- Konu Sahibi VuslataDair
-
Merhaba
Hayatımda hiç sigara içmedim evimde sigara içen de yok zaman zaman misafirliklerde falan maruz kaldığımda inanılmaz etkilendiğim oluyordu dumandan
Yaklaşık 1,5 yıldır kedim var
Ve yaklaşık 6 ay evvel de astım başlangıcı teşhisi konuldu içine hap atılarak kullanılan bir hava cihazı verildi kullandım ama geçmedi zaman zaman adeta nefessiz kalıyorum
Etrafımdaki herkes kediden diyor bununla ilgili bilginiz var mı artık gerçekten öğrenmek istiyorum
Kediden olsa bile , tüylerini tras ettirirsin mis gibi olur. Benim de astimim var , kedimle senelerdir yaşıyorum.. ve bu hastalığı duyduğumda Dr ilaçları kullan ,duruma göre kediyi verip vermeyeceğini konuşuruz dedi.
Dr u bıraktım :) mutlu mesut yaşıyoruz,
Bence soğuk hava daha da tetikliyor..
Alerjiyi yok eder mi bilmem ama, en azından koca tuyleri etkiliyorsa tras ettirmekte yarar var..Astım için bir şey diyemem ama kediyi traş etmek allerjiyi yok etmez.
Hayır, hiç evcil hayvanım olmadı...ama astım başlangıcım var.Merhaba
Hayatımda hiç sigara içmedim evimde sigara içen de yok zaman zaman misafirliklerde falan maruz kaldığımda inanılmaz etkilendiğim oluyordu dumandan
Ve yaklaşık 6 ay evvel de astım başlangıcı teşhisi konuldu içine hap atılarak kullanılan bir hava cihazı verildi kullandım ama geçmedi zaman zaman adeta nefessiz kalıyorum
Etrafımdaki herkes kediden diyor bununla ilgili bilginiz var mı artık gerçekten öğrenmek istiyorum
Of çok üzüldüm..hayat kalitenizi çok etkilemiyorsa uzaklaştırma olayını bir daha düşünün derim..zira ondan ayrılmanın üzüntüsü çok fazla oluyor..eşimde ciddi anlamda rahatsızdı geceleri tıkanmaktan uyuyamaz olmuştu..biz kedimizi kaybettikten sonra eşimin bütün rahatsızlığı geçince anladık alerjisi olduğunu..çok istiyorum tekrar kedimiz olsun içim gidiyor ama eşimin durumundan dolayı olmuyor malesef..Yazan herkese çok teşekkür ederim
Testler yapıldı ve kediden olduğu çıktı alerjinin
Doktor çok dikkatli yaklaştı hemen kediden demeyelim yerinden etmeyelim kediyi dedi
ama son test de “cat epitelya” gibi bir şey işaretlendi *3 şeklinde
doktor da görünce evet kediyi uzaklaştırmanız gerek dedi
Bu süreçte ilaçlı ve ilaçsız 3 farklı solunum testi yapıldı 4. Test için de 11 Temmuz’a randevu verildi ki “bu testin sonucuna göre astımınız var veya yok diyeceğim “dedi “ama benim tahminim astımınız yok dedi”
Bir burun spreyi bir alerji ilacı verip kediyi en kısa zamanda evden uzaklaştırma tavsiyesiyle yolladı beni
:-(
Alerjisi ve astimi olanlarin evinde malesef kedi olmamali.bizzat yasadm kedim vardi cok seviyordm yavruydu.birden rahatszlandm kulak agrisindan tut burun tikanikligindan nefes darligna kadar.doktora gttm meger alerjim varms ilac kullandm kedim oldugu icin fayda etmedi .mecbur yavruyu sahiplendrdim ondan sonra rahatszliklarim azaldi.zaten doktorum kedi evinzde oldugu surece gecmez rahatszliklarnz demistiMerhaba
Kedi alerjiniz olsa 1,5 sene sürmezdi ortaya çıkması hemen çıkardı. Astımı tetikleyebilir kedi tüyü bir ihtimal. Ama kedi yüzünden astım olacağınızı sanmıyorum. Tüyü çok etkiliyorsa traş ettirin, yaz da geliyor zaten. Ama lütfen göndermeyin kediyi, birlikte yaşamanın bir yolunu bulun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?