Asya'nın Diyet Günlüğü 100den 55e

asyamelia

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2016
10
16
33
Merhaba arkadaslar ben Asya
5 yildir evliyim ve ikiz annesiyim. 3 yasinda canimdan cok sevdigim iki oglum var. Neden kilo vermeye karar verdim ve bu kilolari nasil aldim anlatmak istiyorum.
Ilk olarak ben esimle cocukluk askiydik ve cok severek evlendik. Evlendigimse 173 boyunda 58 kiloydum. Fizigim cok iyiydi. Evliligimizin ilk iki senesinde 10 kilo alip 68 kilo olmustum. Ben masa basi is yaptigimdan yemeklerim de duzensizdi aksam eve gelince de cok yorguun oldugumdan aksam yemegini yiyip yatiyordum. Bilisim sektorunde oldugum icin isim cok yogundu ve kendi kararimla istifa ettim. Cunku hayatimi cok engellemisti. Esim de bu durumdan mutluydu ben karar verdim o zaman kilo vermek icin ve 3 ayda eski kiloma donmustum ama gecici vermistim sanirim. Daha sonra ikizlerime hamile kaldim. Hamileligimde cok aşerdim. Yaklasik 24 kilo aldim. Hamilelikten 6 ay sonra kilomu 70e ancak indirebilmistim. Ve daha sonra isimin olmamasi evde kalmam sebebiyle depresyona girmistim ve kendimi ise yaramazin teki gibi hissediyordum. Ve kendimi surekli yemeye verdim sabah yedim aksam yedim surekli yedim ve sonunda 100 kiloyu gordum. O kadar kotu olmustum ki esimle surekli bu konuda tartismaya basladik. Alttan alttan laf sokuyodu. Cocuklarimla oyun oynayamiyordum. Sagligim kotuydu gece uyurken zorlaniyordum nefesim tikaniyordu. En son dun lise arkadaslarimizla bulustuk. Benim esim cok sportiftir ve fittir. Kendisi boks antrenoru. Ve arkadaslarimizla bulustugumuzda liseden kiz arkadasim vardi kendisi lisede baya sismanken cok fazla zayiflamisti. Esim de orda bana dokundurdu. Goruyor musun dedi bizim ki senin gibi iyice dikkat etmek yerine obezlige gidiyor dedi insanlarin icinde cok kirildim ve aksam bu konudan tartistik. Ve bana ben senin iyiligini dusunuyorum eger bunu soylemesem sana iyice kendini depresyona vericeksin. Evden cikmiyorsun paso yatiyosun. Cocuklar da buyudu ilerde ise girmek istesen bu gorunusle alinman bile zor dedi. Dun gece ayri yattim sabaha kadar agladim ben de memnun degildim goruntumden ve kocam hakliydi. Cunku esimin boyu posu cok iyiydi ve ben uzun ve kiloluydum. Insanlar sokakta ikimize hayretle bakiyor artik. Onceden esim bana iltifatlar ederdi simdi etmiyor. Afedersiniz ama yeni bir bebek istesem o da zorlasacakti o yuzden bu karari aldim. Bugun diyetime cok dikkat ettim. Kuzenim bana geldi benim yasimdadir bana bu forumi tavsiye etti ve ben de diyetime destek olmasi acisindan buraya yazmaya basladim.
Ilk olarak ogunlerimi yazayim:
Sabah: 2 dilim kepek ekmek
1 domates
1Salata
5Zeytin
Ve süt
Oglen: bir kase kisir ve 1 pogaca
Aksam: 1 çupra bol salata ve
1 dilim ekmek
O sirada kuzenimle evimin yakininda bir spor salonuna yazildim. Esimin haberi olmasin istedim. Spora gittigim zaman cocuklari kayinvalideme birakicam. Kayinvalidemle cok iyiyizdir. O da zayiflamam icin bana cok destek veriyor. Umarim basaririm evliligimi kurtaririm

