- 25 Temmuz 2022
- 108
- 672
- 19
-
- Konu Sahibi Sulukofte2000
Aspergeri bir engel olarak görmen yersiz olur. Elon Musk’tan Stanley Kubrick be Mozart’a kadar bir sürü kişide var. Hepsinin katkıları ortada. Kendini neden yeterli hissetmiyorsun? Destek almayı düşünüyor musun? Ülkede gelecek kaygısı olmayan genç yok, onlardan farklı ne tarz kaygıların var?Öncelikle merhaba,başlıkta da belirttiğim gibi ben aspergerli bir bireyim yani bazı hatalar yaparsam baştan özür dilerim.
Kendimi tanıtmam gerekirse ben 18 yaşında bir genç kızım.Yaşıtlarıma göre ilgi alanlarım farklı.İnsanlar benim çok bilgili olduğumu söylüyor ancak kendimi hiç yeterli hissetmiyorum.Son 2 yıldır gelecek kaygısı çekiyorum.Aynı burada ki güçlü kadınlar gibi olmak istiyorum.Ancak gelecek kaygım bir şey yapmamı engelliyor acaba bunu nasıl yenebilirim?
Öncelikle teşekkür ederim cevap verdiğiniz için , uzman desteği alıyorum ama bazen düşüncelerim beni boğuyor.Bir uzman desteği al bu alanda çalışan birinden bence. Celal Şengör de aspergerdir, adamın katkıları ortada. O yüzden bu düşüncelerle hiç önüne ket vurma, desteğini alarak ilerle.
Öncelikle merhaba,başlıkta da belirttiğim gibi ben aspergerli bir bireyim yani bazı hatalar yaparsam baştan özür dilerim.
Kendimi tanıtmam gerekirse ben 18 yaşında bir genç kızım.Yaşıtlarıma göre ilgi alanlarım farklı.İnsanlar benim çok bilgili olduğumu söylüyor ancak kendimi hiç yeterli hissetmiyorum.Son 2 yıldır gelecek kaygısı çekiyorum.Aynı burada ki güçlü kadınlar gibi olmak istiyorum.Ancak gelecek kaygım bir şey yapmamı engelliyor acaba bunu nasıl yenebilirim?
Sosyal olarak kötü olduğum için ve bazı takıntılarım olduğu için aspergeri engel olarak görüyorum sanırım.Destek almaya basladım.Geleceği her an düşünüyorum.Diğer gençlerde çok kaygılı biliyorum ama benim gibi takıntı haline getiren var mıdır bilmiyorum.Bu arada Stanley Kubrick in aspergeri olduğunu bilmiyordum.Cinnet filmini çok sevmiştimAspergeri bir engel olarak görmen yersiz olur. Elon Musk’tan Stanley Kubrick be Mozart’a kadar bir sürü kişide var. Hepsinin katkıları ortada. Kendini neden yeterli hissetmiyorsun? Destek almayı düşünüyor musun? Ülkede gelecek kaygısı olmayan genç yok, onlardan farklı ne tarz kaygıların var?
Asperger engelli raporum var bu nedenle iş hayatına zor girebilirmisim.Girsem bile sizin dediğiniz gibi tutunamazmışım gibi geliyorFarklı olarak nasıl farklı?
Birde gelecek kaygının nedeni ne? Eğitim hayatında başarısız olacağını mı düşünüyorsun? Yoksa mezun olduğunda iş bulamayacağını mı, iş bulsan da kariyer hayatında zorlanacağını mı?
Sanırım konuyu biraz eksik yazdım öncelikle kusura bakmayın biraz heyecanla açtım başlığı.Korkularım iş bulamamak bulsam da tutunamamak ve arkadaş edinememek.Aslında diğerlerinden farklı ilgi alanlarım var derken son şeyi kastetmiştim.İnsanlarla konuşurken hep kendi ilgi alanlarımdan konuşmaya başlıyorum ve insanlar haklı olarak sıkılıyor.Böyle olunca da çok ilerişim kuramıyorumYakın arkadaşlarımdan birinde de var ve söylemeseydi hiç anlamazdım. Küçüklüğünden beri sosyal gelişimi için terapi alıyor. Maddi durumunuz varsa uzman desteğiyle zamanla aşabilirsiniz diye düşünüyorum.
Aşabilirsiniz derken yok olur anlamında değil tabii ki. İnsan ilişkileri ve sosyal ortamlar daha doğal, daha akışında gelir. Sizin korkularınız neler?
Teşekkür ederim cevabınız için.Bu arada sizin yorumlarınızı okumayı çok seviyorum.Valla konu sahibesi, Aspergerli doktor tanıyorum bir tane, gayet başarılı, hastane yönetimi de durumundan haberdar ona göre davranıyorlar. Şöyle ki evet Asperger sosyal olarak kötü olmaya yol açabiliyor, sen de öyleyim demişsin o zaman tavsiyem teknik alanlara yönelmen. Çoğu mühendis evden çalışıyor artık, iletişim şirket için yazışmayla, sosyal iletişim kurmak zorunda kalmadan işini yapıp başarılı olabilirsin. Doktorlukta klinik olabilir ama yok ahsta göremem dersen onda da research tipi işler var. Diğer fakülteleri düşünme bile derim, sosyal yanı güçlü insanların arasında boğulursun. Bol şans dilerim:)
Teşekkür ederim cevabınız için.Bu arada sizin yorumlarınızı okumayı çok seviyorum.
Sanırım konuyu biraz eksik yazdım öncelikle kusura bakmayın biraz heyecanla açtım başlığı.Korkularım iş bulamamak bulsam da tutunamamak ve arkadaş edinememek.Aslında diğerlerinden farklı ilgi alanlarım var derken son şeyi kastetmiştim.İnsanlarla konuşurken hep kendi ilgi alanlarımdan konuşmaya başlıyorum ve insanlar haklı olarak sıkılıyor.Böyle olunca da çok ilerişim kuramıyorum