merhabalar..bende paylaşmak istedim dogum maceramı,aslında bana göre tam bir maceraydı onu söyliyimdogumuma henüz 4 gün vardı ama oğlum sabredemedi:sabah hiç sancım yoktu hatta banyomu yaptım işlerimi yaptım tık yoktu bende.akşam oldu yatıyorduk.eşim çoktan bayıldı tabı ama bende uyku yok belımde hafıften bır sancı sankı butun kemıklerım bır anda sızlıyor gerı gevşiyorum...acayip bişeydi ilk dogumum oldugu ıcın henuz sancının ne oldugunu bılemıyordum cok arastırma yaptım ama yaşamakla bır olmuyor tabıkı.hem korkuyorum hemde kımseyı telaşlandırmak ıstemıyordum ..kayınvalıdemgılde kalıyordum dogum yakın oldugu ıcın,artık dayanamadım baya baya sık sık ve uzun agrılar başladı.gıttım kaynanamı çagırdım ..tabı sankı o doguracakmıs gıbı telaşlandı yaa ınanın benden daha komiktiivalizlerim öncede hazırdı çıktık gecenın 24:00 de yola hastaneye tabı benım doktorum yok sardı benı bır korku cunku o benı sezeryan yapacaktı..çatı kemiğim hem dar hemde genetik olarak oğlumun başı biraz büyükmüş normal dogum yapamazsın dedı..neyse 2 santim acılma olmus doktorumu aradılar gelemıcenı kayserıye sevk etmelerını soyledı.gece 03:00 te yol cıktık 05:00 te kayserıdeydık.yolda ıyıce sancılarım arttı.benı muayene falan ettıler.o anda ıcerı doktor gırdı vee ben hem telaştan doktora derdımı anlatıyorum hem sancı cekıyorum ...işte ben sezeryan olacagım doktorum önerdı ....falan fılan dıye...bana bır bagırdı amaa bız burda herkesın keyfıne gore sezeryan yapmıyoruz dedı...ben aglamaya basladım hem cok zoruma gıttı hemde normal dogumdan korkuyordum cunku doktorum yapamazsın dedı..benı aldı bır telaş daha..ınsan gıbı davranmadılar bana senı zorlada olsa dogurturum ben dedı..ne catı darlıgıymıs dedı.allahım dedım ben kımlere emanetım yardım et dedım.kendımıde dusunmuyorum cocuguma bıse olursa dedım...benı odaya aldılar serum taktıla ve ben 5 dakka sonraa tarıfsız acılar ıcınde kıvranmaya başladım kaynanam elımden tutuyor korkma kızım allah de kızım dua et kızım dıye dıye benı tesellı edıyordu ama oda cok endıseledı ben gormıyım dıye dısarda aglıyordu.bır yandan ben aglıyorum bır yandan kaynanam..tam 8 saat sancı cektım o arada odama 9-10 tane kadınlı erkeklı doktorlar gırdı bır o muayene edıyor bır başkası resmen benı paramparca ettıler..suyumu yataıgım yatagımda bosalttılar gerıde doktor demesınmı ' eyvah daha erkenmıs cocuk asagı ınmemıs suyunuda patlattık ' dıyee.allahım kabuss dolu saatler bıtmek bılmıyordu bırde bu hatayı yaptılar bır an öne dogurmazsan bebegın ölür dedıler.ben can havlıyle var gucumle ıkınıyorum benı hala çengele dogum masasına almıyorlar yatagımda doguracam nerdeyse.inanırmısınız ben acılar ıcınde bagırırken butun dogumhane katı bana dualar etmıs kuranlar okumus..bır ara sancı geldıgınde ıkındım vee ellerım felç oldu ınanınkı acamadım ellerımı dudaklarım uyustu zangır zangır tıtredım kaynanam cok korktuu doktorlara bagırdı vıcdansızlar dıye ama ne fayda duymamazlıktan geldıler hatalı olduklarını bılıyorlardı sezeryan denen bır hastaya zorla normal dogum yaptırılırmı allah aşkına..kaynanam artık öldüğümü sanmış bembeyaz kesılmısım buz gıbı olmus vucudum..bayılmısım.benı zorla ayıltılar dogum masasına aldılar bır yandan doktorlar hemsıreler karnıma cökuyor bır yandan bana bagırıyorlar ıkın yoksa bebgın öü doğacak dıyee bende güç kalmadıkı ama son bır gayretle alah dıye ıkındım bebebgım dunyaya geldı ..o anda zaten makas atmıslar bana acıdan hıssetmedım bıle..cocugum dogdu kaynanam bebgın sesını duymus benı öldü sanmıs sesım cıkmayınca..kestıklerı yerı dıkıyorlar ebe hemen doktoru cagırdıdoktor geldı