Ben lisedeydim bu klasik cümleleri kuranlarla "mantik ve gercekler" konusunda tartisirken.
Yani bu sözlemler, bu kelimeler benim icin tozlu, küflü ve eski.
Bu ülkede aldigi rüsvet davasi görülürken Atatürk ü kullanan kisiler var:))
Adam rüsvetten yargilaniyor ve avukati savumayi söyle yapiyor " devleti, Cumhuriyeti kuran, bu ülkeye demokrasiyi getiren Ulu Önder Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanı" yani birileri bu kadar her dara düstüklerinde, her türlü islerinde ( pis isler dahil) Atatürk ü kullanacak ve hala kalkilip onlar Atatürk sevdalisi, diger kesim Atatürk düsmani ilan edilecek...
Dedimya ben lisedeydim bu konulari konustgumda ve bu sahtekarliklara karsi durdugumda...
Bugün bile Atatürk asigi görünen insanlarin yaptiklarina inanamiyorum.
Burada bile var bu..
Atatürk ün düsünceleri ile taban tabana zit davranislar sergileyen insanlar burada sanki Atatürk asigi, Cumhuriyetin bekcisi gibi gösteriliyor..
Burasi bir forum sitesi, uzun uzun konusulmuyor ama gecin kardesim gecin ya..
Atatürk ün en önemli sözü, "muassir medeniyetler seviyesine ulasmak, egemenligin milletin oldugu " gibi sözleridir..
Bugün kim bu sözlerin arkasinda...
Egemenlik milletindir demis, asker bir sürü darbe yapip milletin sectigi liderleri indirmis, asmis bunuda Atatürk ün arkasina siginarak yapmis...
Muaasir medeniyetler seviyesi demis, adamlar Türkiye yi IMF nin kölesi yapmis, yerli üretilen ne varsa kapisina kilit vurmus " biz Türkler gerizekaliyiz, biz yapamayiz" tarzi davranislar sergilemisler..
Oyasaki Canakkale savasinda, disardan aldigimiz mayinlarla degil, kendi ülkemizde üretilen mayinlarla savasi kazanmisdik, disardan gelenler bozuk cikmisti...
Yazacak cok sey varda neyse..
Birileri Atatürk ü kullaniyor...
Yani ortada bir yanlis var..
Bu sözleri Atatürk söylediyse, bugün onu sevdigini söyleyenler neden bu sözlerin tam tersini yapiyor, yok bu sözleri Atatürk söylemediyse, Atatür ne söyledi?