Hayirli olsun cok azimli gorunuyosun seni takipteyim kilolarimiz ayni...
Kocana gelince bosver...sakin ona hirs yapma cocuklarin icin zayifla
Benimde uc yasinda oglum var onunla doya doya oynayabilmek icin zayifliyorum surekli hareket halinde mac yapmak guresmek parka gitmek istiyo yerimden kalkmak cok zor ustelik benim boyum 1.59...
Benim esimde oyle fit olmadigi halde koca gobegiyle ondan kiloluyum diye annesinin yaninda kumandaya uzanamamisim diye sisko dedi

Umarım başarırsın ama öğünlerin 6 öğün olmalı 3 ana öğün 3 atıştırma az ve öz beslenme ile farkı göreceksin :) Umarım başarılı olursun,kocanın tavırlarını hoş karşılamadım nitekim çocuk doğurmuş ve psikolojik sıkıntılar çeken bir insana böyle yaklaşılmaz kilo vereceksen kendin için ver.

Merhaba destegin icin tesekkur ederim ayni kaderi paylasiyoruz madem birbirimize destek olalim esim ne zaman bu kadar zalim oldu ben bilmiyorum ama cocuklarim icin zayiflamak istiyorum esimi dr utandirmak istiyorum
Cok sagol canim cocuklarim icin yapmak istiyorum. Aslinda ikizlerin dogumu hamileligi ve buyumesi cok zor oluyor. Hala cok zorlaniyorum. Bir an once buyusunler istiyorum belki de tembellikten boyle dusunuyorum bilmiyorum.

Esimle bu gece de ayri yattim. Midem cok kaziniyor gunluk. Yani hala sesini duyuyorum. Ama mutfaga gitmiycem. Suan 1 surahi suyu bitirmeye calisiyorum
Ama ilk gun hakkinda yorumum iyi denilebilir. Sporuma yarin basliycam insallah sabah erken saatte gidicem. Cocuklar uyanmadan. Cocuklar 10 gibi uyanir genelde ben sabah 8de gidicem. Sevgili gunluk esim durumun farkinda degil. Kirildigimin falan farkinda degil. Hicbir sey olmamis gibi devam ediyor. Ben kendi kendime verince pisman olucak emin degilim. Ona soylemeye de niyetim yok dalga gecicek eminim. Ama anlasilmasi ne kadar zor olabilir asil beni depresyona surukleyen o. Surekli kirici konusmasiyla beni umursamamasiyla. Bugun gelip tatile gidicez dedi antalyada babasinin yazligi var. Ama ben son 3 senedir denize giremedim kilolarimdan dolayi. Biz genelde eylul basi gibi gideriz. Eylul basinda gidicez umarim eylul basina kadar 10 kilo verebilirim.

Insallah canim birlikte vericez kilolarimizi ben bi cocuga yetemiyorum ikisini dusunemiyorum bile bence biraz da ikiz bebek stresiyle de kilo almissindir neyse gecmisi bosverelim.
Canim mide kazinmana gelince ben iki farkli diyetisyene gittim ikisi de 9 dilim ekmek verdiler bi de dort kofte yada yoksa yerine 4 kk peynir arti 2 yumurta onu da peynirle degistirebilirsin dedi.bence yediklerin kilona gore az bide gece ogunu verdi bi dilim ekmekle peynir yada bi kase yogurda nane pulbiber serp ye ya da bi bardak tarcinli sut yani mide kazinmani azaltman lazim bu sefer saldiriya gecebiliyo insan saldirsan da yine de uzulme cunku ilk gunler mutlaka oluyo aynen devam birden yillarin aliskanligini degistiremiyoruz gerci sen daha once kilo vermissin bunlari biliyosundur sadece dost tavsiyesi...
Bir sey daha iki uc gundur yapiyorum tok tutuyo zayiflayan birinden izledim
Iki litrelik bi surahinin icine bi elma bi limon dilimle sikmadan bi tane kabuk tarcin uc bes karanfil maydonoz bi tatli kasigi elma sirkesi ev yapimi varsa taze nane ustune soguk su koyup bikac saat bekledikden sonra bisurahiyi iciyom istahimi cok kapatti bide beni cok susatti bunu icen kadin yazin 5 litre su iciyomus...ara ogunlerde mide kazinmalarini azaltiyo...
Biraz fazla oldu kusura bakma ben de ilk buraya yazdigimda cok aglamistim...Sevgiler...