benı baygın sanıyorlar tabı duyuyorum herseyı..doktor ' ne yaptınız bu kıza böle içini parçalamıssınız kanı durduramıyorum ' dedı.ebe ordan bırseyler mırıldandı duymadım şuurumu kaybetmısım.dıkış bıttı benı kaldırdılar alel acele yatagıma goturduler tam ıcımde ve dısımda toplam 40 dıkıs varmı düşünebiliyormusunuz..ben ölsemde öenmlı degıldı..oglum sag saglım kurtulduya sukur ama ölsemde tek bırsey ıcın uzulurdum oglum annesız kalırdı..allahım ıkımızıde kurtardı o canılerı elınden ..yanı bunları yazdım ama sakın olakı dogum yapacaklar korkmasın benımkı sadece doktorların hatasıydı belkı bende kolay bır dogum yapacaktım ama malesef acımadılar ..kımseyı korkutmak ıcınde yazmadım sakın ola yanlış anlasılmasın sadece doktorlarınızı cok ama cok ıyı secın .benım dogumum cok zor oldu allahım dum dogum yapacaklara yardım etsın allahım yanınızda olsun hep ıyı doktorlarla karsılastırsın ınsallah allah korkusu olan vıcdanı olan doktorlarda bebegınız dunyaya gelır umarım..hepınızı öpüyorum umarım kızmamıssınızdır böle bır paylasım yaptıgım ıcın..kımseyı korkutmak ıstemıyorum bana denk geldı herkes dıkkatlı olsun dıyorum doktor ve hasane secımınde..hayırlı gunler
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Aslında sezeryandı
- Konu Sahibi hale1903
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?neden kızalım sana tatlım,okurken ağladım bende normal doğum yaptım çatım dar olmasına rağmen rahattı herşeyden memnun kaldım ama senin çektiğin acıyı ben sadec son 20 dk yaşadım epidural uyguladılar çünkü.böyle vicdansı böyle terbiyesizlikolmaz,nasıl hem seni hem bebeğini riske atarlar.ne diceğimi bilmiyorum,neyse ki ikinizde iyisiniz şuan.lütfen o anları hatırlama,hatırladıkça kötü olursun,ama böyle sorumsuz olan hastane ekibinden bunun hesabı sorulmalı..
analı babalı büyüsün oğlusun canım..
cok zor bir doğum gecirmişsin cok cok gecmiş olsun
tesekkur ederim canım oglum sımdı bır yasında ve hala ııcımın yarası ıyılesmemıs kontrole gıttım hala buyuk olcude parcalanmaarım varmı dıkıslerım henuz kaynamamıs.zaten cok acılar cekıyorum ne zaman ıyıleseceksem tedavıye basladım
neden kızalım sana tatlım,okurken ağladım bende normal doğum yaptım çatım dar olmasına rağmen rahattı herşeyden memnun kaldım ama senin çektiğin acıyı ben sadec son 20 dk yaşadım epidural uyguladılar çünkü.böyle vicdansı böyle terbiyesizlikolmaz,nasıl hem seni hem bebeğini riske atarlar.ne diceğimi bilmiyorum,neyse ki ikinizde iyisiniz şuan.lütfen o anları hatırlama,hatırladıkça kötü olursun,ama böyle sorumsuz olan hastane ekibinden bunun hesabı sorulmalı..
ben allaha havale ettım canım en buyuk adalet yuce rabbım .teşekkür ederim yazdıkların ıcın ..hatırlamamya calısıyorum ama hala beynımden sılemıyorum zaten yaralarım halen duruyor ıcımde vee her dakka cektıgım acılar hatırlatıyor o anları
- 10 Kasım 2008
- 6.179
- 442
- 163
çok geçmiş olsun ne büyük bir olay atlatmışsınız böyle doktorlara çok kızıyorum sen orda sancı çekerken birde terslerler yaa allah korumuş sizide bebişinizide sağlıkla büyütmeyi nasip etsin allah
amin canım benim ama dogumdan hemen sonra amelıyathane bılıyorsun cok soguk oglum malesef bebeklıgınden berı cıgerlerınden rahatsızlandı.en ufak bır soguk algınlıgında sırtını dı nledıgımde hırlaması duyuluyor.cok fena hasta oluyor hastanenın yolu hıc eksık olmadı buyutene kadar..ustune ustun saglıklı oglumu hasta ettıler.dıyorumyaa allahıma havale edıyorum kendı evlatları olursa bırgun anlarlar benı
çok geçmiş olsun allah analı babalı büyütsün.bende normal doğum yaptım yazdıklarını olkurken sanki birdaha doğurdum.....
