Astroloji, doğum haritası, gezegenler

Anladım.. Yine de bir iyi geldi, enerjisi çok çabuk düşen biri olarak :)
Satürn ve Uranüs şuan daha etkili olacak sanki açılara bakınca. Boğada gezegenim yok ama güneş, venüs, merkür, jüpiter ve uranüse üçgen yapıyor. Satürn de aynı aşağı yukarı, bakalım. Değişim istiyorum gerçekten, iş(maddi) anlamda en çok.. Kad oğlak...

Peki bir şey soracağım, bir evdeki en yavaş gezegen o evi en çok etkileyen gezegen mi oluyor? Mesela neptünüm oğlakta olunca oğlak etkisini kırıyor mu biraz?

Saturn oglakta baya iyi aslinda.disiplin vermez mi

Satürn kovada ilk derecede :)
O kadar oğlak etkisi var yine de haritamda ama hırs yok bende, gad yengeç olduğu için zorlanıyorum galiba... Bir şeyler etkiliyor demek.
Satürn retrosu bir de baskıya gelememe veriyor derler, ben baskı altında çok geriliyor ve kaygılanıyorum işler kötüleşebiliyor.

Allah yardimcin olsun ya :))
Retro nasil nlasiliyor

Jupiter neptun uranus ve pluto retroymus..olamaz jupiter yaya gececek

"Gezegenlerin retro olması" diye bakarsan çıkıyor anlamları, bende de merkür, venüs, satürn, neptün, uranüs retro. Merkür, Venüs ve Satürne ağırlık verim incelerken en etkili onlar olabileceği için..

Mesela Kristin Demirci'den bir alıntı, olumlu yanından bahsetmiş burada;

"Doğum haritasında Retro Gezegenler ve değişen algılar

Venüs’ü doğum haritasında Retro olan kişinin estetik ve güzellik algısı pek çok insana göre farklıdır. Retro Merkür etkisinde doğan kişi çevresindekilerden daha farklı yönde düşünmeye eğilimli olabilir. Felsefe, din ve ahlak gibi konuların temsilcisi Jüpiter doğum haritasında geri gidiyorsa, kişinin inançlarının ailesinden ya da büyüdüğü çevreden farklı olabileceğine işaret eder. Yine de Jüpiter ve ötesi gezegenlerin Retro dönemleri kişisel gezegenlere nazaran çok daha uzun sürdüğü için kolektif etkilerine öncelik verilmelidir.

Retro gezegenler hayata karşı daha iyi bir anlayış edinmemiz için olağanüstü fırsatlardır. Çünkü Retro olan gezegen yaşamdaki gecikmelerle ilgilidir ve buna paralel olarak daha çok zaman harcadığımız konularda uzmanlaşma şansı elde ederiz. Temel olarak her Retro gezegenin temsil ettiği enerjiyi en iyi şekilde kullanabilmek için yıkıcı ve zararlı olmayan, iyicil bir saplantıya ihtiyaç vardır."

Bir de geçmiş yaşantımızdan daha çok bilgi verir diye duymuştum sanki bir yerlerde.
Jüpiter'in yaya geçmesi kötü olmaz ki bu anlamda Şans arttırıcı özellik verir, bereket gezegenidir.

Şimdi merak ettim bakarken, oğlak stelyumu evim komple retro juno bile, hepsi orada toplanmış maşallah araya ayı da almışlar, ters biri yapıyor heralde bu beni biraz

Retroyu nedense hep kotu olarak dusundugum icin .jupiterin yaya gecmesi iyi ama retro jupiterde kotu olabilir gibi dusundum.belki de aksine daha farkli konularda sans getirecek hani farkli inanc kultur olarak.
Mesela venus retrosunun da guzell anlayisi farkli diyor ama bu da belki sanatsal olarak bir fark yaratabiliyordur.mesela bazi ressamlarin resimlerinin degeri sonradan anlasiliyor.
Ama oste dogru zamanda dogru seyleri yapmaliyiz.mesela sondan burbonce yazdigin paragrafta enerjiyi etkili kullanabilmek icin iyicil bir saplanti lazimmis
Sen bu kadar cok oglak barindigin icin de karsilasmis olabiliriz.cunku benim daha ck hava ates.mesela iliski konusunda da toprak seni tamamlar derler.
Bir de mesela iliski olarak sevgililerinde fark ettigin ortak bir nokta var mi?

