• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Atatürk ü kullandilar...

Aynen öyle :D bir arkadaş tartışmaya değer bulmuş açmış konuyu. Konuyla ilgili video var mı diye sorduğum içinde aklamak isteyen oldum :D fena günahımı aldılar ya neyse.

Yoo konu tartışmaya değer de olabilir .

Ama önce nedeni bulmak gerek .

Burası siyaset meydanı , her konu tartışmaya açıktır .

Neyse , başka bir şeye takılmıştım , belki bilenden cevap gelir .

Bilemedim :26:

Neden buna gerek duysunlar çözsem , konunun aslına yorum yapacağım da . Hatta ikisini yan yana asıp daha da pekiştirirlerdi tanıtımı , hep böyle olmuyor muydu zaten ?

benim bildiğim öyleydide. bunu anlamadım şahsen

Yoo konu tartışmaya değer de olabilir .

Ama önce nedeni bulmak gerek .

Burası siyaset meydanı , her konu tartışmaya açıktır .

Neyse , başka bir şeye takılmıştım , belki bilenden cevap gelir .

Bende bilemedim işte :D konuyu açana sormak lazım bence :D

Ben lisedeydim bu klasik cümleleri kuranlarla "mantik ve gercekler" konusunda tartisirken.

Yani bu sözlemler, bu kelimeler benim icin tozlu, küflü ve eski.

Bu ülkede aldigi rüsvet davasi görülürken Atatürk ü kullanan kisiler var:))

Adam rüsvetten yargilaniyor ve avukati savumayi söyle yapiyor " devleti, Cumhuriyeti kuran, bu ülkeye demokrasiyi getiren Ulu Önder Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanı" yani birileri bu kadar her dara düstüklerinde, her türlü islerinde ( pis isler dahil) Atatürk ü kullanacak ve hala kalkilip onlar Atatürk sevdalisi, diger kesim Atatürk düsmani ilan edilecek...

Dedimya ben lisedeydim bu konulari konustgumda ve bu sahtekarliklara karsi durdugumda...

Bugün bile Atatürk asigi görünen insanlarin yaptiklarina inanamiyorum.

Burada bile var bu..

Atatürk ün düsünceleri ile taban tabana zit davranislar sergileyen insanlar burada sanki Atatürk asigi, Cumhuriyetin bekcisi gibi gösteriliyor..

Burasi bir forum sitesi, uzun uzun konusulmuyor ama gecin kardesim gecin ya..

Atatürk ün en önemli sözü, "muassir medeniyetler seviyesine ulasmak, egemenligin milletin oldugu " gibi sözleridir..

Bugün kim bu sözlerin arkasinda...

Egemenlik milletindir demis, asker bir sürü darbe yapip milletin sectigi liderleri indirmis, asmis bunuda Atatürk ün arkasina siginarak yapmis...

Muaasir medeniyetler seviyesi demis, adamlar Türkiye yi IMF nin kölesi yapmis, yerli üretilen ne varsa kapisina kilit vurmus " biz Türkler gerizekaliyiz, biz yapamayiz" tarzi davranislar sergilemisler..

Oyasaki Canakkale savasinda, disardan aldigimiz mayinlarla degil, kendi ülkemizde üretilen mayinlarla savasi kazanmisdik, disardan gelenler bozuk cikmisti...

Yazacak cok sey varda neyse..

Birileri Atatürk ü kullaniyor...

Yani ortada bir yanlis var..

Bu sözleri Atatürk söylediyse, bugün onu sevdigini söyleyenler neden bu sözlerin tam tersini yapiyor, yok bu sözleri Atatürk söylemediyse, Atatür ne söyledi?

Son düzenleme:
[/COLOR]
benim bildiğim öyleydide. bunu anlamadım şahsen

Şey olabilir mi ?

Tüm adayların tanıtıldığı bir toplantıda , parti genel başkanı gibi Sarıgül resmini asmak isteyenlerin iş güzarlığı ?

Evet , evet bence budur .

Düşününce çıkıyor cevap . Yani en güçlü adayı olabilir ama orada 21 aday tanıtılıyormuş , Kılıçdaroğlunun resmi tamam ama sadece Sarıgül resmine belki parti içinde itiraz yükselecekti o sebeble önce Atatürk dediler , sonra Sarıgül fora edildi :31:

Konu illa Atatürk' e bağlanacak değil mi ?
Sarıgül' ün kendi posterini asmasında ne gibi bir sakınca var onu anlamadım.
Zira bazı bakanlar başbakan Allah'ın tüm sıfatlarını taşıyor derken başbakanı destekleyen kesimin sesi çıkmıyor ama bir adayın kendi posteri asıldığında olay Atatürk posteri niye yoka dönüyor.