Selam bazen boyle bişe olması gerekiyor işte Zayıflamak gercekten kafada bitiyor eger o hırs ve istek tam anlamıyla gelmezse olmuyor ama seni kararlı gordum sana tavsiyem ara Oğunler yap daha sonra yapmayabılırsın ama en bastan zorlama yolun uzun ve de bı kere kacamak yapınca gun bitmis gibi davranma devam et diyete bende cok aldım tekrar baslıyorum duzenli yazarsan gunluk bende menu paylaşımı yapabilirim burda

Evet ikiz annesi olmak gercekten cok zor canim bi de erkek olunca. Benimkiler cok hareketli cocuklar peslerinden kostursmiyorum. Ve buna cok.uzuluyorum. dediginde hakliydin ben de biraz daha iyi beslenme karari aldim
Aynen canim buraya her gun yazicam :) umarim verebiliriz ara ogunede baslaim:)

Bugune gelirsek saat 8de spora gittim ve 9 bucukta ciktim. Gercekten cok yoruldum. Dehset ter attim. Daha sonra 10 gibi cocuklarla kahvaltimi yaptim.
Kahvaltim:
2 yumurta
2 dilim kepekli ekmek
1 domates
Sabah kahvaltisindan yarim saat sonra yesil cay ictim.
Saat 2 gibi ara ogun yaptim ve tarcinli sut+5 kavrulmamis findik yedim
3Te bizim cocuklari alip disari ciktik parkta 1 saat yuruduk.
Aksama dogru esim aradi. Hatasinin beni kirdiginin farkina varmis aksam yemegini disarda yedim cocuklari kayinvalideme biraktik. Uzun zamandir boyle bir sey yapmiyorduk ve cok motive oldum.
Aksam yemegim:
3 izgara kofte
Bol salata
1 dilim kizarmis ekmek
1 bardak ayran
Yemekten sonra gezdik esimle biraz o da iyi geldi :) bu arada aksam yemegi saat 17.30da yendi.
Ve minik bir kacamakla bir top dondurma yedim kulahini yemedim.
Bugun 2.5 litre su ictim.
Birazdn yogurt limon pul biber kürü yapcam kaseye koyup yiyip yaticam:)

Topiğin ve verdiğin karar hayırlı olsun canım..menülerin gayet iyi benimde ilk hafta midemin sesi hiç susmuyordu o guruldadıkça su içtim sonunda anladı guruldayınca fayda yok oda vazgeçti:)) ilk on gün bitince o sorunların biticek çok dayanamassan yoğurt kaşıkla kilo yapmaz aksine yağ eritir. Spora yazılmanda güzel. Çocuklarını Allah bağşlasn canım eşinle sorunuda çözmen güzel şimdi tam bir motivasyonla önüne bak. Eylüle kadar istersen on kilodan fazla verirsin canım.
Bende nisan başında 105 le başladm şu an 88 im çok şükür ve devam ediyorum. Umarım hep birlikte istediğimz kiloya ulaşırz. Bu arada benimde eşim bana inanmıyordu tabi çevremde inanmıyordu ama şuan eşim tam destek etrafmdakilerde şokta bu çok güzel bir duygu:))

Ay canim masallah cok iyisin cok iyi vermissin. Aynen canim 3. Gun bitti ama alisiyorum sanirim ya zor olmayacak gibi. Simdi en buyuk hedefim yagdan gitmesi onun icin spor daha onemli benim icin :)
Bugun ki ogunlerime gelirsek
Sabah yine 8de spora gittim vucudumun her yeri agridigi halde bir bucuk saat cikmadim salondan
Saat 10 gibi kahvaltimi yaptim
2 yumurtali omlet
2Dilim kizarmis ekmek
1Domates
1salatalik
Süt
Ara ogunumde yesil cay ve ceviz yedim
Aksam yemegim:
3 yemek kasigi taze fasulye
2 kepce ezogelin corba
3 dilim kepekli ekmek
Bol salata
:)
Aksam yemegi 17.00da yendi ve 1 saat sonr ailecek yuruyuse ciktik :) 1 saat yurudum. Suan cok yorgunum gozumu acamiyorum ama gunlugume yazmadn olmazdi :)

