Pulmonoloji - Göğüs Hastalıkları Astım hastasıymışım da haberim yok.....

Ben sigarayı şu anda bırakmış gibiyim. Günde veya 2 günde, 1 tek içiyorum. Onu da bir süre sonra bırakırım artık. Benim sigarayı bırakma sürecim çok uzun oldu. Defalarca denedim birden bırakmayı ama yapamadım. Ruhsal olarak kendimi hazırlaya hazırlaya neredeyse 2-3 yıldır kademe kademe azalttım.
Ama senin sağlığın daha acil bir önlem gerektiriyor. Kararlı olmalısın, sigara içilen ortamlardan uzak dur. Mesela ben şu anda başka bir ülkedeyim ve burada barlar dahil hiçbir kapalı alanda sigara içilmiyor ve bu bana çok olumlu yansıdı. Evde sigara küllük bulundurma ve yasakla evde içmeyi kendine. Bir süre sigara içen arkadaşlarınla görüşme.
Neyse esas önerime gelince bir kitap var "SİGARAYI BIRAKAMANIN KOLAY YOLU" yazarı Allen CAR. Kitabı okuyarak bırakan çok insan tanıdım. Ben de okuduktan sonra baya bir mesafe kaydettim. Deneyin bence. Pahalı bir kitap da değil. 10-15 YTL sanırım. Çok para harcayacağınız merkezlerden önce bir denemekte fayda var.

selam canim bende allerjik astim hastasiyim aslinda bronsit astima cevirdi hayatim boyunca sigara icmedim ama hastalandim doktorumda diyor bu yönde sanlisin iyiki sigara icmemisin diyor hic kriz anim olmadi ama ilk bahar veya son baharda felaket oluyorum öksürükten ölecem saniyorum yanimda biri sigara icsin daraliyorum rahatsiz oluyorum diyince senmi iciyorsun bunu genelde kaynim der sag olsun esim ben hastalaninca sigarayi brakti ama yolda bile yanimdan biri icerek gecse kötü oluyorum lanet sigarayi famrikalarini kapasalar insanlari diridiri öldürüyor insanlarin sagligini hice sayiyorlarrrr
gecmis olsun canimmmmm sigaradan o kadar rahatsiz oluyorumki sigara diyince cenem düsüyor hastalik beni cok etkilediiiiii

bırakmassan ölürsün canım
astımdan ölmessin bilumum kanserden ölürsün kanserden ölmessen kalpten ölürsün kalpten ölmessen beyin damarların tıkanır ölürsün..
evet bigün hepimiz öleceğizde sen biraz acı çekerek öleceksin kıvranarak...
ölüm var ölüm var..
şöyle bir söz var çok üzüldüğünde kendini ölü teneşirde düşün tabutunun başında sevdiklerinin olduğunu ağladıklarını hayal et diye..
sende bunu hayal et ve sigarayı bırakmaya çalış
acımasız yazmış olabilirim gerçekler acıdır bende biraz acıttım...
allah şifa versin canım inşallah bırakırsın sigarayı buna çok sevinirim..

a.s.

Çok geçmiş olsun..şükredin ki çaresi sizde..
ya cok geç olsaydı
ya ilaçla tedavisi olmasaydı
bence aşarsınız bunu biraz iradeyle..
bebek içinse kesinlikle bırakın..
Sigara insan ömrünü kısaltıyor...
BEBEGİNİZİ DÜNYADA TEK Mİ BIRAKACAKSINIZ sağlığınıza sizi sevenler için dikkat edin..

