Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Tatlı Tarifi Aşure (Duru Aşurelik Buğday Sponsorluğunda)
- Konu Sahibi EslemLiva
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Eslemcim ellerine, emeğine sağlık muhteşem görünüyor
Aşure en sevdiğim 2 tatlıdan biridir Yarışmada başarılar diliyorum canım benim
Vuslat ablacım,çok teşekkür ederim canım benim
Abla resimdeki prenses mi,ay maşaallah ne kadar büyümüş ya,dün gibi hatırlıyorum müjde verdiğin,gün saydığımız günleri,ne çabuk geçiyo zaman
Öpüyorum seni ve çocuklarını,tekrar teşekkür ederim canım
Görsel şölen olmuş:))Elinize sağlık çok güzel görünüyor bütün tatlılara olan sevgim gibi aşureyide çok severim:))
Çok teşekkür ederim canımmm
benım yerımede bır tabak ye lutfen bol cevızlı :))))
Pekiii
Ya gece gece bana yapılır mı bu?!
Aşure ayında aşk yaşadık resmen. Bir yerde görünce eriyorum. Aşure.......
Keşke ikram edebilsem canım,çok teşekkür ediyorum
Hmmm aşureye bayılırım olsa da yesek
Ellerine sağlık canımcım sunum harika eminim tadı da öyledir
Ahh keşke gelsen de beraber yesek canım benim,çok teşekkür ederim
- 11 Mayıs 2009
- 27.926
- 15.243
- 823
Aşure layıkıyla yapıldıysa bayılırım hem hafif hem çok yararlı içinde yok yok senin sunumuda değişik olmuş çok güzel gözüküyor bol yemişli ellerine sağlık başarılar dilerim..
Bekarken annem yaparken bakmazdım bile nasıl yapıyo diye,sadece dağıtma görevi bana aitti
Evlendim,ilk Aşuremi elim telefonda annemle beraber yaptık İlk yaptığımdan bu yana,lezzetinde değişim olmadı,çok güzel yaptığımı söylerler,koca kadınlar soruyo aşamalarını
İkram edebilmeyi gerçekten çok isterdim,çok teşekkür ediyorum canım
Elinize sağlık en sevdiğim tatlılardan biridir aşure...
Sunumunuz da ziyadesiyle güzel
Başarılar dilerim...
Çok teşekkür ederim canımm,sağolasın
Mükemmel görünüyor. Başarılar dilerim. Oyumu aşureden yana kullandım.
Çokk teşekkür ederim canımm
Malzemeler:
~~ 1 su bardağı aşurelik buğday
~~ 1 su bardağı nohut
~~ 1 su bardağı kuru fasülye
~~ Yarım çay bardağından biraz fazla kuru üzüm(arzuya göre ilave edebilirsiniz)
~~ 1 çay bardağı fındık (arzuya göre ilave edebilirsiniz)
~~ 1 su bardağı şeker (arzuya göre ilave edebilirsiniz-ben 3-4 kaşık daha ilave ettim)
~~ 1 küçük kase kayısı(arzuya göre ilave edebilirsiniz)
~~ 1 küçük kase incir(arzuya göre ilave edebilirsiniz)
~~ 1 küçük kase badem(arzuya göre ilave edebilirsiniz)
~~ 8-9 adet karanfil
~~ 1 çay kaşığı tarçın
~~ 2 yemek kaşığı pirinç
~~ 1 küçük elma(kabukları soyulup küp küp doğranmış)
~~ 1 portakal kabuğu(yarısı üzerine süslemek için)
~~ 1 fincan portakal suyu
Eki Görüntüle 664545
Eki Görüntüle 664546
Eki Görüntüle 664547
Yapılışı:
1) 1 su bardağı nohut ve 1 su bardağı kuru fasülyeyi içine biraz tuz atarak,akşamdan sıcak suyla ıslamaya bırakıyoruz.
2) Ertesi gün,nohut ve fasülyelerimizi ayrı tencerelerde bol buyla haşlıyoruz.
3) Aşurelik buğdayımızı geniş bir tencereye alıyoruz Üzerine fındık,kuru üzüm ve bademlerimizi atıyoruz
Eki Görüntüle 664548
4) Yaklaşık 10 su bardağı su ilave ediyoruz(Tencerenin yarısına gelecek kadar)
5) Kaynamaya bırakıyoruz Kaynayınca karanfillerimizi ekliyoruz.
Eki Görüntüle 664552
*PÜF NOKTA:Aşuremizi dibi tutmaması için sürekli karıştırıyoruz..
6) Buğdaylar pişince;pirinç,tarçın,1 tatlı kaşığı bal,bir çimdik tuz,incir,kayısı ve elmamızı ilave ediyoruz.
Eki Görüntüle 664553
*PÜF NOKTA:Buğdayın piştiğini anlamak için,elinize bir tane alın,eziliyorsa pişmiş demektir..
*PÜF NOKTA:Kalan malzemeleri kattıktan sonra,tenceredeki su oranına bakıp,sıcak su ilave edin Ben kalan malzemeleri kattıktan sonra,yaklaşık 6-7 bardak daha su ilave ettim Bir fincan portakal suyunu da bu esnada ilave ediyoruz.
