Atatürk’ü öldüremediniz gitti…

HanimKelesimiGetir

SüperAnneAnne
Pro Üye
20 Mart 2008
141.616
213.154
1.423
60
Devlet adamı gelişinden değil, gidişinden bellidir…
Bugün 10 Kasım…

*

O gün komşudaki kadının ağıt sesi geldiğinde, babam ve amcalarım “Komşuda birisi ölmüş“ dediklerini anlatırlardı…
Sonradan farkına vardılar; Urfa sokaklarında yürüdükçe her evden ağlayan kadınların sesi geliyordu…
Çünkü Atatürk öldüğünde, her evde birisi ölmüştü…

*

“Kemal öldü” haberi duyulduğunda, uzak mezralardaki kadınların ocaklardaki külü havaya savurup “şivan” yaktıklarını söylerdi babam…
En uzak kentler, kasabalar, köyler, mezralar ağlamıştı o gün…
Vali balkona çıkıp bir şeyler söylemek istemiş, üç kez söyleyemeden içeri dönmüştü…

*

Sonra nasıl oldu bilmiyoruz…
O insanların kimi torunları Mustafa Kemal’in bıraktığı tüm yüce değerler yıkıldığında, kurumları imha edildiğinde, ilkeleri silinip atıldığında… Başta kurduğu cumhuriyet, emanetleri bir bir ortadan kaldırıldığında, onayladılar…
Paşa askerleri, onu aşağılayanlara biat ettiler…
Üniversitelerde hocaları; duvarlardan gençliğe vasiyetini indirdiler…
Sevdiği şehir Ankaralılara bıraktığı çiftlik dahi şimdi bir büyük ihanetin simgesini üzerinde taşıyor, sesi çıkmadı şehrin…
Kendi partisi bile, terk etti onu…

*

Ama sevgi her zaman ihanetten büyüktür…
Bugün sokaklara bakın, bulvarlara dikkat edin, balkonlara göz atın…
Saat dokuzu beş geçe, kenti dinleyin…
Çocukların gözlerindeki ıslaklığı, öğretmenlerinin hüznünü, iki kişiden birisi de olsa yüreklerdeki sevgiyi hissedin…
O ağlayan genci, kızı, çocuğu, babayı, anneyi görün…

*

Her şeye rağmen…
Her şeye rağmen Mustafa Kemal’in askerleriyiz…
Ve siz onu öldüremediniz gitti…

http://www.sozcu.com.tr/2015/yazarlar/bekir-coskun/ataturku-olduremediniz-gitti-981007/

klasik sözlere hıc gerek yok,hiç bı soz hıc bı şiir anlatamaz cunku
hayatını bu ulkeye sundu. ötesi var mı ?
herhangı bı er olup komutanının arkasından sessızce gıden bırı olabılırdı
tehtıtlerden korkup kendi içine sinip,sindirilebılırdı

ataturk bu ulkenın kahramanı,allahın sevdıgı kulu olmalı kı ataturk u secmıs
ulkemız ataturk gıbı bı kahramanla kuruldugu için gurur duyuyorum
adam hem masada ,hem kafada ,hem er meydanında yiğitdi.

bide çirkin çirkin yok içerdi yok karısık ilişkisi vardı hayatındakı kadınları üzdü falan dıyorlar
sankı hepımızın babası peygamber !
adam bu dunyada bı nefes aldı biz köle olmaktan kurtulduk.

bekir coşkun çoğu yazısında Atatürk yazmıştır.

kısaca bir kere bile Atatürk adını ağzına almayanlara bazı yazılar

Biri ortaya birşey atıyor , sırf muhalefet olduğu için ayak uyduruyor herkes.
Mustafa kemal demek hakaret mi ?
Kabul edilmesi geçti birde nasıl kabul ettiği üzerinde mi kafa yoruluyor?

Şimdi saygı duruşuna durmazsam fatiha yollarsam da mı o kesime dahil oluyorum ben ?

sadece neden Atatürk demediğini sorguluyoruz. çünkü bu benimde dikkatimi hep çekti. bu zamana kadsr bu tarz çok yazı oldu. neden demiyor diye. bunu kendde az çok okumuştur duymuştur. hiç olmazsa neden bir kere olsun Atatürk demiyor. diyebilir. dersede incileri dökülmez

İşte budur!

Valla ben annemin babamın çocuğuyum
Allah rahmet eylesin.

hepimiz anne babamızın çocuklarıyız orda söylenen babaşka bir anlamı ver maneviyatı var sanırım bunca sene anlamadın şimdi izah etsekte anlamazsın.

yada şöyle diyeyim bizler anne babamızın evlatlarıyız ya işte onu bile bize yaşatan ATATÜRK tür.bu özgürlüğü vermeseydi kimbilir nerelerde kimlerin çocukları olurduk.

Hadi bu bir derece, peki ya "Olmasaydın olmazdık" nedir? Pes yani..

dedim ya anlatamam sana bu yaşa kadar anlamdınsa bundan sonrası boşa...

bu ne demek ya diyorsun ya keşke okuyup anlasan arkadaşım

aynen Atatürk olmasaydı olmazdık sende bu kadar özgür evinden nete girip yazamazdın.bu özgürlüğü veren kim sence?

Sözcünün yayınladığı bir şiirde " el açtık Atatürk'üm senden yardım diliyoruz " cümlesini sorgulamak lazım ve bunun gibi niceleri. Saymakla bitmiyor.
Putlaştırmak mı , saygı duyup sevmek mi bu , hangisi ?
Atatürk demekle iş bitmiyor. Kıvamı ayarlamak önemli.

Tabi Allah'ın yoktan var etme sıfatına binaen yazılmış canım, amaç o tamamen.

Yani olmasaydın olmazdık sözünü, olmasaydın yaradılmazdık gibisinden Allahla kıyas yapma olarak algılayan zihniyet bi zahmet kendi art niyetini sorgulasın.

El açtık senden yardım diliyoruz dememiş. Tamam adam zırvalamış ama el açtık demek tamamen Allah'a karşı yapılan birşeydir. O zaman adam direk Allah gibi göstermiş olurdu Atatürk'ü ki bu hepten şirk. Neden şiirin o kısmını burada değiştirme gereği duydun?

Anlatmana da lüzum yok zaten, ben anlayabiliyorum. Olmasaydın olmazdık diye bir şey yok, haşa kim ki o bizim yaşamımız ona bağlı olsun. İnsan sever sayar ama bu kadar aşırıya kaçılmamalı..

Anlatmana da lüzum yok zaten, ben anlayabiliyorum. Olmasaydın olmazdık diye bir şey yok, haşa kim ki o bizim yaşamımız ona bağlı olsun. İnsan sever sayar ama bu kadar aşırıya kaçılmamalı..

töbe yarabbim..sen bunu o anlamda yorarsan senin zihniyetini sorgulamak lazım.

bu kelimelerin ne anlama geldiğini anlamak yerine karşılaştırmak nedir insanın aklına nasıl gelir çok ilginç

Değiştirme gereği duymadım. Sen söyleyince tekrar dönüp baktım. Oyle kalmış aklımda. Diz çökmüşüz Atatürk um , senden yardım diliyoruz " muş.
Çok fark etti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…