Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Günaydınlarrrrr. Nihayet FF'de detektör bir ovulasyon günü yakaladı. Ama kesik kesik kırmızı çizgi var. Kesin değil mi demek oluyor bu sizce?

adszzzf.jpg

grafiğe göre 16. gün yumurtlama olmuş zaten ateş değerlerin de 16. gün yumurtlama olduğunu gösteriyor doğru yakalamış yani bence:81: kesik olması yumurta akı kıvamındaki akıntını 17. güne işaretlediğin için olabilir :26:

Günaydın tafcıgım nasılsın yegenım nasıl

:nazar:biz iyiyiz teyzesi çok şükür bir sıkıntı yok :KK49::nazar::nazar::emir_bebek: senin de ateş iyi gidiyor inşallah hamilesindir yavrun sıkıca tutunmuştur sana:KK54: ama hamile değilsen de sıkma canını hayırlı zamanı bekliyordur anneciğine kavuşmak için:KK19:

teşekkür ederim taf . yalnız öğlen yaptığım testten öncesindeki akşam yaptıım testte tek çizgi çıkmıştı. eğer 11 . gün öğlen çatladıysa önceki akşam yaptığım testte neden tek çizgi çıktı onu anlamadım ?

hormonun hemen pik yapıp düşmüştür. yani senin hormon testi yaptıktan sonra birkaç saat içinde yükselmiştir yumurtanı çatlatabilecek seviyeye gelmiştir ve sonra da hemen düşüşe geçmiştir. o yüzden de ertesi gün öğleyin yaptığın testte silik çizgi çıkmış sonra akşam yaptığında da kaybolmuştur bu şekilde olabilir yani bir de adet döngün 26 günde bir miydi senin:26:

grafiğe göre 16. gün yumurtlama olmuş zaten ateş değerlerin de 16. gün yumurtlama olduğunu gösteriyor doğru yakalamış yani bence:81: kesik olması yumurta akı kıvamındaki akıntını 17. güne işaretlediğin için olabilir :26:

Ya aslında 16.gün o akıntı var gibiydi ama çok azdı ve emin olamadım. 17.gün birazcık daha çoktu ben de o yüzden 17ye koydum onu. 16.gün var gibiydi diyemedim. Zaten çok anlamadım bu ay akıntımı. :44: Umarım yumurtlamışımdır ve umarım çalışmalar boşa gitmez. Teşekkürler tafcım.

normalde 28 -30 gün arasında değişiyordu . gçen ay 27. gün adet oldum. geçen ayda 10. gün ateşim 36.6 , 11. gün 36 .1 , 12. gün 36. 6 olmuştu. yani ovulasyondan 14 gün sonra adet olunur tezi bede tutmuyor. eğer geçen ayda 11. gün yumurtladıysam ovulasyondan 16 gün sonra adet oluyorum. birazdan tekrar test yapıcam bakalım ne olacak ? ama bu testleri hiç anlamadım. geçen ayda çiftçizgiyi hiç görememişti. sanırım bu ayda göremeyeceğim.

normalde 28 -30 gün arasında değişiyordu . gçen ay 27. gün adet oldum. geçen ayda 10. gün ateşim 36.6 , 11. gün 36 .1 , 12. gün 36. 6 olmuştu. yani ovulasyondan 14 gün sonra adet olunur tezi bede tutmuyor. eğer geçen ayda 11. gün yumurtladıysam ovulasyondan 16 gün sonra adet oluyorum. birazdan tekrar test yapıcam bakalım ne olacak ? ama bu testleri hiç anlamadım. geçen ayda çiftçizgiyi hiç görememişti. sanırım bu ayda göremeyeceğim.
Ovulasyondan 14 gün sonra adet olunur diye bir kaide yok. Benim araştırdığım kaynaklardan "mostly 12 to 16" yazıyordu. 12den 16ya değişebiliyormuş. Herkesin luteal faz dönemi aynı olmuyor. Genelde 14 diye biliniyor ama 12-16 arası da "mostly" sık karşılaşılan bir durum yani. Bu ay benim de anladığım 16 gün sürüyor ovulasyon-adet arası dönemim.

