Atatürk Üniversitesi AÖF Çocuk Gelişimi (Kazanan, Okuyan, Bitiren herkes :) )

ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI VİZE SORULARI 2014

1. I. silgi ve kalemlerde solvent bazlı malzeme kullanımı

II. yapıştırıcılarda su bazlı malzeme kullanımı

III. çanta ve kalemlerde azo boyalan madde kullanımı

yukarıda kırtasiye malzemeleriyle ilgili yapılan eleştirmelerden hangisi ya da hangileri sağlığa zararlıdır?

● I ve II

● I,II ve III

●Yalnız I

●I ve III

●Yanlız III

2.et, balık, tavuk, yumurta ve kurubaklagil grubundan okul çağı çocuğu bir günde kaç porsiyon tüketmelidir?

●en az 5 porsiyon

● 1-2 porsiyon

●1 porsiyon

●2-3 porsiyon

●3-4 porsiyon

3.aşağıdaki yaş gruplarından hangisi "ağrıyı kendine verilen bir ceza" olarak algılar?

● 6- 12 ay

● 1-2 yaş

●3-6 yaş

● 0- 6 ay

● 7 -12 yaş

4.çocuklarda görülen en yaygın döküntü tür aşağıdakilerden hangisidir?

●egzama ●uyuz ● güneş yanığı ● kızamık ●su çiçeği

5.aşağıdakilerden hangisi okul binasının yeri belirlenirken göz önünde bulundurulması gereken özelliklerden biri değildir?

● okulun yeri, ileriki yıllarda genişleme imkanına sahip olmalıdır

●sunulacak eğitim ve öğretim planları uygun bir yer olmalıdır

●altyapı hizmetlerinin sağlanabileceği bir yer olmalıdır

●şehir merkezine uzak bir yerde olmalıdır

● trafikten ve gürültülü yerlerden uzak olmalıdır

6.aşağıdakilerden hangisi çocuğun sağlığını etkileyen anneye ilişkin faktörlerden biri değildir?

●doğum aralıkları

●annenin yaşı

●annenin sağlık ve beslenme durumu

●annenin doğum öncesi bakımı

●yoksulluk

7. aşağıdakilerden hangisi süt çocukluğu dönemi için yanlıştır?

● yedinci ve sekizinci aylarda oturabilir

●9-10'uncu aylarda emekliyebilir

●birinci ayında başını dik tutabilir

●ilk süt dişleri 6-8'inci aylarda çıkar

●1- 12 ay arasındaki süreyi kapsar

8. aşağıdakilerden hangisi doğum sonrası çocukluk dönemlerinden biri değildir?

● okul çocukluğu dönemi

●fetal dönem

● ergenlik dönemi

●oyun çocukluğu dönemi

● yenidoğan dönemi

9.aşağıdakilerden hangisi okul öncesi dönemdeki çocukların hastalığa karşı gösterdikleri tepkilerden biri değildir?

●içe kapanma

● gülme

● regresyon

●saldırgan davranışlar

●pasif davranışlar

10. Aşagıdakilerden hangisi 0-6 aylık bebeklerin ağrıya karşı gösterdikleri tepkilerden biri değildir?

●protesto etme

●aglama

●çenede titreme

●alında kırışıklık

●kaşların çatılması

11.aşağıdakilerden hangisi yetersiz uyku uyuyan çocukta görülmez?

● unutkanlık

● dikkat eksikliği

● gelişme geriliği

● yorgunluk

● sabahları erken uyanma

12.aşağıdakilerden hangisi sağlığı bozan çevresel faktörlerden biri değildir?

● iklim ● ısı ● nem ● bakteri ● ışık

13.aşağıdakilerden hangisi ambalajlı su kullanımında dikkat edilecek hususlardan biri değildir ?

●su renksiz, kokusuz ve berrak olmalıdır

●kapak orijinal haliyle kapalı olmalıdır

●suyun etiketi sağlam ve okunaklı olmalıdır

●ambalajlı sular temiz ve hijyenik ortamda taşınmalıdır

● ambalaj çocuğun dikkatini çekecek şekilde tasarlanmalıdır

14. aşağıdakilerden hangisi sağlıklı sınıf ortamının özelliklerinden biri değildir?

