Atatürk Üniversitesi AÖF Çocuk Gelişimi Öğrencileri

sutluturkkahvesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2008
220
39
98
Herkese selamlar...

Forumda bu bölüm öğrencilerinin çok dağınık bir halde bulunduğunu ve mevcut forum konularının aktif kullanılmadığı gibi, bilgilendirdiğim konularda konu sahiplerinin de ilgisizliği görerek kendi başlığımı açmak zorunluluğunda hissettim.

Sadece bu konu başlığı altında benim gibi 2015-2016 yılında bu bölüme kayıt yaptıran öğrencilere kayıt yenileme tarihleri, yatırılacak ücretler, sınav soru ve sonuçları, ilgileneceğiniz dökümanlar konusunda
sürekli olarak GÜNCEL bilgi paylaşımı yapacağım.

Bilgilerinize...
 
Eveeet bugün itibariyle 2015-2016 öğrencilerinin VİZE SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI.

Vize sınav sonuçlarınızı OBS başlığında sınav sonuçları ekranında aradığınıza eminim, ne yazık ki orada bulamayacaksınız. =)

Dersleri takip ettiğiniz LMS ekranından T.C:kimlik numarası ve şifrenizi girdiğinizde sınav sonuçlarınızı görebilirsiniz, not kartlarınız daha sonra güncelleneceğinden şu an OBS ekranında değil LMS ekranında göreceksiniz.
Bilgilerinize...
 
Vize sınavları bittiği ve sınav sonuçları da açıklandığına göre herkesin bir sonraki telaşı olan acaba finaller ne zaman sorusunun cevabına geldi.

Sevgili öğrenci arkadaşların Atatürk Üniversitesi AÖF Çocuk Gelişimi FİNAL SINAVLARI 16-17 OCAK'ta, sınav merkezlerinde yapılacaktır.
Sınav merkezlerinden kastımız aynen Anadolu Üni.de olduğu gibi okullarda sınava girecek olmanızdır.
Sınavlara girerken yanınızda öğrenci kimliğiniz ve T.C.kimliğiniz (ehliyet vs olabilir) muhakkak bulunmalıdır.
 
Atatürk Üniversitesi öğrenci kimliği ulaşmayan arkadaşların dikkatine;

Fakültemize yeni kayıt yapan öğrencilerin kimlik kartları ile ara sınıf öğrencilerinin kimlik bandrollerinin gönderimi devam etmektedir.
Kimlik Kartları öğrencilerin OBS ‘ de kayıtlı adreslerine posta ile gönderilmektedir.
Öğrenci Kimlik Kartları henüz adreslerine ulaşmayan öğrencilerimiz sınavlara “Sınav Giriş Belgesi” ve Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi(Nüfus Cüzdanı,Sürücü Belgesi, Pasaport veya bunlara eşdeğer kimlik belgesi) ile girebilirler.

Öğrenci kartları ulaşmayan öğrencilerin sınav giriş belgelerini nereden temin edeceğine gelince;
-Sınav gününe kadar halen öğrenci kartınız gelmemiş ise OBS sistemine https://obs.atauni.edu.tr/ linki üzerinden ulaşarak T.C.ve şifrenizle girdiğinizde soldaki BELGE TALEP modülüne tıklayarak yönergeleri izleyin, alacağınız çıktıyı öğrenci kartı gibi sınavda kullanabileceksiniz.

-Yalnız buradaki dikkat etmeniz gereken husus evrakı anında alamamaktasınız, merkezi onay yapıldıktan sonra alabiliyorsunuz. Bu sebepten ötürü sınav yoğunluğunu da düşünerek öncesinde kartın gelmeme ihtimaline karşı hazır etmeniz yararınızadır.
 
Haye hayırlı olsun sayfan :) şimdi final heyecanı sardı. 14 uniteye nasıl çalışıcaz vize konularindan çok soru gelir mi acaba?
 
Teşekkürler camomile8686 =)
Düzenli bir çalışma ile problem yaratacak bir durum olmadığını düşünüyorum.
Sonuç olarak ders üniteleri de haftalık olarak verilmekte, bu da öğrencileri düzenli çalışmaya teşvik eden bir durum aslında.

Soruna gelince;
Final sınavında ve bütünleme sınavlarında tüm ünitelerden sorumluyuz lakin tabi ki ağırlıklı olarak 8-14 ünitelerden daha çok soru gelecek. Vizeden ortalama bir puan aldıysanız final sınavı için yeniden vize konularına çalışmaya gerek olmadığını düşünüyorum.