Şu sıra akp tarafında pek fazla karalama kampanyası var.
Hem güçlü muhalefet yok derler hem de yeni çıkan birilerini susturmaya çalışırlar bunu medya ile birlikte yaparlar.
Bunca sene Şişli Belediye başkanı seçildi o zaman akılları neredeydi bu insanların ?

biraz konu dışı olcak ama weis kızarmışın hayırdır?
bu arada bana gönderdiğin olumsuz değerlendirmeler, olumsuz olarak gelmiyor, haberin olsun. kızardığın için olabilir, bilemem.
Bana da banada yolluyor:)))
Atatürkü biri olarak gören ve bu şekilde nitelendiren her kim olursa olsun benim için nankördür. nokta..
Başbakanla hele Atatürkü kıyaslamak ise trajikomiktir:)))
tekrar nokta:))

Aynen katiliyorum cnm

Sarigulun ne kadar Ataturkcu oldugunu herkes bilir
Weiss sarigulu birakta Ataturku kullanarak burdan anti Chp propagandasi yapma
İstanbul bu kadar korkutmasin
Chp catisi altinda herkese yer var

Arkadaşlar prim vermeyin şuna rica ederim..Derdi kışkırtıp birilerini banlattırmak..Bunu da en iyi Atatürk'ü diline dolayarak, aslı astarı olmayan saçma sapan konular açarak yapabilir..

Konuda "muasır medeniyetler seviyesi" denildiğini okudum göz ucuyla..Denilmiş ki kim bunun arkasında duruyor..Erdoğan kastediliyor yani..Bununla ilgili bir kaç kelime etmeden geçemicem..

Atatürk'ün muasır medeniyetler seviyesi için formülü gayet basitti...Bilim+Tam bağımsızlık...
Tüm devrimlerini bu çerçevede gerçekleştirdi...
İster ıkının, ister sıkılın, istediğiniz kadar din düşmanı ilan edin..Atatürkün yüzyıl başında gerçekleştirdiği bu devrim, islam dünyası için kurtuluş reçetesiydi...

O yüzden koordinatları tam bağımsızlık ve bilim olan bir dehayla, koordinatları emperyalizm olan, tam bağımsızlığı yerle bir eden birini kıyaslama saçmalığından vazgeçin artık..

Arkadaşlar prim vermeyin şuna rica ederim..Derdi kışkırtıp birilerini banlattırmak..Bunu da en iyi Atatürk'ü diline dolayarak, aslı astarı olmayan saçma sapan konular açarak yapabilir..

Konuda "muasır medeniyetler seviyesi" denildiğini okudum göz ucuyla..Denilmiş ki kim bunun arkasında duruyor..Erdoğan kastediliyor yani..Bununla ilgili bir kaç kelime etmeden geçemicem..

Atatürk'ün muasır medeniyetler seviyesi için formülü gayet basitti...Bilim+Tam bağımsızlık...
Tüm devrimlerini bu çerçevede gerçekleştirdi...
İster ıkının, ister sıkılın, istediğiniz kadar din düşmanı ilan edin..Atatürkün yüzyıl başında gerçekleştirdiği bu devrim, islam dünyası için kurtuluş reçetesiydi...

O yüzden koordinatları tam bağımsızlık ve bilim olan bir dehayla, koordinatları emperyalizm olan, tam bağımsızlığı yerle bir eden birini kıyaslama saçmalığından vazgeçin artık..

öpücem, valla bırakmam :))

Ben lisedeydim bu klasik cümleleri kuranlarla "mantik ve gercekler" konusunda tartisirken.

Yani bu sözlemler, bu kelimeler benim icin tozlu, küflü ve eski.

Bu ülkede aldigi rüsvet davasi görülürken Atatürk ü kullanan kisiler var:))

Adam rüsvetten yargilaniyor ve avukati savumayi söyle yapiyor " devleti, Cumhuriyeti kuran, bu ülkeye demokrasiyi getiren Ulu Önder Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanı" yani birileri bu kadar her dara düstüklerinde, her türlü islerinde ( pis isler dahil) Atatürk ü kullanacak ve hala kalkilip onlar Atatürk sevdalisi, diger kesim Atatürk düsmani ilan edilecek...