● sınıflardaki sıralar, çocukların yaşına ve boylarını göre yapılmalıdır

● sınıf içinde farklı renk veren ışık kaynakları kullanılmalıdır

●sınıflar binanın güney ve güneydoğu tarafını yerleştirilmelidir

● sınıfların boyu 9, eni 7.5 metreden fazla olmamalıdır

●sınıf içi hava sıcaklığı 20- 23 derece arasında tutulmalıdır

15................. dönemindeki çocuğun çalışkanlık, girişkenlik ve başarı duygularını geliştirme gereksinimi vardır. Bu dönemde geçirilen hastalık çocuğun bu duygularını geliştirememesi ve düşük benlik saygısına neden olabilir.

cümlede boş bırakılan yere aşağıdaki çocukluk dönemlerinden hangisi getirilmelidir ?

●yeni doğan(1 aylık bebek )

● bebeklik

●adölesan

●oyun çocukluğu

●okul öncesi

16. özellikle güven duygusunun gelişimi açısından önemli olan yaş grubu aşağıdakilerden hangisidir?

● 0 -1 yaş ●1- 3 yaş ● 12 -18 yaş ● 3- 6 yaş ● 6- 12 yaş

17. aşağıdakilerden hangisi okullarda öğrencilerin sağlık durumunun değerlendirilmesi, korunması ve geliştirilmesi kapsamında yürütülen taramalardan biri değildir ?

●büyüme ve gelişme taramaları

●görme taramaları

● işitme taramaları

●diş sağlığı taramaları

● konuşma taramaları

18. aşağıdakilerden hangisi okul - öğretmen- aile iş birliği çalışmalarının ebeveynler üzerindeki faydalarından biri değildir?

●çocuklarının gelişimlerine çok yönlü bakabilme

● zaman ayıramamaktan dolayı suçluluk duyma

●çocukla sağlıklı bir iletişim kurabilme

●çocuk yetiştirme ile ilgili deneyimlerini paylaşabilme

● çocukları birey olarak görebilme

19. vücudun her hücresine en yüksek düzeyde işlev görmesi, hücreler arasında tam bir uyumun olması durumu aşağıdakilerden hangisidir?

● biyolojik sağlık ● objektif sağlık ●subjektif sağlık ●sosyolojik sağlık ● psikolojik sağlık

20. aşağıdakilerden hangisi okul çocuklarında sıklıkla görülen sağlık sorunlarından biri değildir ?

●görme bozuklukları ●obezite (şişmanlık) ● bitlenme ●kanser ●diş çürükleri

Sorular hemen hemen aynı kızlar , bu sene farklı olarak sorulmuş olan soruları da aşağıya yazdım, ben cevapları google dan bulmuştum ama şimdi şıkları tam hatırlayamadığımdan yazamadım kusura bakmayın.

Çocuklarda beslenme düzenlenirken dikkat edilecekler?

Çağdaş okul sağlığı hizmeti boyutları?

Sekizinci haftadan doğuma kadar süren evreye verilen ad

Doğumdan sonraki 1-12 ay hangi döneme girer? CVP: Süt çocukluğu dönemi

Aşağıdakilerden hangisi çocuklarda hastalığa neden olan fiziksel etkenlerden değildir? CVP: Beslenme
(Çocuklarda hastalığa neden olan fiziksel etkenler; ısı ışık nem iklim gürültü konut ve çöp atıklardır)

KOPYALADIĞIMDAN DOLAYI CEVAPLAR ÇIKMAMIŞ VE ÇOK EKRAN KAPLAMIŞ DÜZENLEYEREK YENİDEN PAYLAŞIYORUM CEVAPLARI YANINA YAZDIM KIZLAR

ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI VİZE SORULARI 2014

1. I. silgi ve kalemlerde solvent bazlı malzeme kullanımı
II. yapıştırıcılarda su bazlı malzeme kullanımı
III. çanta ve kalemlerde azo boyalan madde kullanımı
yukarıda kırtasiye malzemeleriyle ilgili yapılan eleştirmelerden hangisi ya da hangileri sağlığa zararlıdır?
● I ve II
● I,II ve III
●Yalnız I
●I ve III CVP

●Yanlız III

2.et, balık, tavuk, yumurta ve kurubaklagil grubundan okul çağı çocuğu bir günde kaç porsiyon tüketmelidir?
●en az 5 porsiyon

● 1-2 porsiyon
●1 porsiyon
●2-3 porsiyon CVP
●3-4 porsiyon

3.aşağıdaki yaş gruplarından hangisi "ağrıyı kendine verilen bir ceza" olarak algılar?
● 6- 12 ay
● 1-2 yaş
●3-6 yaş
● 0- 6 ay
● 7 -12 yaş CVP

4.çocuklarda görülen en yaygın döküntü tür aşağıdakilerden hangisidir?
●egzamaCVP
●uyuz
● güneş yanığı
● kızamık
●su çiçeği

5.aşağıdakilerden hangisi okul binasının yeri belirlenirken göz önünde bulundurulması gereken özelliklerden biri değildir?
● okulun yeri, ileriki yıllarda genişleme imkanına sahip olmalıdır
●sunulacak eğitim ve öğretim planları uygun bir yer olmalıdır
●altyapı hizmetlerinin sağlanabileceği bir yer olmalıdır
●şehir merkezine uzak bir yerde olmalıdırCVP
● trafikten ve gürültülü yerlerden uzak olmalıdır

6.aşağıdakilerden hangisi çocuğun sağlığını etkileyen anneye ilişkin faktörlerden biri değildir?
●doğum aralıkları
●annenin yaşı
●annenin sağlık ve beslenme durumu
●annenin doğum öncesi bakımı
●yoksullukCVP

7. aşağıdakilerden hangisi süt çocukluğu dönemi için yanlıştır?
● yedinci ve sekizinci aylarda oturabilir
●9-10'uncu aylarda emekliyebilir
●birinci ayında başını dik tutabilirCVP
●ilk süt dişleri 6-8'inci aylarda çıkar
●1- 12 ay arasındaki süreyi kapsar

8. aşağıdakilerden hangisi doğum sonrası çocukluk dönemlerinden biri değildir?
● okul çocukluğu dönemi
●fetal dönemCVP
● ergenlik dönemi
●oyun çocukluğu dönemi
● yenidoğan dönemi

9.aşağıdakilerden hangisi okul öncesi dönemdeki çocukların hastalığa karşı gösterdikleri tepkilerden biri değildir?
●içe kapanma
● gülmeCVP
● regresyon
●saldırgan davranışlar
●pasif davranışlar

10. Aşagıdakilerden hangisi 0-6 aylık bebeklerin ağrıya karşı gösterdikleri tepkilerden biri değildir?
●protesto etmeCVP
●aglama
●çenede titreme
●alında kırışıklık
●kaşların çatılması

11.aşağıdakilerden hangisi yetersiz uyku uyuyan çocukta görülmez?
● unutkanlık
● dikkat eksikliği
● gelişme geriliği
● yorgunluk
● sabahları erken uyanmaCVP

12.aşağıdakilerden hangisi sağlığı bozan çevresel faktörlerden biri değildir?
● iklim
● ısı ● nem
● bakteriCVP
● ışık

13.aşağıdakilerden hangisi ambalajlı su kullanımında dikkat edilecek hususlardan biri değildir ?
●su renksiz, kokusuz ve berrak olmalıdır
●kapak orijinal haliyle kapalı olmalıdır
●suyun etiketi sağlam ve okunaklı olmalıdır
●ambalajlı sular temiz ve hijyenik ortamda taşınmalıdır
● ambalaj çocuğun dikkatini çekecek şekilde tasarlanmalıdırCVP

