Astım sebebim kedim mi?

VuslataDair

evli ve 3 cocuklu
Kayıtlı Üye
15 Mart 2011
5.802
13.250
448
Ankara
Merhaba
Hayatımda hiç sigara içmedim evimde sigara içen de yok zaman zaman misafirliklerde falan maruz kaldığımda inanılmaz etkilendiğim oluyordu dumandan

Yaklaşık 1,5 yıldır kedim var
Ve yaklaşık 6 ay evvel de astım başlangıcı teşhisi konuldu içine hap atılarak kullanılan bir hava cihazı verildi kullandım ama geçmedi zaman zaman adeta nefessiz kalıyorum

Etrafımdaki herkes kediden diyor bununla ilgili bilginiz var mı artık gerçekten öğrenmek istiyorum

Benım kürtaj oldugum bebeğimide herkes kedilerden demişti , etrafa takılma ..
bir doktora git muayene ol sebebını bulsunlar .
Eşimde de alerjik astım var genetik maalesef yazın herşey tetikliyor buna kedilerimde dahil ama gerekli ilaçlarını alıp rahatlıyor.

Alerji testi ile kediden olup olmadığını anlayabilirsiniz.
Büyük ihtimalle kedidendir çünkü kedi alerji yapmaya en yatkın şeylerden biri.
Benimde kediye karşı var eskiden kedide baktım yoktu daha sonradan cıktı, aynı ortamda duramıyorum nefessiz kalıyorum, evde beslemem yasaklandı alerjik astıma döndürwbileceği için.

bence de kedidendir.
Benim ufakken evimizde kedi vardı ve her gün salya sümük hapşırmaya başlamıştım.
Uzun süre ne olduğunu anlamadık ve sonunda kediden olduğunu anlamıştık.

Büyük ihtimalle kediden. Kediden değilse bile; astım hayvan kıl tüyünü sevmez ve arttırır. Astım öyle gözardı edilebilecek bir hastalık da değil, kronik ve alerjik astıma çevirirse ömür boyu çekersiniz.. Genelde çevirir de zaten.
Üzgünüm ama şu durumda kediyi sahiplendirmeniz daha mantıklı..

Kediden olsa bile , tüylerini tras ettirirsin mis gibi olur. Benim de astimim var , kedimle senelerdir yaşıyorum.. ve bu hastalığı duyduğumda Dr ilaçları kullan ,duruma göre kediyi verip vermeyeceğini konuşuruz dedi.
Dr u bıraktım :) mutlu mesut yaşıyoruz,
Bence soğuk hava daha da tetikliyor..

Alerji testi yaptırın, hassasiyetiniz var mı yok mu öğrenirsiniz. Onun dışında her söyleneni kulak ardı edin.

Bende ev akarına alerji var, ilaç kullanmadığım zaman öksürük ve nefes darlığı yaşadığım oldu ama kedimle sorun yaşamadım, kedi tüyüne alerjim yoktu. Ama anneme kalsam hemen kediyi evden çıkarmam gerekiyordu :)

Kedi alerjiniz olsa 1,5 sene sürmezdi ortaya çıkması hemen çıkardı. Astımı tetikleyebilir kedi tüyü bir ihtimal. Ama kedi yüzünden astım olacağınızı sanmıyorum. Tüyü çok etkiliyorsa traş ettirin, yaz da geliyor zaten. Ama lütfen göndermeyin kediyi, birlikte yaşamanın bir yolunu bulun.

Astım için bir şey diyemem ama kediyi traş etmek allerjiyi yok etmez.

Hayır, hiç evcil hayvanım olmadı...ama astım başlangıcım var.

Kediden olmamıştır, ama maalesef kedi tüyü de iyi gelmiyor olabilir. Doktorunuza danışın.

Kedi alerjisi sonradan çıkabilir, ben 2 yıl evde kedi baktım hiçbir sorun yoktu, onun üzerinden 5 yıl geçti ve sokaktaki bankta otururken yanımda uyuyan kediden tıkandım, daha sonra geçici eve aldığım kedide asıl farkettim aynı ortamda duramamaya başladık.

Yani en iyisi doktora gidip bir test yaptırmanız, 15 dakikada sonuçlanıyor.

Geçmiş olsun.
Alerji testi yaptırın ama emin olun
Halı tüyünden başlayıp ev akarına çim polen diye uzuna uzun bir listr ile astım tetikliyor.

Siz hem ilaç hemde alternatif tıp tedavilerini araştırın çözüm hayvan sevmemekle olmuyor.

Yazan herkese çok teşekkür ederim

Testler yapıldı ve kediden olduğu çıktı alerjinin

Doktor çok dikkatli yaklaştı hemen kediden demeyelim yerinden etmeyelim kediyi dedi

ama son test de “cat epitelya” gibi bir şey işaretlendi *3 şeklinde
doktor da görünce evet kediyi uzaklaştırmanız gerek dedi

Bu süreçte ilaçlı ve ilaçsız 3 farklı solunum testi yapıldı 4. Test için de 11 Temmuz’a randevu verildi ki “bu testin sonucuna göre astımınız var veya yok diyeceğim “dedi “ama benim tahminim astımınız yok dedi”

Bir burun spreyi bir alerji ilacı verip kediyi en kısa zamanda evden uzaklaştırma tavsiyesiyle yolladı beni
:-(

Of çok üzüldüm..hayat kalitenizi çok etkilemiyorsa uzaklaştırma olayını bir daha düşünün derim..zira ondan ayrılmanın üzüntüsü çok fazla oluyor..eşimde ciddi anlamda rahatsızdı geceleri tıkanmaktan uyuyamaz olmuştu..biz kedimizi kaybettikten sonra eşimin bütün rahatsızlığı geçince anladık alerjisi olduğunu..çok istiyorum tekrar kedimiz olsun içim gidiyor ama eşimin durumundan dolayı olmuyor malesef..

Alerjisi ve astimi olanlarin evinde malesef kedi olmamali.bizzat yasadm kedim vardi cok seviyordm yavruydu.birden rahatszlandm kulak agrisindan tut burun tikanikligindan nefes darligna kadar.doktora gttm meger alerjim varms ilac kullandm kedim oldugu icin fayda etmedi .mecbur yavruyu sahiplendrdim ondan sonra rahatszliklarim azaldi.zaten doktorum kedi evinzde oldugu surece gecmez rahatszliklarnz demisti

++++

Eşimin de alerjik astımı var ve şuan kedimiz kuçağında uyukluyor. Hiç de etkilemiyor onu. Ama ev tozu polen falan mahvediyor.

etrafa takılmış bir duymuşlar kedi köpek kuş diye her şeye onları sebep gösteriyorlar.en garantisi git bir doktora test yapılsın her şey çıkar ortaya.ille kedi yapacak diye bir şey yok .benim de eskiden yoktu sonra bir anda ciğerlerim elimde kalmaya başladı deyim yerindeyse (kedilerim de var), senelerdir kullandığım parfüm birden yapmaya başlamış meğer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…