destekleriniz için teşekkürler kızlar....
2 gündür yoktum yazamadım ama bu 2 günde çok aşama kaydettim...
normalde 1,5 paket içen ben 4 taneye indirdim....
çok zor oluyo ama nikotin sakızıyla falan idare ediyorum....
bu kadara bir alışayım sonra 2ye düşürücem sonra da bitiricem.....
içmeyince daha rahat nefes aldığımı farkettim....
yaşlı dedeler gibi öksürerek içmeye çalışıyorum...
ne kötü bişey yaa...bir parça şey insanı nasıl esir ediyo.....
ama bırakıcam yavaş yavaş
....mirmirmirmirşakkıdışutarafagittia.s

canımcım kocaelindesin degilmi ..
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ
Sigara Bırakma Polikliniği
Yeri : Zemin katta orta blok koridorunda hizmet vermektedir.
Polikliniğimiz Randevusuz çalışmaktadır
Zemin kat sağ sıramatikten numara alan hasta öncelikle poliklinik sekreterine kayıt olup, daha sonra poliklinik muayenesine geçebilir.
Günlük 10 hastaya hizmet verilmektedir.
Pazartesi 13:00 - 15:00 arası ve Perşembe günü 14:00 - 15:00 arası Bölümün Konsey günüdür, poliklinik çalışmamaktadır.

BU İŞİNE YARAR UMARIM CANIM ... :1hug:

canımcım kocaelindesin degilmi ..
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ
Sigara Bırakma Polikliniği
Yeri : Zemin katta orta blok koridorunda hizmet vermektedir.
Polikliniğimiz Randevusuz çalışmaktadır
Zemin kat sağ sıramatikten numara alan hasta öncelikle poliklinik sekreterine kayıt olup, daha sonra poliklinik muayenesine geçebilir.
Günlük 10 hastaya hizmet verilmektedir.
Pazartesi 13:00 - 15:00 arası ve Perşembe günü 14:00 - 15:00 arası Bölümün Konsey günüdür, poliklinik çalışmamaktadır.

BU İŞİNE YARAR UMARIM CANIM ... :1hug:

teşekkür ederim canım....önce kendi imkanlarımla azaltıp sonra hamilelik düşüneceğim zaman gitmeyi düşünüyorum.yaza kadar elimden geleni yapayım bir daha zaten bebek için içmemem gerekiyo...

kızlar müjdeeeee....
bugün başka doktora gittim...ASTIM değilmişim...
çok iyi muayene etti, solunum testi yaaptırdım, grafikler falan...
sadece alerjiymişim...
zaten çocukluktan beri alerjik bünyeye sahibim, ellerimde egzama falan çıkar...
bu öksürük de onun bir parçasıymış...
sadece öksürüğüm oldugu zaman ilaç içmem gerekiyomuş...yani diğer doktorun dediği gibi ömür boyu değil....
çok sevindim sormayın walla
....delikafadulden:teytey::roflol:

kızlar müjdeeeee....
bugün başka doktora gittim...ASTIM değilmişim...
çok iyi muayene etti, solunum testi yaaptırdım, grafikler falan...
sadece alerjiymişim...
zaten çocukluktan beri alerjik bünyeye sahibim, ellerimde egzama falan çıkar...
bu öksürük de onun bir parçasıymış...
sadece öksürüğüm oldugu zaman ilaç içmem gerekiyomuş...yani diğer doktorun dediği gibi ömür boyu değil....
çok sevindim sormayın walla
....delikafadulden:teytey::roflol:

çOK SEVİNDİM CANIM..Şeniz bu doktorlarda sağlam insanı öldürürler yani..
Ama sen sağlığının kıymetini bil bak bu sana bir ders olsun canım ,hazır azaltmaya başlamışken bırak sigarayı..

canım benim öncelikle geçmiş olsun.bende öksürük şikayetiyle doktora gitiim ve astım başlangıcı olduğumu öğrendim.bikaç ay ilaç kullandım tedavi gördüm.şimdi Allahıma şükürler olsun bi şikayetim yok..