14. aşağıdakilerden hangisi sağlıklı sınıf ortamının özelliklerinden biri değildir?
● sınıflardaki sıralar, çocukların yaşına ve boylarını göre yapılmalıdır
● sınıf içinde farklı renk veren ışık kaynakları kullanılmalıdırCVP
●sınıflar binanın güney ve güneydoğu tarafını yerleştirilmelidir
● sınıfların boyu 9, eni 7.5 metreden fazla olmamalıdır
●sınıf içi hava sıcaklığı 20- 23 derece arasında tutulmalıdır

15................. dönemindeki çocuğun çalışkanlık, girişkenlik ve başarı duygularını geliştirme gereksinimi vardır. Bu dönemde geçirilen hastalık çocuğun bu duygularını geliştirememesi ve düşük benlik saygısına neden olabilir.
cümlede boş bırakılan yere aşağıdaki çocukluk dönemlerinden hangisi getirilmelidir ?
●yeni doğan(1 aylık bebek )
● bebeklik
●adölesanCVP
●oyun çocukluğu
●okul öncesi

16. özellikle güven duygusunun gelişimi açısından önemli olan yaş grubu aşağıdakilerden hangisidir?
● 0 -1 yaşCVP
●1- 3 yaş
● 12 -18 yaş ● 3- 6 yaş ● 6- 12 yaş

17. aşağıdakilerden hangisi okullarda öğrencilerin sağlık durumunun değerlendirilmesi, korunması ve geliştirilmesi kapsamında yürütülen taramalardan biri değildir ?
●büyüme ve gelişme taramaları
●görme taramaları
● işitme taramaları
●diş sağlığı taramaları
● konuşma taramalarıCVP

18. aşağıdakilerden hangisi okul - öğretmen- aile iş birliği çalışmalarının ebeveynler üzerindeki faydalarından biri değildir?

●çocuklarının gelişimlerine çok yönlü bakabilme
● zaman ayıramamaktan dolayı suçluluk duymaCVP
●çocukla sağlıklı bir iletişim kurabilme

●çocuk yetiştirme ile ilgili deneyimlerini paylaşabilme
● çocukları birey olarak görebilme

19. vücudun her hücresine en yüksek düzeyde işlev görmesi, hücreler arasında tam bir uyumun olması durumu aşağıdakilerden hangisidir?
● biyolojik sağlık CVP
● objektif sağlık
●subjektif sağlık
●sosyolojik sağlık ● psikolojik sağlık

20. aşağıdakilerden hangisi okul çocuklarında sıklıkla görülen sağlık sorunlarından biri değildir ?
●görme bozuklukları
●obezite (şişmanlık)
● bitlenme
●kanser CVP
●diş çürükleri

6, 9 ve 15 i farklı cevapladım ben.adölasan ergenlikle alakalı eminim.bebeklerde gülme olabiliyor fakat okul çağı çocukları pasif davranışlarda bulunuyor.6 dan tam emin değilim ama kitapta yoksulluk etkileyici faktör yazıyordu.ben doğum aralıkları dedim.sınav olmayanları etkilemiş olmak istemem ama.

6, 9 ve 15 i farklı cevapladım ben.adölasan ergenlikle alakalı eminim.bebeklerde gülme olabiliyor fakat okul çağı çocukları pasif davranışlarda bulunuyor.6 dan tam emin değilim ama kitapta yoksulluk etkileyici faktör yazıyordu.ben doğum aralıkları dedim.sınav olmayanları etkilemiş olmak istemem ama.

Soruya dikkat etmek lazım muallakta kalınan durumlarda mesela;
6.da ANNEYE İLİŞKİN FAKTÖR DİYOR, yani benb undana nneyle alakalı bedensel bir faktör ararım, YOKSULLUK sadece anneye ilişkin faktör değildir.

9.da cevap bariz bence, okul öncesi dönemde hasta çocuğun hastalığa gülerek tepki vermesi çok trajikomik olurdu.

15.i bilemeyeceğim cevap bu şekilde verilmiş bulduğum yerde özel bir araştırma yapmadım sonrasında.

Sınav sorularının tamamını vermiş oldum zaten, umarım girmeyenlerin işine yaramıştır.