Bunun bir de vicdan azabı boyutu var tabii ki, sen vize sınavlarında çalışma, sonra finalde tüm intelere çalışmakla çaba harca =)
Gerçi bende de öyle oluyor her seferinde ama napalım =)
Ben keyfimden okuyorum nasılsa =)
Ancak bunu meslek olarak icra edecek arkadaşların çalışmaktan öte gözlem de yapmaları gerekmekte, staj programımız da olmadığından iş işten geçince çocuklarla başbaşa kalıp ne yapacağını bilememek de var işin ucunda =)
 
Son düzenleme:
ben meslegımı ıcra etmek ıstıyorum bıtırebılırım dımı bu bolumu sonrasında kpss ıyıce yukselır mı acaba sanırım suan daha yuksek puanlarla almaya baslamıslar ama cok ıstıyorum ya ınsallah onuda gecerım.ben vızelere calıstım cıkmıs sorular olmasına ragmen neolur ne olmaz dıye bıldıgın calıştım :) ustelık işteyım hemde bankada dusunun her fırsatta not okudum :) fınaller için cıkmıs soruları satan bırı varmıs alsak mı acaba onu işe yarar mı unıte sonunda kı sorularda yetelı gıbı ama bılemıyorum tabı .bu bolumu aynen bızım gıbı uzaktan bıtırıp sonuclandırmıs olanlar var mı acaba öğretmen şuan20 aylık bı oglum var onun ıcın okuyup bıtırmek ıstıyorum
 
Elbete bitirebilirsin ancak önlisans çocuk gelişimi mezunu isen okulara anasınıfı öğretmeni olarak atanamazsın. DGS ile okul öncesi öğretmenliğine geçiş yapıp bitirip kpss ile atanman lazım bunun için.
Ama dersen ki ille de kamu kurumu olması şart değil, o zaman özel anaokullarında görev yapabilirsin elbette ancak onda da bir bankacı maaşını alamazsın

Yakinen bildiğim bir örnek vereyim anibesus=)

Benim kuzenim teknik lise yapı ressamlığı mezunu idi, beğenmedi işini, sıfırdan ikinci liseyi okudu açıktan çocuk gelişimi olarak mezun olduğu sene Anadolu Üniversitesi açıköğretim programı olarak Okul öncesi öğretmenliği açtı onu da bitirdi. O sene çok ve düşük puanlı alım oldu ve kpss 56 puanla ataması yapıldı. Önlisans mezunu olarak da SHÇEK (Sosyal hizmetler çocuk esirgeme kurumu)nda çalışılabiliyor yine kpss ataması ile. Ama benim gibi bir üst öğrenim mezunu isen yani bitmiş bir lisans mezuniyetin varsa önlisanstan kpss ye giremiyorsun, girsen de atanamıyorsun, eskaza atandın görevden men ediliyorsun-üstüne yanlış beyanda bulunmaktan tazminat bile ödemek zorunda kalabilirsin.
 
Son düzenleme:
Finaller için çıkmış sorulara şimdilik para ödemeyin isterseniz, müsait olduğumda onunla alakalı bir araştırma yapacağım ve ulaşabildiğim final sorularını da yine bu konudan yayınlayacağım.
 
ben işletme mezunuyum yani yapcagım sey su 2 yıllık cocuk gelısımı bıtrcem dgs ıle okul öncesı ogretmenlıgını kazancam sonrada ınsallah kpss yaparım ya yeter kı olsun .okumanın yaşı yok dımı ınsan sevdıgı ıstedıgı meslegı yapmalı lısede falan kımse yonlendırmedıgı ıcın cahıllık ıste nereye savrulduysak tamam dedık yapcak bısey yok nerden donersek kardır 25 yıl daha bankada calışmaktansa ama bı amacım oldu sımdı cok mutluyum sanada tesekkur ederım haye cok ıyı oldu boyle
 
Rica ederim anibesus=)
İnşallah emellerine ulaşırsın, o hayal bende de var kenarda köşede saklıyorum çok ortalara çıkarmıyorum içimden ki tutturamazsam üzülmeyeyim =)
 
HAYE bu sınavların bulundugumuz ilçeye alınma ıhtımalı var mı şehir merkezı mı olcak ılla anadolu unıv.sanırım ılcelerdede yapıyor artık bı bılgın var mı ? bıde üstten ders alma gıbı bı durumumuz sözkonusu olabılır mı fınallere basladım çalışmaya özet cıkarıyorum ama ünıteler tamamlanmamıs 14 ünite butun dersler oyle degıl mı ?
 
