Ellerine sağlık canımmerhabalar herkese, 2 haftadır katılmaya niyetleniyorum kah kış hazırlıkları kah oğlumun sendromları bir türlü fırsat bulamıyordum nasip bu haftaya imiş. ^^
aşure random bi tatlı olduğu için herkes evde ne varsa ya da damak tadı nasılsa öyle hareket ettiği ben de normalde süt koyarım onun yerine bu sefer labneli denemek istedim bence başarılı da oldu. :)
uzatmadan aşurenin malzeme listesine geçiyorum.
malzemeler
1 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı fasulye
2 yemek kaşığı susam
250 gr sarı üzüm
250 gr kayısı
1 çay bardağı yaban mersini kurusu
2 adet çubuk tarçın
4 adet karanfil
1/2 yıldız anason
1/2 pınar labne
fındık
fıstık
şeker (damak tadınıza göre)
yeterli miktarda sıcak su.Eki Görüntüle 2689898
işe öncelikle buğday, nohut ve fasulyeyi 1 gece önceden ıslatmakla başlayalım. (ben nohut ve fasulyeyi buzluktan kullandım)
aşureyi yapmadan 1-2 saat önce meyveleri de ıslatalım mutlaka.
yıkayıp suyunu süzdüğümüz buğdayların üzerine geçecek kadar su doldurup pişmeye bırakalım.Eki Görüntüle 2689900
arada bir pişmesini ve suyunu kontrol edelim. helleleşme dediğimiz şu kıvama gelince nohut ve fasulyeyi ilave edelim. buğday ne kadar güzel pişerse o kadar güzel olur aşure.
Eki Görüntüle 2689902
Eki Görüntüle 2689903
ardından susam, baharatlarını, fındık ve fıstıkları da ekleyelim ve suyunu kontrol edip bittikçe sıcak su ekleyerek 5 dk kaynatalım.
Eki Görüntüle 2689904 Eki Görüntüle 2689905 Eki Görüntüle 2689906
ardından meyvelerin de suyunu süzüp ekleyelim.
Eki Görüntüle 2689907 Eki Görüntüle 2689908
meyveler pişmeye yakınken labnesini de ekleyelim.
Eki Görüntüle 2689909
arada bir kontrol edip suyu azaldıkça sıcak su ekleyerek pişmeye bırakalım indirmeye yakın şekerini de atıp 1-2 taşım da bu şekilde kaynatalım.
ve sunum..
Eki Görüntüle 2689947 Eki Görüntüle 2689948 Eki Görüntüle 2689949 Eki Görüntüle 2689950 Eki Görüntüle 2689951 Eki Görüntüle 2689952 Eki Görüntüle 2689953 Eki Görüntüle 2689954 Eki Görüntüle 2689955
aynen hazır aşure zamanı gelmişken :)Ellerine emeğine sağlık canım muhteşem olmuş
Labne aşuresiz olmazdı
Yarışmada bol şans diliyorum
ben de çok severim de ucundan yedim sadeceYaaaa çok severim bayılırım ellerine sağlık canimmmtabiki sunumda sahaneeee
senin aklına gelmediği için böyle söylüyorsun değil mi?alimiyon kardeş aşureye bunu yapmayaydın iyiydi
ama sunum yıkılıyor
çünkü ben asil bir gadınımSunumun çok asil eline saglik
olma mı?Aşure labne
ben hep coşkulu şeyler yaparımSunumlar coşuyor yine
Belli belli coşmuş ortalıkben hep coşkulu şeyler yaparım
Görüntü fevkaladenin fevkindeaynen hazır aşure zamanı gelmişken :)
teşekkür ederim canım ablam
ben de çok severim de ucundan yedim sadece
senin aklına gelmediği için böyle söylüyorsun değil mi?
çünkü ben asil bir gadınım
olma mı?
tadında bir farklılık yoktu hatta belli bile değildi yarım paket kullandım ve anason, tarçın karanfil aromasından belli değildi labne olduğu :)Görüntü fevkaladenin fevkindede tad
ne kadar koydun labneyiaynen hazır aşure zamanı gelmişken :)
teşekkür ederim canım ablam
ben de çok severim de ucundan yedim sadece
senin aklına gelmediği için böyle söylüyorsun değil mi?
çünkü ben asil bir gadınım
olma mı?
yarım paket kullandım :)ne kadar koydun labneyi
o nohutun yanındaki beyaz şey mi labne
dökcektin onu foş diye tencerenin içine o zaman görürdüm
evet dikkatli bakınca içinde dağılmış labne :)yarım paket kullandım :)
aynen nohutun yanındaki labne koyduktan sonra çekmek geldi aklıma erimeyen parçayı yakaladım
tadında farklılık yoktu her zaman süt koyardım bu sefer labne koydum
aynen bi farklılık yoktu ama sanki beyaz peynir koymuşum gibi karşılandıevet dikkatli bakınca içinde dağılmış labne :)
bence de tadı afaki değiştirmiyor labne.en uçuk sütlaç ve güllaçta denemiştim ekstra bir tat almadım :)
ohoooo benim sütlaca methiyeler düzülmüştü bu ne kiaynen bi farklılık yoktu ama sanki beyaz peynir koymuşum gibi karşılandı
hani özgün olmak? hani orijinal tarifler yapmak? biz de bilirdik çizkek yapmayı ama bize kalmadan alıyorlarohoooo benim sütlaca methiyeler düzülmüştü bu ne ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?