Sevgili gunlukcugum.
Cok yoruluyorum. Kilolarim yuzunden. Iki evladim var ama koca bedenimle onlara yetemiyorum. Hic benimle oyun oynamiyorlar.cunku anneleri yerinden kalkamiycak kadar tembellesti. Gunluk kilo aldigim icin mi tembellestim yoksa tembellestigim icin mi kilo aldim bilmiorum. Canim gunluugum cocuklarim buyudu artik krese yazdirmayi planliyorum ve ocakta cok yakin bi aile dostumuzun akrabalarinin sirketine basvuru yapicam. Ama ben ocaga kadar 55 olma hayali kuruyorum gunluk. Eskisi gibi giydigim etek yakissin. Topuklular ayagimda igrelti durmasin istiyorum. Eski enerjim gelsin sabah 6da uyandigimda enerjik olayim istiyorum. Diyet kararimdan once saat 13.00dan once uyanmiyordum. Cocuklar uyanip cizgi film basina gecer esim de saat 6da uyanir sporunu yapar ve salona giderdi. Suan saat8de uyanmak bile iskence geliyo bana. Esimin aksine cok hareketsiz ve sagliksizim. Cocuklarimla park cikarken bile nefes nefese kaliyorum. Ben bu degildim aslinda gunluk..lisede herkesin kiskandigi fizige guzellge sahiptim. Simdi kendimi biraktimm. Sacim basim daginik bakimsiz geziyorum. Bazen dusunuyorum esim beni begenmemekte hakli. Cocuklardan sonra biraktim kendimi. Allahim bana dayanma gucu ver. Kilolarimdan kurtulup saglikli mutlu bir aileye kavusmami nasip et

A asyamelia günlüğün hayırlı olsun canım. Seni çok iyi anlıyorum benim eşim de kilo hiç sevmez ve benimle inceden alay ederdi. Bölüm 172 ve bizim boymuxdaki kişilerde kilo çok çirkin duruyor. Vereceğine inanıyorum yeter ki burayı bırakma. Menülerini düzenli Paylaş. Bende Şubat ayından Mayısa kadar 10 kilo verdim 77 den 67 ye düştüm hedefim 60. Sana iki önerim var biri sabahları aç karnına ılık limonlu 1 çay kaşığı ballı su. Diğeri de her akşam yemeğinden sonra kiraz sapı form çayı. Ben ikisinin çok faydasını gördüm. Rabbim yardımcın olsun...

Kizlar yazamadim bir sure cunku biz ailecek baya hasta olduk uzun sure bir sey yiyemedim ve iki gun spor yapamadim sabah tartildim spor salonumda ve tam 5 kilo gitmis ve hepsi de yagdan cok mutlu oldum anlatamam ben bu kadar hizli beklemiyordum.. Esimin hala diyetimden ve sporumdan haberi yok ama ufaktan farketti kilo verdigimi. :)

Masallah canim cok iyi vermissin benim baslayali iki ay olucak ayda 4 kilo verebildim anca..bende 100 kiloydum ikinci ay sonunda 92 olucak anca

Tebrik ederim tatlım çok güzel vermişin
Bundan sonrası içinde Nasıl olsa veriyorum diye Kendini Salma aynı azimle devam et

Masallah canim cok iyi vermissin benim baslayali iki ay olucak ayda 4 kilo verebildim anca..bende 100 kiloydum ikinci ay sonunda 92 olucak anca
Seninkide kötü değilki cnm
Herkesin metobolizması farklı
Önemli olan sabır ve azimle devam etmek

Sadece,
kaçamak yapıyorsan bunlar senin yolunu uzatır

Seninkide kötü değilki cnm
Herkesin metobolizması farklı
Önemli olan sabır ve azimle devam etmek

Sadece,
kaçamak yapıyorsan bunlar senin yolunu uzatır
Aslinda bilerek ve isteyerek haftada 1 kilodan fazla vermiyorum canim
Daha onceleri fazla verdim ama cok strese giriyodum boyle olunca kendimi daha iyi hissediyorum

Tebrik ederimm
Süpersin azmin daim olsun. Çok özendimmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…