• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tatlı Tarifi Aşure (Duru Aşurelik Buğday Sponsorluğunda)

EslemLiva

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2011
4.054
42
163
Diğer
Malzemeler:

~~ 1 su bardağı aşurelik buğday
~~ 1 su bardağı nohut
~~ 1 su bardağı kuru fasülye
~~ Yarım çay bardağından biraz fazla kuru üzüm(arzuya göre ilave edebilirsiniz)
~~ 1 çay bardağı fındık (arzuya göre ilave edebilirsiniz)
~~ 1 su bardağı şeker (arzuya göre ilave edebilirsiniz-ben 3-4 kaşık daha ilave ettim)
~~ 1 küçük kase kayısı(arzuya göre ilave edebilirsiniz)
~~ 1 küçük kase incir(arzuya göre ilave edebilirsiniz)
~~ 1 küçük kase badem(arzuya göre ilave edebilirsiniz)
~~ 8-9 adet karanfil
~~ 1 çay kaşığı tarçın
~~ 2 yemek kaşığı pirinç
~~ 1 küçük elma(kabukları soyulup küp küp doğranmış)
~~ 1 portakal kabuğu(yarısı üzerine süslemek için)
~~ 1 fincan portakal suyu

$1.jpg

$2.jpg

$3.jpg

Yapılışı:

1) 1 su bardağı nohut ve 1 su bardağı kuru fasülyeyi içine biraz tuz atarak,akşamdan sıcak suyla ıslamaya bırakıyoruz.

2) Ertesi gün,nohut ve fasülyelerimizi ayrı tencerelerde bol buyla haşlıyoruz.

3) Aşurelik buğdayımızı geniş bir tencereye alıyoruz…Üzerine fındık,kuru üzüm ve bademlerimizi atıyoruz…

$4.jpg

4) Yaklaşık 10 su bardağı su ilave ediyoruz(Tencerenin yarısına gelecek kadar)

5) Kaynamaya bırakıyoruz…Kaynayınca karanfillerimizi ekliyoruz.

$5.jpg

*PÜF NOKTA:Aşuremizi dibi tutmaması için sürekli karıştırıyoruz..

6) Buğdaylar pişince;pirinç,tarçın,1 tatlı kaşığı bal,bir çimdik tuz,incir,kayısı ve elmamızı ilave ediyoruz.

$6.jpg

*PÜF NOKTA:Buğdayın piştiğini anlamak için,elinize bir tane alın,eziliyorsa pişmiş demektir..

*PÜF NOKTA:Kalan malzemeleri kattıktan sonra,tenceredeki su oranına bakıp,sıcak su ilave edin…Ben kalan malzemeleri kattıktan sonra,yaklaşık 6-7 bardak daha su ilave ettim…Bir fincan portakal suyunu da bu esnada ilave ediyoruz.

$7.jpg

7)Pirinçler pişene ve diğer malzemeler diriliğini kaybedene kadar kaynamaya bırakıp sürekli karıştırıyoruz.

8)Küçük küçük doğradığımız portakal kabuklarını da ilave ediyoruz..

$8.jpg

9)Pişme işlemi gerçekleştikten sonra,1 su bardağı şeker ilave edip,kısık ateşte bir taşım daha kaynatıyoruz…

*PÜF NOKTA:Aşure yaparken,sıcak su ve şekeri kendi arzunuza göre ekleyebilirsiniz.Ben bir taşım kaynadıktan sonra,aşurenin tadına baktım ve damak tadıma göre 3-4 kaşık daha ilave ettim.Siz arzunuza göre azaltabilir çoğaltabilirsiniz bu oranı.O yüzden şekeri en son ilave ederken,yavaş yavaş ilave ederseniz daha iyi olur.

10)Bir iki taşım kaynattıktan sonra,soğumaya bırakıyoruz.İster soğuk,ister sıcak olarak arzu ettiğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz..

$9.jpg
$10.jpg
$11.jpg
$12.jpg
$13.jpg
$14.jpg

Afiyet olsun :KK16: :KK16:

Merhaba
Konu sahibi ile görüştüğümüzde bunun bu kategoriye uygun olmadığını ama uygun kategori bulamadığını da KENDİSİ ifade etti. Bizde bu kategoriye uygun olacağını ifade ettik. Bu sebeple lütfen yanlış kategori olarak kabul etmeyin ....

