Astım sebebim kedim mi?

Son gelişmeyi okumadınız sanırım kedi sebebiyle olduğu kesinleşti

Hastaneden bilgilendirme amaçlı bir kağıt verildi hatta başarabilirsem resmini de atacağım buraya
Kağıtta diyor ki “ hayvandan dolayı olan astımın ortaya çıkması bir yılı bulur diyor benim de tam bir yılda çıktı şöyle ki kedi geleli 1,5 yol oldu ama astım teşhisi konulalı 6 ay oldu

Eklentiler

• 16A4D226-3F0A-4473-892D-EBE31FAEE20D.webp
    147,7 KB · Görüntüleme: 80
Hayat kalitemi yerle bir ediyor diyebilirim
Hep daralma tıkanma halindeyim
Hapşurmalarım arasında nefessiz kalıp öleceğim korkusu geliyor
Bir toplumda otururken o nefes alamama sesimden soranlar oluyor hasta mısınız nefes alamıyorsunuz diye ve daha öyle çok ki zorluğu
Diğer yandan alıştık ona kızlarım da alıştı keşke kedim evde olduğu halde bana iyi gelecek bu şikayetlerimi yok edecek bir tedavi olsa da onu denesem ama yok
Şimdiden bir aile aramaya başlamam gerek
Kaç gündür erteleyip duruyorum

Kardeşim de aynısını yaşadı maalesef. Kedisine sarılıp uyurdu, öperdi vs.hiç rahatsız olmazdı. Yaklaşık 1 yıl geçince gözleri sulanmaya, burnu akmaya ve nefes alamamaya başladı. Doktora gidince kedi alerjisi olduğu hemen ortaya çıktı zaten.

Kediyi uzaklaştırmaktan başka çareniz yok maalesef. Şimdiden sahiplendirmek için birilerini aramaya başlamalısınız. Çok üzücü ama yapacak bir şey yok

Kediyle alakasi yok esiminde astimi var ama kedimizde var bizim evinizde sadece tozlari birakmamaya calisin, haftada 2 günü ev temizligi yapin..

Bizimde ev akarina karsi alerjimiz var bize de söyler misiniz nasil yapiyonsunuz

Onu bunu bilmiyorum da bir kedinin daha evinden uzaklastiralacagi kesin ...
Lütfen sokağa salmayın
Evde yaşamış bir kedi sokağa alışamıyor maalesef..

Etraftakiler böyle konuşur çünkü en kolay suçlanacak o masum hayvanlardır. Astım bahar geçişleri çiçek tızu polenlerden azar. Kedi ile bşr ilgisi bulunmamakta lütfen önyargılı, bilip bilneden çok şey bşliyormuş gibi konulan insanlara kulak asma. Tozsuz topaklanan kum kullan onu sevgisi tüm hastalıkları azaltır arttırmaz...

Siz ciddi misiniz?? . Hastalık hakkında hiç bir bilgi edinmemissiniz. Evet tabiki de etkisi var bende astım hastasıyım. Doğuştan benim ancak; yurtdışı tedavi sonrası sinirsel kaldı sadece. Kesinlikle polar yün battaniye kullanmanız bile yasak. Tüy toz kabul etmeyen bir hastalık ki siz kediden bahsediyorsunuz. Hayvanları sevebilirsiniz . Ancak alerjik astimsa dokunmaniz bile hata. Çünkü alerjik astım atağı çok daha ağırdır. Ancak hayvanla kapalı aynı ortamda bulunmak , Hayvana fazla yaklaşmak kesinlikle yasaktır. Bir an önce yuva bulun kedinize ; ölümüne atak geçirir. Konusamiyacaginiz içinde telefonda yardım da istemezsiniz ambulanstan .

Dediğiniz alerjik astim . Alerjik astimda sahada riskli bir de hayvan

Kediye alerjiniz vardır muhtemelen

Ben de benzer bir konu açmayı düşünmüştüm. Polen alerjim var. Her sene bahar geldi mi başlar hapşırmalarım. 9 aydır evde bir kedimiz var ve yaklaşık 1 aydır aşırı derecede hapşırma, burun akıntısı ve boğaz kaşıntısı şikayetim var. Kediden şüphelendim ama onu asla gönderemeyeceğim için test yaptırmaktan bile kaçındım. Peki neden illa kedilerin gönderilmesini istiyorlar? İlacı yok mu versinler kullanalım.

Bizimde ev akarina karsi alerjimiz var bize de söyler misiniz nasil yapiyonsunuz

Yüzme antremanlarına başladım, haftada 3-4 gün, onun çok faydası oldu kesinlikle. Öyle sakin sakin değil, baya ritimli yüzme.
Evdeki değişiklikler de her gün koltuklar dahil süpürüyorum, evde halımız yok, salonda 1 tane kilim var sadece, mutfak ve koridor halılarımız da yıkanabilir cinsten, havsız halılar. Perdeler yere kadar olmasın, evde kitap olmasın diyorlar ama bizim evde tam tersi durum söz konusu, perdeler yere kadar ve evde kocaman bir kütüphanem var, sorun yaratmıyor bana. Yastığımda antiallerjik kılıf kullanıyorum, uyandığımda çok hapşırırdım şimdi neredeyse hiç hapşırmıyorum.
Kedi ile ilgili yaptığım tek şey tüylerini günlük taramak ve evi süpürmek, o kadar.

İlacı var diye biliyorum. İlaç kullanıp kediyi uyuduğunuz odaya sokmuyorsunuz. Evin içinde gezdiğiniz giysilerle kedisiz odaya girmiyorsunuz yani hiçbir şekilde kedisiz odaya başka odalardan bir şey gelmiyor. Bu şekilde en azından uyurken rahat edebilirsiniz. Doktorlar bunu önermiyor tabii ki. En kesin çözümü kedilerden uzaklaşmakmış.

Çok üzücü ama Yattığım odaya kediyi almıyorum ama sürekli kıyafet değiştirmek benim yapabileceğim bir şey değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…