Atanmış kk kadınları, manevi desteğinize çok ihtiyacım var (kpss)

Merkur Retrosu

Guru
Pro Üye
3 Şubat 2018
6.004
23.644
27
Hanımlar aylardır kpss ye çalışıyorum. Kpss A türünden uzmanlık kadrolarına girmek için çabalıyorum. İyi bir hukuk fakültesinden mezun avukatım. Ülkece herkesin malumu, sınavın ilk aşamasına girdikten sonra sınavımız iptal oldu. O gün bu gündür motive olamıyorum, içimden hiçbir şey yapmak gelmiyor, geleceğe dair hep karamsar düşünüyorum.

Hayalim ablamın ve erkek arkadaşımın bulunduğu Ankara’ya atanmak. Zaten bir süre orada staj yaptım ve çalıştım. Şimdi memur olarak gitmek istiyorum kısmetse. Hep hayalimdir; düzenli bir maaşım olsun, tek başıma ev kiralayıp kendi düzenimi kurayım, kenara azıcık da olsa para atayım ne bileyim ufak tatiller için falan. Sonra ilerisi için erkek arkadaşımla evlilik yoluna girmek istiyoruz (o da benimle aynı meslekten ve 2 yıldır sevgiliyiz kendisiyle).

Çok heves ediyorum ayakları üzerinde tamamen durabilen kadınlara. Daha önce konu açmıştım aile evinde huzurum çok kötü. Kendi kendime yetebilmek, yanımda sevdiğim insanla yaşamak en büyük hayalim.

Sizden ricam birazcık moral, motivasyon. “Zamanında ben de çok karamsarlığa düştüm, yoruldum ama sonra atandım ve şöyle şöyle düzenimi kurdum, hayatımdan mutluyum, sen de yaparsın” şeklinde cümleler kurmanıza, kendi hikayenizi anlatmanıza ihtiyacım var.

Şimdiden çok teşekkürler 🙏🏻

Hanımlar aylardır kpss ye çalışıyorum. Kpss A türünden uzmanlık kadrolarına girmek için çabalıyorum. İyi bir hukuk fakültesinden mezun avukatım. Ülkece herkesin malumu, sınavın ilk aşamasına girdikten sonra sınavımız iptal oldu. O gün bu gündür motive olamıyorum, içimden hiçbir şey yapmak gelmiyor, geleceğe dair hep karamsar düşünüyorum.

Hayalim ablamın ve erkek arkadaşımın bulunduğu Ankara’ya atanmak. Zaten bir süre orada staj yaptım ve çalıştım. Şimdi memur olarak gitmek istiyorum kısmetse. Hep hayalimdir; düzenli bir maaşım olsun, tek başıma ev kiralayıp kendi düzenimi kurayım, kenara azıcık da olsa para atayım ne bileyim ufak tatiller için falan. Sonra ilerisi için erkek arkadaşımla evlilik yoluna girmek istiyoruz (o da benimle aynı meslekten ve 2 yıldır sevgiliyiz kendisiyle).

Çok heves ediyorum ayakları üzerinde tamamen durabilen kadınlara. Daha önce konu açmıştım aile evinde huzurum çok kötü. Kendi kendime yetebilmek, yanımda sevdiğim insanla yaşamak en büyük hayalim.

Sizden ricam birazcık moral, motivasyon. “Zamanında ben de çok karamsarlığa düştüm, yoruldum ama sonra atandım ve şöyle şöyle düzenimi kurdum, hayatımdan mutluyum, sen de yaparsın” şeklinde cümleler kurmanıza, kendi hikayenizi anlatmanıza ihtiyacım var.

En zoru başarmış okumuş mezun olmuşsunuz,Birazcık daha gayret denizi geçip derede boğulmayin.Tum zorlu dış etkenlere karşı azimle mücadele etmiş hâyal ettiğiniz yaşamın kulpunu tutmussunuz.Bırakmak yok,en büyük ihaneti buraya gelmek için ilk adımı atan o küçük kıza,kendinize yaparsınız.Ben kazanacağınıza inanıyorum.Azimli kadınların elinden ne kurtulmuş???

Ben öğretmenim bizde atamalar biraz daha farklı
Ama sınav süreci, karamsarlık, gelecek kaygısını ben de yaşadım
Hayatınızda disiplin olduğu sürece basaramayacaginiz hiçbir şey yok
Hayalleriniz motivasyon kaynağınız olsun, inşallah gönlünüze göre olur🤲

Ben öğretmenim evlendikten 1 yıl sonra atandım milletin cicim ayları dediği kısmı test kitaplarimla geçirdim
Kendimi eve kapattım dışarı çıkmadan ders çalıştım tüm sosyal hayatımı sıfırladım
Gozyaslarimin kitabin üstüne düştüğünü hatırlıyorum zaman zaman
Ama çok şükür oldu
Pes etme insallah senin de olur zaten hukuk mezunu olduguna göre matematiğin falan iyidir eminim yaparsin

Bende kpss b grubuyum sizinle aynı durumdayım sınavdan önce belim agrirdi masada oturup çalışmaktan şuan çalışma isteği olmamakla birlikte odaklanamiyorum çalıştığından da anlamıyorum 😔 yorumları okumaya geldim

Kamuda müfettişim, meslektaş oluruz umarım :)

Önce kpss, sonra kurum sınavları olmak üzere hayatında toplam 1-2 seneyi feda edecek, ömrünün geri kalanında kimseye muhtaç olmadan yaşamayı garanti altına alacaksın. Kpss a da torpilin yoksa derece yapman gerekiyor. O yüzden uyku ve yemek dışında ders çalışmaktan başka çaren yok. Ben günde 400 soru çözmeden kendime uykuyu yasaklamıştım :) hadi kalk sende başla

Ben de A kadroyla atananlardanım. Zor bir süreç 2 yılım sadece çalışarak geçti tam özelde iş buldum çalışmaya başladım sonrasında atandım. Ne kadar yüksek puan yaparsan o kadar kendine güvenin gelir bu işlerde torpil yokmu elbette var ama en başından bu konuları aklına getirip ümitsizliğe kapılma benim en büyğk hatam o oldu. Herşey güzel olacak hakkımda diyerek işe başla

Herkes aynı durumda herrrkes. O yüzden kendinizi bu denli "nasıl hevesim olmaz, nasıl çalışamam" diye diye harap etmeyin. Ben mesela artık neye çalışacağımı bile bilmiyorum 1 seneyi geçti hazırlanma sürem. Bitti bitecek az kaldı.

Ben öğretmenim evlendikten 1 yıl sonra atandım milletin cicim ayları dediği kısmı test kitaplarimla geçirdim
Kendimi eve kapattım dışarı çıkmadan ders çalıştım tüm sosyal hayatımı sıfırladım
Gozyaslarimin kitabin üstüne düştüğünü hatırlıyorum zaman zaman
Ama çok şükür oldu
Pes etme insallah senin de olur zaten hukuk mezunu olduguna göre matematiğin falan iyidir eminim yaparsin
bransınız neydi hocam aynı durumda sayılırız

Benim de kpss ye girdiğim sene sınav iptal edilmişti. Ben de toparlanmakta, motive olmakta çok zorluk yaşadım önce. Sonra bu böyle olmayacak toparlanma gerek diyerek kendimi eve kapattim. Kitaplarım ve ben uzun süre sosyal hayatımı sıfirladim ve o sene aldığım puanla da atandım ki alımı çok az olan bir bölümüm olmasına rağmen. Benim sizin kadar hayallerim ve hedefim de yoktu açıkçası siz bu açıdan daha şanslısınız. Motive olmak daha kolay olacaktır sizin için.

Herkes aynı durumda herrrkes. O yüzden kendinizi bu denli "nasıl hevesim olmaz, nasıl çalışamam" diye diye harap etmeyin. Ben mesela artık neye çalışacağımı bile bilmiyorum 1 seneyi geçti hazırlanma sürem. Bitti bitecek az kaldı.
Bende kendime bı düzen kurmustum çalışma planı hepsi alt üst oldu sil baştan oldu toparlanamiyorum

Benim başarı hikayem yok maalesef bütün umudumu kpss ye bağladım başka bir şehre yerleşip yalnız yaşamak istiyorum. Belli bir yaştan sonra aile evi olmuyor. Yalnız yaşamak kendi duzenin olması, özgür olmak istiyorsun.

Ben kazanmayı garantilemek için bu sene hazırlanmaktan vazgeçtim 2024 e hazirlanacagim çok istiyorum umarım ideallerime kavusurum. Memur olabilirsem iyi bir üniversitede okumak istiyorum.

X