Asya'nın Diyet Günlüğü 100den 55e

20 gün yazmamışım sanırım veee şuan tam 89 kiloyum 1 ayda 11 kilo gitti çok mutluyum. Bu süreçte internetim yoktu ve eşimin memleketine gittik. Her sabah 6da yürüyüş yaptık yememe içmeme dikkat ettim. Tarlada falan çalıştım ve gitti kilocuklarım
Senin asina cok mutlu oldum insallah devam ediyorsundur

Merhaba arkadaslar ben Asya
5 yildir evliyim ve ikiz annesiyim. 3 yasinda canimdan cok sevdigim iki oglum var. Neden kilo vermeye karar verdim ve bu kilolari nasil aldim anlatmak istiyorum.
Ilk olarak ben esimle cocukluk askiydik ve cok severek evlendik. Evlendigimse 173 boyunda 58 kiloydum. Fizigim cok iyiydi. Evliligimizin ilk iki senesinde 10 kilo alip 68 kilo olmustum. Ben masa basi is yaptigimdan yemeklerim de duzensizdi aksam eve gelince de cok yorguun oldugumdan aksam yemegini yiyip yatiyordum. Bilisim sektorunde oldugum icin isim cok yogundu ve kendi kararimla istifa ettim. Cunku hayatimi cok engellemisti. Esim de bu durumdan mutluydu ben karar verdim o zaman kilo vermek icin ve 3 ayda eski kiloma donmustum ama gecici vermistim sanirim. Daha sonra ikizlerime hamile kaldim. Hamileligimde cok aşerdim. Yaklasik 24 kilo aldim. Hamilelikten 6 ay sonra kilomu 70e ancak indirebilmistim. Ve daha sonra isimin olmamasi evde kalmam sebebiyle depresyona girmistim ve kendimi ise yaramazin teki gibi hissediyordum. Ve kendimi surekli yemeye verdim sabah yedim aksam yedim surekli yedim ve sonunda 100 kiloyu gordum. O kadar kotu olmustum ki esimle surekli bu konuda tartismaya basladik. Alttan alttan laf sokuyodu. Cocuklarimla oyun oynayamiyordum. Sagligim kotuydu gece uyurken zorlaniyordum nefesim tikaniyordu. En son dun lise arkadaslarimizla bulustuk. Benim esim cok sportiftir ve fittir. Kendisi boks antrenoru. Ve arkadaslarimizla bulustugumuzda liseden kiz arkadasim vardi kendisi lisede baya sismanken cok fazla zayiflamisti. Esim de orda bana dokundurdu. Goruyor musun dedi bizim ki senin gibi iyice dikkat etmek yerine obezlige gidiyor dedi insanlarin icinde cok kirildim ve aksam bu konudan tartistik. Ve bana ben senin iyiligini dusunuyorum eger bunu soylemesem sana iyice kendini depresyona vericeksin. Evden cikmiyorsun paso yatiyosun. Cocuklar da buyudu ilerde ise girmek istesen bu gorunusle alinman bile zor dedi. Dun gece ayri yattim sabaha kadar agladim ben de memnun degildim goruntumden ve kocam hakliydi. Cunku esimin boyu posu cok iyiydi ve ben uzun ve kiloluydum. Insanlar sokakta ikimize hayretle bakiyor artik. Onceden esim bana iltifatlar ederdi simdi etmiyor. Afedersiniz ama yeni bir bebek istesem o da zorlasacakti o yuzden bu karari aldim. Bugun diyetime cok dikkat ettim. Kuzenim bana geldi benim yasimdadir bana bu forumi tavsiye etti ve ben de diyetime destek olmasi acisindan buraya yazmaya basladim.
Ilk olarak ogunlerimi yazayim:
Sabah: 2 dilim kepek ekmek
1 domates
1Salata
5Zeytin
Ve süt
Oglen: bir kase kisir ve 1 pogaca
Aksam: 1 çupra bol salata ve
1 dilim ekmek
O sirada kuzenimle evimin yakininda bir spor salonuna yazildim. Esimin haberi olmasin istedim. Spora gittigim zaman cocuklari kayinvalideme birakicam. Kayinvalidemle cok iyiyizdir. O da zayiflamam icin bana cok destek veriyor. Umarim basaririm evliligimi kurtaririm

Merhaba !!! Cok duygulandim yazini okurken. Durumlarimiz ayni olmasa da, o küçük düsürme, laf sokma vakalarini çok iyi bilirim. Insanlar bu sekilde yardim edeceklerini saniyolar. Aslinda niyet iyi olabilir, ama metod çok yanlis. O alayci tavirlar, dalga geçmeler, sokakta dönüp bakmalar... sonuçta insaniz herkesin basina gelebilir.

Neyse simdi bunlari unutup, yeni bir hayata baslamak için sadece kollari sivamak gerekiyo. Geçmis geçmiste kaldi artik, bundan sonrasina odaklanmak lazim. Tebrik ediyorum seni verdigin karar için.
Kilo vermek uzun bir süreç, kolay günler oldugu kadar zor günlerde mutlaka olucak. Bazen kilo vermen durucak. Bütün bunlara hazirlikli ol ve oyle durumlarda pes etmemek, vazgeçmemek için simdiden zihnini hazirla. Motivasyonunu her zaman yüksek tutmaya çalis, biraz zayifladigini hissettigin an neden kilo vermek istedigini hatirla.
Kilolarimiz yakin (ben senden daha fazlayim hatta), seni takip edicem :)

Simdiden kolay gelsin canim, ve tekrar tebrikler dogru kararin için