kızlaaarrr ovulasyon testimi yaptım ve sonunda çift çizgiyi gördüm ama şu anda okuldayım inşallah akşama geç kalmış olmayızzz. ama ateşim dün düştü bugün yükseldi . ateş yumurta çatlayınca yükseliyor, testte yumurta çatlamadan 24-36 saat önce çift çizgi oluyor diye biliyorum. acaba ateşimdemi tuhaflık testte mi ? yani acaba yumurtam çatladımı yoksa testte gördüğüm çift çigiden 24-36 saat sonra mı çatlayacak ? lütfen yorumlarınızı bekliyorum.

kızlaaarrr ovulasyon testimi yaptım ve sonunda çift çizgiyi gördüm ama şu anda okuldayım inşallah akşama geç kalmış olmayızzz. ama ateşim dün düştü bugün yükseldi . ateş yumurta çatlayınca yükseliyor, testte yumurta çatlamadan 24-36 saat önce çift çizgi oluyor diye biliyorum. acaba ateşimdemi tuhaflık testte mi ? yani acaba yumurtam çatladımı yoksa testte gördüğüm çift çigiden 24-36 saat sonra mı çatlayacak ? lütfen yorumlarınızı bekliyorum.

çift çizgiyi bugün net gördüysen bugün yarın çatlayacak demektir geç kalmadın demektir yani ateşin de demekki ya daha çok artacak ya da bu seviyelerde kalacak çünkü normalde yumurtan çatlamadan önce ovulasyon testinde çift çizgi görülür ve yumurtan çatladıktan sonra silikleşir. ateşin de yumurtan çatladıktan sonra yükselir progesteron hormonu sayesinde:KK19: Progesteron hormonu yumurta çatladıktan sonra olası gebeliğe hazırlamak için adete kadar yüksek olur yani ateş de bununla alakalı olarak yüksek seyreder:KK16:

:nazar:biz iyiyiz teyzesi çok şükür bir sıkıntı yok :KK49::nazar::nazar::emir_bebek: senin de ateş iyi gidiyor inşallah hamilesindir yavrun sıkıca tutunmuştur sana:KK54: ama hamile değilsen de sıkma canını hayırlı zamanı bekliyordur anneciğine kavuşmak için:KK19:
iyi maşallah size :nazar: umarım bende bebeklenırım tez amanda olmazsa da bilmem daha çalışırmıyım cnm ..
24 saat içinde çatlar gülüm merak etme kacırmazsın

julia merhaba hoşgeldin canım iyisindir umarım:KK19:
bebeklerinin fotolarını gördüm çok tatlılar maşallah onlara öpüyorum kocaman seni :KK54:

şimdi testi 4 saatte bir tekrarlayayım diyorum. silikleşmeye başlayınca inşallah olur. çok soru sordum biliyorum ama kafam karıştı .ateşin de yumurtan çatladıktan sonra yükselir progesteron hormonu sayesinde diye yazmışsın. acaba ateşim 36.4 ten dün 36.1 e neden düştü ? ve eğer yumurtam çatlamadıysa bu sabah neden 36. 4 e yükseldi ? sorularımla umarım bunaltmamışımdır.

kızlar bende 2 aydır ateş ölçme işlemini yapıyorum
yalnız ovulasyon zamanın da ateş daha da yükselmicekmi yoksa benmi yanlış biliyorum..buradaki arkadaşların listesine baktığımda yükselme yok..bende 2 aydır acaba yumurtam çatlamıyomu diye düşünüyodum :KK25:

1.gün.... 36,4..... 21 kas regl-leke
2.gün.... 36,2..... 22 kas regl
3.gün.... 36,3..... 23 kas regl
4.gün.... 36,3..... 24 kas leke
5.gün.... 36,3..... 25 kas leke
6.gün.... 36,4..... 26 kas
7.gün.... ????..... 27 kas
8.gün.... ????..... 28 kas
9.gün.... 36,2..... 29 kas yarı otlu :103:
10.gün... 36,3..... 30 kas otsuz
11.gün... 36,4..... 1 Aralık otsuz
12.gün... 36,2..... 2 Aralık otsuz:103: