Merhabalar. Benim 17 aylık bebeğim de 3 kelimelik cümleler kurabiliyor. Telaffuzu çok duzgun. "Biz pağka gittik" kadar :) Kelime haznesi çok genis, bir ay önce saymistim 400 kelime söylüyordu. Bu ay dil gelisiminde adeta bir patlama yasadi, bizi çok sasirtiyor. Hafızası çok kuvvetli. 4 ay önce halasını ziyarete gittigimizde kendi kizinin çorabını giydirmisti halasi. O çorabı bugün oyuncak sepetinden cikti, çorabı giydi ve "hala verdi" dedi. Evet kendi kendine çorabını, sapkasini da giyebiliyor. Teyzesinin kulağına küpe takmıştı, miknatisli değil, bildiğimiz iğneli kupelerden. 9 aylıkken kalem kapagini çıkarır takardi, normal ince kağıt kitapları kendi çevirir okurdu. 15 aylıktan beri yetişkin gibi kalem tutar ve çok rahat kullanir.
Mesleğim gereği alanda bilgi sahibiyim ama tecrübenin bu noktada bilgi kadar değerli oldugunu goruyorum. Bu yüzden size sormak istedim konuyu görünce. Bebegim 2 yaş sendromuna girdi sanirim. Çok hırçın, öfkeli, engellenmeye asla tahammül edemiyor ve söylediğim her şey için inatlasmaya basladi. Örneğin parka gitmek istiyor ama aynı zamanda ne çorap giymeyi kabul ediyor ne mont. Tek amacı muhalefet etmek.
Sizin çocuğunuz 2 yaş sendromu yaşadı mı? Bebeklikte inat ve hırçınlık ne durumlarda yasadiniz? Kriz anında başarılı olduğunuz yöntem var mı? Cocugunuzun duygusal gelişimi nasıl, sizi endişelendiren şeyler yasadiniz mi? Mesela benim bebeğim icerigini zararsız bulduğum bir cizgifilmde çocuk kaplumbagisini kaybetti ve ağladı diye uzun uzun ağladı ve sakinlestirmekte çok zorlandim. Daha 14 aylikti.