Aşure hele ki annemin yaptığı aşureyi hiç affetmem :21:çok sevdiğim bi tatlı...ellerine emeğine sağlık ,yarışmada başarılar dilerim :34:

Merhaba
Konu sahibi ile görüştüğümüzde bunun bu kategoriye uygun olmadığını ama uygun kategori bulamadığını da KENDİSİ ifade etti. Bizde bu kategoriye uygun olacağını ifade ettik. Bu sebeple lütfen yanlış kategori olarak kabul etmeyin ....

ben anlamadim serbetli tatlilar degilmi bu kategori ne alaka asure:s

Merhaba

sanırım burada izah ettim ....

ben anlamadim serbetli tatlilar degilmi bu kategori ne alaka asure:s

Merhaba

Yemek ve tatlılar benim pek anladığım şeyler değil.

Buna rağmen "evet bu kategorinin şerbetli tatlılar olduğunu anladım eğer yanlış anlamamış isem"

Neyi anlamadığınızı anlamaya çalışıyorum.

Ne alaka aşure? Diyebildiğinize göre, sanırım sizin "aşurenin girdiği bir başka kategori" olduğuna dair profesyonel bir bilginiz var sanırım.

Ama eğer öyleyse; bu soru yerine bilginizi ekleyerek, ne alaka ? olduğunu bu şekilde de izah edebilirdiniz öyle değil mi?

Kaldı ki; eğer bu kategoriye uygun bulmuyorsanız, henüz yayınlanmış ve bir şekilde emek verilmiş, heyecanla paylaşılmış bir şeyi, en azından önce -bir elinize sağlık diyerek de -başlayabilrdiniz yorumunuza, böylesi daha hoş olmaz mıydı sizce de?

Bir şeyde de tatsızlık olmadan yapamıyor muyuz biz?

Merhaba

Yemek ve tatlılar benim pek anladığım şeyler değil.

Buna rağmen "evet bu kategorinin şerbetli tatlılar olduğunu anladım eğer yanlış anlamamış isem"

Neyi anlamadığınızı anlamaya çalışıyorum.

Ne alaka aşure? Diyebildiğinize göre, sanırım sizin "aşurenin girdiği bir başka kategori" olduğuna dair profesyonel bir bilginiz var sanırım.

Ama eğer öyleyse; bu soru yerine bilginizi ekleyerek, ne alaka ? olduğunu bu şekilde de izah edebilirdiniz öyle değil mi?

Kaldı ki; eğer bu kategoriye uygun bulmuyorsanız, henüz yayınlanmış ve bir şekilde emek verilmiş, heyecanla paylaşılmış bir şeyi, en azından önce -bir elinize sağlık diyerek de -başlayabilrdiniz yorumunuza, böylesi daha hoş olmaz mıydı sizce de?

Bir şeyde de tatsızlık olmadan yapamıyor muyuz biz?

evet kusura bakmayin pat diye aklimdan geceni yazdim tabikide yapan arkadasimizin ellerine saglik haklisin hangi kategori olurki asureye dedigim gibi ilk dusuncemi yazdim yanlis oldu

sanırım burada izah ettim ....

Pardon, kusura bakmayın lütfen... Ben yazmaya başladığımda bu yorum henüz yazılmamıştı.

Bu arada, ne kadar istesem de kendime engel olamadığım için ve hiç tarzım olmayan yukarıdaki gibi nahoş bir yorum yapmak zorunda kaldığım için tüm arkadaşlarımdan özür diliyorum. Ve halen yukarıdaki düşüncelerim aynı şekilde fazlasıyla sürüyor olduğu için, yorumumu silmek yerine o haliyle bırakıyorum.

Saygılarımla

Ellerinize saglık,çok güzel görünüyor :56: bunuda canım çekti :27: Sanırım Kazen bu kategoriye biz narin bayanlara yaz mevsimi öncesi kilo aldıracak kızlar dikkatli olun..

Zaten bende kendi kendime diyordumki et yemeklerinden sonra şerbetli tatlılara neden hemen geçtik diye :44:

Offf Offf....Fena görünüyor ama :21:

bence aşure şerbetli tatlılar kategorisinde kabul edilebilir çünkü
sonuçta şöyle düşünün bir şarbet yapıyorsunuz ve onun içinde bakliyatlar ve meyveler var
sayılır yani
bu arda ellerine sağlık canım emek vermişsin aşureyi de severim

Ellerinize emeğinize sağlık ...

Aşurenin sunumunda çığır açmışsınız , yarışmada başarılar dilerim .

Ellerine sağlık yarışmada başarılar dilerim,sunuma bayıldım:34:

ellerine emegıne sağlık, sunum cok guzel, özellikle bardakta sunumu cok cezbetti beni :34:

bende dusunmustum asureyı hatta muhabbetı de olmustu ama kabul etmezler dıye şeyetmemiştim :) iyiki de yapmamısım :)

bol şanslar :)))

Aşureyi çok severim ama güzel yapan o kadar az ki, hatta güzel yapan bile bazen tutturamaz

senin ki çok güzel görünüyor, başarılar
:13::13:

Back