Aöf çocuk gelişimi okumak istiyorum uygulama eğitimleri bulunmaktaymış uygulama eğitimler ne sıklıkla nerede kaç gün sürmekte eskişehire gidip 5 günlük eğitim diye bişey okudum.bilgisi olan varmı.teşekkürler

Aöf çocuk gelişimi okumak istiyorum uygulama eğitimleri bulunmaktaymış uygulama eğitimler ne sıklıkla nerede kaç gün sürmekte eskişehire gidip 5 günlük eğitim diye bişey okudum.bilgisi olan varmı.teşekkürler
Burası Atatürk Üniversitesinin açık öğretim sayfası bizde öyle birşey yok.

Anadolu Üni.de de uygulama eğitimi diye birşey yok, eskiden staj varmış onu da kaldırdılar, buradakiler de Atatürk Üni.nin Çocuk Gelişimi konusudur.

Teşekkür ederim.konuyla ilgili bilgi edinmeye çalışıyorum atatürk üniversitesinin giriş puanı nedir sınav merkezleri İstanbul da yok sanırım.anadolu üniversitesinin stajı yokmuş bir dönem boyunca uygulama eğitimi varmış çocuğum olduğu için imkansız gidemem ama bu bölümü okumak istiyorum :KK43:

Teşekkür ederim.konuyla ilgili bilgi edinmeye çalışıyorum atatürk üniversitesinin giriş puanı nedir sınav merkezleri İstanbul da yok sanırım.anadolu üniversitesinin stajı yokmuş bir dönem boyunca uygulama eğitimi varmış çocuğum olduğu için imkansız gidemem ama bu bölümü okumak istiyorum :KK43:
Istanbul üniversitesi açıköğretimide bir araştırın.

.
⁉ bu uygulama eğitimi ne zaman oluyormuş bilginiz varmı acaba❔

Arkadaşlar meslek lisesi çıkışlı olma zorunluluğu yok diye okudum,doğru mudur? Lisans mezunuyum bu bölüm için sınava girmek gerekiyor mu yoksa 2.üniversite olarak dikey geçiş gibi bir uygulama var mı? Tesadüfen denk geldim topiğe ,heyecanlandım doğrusu ama yurtdışındayım online sınav diye okudum eksik bilgileri tamamlar mısınız?

Arkadaşlar meslek lisesi çıkışlı olma zorunluluğu yok diye okudum,doğru mudur? Lisans mezunuyum bu bölüm için sınava girmek gerekiyor mu yoksa 2.üniversite olarak dikey geçiş gibi bir uygulama var mı? Tesadüfen denk geldim topiğe ,heyecanlandım doğrusu ama yurtdışındayım online sınav diye okudum eksik bilgileri tamamlar mısınız?
Lisans mezunu isen 2. Üniversite olarak harcını yatırıp kayıt olabilirsin. Temmuz ağustos gibi oluyor sitesini takip edersin. Bu bölüm 2 yıllık bi bölüm. Dersler online yükleniyor vizeler online oluyor. Ama Finaller okullarda yapılıyor.

Merhaba Arkadaşlar ben Anadolu üniversitesi AÖF çocuk gelişimi okumak için ygs sınavına girdim çünkü sınavsız almıyordu önümüzdeki dönem alır mı bilmiyorum. Her neyse iyi bir puan aldım ve tam burslu iki yıllık çocuk gelişimi tutuyor ben şimdi çok karasız kaldım acaba örgün ile aöf arasında çok fark var mı hangisi daha iyi olur örgün çocuk gelişimi hakkında bilgisi olanlar yazabilir mi .

merhaba kızlar bende bu sene ygs girdim ve inş. 2016-2017 çocuk gelişimi bölümünü okumaya niyetliyim.Benim anlamadığım şu şimdi uygulamalı eğitim yazıyorda bunu nerde yapacağız okullarda mı yoksa kreşlerde mi?? yoksa kendi tercihimiz olan yerde mi

ben de bu konuyu merak ediyordum kızlar istediğiimiz yerde yapabiliyor muyuz bu uygulmalı eğitimi?lütfen bilgisi olan cevap yazsın?

X