Mesela kad'inla aci yapan gunesleri vs.ben de yesim arpatin yorumunda okumustum.sinastride pek bakilmazmis ama o dukkat ediyormus.cunku o kisinin szin kadiniza ulasmadaki yardimi gozukuyormus

Jüpiter retrosu genel anlamda kötü etkiler vermiyor diye duydum çok olumlu bir gezegen çünkü, yani kısıyor sadece ama aldığı açılar da önemlidir. Abartılar da verebilir çünkü "genişletici" etkisi vardır. Düz şekilde ilerleyen jüpiter transiti özellikle olumsuz etki vermez, yükseleninizde olacağı için başlangıçlar konusunda şanslı etkiler alacaksınızdır diye düşünüyorum.
Evet bence de sanatsal fark yaratabilir, ama mesela bana çekingenlik veriyor bu etkisini okumuştum, yükselenim de sessiz, ay oğlak mesafeli derken karakterimi ortaya tam doğru şekilde koyamıyorum gibi. Merkürle iletişim de sınırlanıyor. Mesela venüs retrosu aynı zamanda ilişkilerde sevildiğine ikna olamama verir, sorgular sürekli derler ki benim ki aslan aşka sevgiye önem veren bir burç ben bunu yapıyorum çok.
Mesela düşündüm de bu retroları iyi kullanabilmek biraz da değişken burç ihtiyacı getiriyor olabilir, çok sabit biri zorluk çekebilir gibi geldi.

Ateş grupları zaten anlaşır ikimizde de bu durum var, bir de zaten su gruplarını çekiyorum çoğunlukla. Haritamdaki hava eksikliğinden ve insancıl, ön yargısız yönlerinden sanırım hava gruplarıyla da iletişimim olur ama ağırlıklı erkeklerle olmuştur bu. Son zamanlarda özellikle son 1 yıldır yay burcu etkili çok insanla karşılaşıyorum ilginçtir. Bir de bende biraz daha enerji yükselmesi var, bunun etkisini görüyor olabilirim.

İlişki olarak hep zıt insanları buluyorum ben Aslan olduğum için kovalarla çok karşılaştım. Bir de zorumdur ilişkide maalesef biraz, kontrolcü bir yanım var, değiştirmeye çalışma huyum oldu hep ama bunu yapmak istemediğim için uyum arıyorum çok ya da kabullenmem gerek bir şeyleri. Ay oğlak olunca da ilişkileri iş gibi algılar derler ki bu bende mevcut biraz maalesef, duygular ciddidir.

Şuan ki transitler geçip gittiğinde umarım sudan çıkmış balığa dönmem çünkü çok memnunum, dahası gelecekse gidebilirler elbet ama zamanla merkür, venüs, güneş ve jüpiterin aldığı üçgen açılar kareye dönecektir, o sıkıntı olabilir :)

Mesela kad'inla aci yapan gunesleri vs.ben de yesim arpatin yorumunda okumustum.sinastride pek bakilmazmis ama o dukkat ediyormus.cunku o kisinin szin kadiniza ulasmadaki yardimi gozukuyormus

Hmm, evet olabilir. ben şeyi duymuştum gad ile gezegen kavuşumu varsa o insandan kaçın denildiğin, ders alma niteliği taşırmış :) O kadını beğeniyorum ayrıca, anlatımları güzel.

