyorum yine anlatmış. Mesela aralık ayında polislik mülakatına gircem, anneme dedim babama söyleme olursa sürpriz yapıcam dedim. Babam yine duymuş nasıl duyduysaBenim annem bikez oyle birsey yapti uyardim ve bir daha dedim baskasindan duymucam yada anlatmam sana birsey oda anladi ama yinede anlatmicagini bilsemde esimle olan ufak tefek seyler hep bende kalir boyle olmak gerek
Ya düşün ben de 3 ay yapamadım, ya eşimin babası gidip babamla konuşsaydı ki eşimin ailesinden kimse bilmedi bu durumumuzu. Eşimin ağzı çok sıkıdır bu özel şeylerde, annesine bile anlatmadı.
Saçmalık ya, adama gidip söyleseler ne değişcek kız üstünde daha çok baskı hissedicek.
Ama kızda da suç var. Ben ona dedim böyle bişey olursa bana söyleyebilirsin ben de yaşadım, beraber çözeriz dedim. O gitmiş benden kalan herkese söylemiş.
Ozaman sen kendini durdurup anlatma bi sure farkina varsin yada devam etsin :/ benimde bazen anlatasim geliyor ama anlatmiyorum kafam rahat onunda rahattirSöylüyorum anne bak diyorum babama söylersen bi daha anlatmam diyorum. Bakıyorum yine anlatmış. Mesela aralık ayında polislik mülakatına gircem, anneme dedim babama söyleme olursa sürpriz yapıcam dedim. Babam yine duymuş nasıl duyduysa
Al işteannem de pek kocamın tarafını tutmasa dA açıkça benim tarafımı da tutmaz bigün anneme giderken tartışmıştık yüzümden anlayınca annemler anlatmıştım akşama barışmıştık ama annem bir hafta sabah akşam aramıştı nasıl barıştınız mı diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?