Atatürk'ün köpek ve atlarının isimlerini sayınız

saçmasapan bir sistem o zaman ve kesinlikle normal değil. bonanzanın yapım yıılını sormak bir trajikomedidir. ve hiçde makul bir soru değildir
Mantıklı demedimki zaten sen yanlış analiz ettin söylediklerimi normal dedim bu sistemde bu sorular normal artık uzun süredir bu şekilde
Makul dedim az çok bildiğim sorular çok zor gelmedi sadece o kadar
Hee zaten kaç tane cevapladığınında bir önemi yoktur mülakatda
Mülakat sonuçları keyfe kederdir genelde ben henüz neye göre sıralama yapıldığını çözemedim

Tarih kitaplarinda Atatürk'ün kongre oncesi kaldığı otelin ismi bile yaziyor. Kpss'de de mevcut malesef.

Hadi bunları geçtim bir sınıf öğretmeni olarak alan sınavı için fizik, kimya, trigonometri vs. görüyoruz. Soru nasıl olur kestiremedigimizden ayrintilariyla sorumluyuz bir de. Zaten fizik kimya ilgi duysaydim sayisal bir bölümde okurdum. Amaca yönelik egitilmiyoruz.

Uzatmayayim, klasik espriyi yapip kacayim. Türkiye'nin eğitim sistemindeki 2 eksik
1. Egitim
2. Sistem

Sonra vay efendim neden gelişmiş ülke değiliz

Mulakatlarda bu tür sorular olur.Seçici olmak adina .
Ataturkun kaç kardeş olduguda bilinmez genelde.Babasinin meslegi mesela .Dr.unun adı:cool:

ayy yok artik diyorum:KK57::KK57::KK57:
o sinava ben girsem, sizin de sorulariniz da der defolur giderdim.:KK34:
resmen zekamizla dalga geciyorlar...

bu sorular verilen tepkiyi ölçmek içinde soruluyor, alınmasını istemedikleri bi adayla karşılaşıldığında da soruluyor...
deneyimli biri olarak söylüyorum bunu :)

13 tanesini biliyordum kuzum eşim 17 tanesini cevapladı sonuç bu olunca bana makul geldi :KK70:
Birde kardeşim geçenlerde mit sınavlarına girdi bu sorular orda sorulanların yanında melekk melekk:confused:
Tez deme bana ya şurada takılıyorum hali hazırda yazmam gereken tezim var hatırlatma :KK70:

22 de 4 ile kendimi pek bir ezik hissettim be canım :KK6:

Mülakatı geçtiniz , işe alındınız , tebrikler size :KK9:

Bunlar genel kultur sorusu mu oluyor? Kirpinin kac dikeni, Mevlananin anneannesi.. Atanin kopeklerinin ismi..:KK48: Boyle genel kultur sorusu mu olur?
Adam gibi sorsalar ya, gunumuzden.. Mesela: Bilalin ismarlanan 10 gemicikten ilk ikisi olan ve Aralik 2014 te denize indirilen 40 milyon dolar degerindeki son iki gemiciginin adlari nelerdir? gibi..:KK53:
Bakalim kac kisinin gundemden haberi varmis, di mi?

Bunlar genel kultur sorusu mu oluyor? Kirpinin kac dikeni, Mevlananin anneannesi.. Atanin kopeklerinin ismi..:KK48: Boyle genel kultur sorusu mu olur?
Adam gibi sorsalar ya, gunumuzden.. Mesela: Bilalin ismarlanan 10 gemicikten ilk ikisi olan ve Aralik 2014 te denize indirilen 40 milyon dolar degerindeki son iki gemiciginin adlari nelerdir? gibi..:KK53:
Bakalim kac kisinin gundemden haberi varmis, di mi?
++ paraları sıfırla diyen devlet büyüğü kimdir?
+ evlere ateşler salan bedduamatiğin adı nedir?
+17 aralık operasyonunda paraların konulduğu kutular ne kutusudur?
:KK53:

Bunlar tipik kpss lisans sorusu. 3senedir kpss ye ciddi anlamda hazırlanan varsa sorulara aşina olacaktır

Akp de var chp alakasi yok savci olmak emek ister bilgi asimi yasamamiz lazim fayda saglamiyor isim vermiycem vekil dolu ailem turkiyede en uzun siyasette kalan siyasetci ve kitabi olan siyasetci babamjn amcasi vs bunlara kanmayin yok ankarada dayin olcak felan bende savci olmak icn cabaliyorum niye bana aa sen sunun sunun yigenisin tam savcisin hic okuma testlerden gecme cok basarili ailedesin demediler hep soylenti bunlar prosudur vardir oyle isler he sadece bir ise girerken bazilari kullaniyor bu konumu onlarda bize belki faydasi olur dye ise aliyorlar ama yok savc avukat fln bunlar hikaye ozmn benim rte yaninda felan olmam lazimdi yigeni arkadasimdi okuldaydkn e ben savci olmadim daha tovbe YA RABBIM hicbirsey emek vermeden olmaz cocuk bile anne karninda 9 ay bekliyor agac meyve vermek icin asamalardn geciyor armut pis agzima dus olmaz ozmn herkes savci olsun hakim olsun avukat olsun burdaki amac en ufak detayi bile bilmek bilgisiz insani mertebeye koymk olmaz

nasıl torpıller döndugunu bılmesek yıcez yalnız, senı atmasyon sınavına sokmaları lazım kesın derece yaparsın.

Edep li edebinden susar edepsiz susturdugunu sanar haha devam devam klavye artisleri it urur kervan yurur atalarimiz bosa dememis smdi buna laf dersiniz siz vatan hainleri eli sehit kani kokanlarsiniz vicdan olsa akp dussn dye katillere oy vermezdiniz benimle muhattap.olmayin insALLAH sebebyet verdignz seylr basiniza gelir diycem de biz oyle insanlar degiliz ALLAH cc hidayet versin kalitemiz farkimiz mahelle karisi gibi dedikodu yapiyorsunz bide yetse bilginiz bossunuz bos

bı de bu kışı hukuk fakultesınden basarıyla mezun oldugunu mu ıddıa edıyor,
mahelle yazmış bı de
:KK70:

"Soruşturma dosyasında var olan ve onaylanan imar planlarının büyük bir bölümü Sayın Başbakan'ın talimatıyla yapıldı. Bu minval üzere bakanlıktan ve milletvekilliğinden istifa ettiğimi açıklıyorum. Bu milleti ve vatanı rahatlatmak için sayın Başbakan'ın istifa etmesi gerektiğine inandığımı ifade ediyor, yüce milletime saygılar sunuyorum"

17 Aralik operasyonlari hakkinda yukardaki aciklamayi yaptiktan sonra hem bakanliktan, hem milletvekilliginden istifa eden AKP hukumeti devlet bakaninin adi nedir?

Mis gibi genel kultur sorusu..:p

X