- 29 Nisan 2009
- 1.463
- 43
-
- Konu Sahibi Halikarnas
Merhabalar,,3 gündür kullanıyorum ben de,,içerdiklerine inanamadım,umarım işe yarar.
Ben ege üniversitesinin ürettiğini kullanıyorum,piyasada çok fazla marka var ve şu yazı beni yeterince tatmin etti,,sizlerle paylaşayım dedim,
..............................................................
'' Son günlerde medyada, yosun kapsüllerinin sağlığa zararlı olduğu ve bu nedenle sağlık bakanlığı tarafından toplatıldığına dair haberler yayınlanmaktadır. Haberlere konu olan bu ürünler, kaçak yollarla, özellikle Çin'den getirilen ve izin belgesi olmayan ürünlerdir. Zayıflatan yosun kapsülü adı altında internet ve aktarlarda satılan bu ürünler, yosun özleri ( SPİRULİNA değil) yanı sıra, reçete ile satılan bazı zayıflama ilaçlarının etken maddesi olan Sibutramin içermektedir.
Sibutramin, açlık duygusunu azaltmak üzere merkezi sinir sistemine etki eden bir kimyasal moleküldür. Ancak, doktor reçetesi ile ve tıbbi kontrol altında kullanılması gereken bir ilaçtır , çünkü uygun olmayan bir kullanım sonucu kalp ve damar sisteminde, gastro-intestinal sistemde, merkezi sinir sisteminde, deride, duysal organlarda ağır yan etkilere yol açabilmektedir. Ve özellikle, başka ilaçlarla birlikte (bazı anti depresanlar, bazı migren ilaçları, öksürük, nezle tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar...) alındığında dikkatli ve hassas olmak gerekmektedir.
EGERT SPİRULİNA yosun tabletleri içerisinde kesinlikle, yan etkilere neden olabilecek Sibutramin ya da benzer bir kimyasal madde bulunmamaktadır. Ürünümüz E.Ü. Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezinin '99 BİL-006' projesi kapsamında geliştirilmiştir. EBİLTEM- EGERT ortaklığıyla Ege Üniversitesi'ndeki seralarda, Tarım bakanlığının 01/112004 tarih ve G35-0420-00001-8 sayılı izni ile üretilmiş olup habere konu olan ürünle, ürünümüzün hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.
BİLGİLERİNİZE DUYURULUR. SAYGILARIMIZLA.
Kaynak: Egert Spirulina ''
............................................
Ege Üniversitesinin ürünü gibi değil..3 gündür kullanıyorum..3 gün öncesine göre biraz daha iyiyim ama geçmiş yıllarda Ege Üniversitesi ürünlerini kullandığımda 2.günden itibaren çok daha iyi oluyordum..Belki de bende böyle çok etkili olmamış ta olabilir..Ancak bu aldığım şişe bitince yeniden Ege Üniversitesi'ninkini alacağım..
Neye göre böyle kesin olarak domuz jelatini var dediniz aCaba biraz açarmisiniz. Ben maille sormuştum solgar a. kullanmadiklarini söyleyen bır cvp verdiler .ama içim rahat değil. Jelatin Kapsüller de kullanılmıyor mu. Tablet lerde de kullanılıyor mu acaba.Arkadaslar solgarin urunleri domuz jelatininden yapilmakta. Buna dikkat edenler icin yazayim dedim :)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Hangi marka acaba. soyleyebilirmisinizSpirulina üzerine araştırma yaparken sayfanıza ulaştım.. Ben de başlayalı 1 hafta bile olmadı.. Anti aging özelliğinden faydalanmak için başlamıştım.. Diyet spor hepsini yapıyorum, sonucunda yaşım itibariyle yüzümde çökme oldu.. Oldukça pahalı ürünler kullandım şimdiye kadar, özellikle kremler serumlar, daha neler neler .. Spirulina ile bu kadar kısa sürede, yüzümde güzel gelişmeler oldu.. Daha parlak vücudumda kilo artışı olmadığı halde, yüzüm daha dolgun.. Daha iyi sonuçlar almak için devam etmem gerekli tabi..
Faydaları bitip tükenmek bilmeyen bu ürünü bırakmayı düşünmüyorum artık.. Ben nereye o oraya ..Bu arada ben solgar kullanmadım.. Güvendiğim başka bir marka kullandım..
sevgiyle kalın..
Neye göre böyle kesin olarak domuz jelatini var dediniz aCaba biraz açarmisiniz. Ben maille sormuştum solgar a. kullanmadiklarini söyleyen bır cvp verdiler .ama içim rahat değil. Jelatin Kapsüller de kullanılmıyor mu. Tablet lerde de kullanılıyor mu acaba.
Peki bildiginiz güvendiginiz bir marka var mı? Egert markalı bir spirulina var fakat hiç bir yerde bulamadım .şu an üretimi durmuş. avecanne diye bir marka aldım aksu vitalin bir ürünü. yerli üretim. Kullanıyorum şu anda. Sonucu yazarım.Evet kullanimin dusmemesi icin olmadigini soyleyebilirler. Ancak jelatin iki turli bi sigirdan bir de domuzdan yapilir. Domuz en uygunudur ve avrupa ulkelerinde yaygın olarak domuz jelatini kullanilir ee solgar da turk markasi olmadigina gore.. ayrica icerigini biraz arastirdiginiz vakit koshere uygun olmadigini gorursunuz. Kosher ise yahudilerin yedigi yiyeceklerdir. Domuz eti kosher icinde yer almaz. Zaten cogu insan da bu yuzden solgari tercih etmez. Supheli oldugu icin de yaklasmamayi tercih ediyorum gerisi sizin karariniz :)
Arkadaslar solgarin urunleri domuz jelatininden yapilmakta. Buna dikkat edenler icin yazayim dedim :)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.