hmm sonradan yazdığın müjdeli haberi görmemişimm :) gözün aydın canım benim

aynen doktor hatası yüzünden bende 1 ay kdr panik yaşadım,

tam ev taşıdığım, şehir değiştireceğim bir dönemde dr'a gittim. muayene bitti, kadın ztn ben sormasam söylemeyecekti bile, sıradaki hastaya başlamıştı,(devlet hastanesiydi) reçetede astımı görünce nası yani fln oldum, bnm bildiğim astım önemli bir hastalıktır, öyle umursamaz tavır karşısında şakınlık içerisinde kalan ben, 10 gündür gribim sdc dedim(domuz gribi zamanında akciğerlerim fırlayacaktı yerinden, herhalde domuz gribidir) ztn kadın röntgen bile istememişti, sdc solunum testi ile grafiğe bakarak tanıyı koydu. hani hastanın yüzüne bakıp muayenesiz anlamış gibi kansersin demesi gibi bişi geldi bana o sırada bir tuhaflık vardı yani, böyle olmamalıydı, bu kdr öenmli bi hastalık?? tabi ben sormaya başladım. kadın umursamaz cvpladı. kadına en son özele gideyimmi dedim. daha doğrusu ağzımdan kaçtı, mantık dışı söyledim o anda ama iyiki söylemişim yaa bana ne. nereye gidersen git 40 yaşına kdr dr dr gezsende astımsın dedi. çıktım gittim. bende artık iş yoğunluğum arasında ilaçlara başladım,1-2 gün yattım dinlendim en son çok kötü olunca. daha doğrusu ayağa kalkamadım:) kadına muayene olduktan tam 1 hafta sonra hafta sonra taşındığım yerde dr'a gittim. astım asla yok dedi. sdc bronşit dedi. onun veridiği ilaçlardan dvm ettim sonra. 2 hafta sonra başka bir bayan dr'a gittiğimde ne astım ne bronşitten eser kalmıştı. TEK DOKTORA GİTMEYİN, ilk kadın benide ailemide paniğe soktu,

bu arada hep söylerdim ben bu sigarayı bırakamam ancak hastalık bıraktırır diye, 29 yaşında hastalıktan bıraktım, sağlık gibisi yok derler ya, cnm ciğerlerim meğer nasılda onların önemini anlayamamışım, nasılda hor kullanmışım,

tabi arada kaçamak yapıyorum ayda 1-2, çok kasarsa insan bırakamaz ztn aklında sürekli sigara varken zor, inşlh herkes bırakır ama bnm gibi acılı olmasın bu süreç...

doğru badehan arkadaşın dediği gibi tek dr a gitmeyin başka dr fikirleride alın bence üniversite hastanelerine gidin benim 5 yaşındaki kızımda bi üşütsün öksürüğü geçmez kendi druna göğüs hastalıklarına götürdüm hep astım dendi en son akdeniz üniversite hastanesine allerji uzmanı bi bayana gittik oda astım dedi ama başka tetkiklerde yapıldı en son mide filmi çekildi ve sonuç kızımda astım değilde reflü olduğu meydana çıktı reflü astımı tetikliyormuş ilaçlarımızı kullanıyoruz şubat mart gibde kontrele gidicez ama çok şükür ki kızım iyi çok uzun bi zamandır da öksürmüyor allah herkese sağlık versin

kıslar ben arkadaşımın çocukları için araştırdım hava temizleme cihazı buldum ürün gerçekten çok kaliteli ve 24 saat çalışabiliyor :teytey:düşünenler olursa benimle irtibata geçebilir bulduğum firmayla irtibata geçirebilirim.arkadaşım çok memnun...

Eklentiler

• $Fotoğraf011.jpg
    $Fotoğraf011.jpg
    10,4 KB · Görüntüleme: 145
  • $Fotoğraf012.jpg
    $Fotoğraf012.jpg
    8,5 KB · Görüntüleme: 136
kıslar ben arkadaşımın çocukları için araştırdım hava temizleme cihazı buldum ürün gerçekten çok kaliteli ve 24 saat çalışabiliyor :teytey:düşünenler olursa benimle irtibata geçebilir bulduğum firmayla irtibata geçirebilirim.arkadaşım çok memnun...

canım bu ürünü görümcemde gördüm çok kaliteli gerçekten bende almayı düşünüyorum görmeseydim inanamazdım ama muhteşem bişey vereliniortak:lepi:

Çok geçmiş olsun.Bende Astım hastasıyım ama sigara içmiyorum ve sigara içilen ortamda bulunmuyorum..Yani nefes alamayınca soluk alıp vermenin değerini daha çok anlıyo olabilmen lazım...Felaket bir durum çünkü.Profesyonel yardım al,mutlaka tedavi ol...yazık ciğerlerine.

X