Dedimya ben lisedeydim bu konulari konustgumda ve bu sahtekarliklara karsi durdugumda...

Bugün bile Atatürk asigi görünen insanlarin yaptiklarina inanamiyorum.

Burada bile var bu..

Atatürk ün düsünceleri ile taban tabana zit davranislar sergileyen insanlar burada sanki Atatürk asigi, Cumhuriyetin bekcisi gibi gösteriliyor..

Burasi bir forum sitesi, uzun uzun konusulmuyor ama gecin kardesim gecin ya..

Atatürk ün en önemli sözü, "muassir medeniyetler seviyesine ulasmak, egemenligin milletin oldugu " gibi sözleridir..

Bugün kim bu sözlerin arkasinda...

Egemenlik milletindir demis, asker bir sürü darbe yapip milletin sectigi liderleri indirmis, asmis bunuda Atatürk ün arkasina siginarak yapmis...

Muaasir medeniyetler seviyesi demis, adamlar Türkiye yi IMF nin kölesi yapmis, yerli üretilen ne varsa kapisina kilit vurmus " biz Türkler gerizekaliyiz, biz yapamayiz" tarzi davranislar sergilemisler..

Oyasaki Canakkale savasinda, disardan aldigimiz mayinlarla degil, kendi ülkemizde üretilen mayinlarla savasi kazanmisdik, disardan gelenler bozuk cikmisti...

Yazacak cok sey varda neyse..

Birileri Atatürk ü kullaniyor...

Yani ortada bir yanlis var..

Bu sözleri Atatürk söylediyse, bugün onu sevdigini söyleyenler neden bu sözlerin tam tersini yapiyor, yok bu sözleri Atatürk söylemediyse, Atatür ne söyledi?

Hehh şöyleee..Asıl söylemek istediklerini söyle.Daha samimi olursun.Sende Sarıgülün arkasına saklanmadan say söv aklındakıleri.Çünkü ne zaman Atatürkle ilgili bir konu açıldımı hemen bu ve bunun benzeri kopya lafları sıralıyorsun.
Yani seninde şu başlık altında ismini defalarda zikrederek yaptıgın konu başlığından farklı bişey değil...
Bak konu açmışsın Atatürk'ü kullanıldıgını ve rahatsız olduğunu söylerken günlerdir oracıkta duran ''Allahın tüm vasıfları toplanmış üzerinde''diyerek Allah kıtabı karıştıran Düzce Milletvekil başlığı altında tek bir kelime sarfetmemişsin.Görmedin mi ? yoksa seni o konu rahatsız mı etmedi ? Etmediği gibi hoşuna mı gitti ?

Son düzenleme:
Ben kurumlara, partilere top yekün karsi olacak kadar SIĞ insan degilim:))

Kisileri baz alirim, yanlis yapan kisileri elestiririm o yüzden karistirmayin beni:))

Atatürk ün düsünceleri, onu kullananlari, onu anlayanlarin davranislarini da güzel analiz ederim.

Zaten bugün Almanya nin savas sanayisinde en cok kar getiren tanklari gelistiren Erbakan ülkesininde ayni tanki yapmak istediginde onun ayagina celme takanlarda cok iyi anlamislardi Atatürk ü:)))

Hanımlar,
lütfen yorumlara dikkat edin, bu topikte uyarı yapmıştım değil mi?
Haber paylaşılmış bunun üzerinden yorum yapın, konuyu tartışmaya çevirmeyin.

Ayrıca ortada gerçekten bir ayıp var, Atatürk posteri asılmamış, CHP gibi bir partinin böyle birşey yapmaması gerekirdi.

Yalnız bir eleştiri yapmadan edemeyeceğim, Atatürk'e saygı gösterilmeli konusunda hemfikirim ancak bu saygı böyle konularda elden bırakılmazken mevzu başkalarının malvarlığını savunmak olunca ama Atatürk'ünde malvarlığı gibi cümleler kurulmamalı:34:

Ve uyarıyı yineliyorum, bu artık gerçekten son, polemiğe karşılıklı sataşmalara devam ederseniz cezalar yağmaya başlar.