Insallah olumlu etkiler olur ama bir yandan da benden bekleneni yapamiyorum.hani cok aktif degilim cok fazla insanma tanismadim.hani saturn ogretir derle ama sessiz ilgisiz bir ogrenci gibi kaldim.mesela yurtdisinda bulundum cok da seviyorum ama teyzemle mesela.yani kendimi gelistirme ortamim pek olmuyor ogrendigim seyler var ama mesela turizm rehberi olmak istiyorum ama cekingenligim geri itiyor.mesela 2016 zamani guya kendimi gosteecegim bir zamandi ama pek insan iliskilerin de bulunmadim.burda n birnkac kisiylw tanistim sadece.
Mesela sizde tam kendimi ortaya koyamiyorum demissiniz.ama icimde de oyle bir sey var ki sinda cekinmiyorum ama disardan bakinca da cekiniyoeum.bazi insanlar taniyorum cekigen olup bir anda acilan.acaba oyle bir acimiz oalcak mi bizimde.keske olsa .
Jupiter akrepte suan ya acaba siz oyuzfen mi yaylara cekiliyorsunuz.yani jupiter hazir 1.evin enerjisini yukseltmisken.yoneticisi oldugi burca cekiyor.
Acaba sizi nasil etkileyecek jupiterin yaya gecmesi.cok merak ettim

Ben yıllardır yapamadım bekleneni.. Bence içinizden geldiği gibi olun insanların enerjilerini gözardı etmeye çalışın.. Bana ne iyi gelir diyerek hareket edin. İç sesinizi dinleyin. Ben bakıyorum ta ortaokulda ne istediğimi neye yatkın olduğumu biliyormuşum ama engellendim bir şekilde olmadı.. Çocuksun da zaten daha.
Her şeyin zamanı vardır, ben ne kadar çabalarsam çabalayayım bir şey için "doğru an" gelmedikçe yapamadım o şeyi. Tabi ki iyiye doğruya gitmek için uğraşalım ama yine de vaktinden önce olmuyor bazı şeyler, o süreçte bize katkılar sağlıyor aslında. Ben çok kırılgan biriyim bu yüzden pek çabalamıyorum tanışmalar konusunda, doğal gelişiyorsa oluyor bir şekilde :) Hislerimle hareket ettiğimde çoğu zaman iyi olmuştur her zaman yapamasam da..
Bir anda ya da zamanla açılabilinir elbet, mesela güneş ya da yükselendi tam hatırlamıyorum bir burcun son derecesinde ise hayatının bir döneminde birden patlama yaşayabilir tarzı bir şey duymuştum. Son derecede birikim oluyormuş çünkü, aslandan böyle bir atak bekliyorum :)

Evet o da bir etken olabilir..
Placidus haritasına göre 1. evimin çoğu yay, başları akrep sadece eğer bu şekilde bir etki alırsam bende başlangıçlar konusunda şanslı olabilirim ama eğer whole signs haritasına göre olursa 2. eve düşüyor maddi değerler ağırlıklı etkiler alabilirim.

ben mesela şuan yaşamıyorum bile bence.kendi kararlarımın hiç birini kendim vermiyorum.siz ne istiyordunuz meslek olarak? ben de kararsızlık var demiştim ya işte karar veremiyoeum ama yükselen yaylar meslek çok değiştirirmiş sıkılırmış zaten.biraz kabugumu kırsam da hepsini deneyebilsem.
bir çıkış noktası yokmu burdan istediğiniz alanla ortak bir şeyler vardır belki yapabileceğiniz.
yükselen akrebinizde son derecelerdeydi belki ordan da bir patlama olur.Hadi İNŞALLAH

maddiyata düşerse de belki istediğiniz gibi iyi bir iş fırsatı çıakr karşınıza

Ben de çok kararsızlıklar yaşadım ama geriye baktığımda biliyormuşum diyorum..
Tek hırs yaptığım der müzikti, bir de ingilizcem iyiydi ortaokulda. Bu alanlar ilgimi çekiyordu ve güzel sanatlar lisesi için evrak hazırladık ama maddi sebepler engel oldu daha çok. Aklımın ucundan sanatla ilgili olduğu için mimarlık da geçerdi ama madem güzel sanatlar olmadı anadolu lisesi olsun karar vereyim okurken diye düşündüm lakin bazı engellemeler sonucu anadolu teknik lisesinde buldum kendimi.
Yükselen yay öyleyse eğer bence turizm sizin için ideal olabilir dediğiniz gibi, hareketli olursunuz gezersiniz, hava değişimi yaşarsınız :)
Evet yükselen de orada ama galiba güneşti okuduğum emin olamadım, belki de kişisel tüm gezegenlerde oluyordur.

