Atatürk'ün köpek ve atlarının isimlerini sayınız

Mülakatta bilgi ölçülmüyor zaten alınacak kişiler bellidir formalite icabı soru sormuş olmak için prosedür tamamlanır. En iyi niyetle düşünsek bile bu işe yaramaz bilgileri sormalarının nedeni bilgi ölçme değil, takındığı tavırları, davranışları ölçmektir.

bana denk gelmedi bu sorular gerçi o listeler çoktaaaan hazırlanmışken bilsen ne bilmesen ne artık soruları bilip itiraz edemesinler falan diyemi soruyorlarsa ben adil bir şekilde mülakatla alındığına inanmıyorum

Bi banamı normal geldi sorular mülakatlarda hep genel kültür sorulur biraz zor evet ama makuller bence

Bu sorular torpili olanlara boyle sorulmuyor. Yakinen icinde oldugum icin net yorum yapiyorum.

Mesela bir hakimlik mulakatindasiniz eger ki torpiliniz kuvvetliyse size hukukun genel ilkelerini sorarlar, torpiliniz yoksa bulutlardan, babaniz tir soforuyse tir in acilimini yaptan, efendime soyleyeyim neden kasin var dan girerler bilemedinden cikarlar.

Bi banamı normal geldi sorular mülakatlarda hep genel kültür sorulur biraz zor evet ama makuller bence

:KK57::KK57::KK57::KK57::KK57: llina

Makul anlayışın üzerine tez yazmak isterim canım :confused:

Soruların 4 ünü hasbelkader cevapladım .Yoksa sen 22 de 22 mi yaptın :rolleyes: Makul sayılması için 10 nete bile razıyım :-)

Hakimlik ve savcılık mülakatları artık kameralı sistemle yapılıyor .
Memurluk ve müdürlük sınavlarına da bu sistemin getirilmesi lazım.
Bu tip olaylar minimuma iner belki bu sayede.

Benim de ailemde var sınava giren bir abla.. Kadın kaç senedir avukatlık yaptı, bana söylediği tek şey şuydu "Hasatvakti sınavlara giriyorum kazanıyorum ama mülakatta referansım yok diye alamıyorum" en son hakimlik sınavında mülakatta kız kardeşinin kocası bir referans buldu ve öyle atandı, hak yemeyenler de vardır ama geneli bu..
Benim zoruma gidiyor, Türkiye'nin en iyi hukuk fakültelerinde okuyan insanların referans bulamadıklarından elenmeleri..
Fakülteyi bitirmek için bu kadar canımız çıksın yetmesin sınava gece gündüz çalışalım emeğimiz böyle sorular yüzünden heba olsun..
Ben hakkın adaletine güveniyorum o hakkı verecektir.

Benim de ailemde var sınava giren bir abla.. Kadın kaç senedir avukatlık yaptı, bana söylediği tek şey şuydu "Hasatvakti sınavlara giriyorum kazanıyorum ama mülakatta referansım yok diye alamıyorum" en son hakimlik sınavında mülakatta kız kardeşinin kocası bir referans buldu ve öyle atandı, hak yemeyenler de vardır ama geneli bu..
Benim zoruma gidiyor, Türkiye'nin en iyi hukuk fakültelerinde okuyan insanların referans bulamadıklarından elenmeleri..
Fakülteyi bitirmek için bu kadar canımız çıksın yetmesin sınava gece gündüz çalışalım emeğimiz böyle sorular yüzünden heba olsun..
Ben hakkın adaletine güveniyorum o hakkı verecektir.
Amcam 18 yıllık avukat şuan. Bir kaç yıl önce istersen hakim olarak atayalım diye teklif aldı. Bu adam henüz sınava girmemişti, hatta böyle bir düşüncesi dahi yoktu. Teklifi reddetti ama kabul etse işi çok da zor olmayacaktı.
Mune konuyu kaydırmayın demişti ama eklemek istedim. Havadan konuşmuyordum yani. Keşke öyle olsaydı o kadar garip örnekler gördüm ki :KK43:

:KK57::KK57::KK57::KK57::KK57: llina

Makul anlayışın üzerine tez yazmak isterim canım :confused:

Soruların 4 ünü hasbelkader cevapladım .Yoksa sen 22 de 22 mi yaptın :rolleyes: Makul sayılması için 10 nete bile razıyım :-)
13 tanesini biliyordum kuzum eşim 17 tanesini cevapladı sonuç bu olunca bana makul geldi :KK70:
Birde kardeşim geçenlerde mit sınavlarına girdi bu sorular orda sorulanların yanında melekk melekk:confused:
Tez deme bana ya şurada takılıyorum hali hazırda yazmam gereken tezim var hatırlatma :KK70:

aynı şeyi soracağım
bonanza dizisinin yapım yılını sormak mı normal:KK57:
Mülakatlarda hep bu tip sorular çıkıyor genel durum bu olunca normal geldi bana sistem bu şekilde bu malesef

Amcam 18 yıllık avukat şuan. Bir kaç yıl önce istersen hakim olarak atayalım diye teklif aldı. Bu adam henüz sınava girmemişti, hatta böyle bir düşüncesi dahi yoktu. Teklifi reddetti ama kabul etse işi çok da zor olmayacaktı.
Mune konuyu kaydırmayın demişti ama eklemek istedim. Havadan konuşmuyordum yani. Keşke öyle olsaydı o kadar garip örnekler gördüm ki :KK43:
Zor valla işimiz, ben siyaset bölümüne pek yazmıyorum sinirlerim bozuluyor çünkü böyle olayları okuyunca :KK62:

Mülakatlarda hep bu tip sorular çıkıyor genel durum bu olunca normal geldi bana sistem bu şekilde bu malesef
saçmasapan bir sistem o zaman ve kesinlikle normal değil. bonanzanın yapım yıılını sormak bir trajikomedidir. ve hiçde makul bir soru değildir

Mülakatlarda bu tip sorular soran komisyonlar karşılarındaki kişinin bu tip soruların hepsinin cevabının bilemeyeceklerini zaten bilirler.
Mülakatlarda bazen bu tip soruların hiçbirini bilemeyip de kendini güzel ifade eden ,oturacağı makamın hakkını verebileceğine inandıran,özgüven sahibi insanlara da tam puan verilebilir.
Tüm soruları bilen ancak asosyal bir izlenim bırakan insanlara da düşük puan verebilirler.

Bunlar normal şeyler ,işin içine torpil girmediği müddetçe tabi.

X