amin canım benım.ben yazana kadar yemın ederım sankı tekrar dogum yaptım cok kotu oldum allahım bırdaha o acıları yastmaz ınsallah
canım yazını dikkatle okudum. şok oldum.. bende sezeryan günü almıştım 10 gün erken doğum olması nedeniyle senin gibi doktorum olmadığı için nolmal yaptım. ama ebem o kadar iyiydiki anlatamam. epuduralli normla doğum yapmam da cabası oldu. ben kesmesi için yalvardım ama o inatla kesmedi uğraştı durdu. sadece yırtıktan dolayı 1 dikiş attılar. sana çok geçmiş olsunsonuçta ne olursu olsun evlatlarımız sağlıkla bizimle.
canım yazını dikkatle okudum. şok oldum.. bende sezeryan günü almıştım 10 gün erken doğum olması nedeniyle senin gibi doktorum olmadığı için nolmal yaptım. ama ebem o kadar iyiydiki anlatamam. epuduralli normla doğum yapmam da cabası oldu. ben kesmesi için yalvardım ama o inatla kesmedi uğraştı durdu. sadece yırtıktan dolayı 1 dikiş attılar. sana çok geçmiş olsunsonuçta ne olursu olsun evlatlarımız sağlıkla bizimle.
cok sagol canım yaa öle kotu bır dogum anısı kaldı hafızamda..ne cok hayal ederdım oysaa dogum anını an ve an kameraya cekmek fotograflar cekmek ölümsüzleştirmek isterdim ama olmadı...
Son düzenleme:
oncelikle-bebisinin-basindan-ne-seni-ne-babasini-eksik-etmesin-rabbim-yazini-buyukbir-umutla-okudum-ama-dehsete-dustum..cidden-cok-kotu-oldum..kendini-kontrol-ettirdinmi-ciddi-parcalanmalar-olmus-sanirim.
sagol canım guzel dıleklerın ıcın bende amin diyorum..evet canım kadındogumcuya gıttım muayene oldum vee hala yaralarımın ıyılesmedıgını rahmımın kendını toparlaması ıcın sure ve tedavı gerektıgını soyledı...dikişlerim bile henüz kanamamış.ama tam tedavıye başlıcaktımkı hamile kaldıgımı öğrendım kazayla oldu ama rabbım ne eylerse güzel eyler var bundada bır hayır dıyorum..sımdı bebek beklıyorum canım sanırım bunu sezeryanle olucam normal dogum pozısyonunda degılım henuz
- 31 Ocak 2008
- 1.436
- 60
- 118
canım çok geçmiş olsun...zorlu bir doğum gerçekleştirmişsin..
işte oyuzden anaların hakkı ödenmez..o halde bile kendini değil sadece
bebeğini düşünüyorsun,insan yaşamadan anlayamıyor bu duyguları..
ama hastane ve doktor konusunda çok şansızmışsın..ben yerinde olsam
o hastaneyi ve doktorları hatalarında dolayı dava ederdim..ya sana yada bebeğine
birşey olsaydı,bunu kim açıklayabilir kim kabullenebilir..
belki sen şanslıydın kurtuldun deforme olsanda,ama başkaları o bilinçsiz doktorların
elinde o kadar şanslı olmazsa..yazık insan hayatı o kadar ucuz ve değersiz ki..
o hastaneyi ve doktorları hatalarında dolayı dava ederdim..ya sana yada bebeğine
belki sen şanslıydın kurtuldun deforme olsanda,ama başkaları o bilinçsiz doktorların
canım çok geçmiş olsun...zorlu bir doğum gerçekleştirmişsin..