Ah ta jüpiterin yaya geçmesini beklemek istemiyorum, inşallah daha erken olur : D Zaten şuan iki stelyumama da etkiler alıyorum, umarım bir şeyler olur.

en büyük sorun o zaten görsel sanatlara yeteri kadar yönlendirme yapılmıyor varsa yoksa sayısal dersler önemli görülüyor.hiç bi anne baba çocugu ressam olsun müzisyen olsun istemiyor hep ek olarak hobi olarak yap diyorlar.daha dün bir barış özcan videosu izledim.öğrenmenin 2 aşaması var biri yogun öğrenme diğeri dağınık öğrenme.yogun öğrenme kitap okurken mat.problemi çözerken oluyor sonrasında müzik resim spor yaparak öğrenmeyi desteklemek lazım.ha sadece spor yapıyorsak da yine yogun öğrenmeyi gerçekleştirecek şeyler yapmak da lazım.ama mesela üniversite sınavına hazırlanan çocuklar sırf daha fazla çalışsın diye sevdiği şeylerden mahrum ediliyor.
Turizm düşünüyorum evet ama bir çekingenlik var işte her konuda oldugu gibi yeniliği seviyorum ama bir yandan da korkuyorum.aslında başaradabilirim yani yükselen ve venüs marsa güveniyorum.merkür yengeçte oldugundan kısıtlıyor herhalde.
biraz daha geç doğsam yay olucaktım demiştiniz ya ondan demitşim.benim hiç öyle son açıda gezegenim yok hıı sadece neptun 26 derece
bu transitleri söyedğiniz çok teşekkürler ay falan şuan hangi evimde hepsi gözüküyo çok güzelmiş :d

İstememek değildi de çoğu sebep maddi kaynaklıydı..
Aslında bakıyorum kız mesleğe gitsem bile daha iyiymiş gibi geliyor, çünkü sanat ve sözele yatkınım ve bence insan sevdiği işlerde hırs yapar ilerler, geleceğin mesleği olayı daha hırslı ve para odaklı insanlar için geçerli sanki. Bir işi seversen zaten geleceğin getirdiği değişimlere de uyumlanırsın bir şekilde ve para da gelir. Mesele "sevmek". En fenası da öğretmenlerimin destek vermesi oldu bu duruma. Herkes yapamıyor işte sevmediği mesleği, herkes farklı derecede zorlanıyor. "Ben sanki istediğim mesleği mi yapıyorum" demek akıl vermek değil, farkındalığı kendi kazanması sağlanmalı çocuğun, nelere yatkın bakılmalı.
Baskı iyi bir şey değil.. Çocuğun bilinçli hareket etmesini, ne istediğini bilmesini doğru şekilde öğretmek lazım. Meslek edinmek çok önemli evet ama bu gerekliliği nasıl yansıttığın da çok önemli...

Kad burcunuz neydi ve hangi evinizde?

Gezegen gezegen pek bilmiyorum ama bakalım bende olacak mı patlamalar, zaten sanırım sonda olmasındansa başlarda ortalarda olması daha iyi. Çekingenliğiniz konusunda olsun ama tabi, değişsin birden inşallah :)

Rica ederim :)

Yine de her şeyde bir hayır vardır diyorum, napalım ^^

Ah atlamışım bir de jüpiter 12. evimde placidusa göre şuan, yükselenim akrebin son derecesinde ve o kısım 1. evde sonrası yay çoğunlukla, bir dönem kabus olarak bilinçaltı rüyaları gördüm ama geçti şuan yok. Amor-a . Size göre hangi sistem daha doğru; placidus - whole signs?

Belki sen de biraz yaysindir

Cok haklisiniz bence de her meslegin onu acilmadi.cunku bu da bir nevi insan ayrimi.ve ozguvenimizi de ciddi anlamda etkiliyor.sevmesek bile seviyor gibi yapiyoruz.bana da yaptigini seveceksim herkes her istedigini yapamaz diyorlardi.imkan varken neden ugramiyim ki..
Benim kad terazi 11.evde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…