Eki Görüntüle 664554
7)Pirinçler pişene ve diğer malzemeler diriliğini kaybedene kadar kaynamaya bırakıp sürekli karıştırıyoruz.
8)Küçük küçük doğradığımız portakal kabuklarını da ilave ediyoruz..
Eki Görüntüle 664555
9)Pişme işlemi gerçekleştikten sonra,1 su bardağı şeker ilave edip,kısık ateşte bir taşım daha kaynatıyoruz
*PÜF NOKTA:Aşure yaparken,sıcak su ve şekeri kendi arzunuza göre ekleyebilirsiniz.Ben bir taşım kaynadıktan sonra,aşurenin tadına baktım ve damak tadıma göre 3-4 kaşık daha ilave ettim.Siz arzunuza göre azaltabilir çoğaltabilirsiniz bu oranı.O yüzden şekeri en son ilave ederken,yavaş yavaş ilave ederseniz daha iyi olur.
10)Bir iki taşım kaynattıktan sonra,soğumaya bırakıyoruz.İster soğuk,ister sıcak olarak arzu ettiğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz..
Eki Görüntüle 664557
Eki Görüntüle 664562
Eki Görüntüle 664563
Eki Görüntüle 664564
Eki Görüntüle 664565
Eki Görüntüle 664566
Afiyet olsun
Ellerin dert görmesin tüm dilek duaların kabul olsun sevgili arkadaşım......:)
Ellerin dert görmesin tüm dilek duaların kabul olsun sevgili arkadaşım......:)
Amiiin cümlemizin,çokk teşekkür ederim
Yemek kategorisinde ilk defa oyumu asure'den yana kullandim. Sobiyet ve asure arasinda kaldim. Ikisi de mukemmel gorunuyor. Keske tarifleri kimin yaptigi sonuclardan sonra aciklansa. Emek vermissin eline saglik.
Keşke dediğin gibi olsaydı canım,en azından gözü kapalı oy kullananlar olmazdı o zaman...Bu kadar beceri ve emek isteyen,sunumuyla herşeyiyle muhteşem olan Aşuremin oy sayısı bu kadar az olmamalıydı.Üzüldüm şahsen,bu katıldığım son yarışma zaten...
Çok teşekkür ederim yorumun için canım
çok canım çektiii
yaptığın tüm aşure bitti mi?yediniz mi hepsini?
var mı daha?
Bittii canım
Keşke ikram edebilme imkanım da olsaydı,çok teşekkür ediyorum
Keşke dediğin gibi olsaydı canım,en azından gözü kapalı oy kullananlar olmazdı o zaman...Bu kadar beceri ve emek isteyen,sunumuyla herşeyiyle muhteşem olan Aşuremin oy sayısı bu kadar az olmamalıydı.Üzüldüm şahsen,bu katıldığım son yarışma zaten...
Çok teşekkür ederim yorumun için canım
Bunu farkettigim icin belirttim. Bazi insanlar nikleri gorunce tarafsiz olamiyorlar. Ayrica belirteyim, senin asuren siradan bir asure degil. Kendi yaraticiligini da katmissin. Neyse, saglik olsun.
Bunu farkettigim icin belirttim. Bazi insanlar nikleri gorunce tarafsiz olamiyorlar. Ayrica belirteyim, senin asuren siradan bir asure degil. Kendi yaraticiligini da katmissin. Neyse, saglik olsun.
Sağolasın canım...Yani bakmadan oy vermek,biz diğer emek verenlere saygısızlıktır...Ve Kazen bizzat gelip burda Aşurenin kategoriye uygunluğunu ifade ettiği halde,hala farklı demek hoş bir durum değil..Evet Aşure diğerlerinden oldukça farklı,her detayıyla ayrı uğraşıyosun,başından ayrılmadan yapman gerekiyor...Ve sanmıyorum 20'li yaşlarında olan insanların evlerinde Aşure geleneğini devam ettirdiklerini...
Kendimi övmek için asla söylemiyorum ama ilk yapıp dağıttığım zaman bile,komşularım şaşırmış,benden yaşça büyük kadınlar aşamalarını sormuştu nasıl yaptığımı...Gerek lezzeti,gerek sunumu her açıdan Aşuremin arkasındayım...Dediğin gibi canım sağlık olsun ve bu son olsun...Tekrar teşekkür ederim,tarafsız insanların olduğunu bilmek güzel
Eslemciğim, ellerine sağlık. Hakikaten muhteşem olmuş, eminim ki tadı da öyle olmuştur. Senin güzelliğini zaten biliyordum ama böylesi marifetli olduğundan hiç bahsetmemiştin. :) Aşureye yepyeni bir boyut gelmiş sayende. Çok zevkli bir sunum olmuş ve insan kıyamaz onu bozup yemeye. Zaten o kadar güzel ki; gerçek değil de, süsleme amaçlı bir şeymiş, bibloymuş gibi görünüyor. Tekrar ellerine ve emeğine sağlık. Sevgimle