Cidden soruyorum ayakkabı kutuları hakkındaki düşünceleriniz nedir ? Birileri Atatürk'ü kullandı diyelim ki videoyu falan izlemedim ama amaç zaten belli konuyu açmanızdaki..hadi Atatürk ü kullanıldı ki büyük ahlaksızlık ya yıllardır bizi kullananlar hakkındaki düşüncelerinizi de ayrı bir topikte tartışmak isteriz..Atatürk'e küfredenler alkoliktir dinsizdir imansızdır diyenler hakkındaki düşüncelerinizi de almak isteriz...madem Atatürk kullanıldı diye vay verdiniz bunlara diyecekleriniz nelerdir ?

Son düzenleme:
Atatürk e " dinsiz, alkolik, imansiz" diyenler kim ismiyle söyleyin, ben böyle bir söyleme denk gelmedim ( bahsettigim vatadas mehmet efendi degil, topluma malolmus kisilerden)

Ayrica yine ayni seyi yapmissiniz..
Burada " Ben Atatürk ün düsüncelerinin, ilkelerinin izindeyim diyen bir partinin adayinin, bu söylemlere karsi Atatürk ü nasil kullandigi " var.
Siz ise bana Halkbank müdürünün evinde ki ayakkabi kutusunu soruyorsunuz. Zaten bu konu ile ilgili basliklarda bu konuyu konusuyoruz ama sizin bu baslik altinda yine o konuyu konusmak istemenizde ki sebep ne?

Ayakkabi kutusu Sarigül ün bu davranisi akliyor mu?

Yada sizin icin bir savunma taktigi midir bu?

Hanımlar,

Ayrıca ortada gerçekten bir ayıp var, Atatürk posteri asılmamış, CHP gibi bir partinin böyle birşey yapmaması gerekirdi.

Yalnız bir eleştiri yapmadan edemeyeceğim, Atatürk'e saygı gösterilmeli konusunda hemfikirim ancak bu saygı böyle konularda elden bırakılmazken mevzu başkalarının malvarlığını savunmak olunca ama Atatürk'ünde malvarlığı gibi cümleler kurulmamalı:34:

Ve uyarıyı yineliyorum, bu artık gerçekten son, polemiğe karşılıklı sataşmalara devam ederseniz cezalar yağmaya başlar.

Bende diyorum mune nerelerde :D

Ben kurumlara, partilere top yekün karsi olacak kadar SIĞ insan degilim:))

Kisileri baz alirim, yanlis yapan kisileri elestiririm o yüzden karistirmayin beni:))

Atatürk ün düsünceleri, onu kullananlari, onu anlayanlarin davranislarini da güzel analiz ederim.

Zaten bugün Almanya nin savas sanayisinde en cok kar getiren tanklari gelistiren Erbakan ülkesininde ayni tanki yapmak istediginde onun ayagina celme takanlarda cok iyi anlamislardi Atatürk ü:)))

Konuyu Atatürk'e getirmek istemiyorum ben polemık yaratmakta.Sana sığ bir insansın da demedim dememde.Kişileri baz alırım demişsin ne güzel bende onu diyorum ya bu Düzce milletvekili ne bir kurumdur ne de parti bir kişidir bir birey.Madem bu konuda bu kadar hassasiyet gösterdin o konuda günlerdir tek kelime sarfetmemenin üzerine buraya başlık açacak kadar bu konunun üzerinde durman ? Bu konuda hep dile getirdiğin Ataturk'un arkasına saklanılması ya o konudaki nedir bir insanın vasıflarını överken neden böyle tabirler kullanılır ??Bu neyi ön plana cıkarmaktır?İnsanların aklına yerleştirmektir ? Yoksa sende dil sürçmesi mi diyorsun ? Ya da neyse ne boşverelim.

Hanımlar,

:42::42::42::42::42::42::42:
Duygularıma tercüman olmuşsun müdürüm:42:

iki ayyas mi:))

Yahu hala mi konusuluyor bu konu?

Türkiye de suan degistirilmeye calisilan yasa ne zaman kim tarafindan yapildi?

1980 yilinda Kenan Evrenin darbe sonrasi yaptigi anayasa degil mi bu anayasa?

Peki neden degistirilen anayasa icin kullanilan bu söz, Kenan Evren icin degilde, taaa Atatürk icin söylenmis gibi dillendiriliyor?

Sonucta isim vermemis.

Ve kullanilan anayasada Kenan Evren anayasasi olmasina ragmen neden Atatürk?

Back