Atatük Üniversitesi sınav organizasyonu konusunda Anadolu Üniversitesi kadar kapsamlı bir sınav organizesi oluşturamaz anibesus, sonuçta Anadolu Üniversitesi'nin açıköğretim programları çok fazla hemen her ilçede bürosu var, Atatürk Üniversitesi AÖF konusunda bu kadar gelişmiş değil bu nedenle öğrencilerin yoğunlukta bulunduğu merkezi noktalarda sınavlarını yapacaktır.
Ayrıca şu an için konum değiştirme şansınız yok ancak ikinci dönemde değiştirebilirsiniz, o da seçebileceğiniz şey "İstanbul Anadolu"- "İstanbul Avrupa"" şeklinde merkezi olabilecek yine.

Üstten ders alma soruna gelince bizim bu dönem 1.sınıflar için kredi toplamımız 20, üniversite dönem için 23 krediden fazlasına izin vermiyor, olsa olsa ekstra 3 kredilik tek bir ders alma şansın var onu da ikinci sınıfta alttan almış olursan dolar zaten, erken bitirme lüksümüz yok şimdilik.

Dipnot: Buna ilişkin üniversitenin yönetmeliği direk şöyle;
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ders Alma ve Ders Bırakma
Madde 11 - (Değişiklik: RG-22/03/2007-26470) Öğrenciler her yarıyıl başında, ders kaydı yaptırmak zorundadır. Fakültede bir öğrencinin haftalık alabileceği derslerin toplam kredi miktarı azami 23'dür. Bu kredi sınırı, tekrar dersi olan veya AGNO'su 2,50'nin altında olan öğrencilere üst yarıyıllardan ders alma hakkı vermez. Kredi hesabı, bu Yönetmeliğin 8 inci maddesine göre yapılır ve ortak zorunlu dersler ile mezuniyet için gerekli toplam krediden sayılmayan dersler kredi hesabına alınmaz. Öğrenciler, öncelikle başarısız oldukları derslere kayıt yaptırmak zorundadır. Öğrenci, kaldığı ders veya derslerin ön şart durumunda olduğu ön şartlı ders veya dersleri alamaz. Tekrar dersi olmayan ve ağırlıklı genel not ortalaması en az 2,50 olan ara sınıf öğrencileri, ön şartlı olmayan üst yarıyıl programlarına ait derslerden en çok iki ders alabilir. Başarılı sayılabilmeleri için gerekli olan bu şartları yerine getiren öğrenci, kayıt yaptırdığı dönemin ders programındaki toplam kredisini üst yarıyıldan tamamladıktan sonra, ilave olarak ön şartlı olmayan üst yarıyıl programlarına ait derslerden en çok iki ders alabilir. Bu şekilde alınan derslerin, ortak zorunlu dersler hariç kredi toplamı, bir yarıyılda 8 krediyi geçemez.
AGNO'sunu yükseltmek isteyen öğrenci, alt yarıyıllardan başarılı veya koşullu başarılı olduğu derslerden en çok ikisini tekrar alabilir. AGNO hesabında tekrarlanan dersler için öğrencinin aldığı en son not geçerlidir.
Bölümlerin teklif edeceği ön şartlar dışında, Matematik I, Matematik II, derslerinin her ikisinden başarısız olan öğrenci, üst yarıyıllardaki sınırlı seçmeli temel mühendislik derslerini alamaz. Ayrıca Matematik I, Matematik II, Fizik I, Fizik II, Matematik III, Matematik IV, Bilgisayara Giriş ve Bilgisayar Programlama derslerinin birisinden başarısız olan öğrenci üst yarıyıllardaki İhtisas Seçmeli derslerini alamaz.
Öğrenciler ders kayıtlarını takip eden ilk iki hafta içerisinde almış oldukları dersleri danışman nezaretinde bırakabilir. Danışmanlar; seçmeli derslerin bırakılmasında öğrenci sayısının, bu Yönetmeliğin 9 uncu maddesindeki ders açılma sınırlarının altına inilmemesi şartını dikkate alır. Bırakılan dersin yerine, geçen sürenin devamsızlıktan sayılması şartı ile yeni dersler alınabilir. İlk iki hafta içinde bırakılmayan seçmeli dersler zorunlu ders gibi işlem görür. Ancak öğrenci, başarısız olduğu seçmeli dersin ilgili müteakip dönemde açılmaması halinde, başka bir seçmeli ders alabilir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…