aynen öyle tatlım ınsanları cok degersın goruyorlar cektıklerı acıyı hafıfe alıyorlar.dogum hıkayemde yazmadım ama benı en cok uzen ney oldu bılıyormusunun babam kayınbabam esim dısarda doktorlardan bır haber beklerken eşim benım bagırıklarımı dydukca urpermıs doktora sormus ne derse begenırsınız'' onunki cingan bağırığı birşey olmaz bağıra bağıra doguracak abartıyor'' işte ben o anda ölmek ıstedım öleyımde doktor anlasın cektıgım acıyı dedım ama sonra töbe ettım allahıma oglum ne olurdu sonraa allah muhafaza kımse bneım gıbı sevemez oglumu hıc bır anne benım gıbı anne şefkatını tattıramaz...allahım bneı ogluma bagısla dedım ...suan yıne hamıleyım 1.5 aylık bunu sezeyran ıle dogurrurum sanırım cunku normal dogum yapacak durumum yok içim hala yara bılmıyorum artık ne olur belkıde bu dogumda sag kurtulmam bıle eger normal olursa.ama su bır garantı buyuk konusmıyım allahıma ama kayserıye asla ama asla hıcbır kuvvet goturemez benı
- 31 Ocak 2008
- 1.436
- 60
- 118
aynen öyle tatlım ınsanları cok degersın goruyorlar cektıklerı acıyı hafıfe alıyorlar.dogum hıkayemde yazmadım ama benı en cok uzen ney oldu bılıyormusunun babam kayınbabam esim dısarda doktorlardan bır haber beklerken eşim benım bagırıklarımı dydukca urpermıs doktora sormus ne derse begenırsınız'' onunki cingan bağırığı birşey olmaz bağıra bağıra doguracak abartıyor'' işte ben o anda ölmek ıstedım öleyımde doktor anlasın cektıgım acıyı dedım ama sonra töbe ettım allahıma oglum ne olurdu sonraa allah muhafaza kımse bneım gıbı sevemez oglumu hıc bır anne benım gıbı anne şefkatını tattıramaz...allahım bneı ogluma bagısla dedım ...suan yıne hamıleyım 1.5 aylık bunu sezeyran ıle dogurrurum sanırım cunku normal dogum yapacak durumum yok içim hala yara bılmıyorum artık ne olur belkıde bu dogumda sag kurtulmam bıle eger normal olursa.ama su bır garantı buyuk konusmıyım allahıma ama kayserıye asla ama asla hıcbır kuvvet goturemez benı
hiçbir doktorun bunları yapmaya,söylemeye hakkı yok..keşke hakkınızı arasanız..
bunlar kolay normal şeyler değil yaşananlar,insanda hem duygusal hemde fiziksel ağır tahribat yapar,bak yine hamilesin,Allah bağışlasın,sağlıkla hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin..bu arada neden Adanaya yada Gaziantepe gitmedin,daha mı uzak olıyordu,
Kayserideki devlet hast. idi sanırım,ne yazıkki insanın artık hiç güveni kalmıyor...
bunlar kolay normal şeyler değil yaşananlar,insanda hem duygusal hemde fiziksel ağır tahribat yapar,bak yine hamilesin,Allah bağışlasın,sağlıkla hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin..bu arada neden Adanaya yada Gaziantepe gitmedin,daha mı uzak olıyordu,
Kayserideki devlet hast. idi sanırım,ne yazıkki insanın artık hiç güveni kalmıyor...
Aslında bu dediğine katılıyorum o gün o saatte senin bunları yaşadığını gören o katta olan bir çok kişi vardır mutlaka.Keşke hemen başlatsaydınız davayı.Gerçi geç değil ama yinede bir yerlerden başlamak gerek eğer bu şekilde susmaya devam edersek çok kişinin canı yanacak bu hastanelerde.
Bunlar kolay normal şeyler değil yaşananlar,insanda hem duygusal hemde fiziksel ağır tahribat yapar,bak yine hamilesin,allah bağışlasın,sağlıkla hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin..bu arada neden adanaya yada gaziantepe gitmedin,daha mı uzak olıyordu,
kayserideki devlet hast. Idi sanırım,ne yazıkki insanın artık hiç güveni kalmıyor...
canım malesef en yakın kayserıydı ve orda tanıdıgımız vardı ben bır gun hastanede kalınca esım benım babam ve kayınbabam akrabamızda kaldılar bırde bız dedık k.maraşa sevk et dıye ben ılcesınde oturuyorum k.maraşın hem yakın dedık ama doktorum kayserıye yonlendırınce bırde akrabamız vardı orda..üstelik kım bılebılırdıkı yasayacaklarımı yoksa gotururlermıydı esımgılde kayserı ıyı dıye goturduler ama dıyorumyaa allah bırdaha o hastaneye bneı dusurmesın.sadece bana degıl tum hastalara kötü davrandılar hele bır hasta bakıcı vardı varyaa allah onu bıldıgı gıbı yapsın ben ölüyorum dogurmak uzereyım yataga yatıp kalkamıyorum bırde öyle yataklar koymuslarkı merdıvenle cıkıyorsun ıkı katlı merdıvene cıkıp yatabılıyorsun ancak bana cok ıskence ettı o hasta bakıcı.suyumu yatakta patlatınca doktor yatak dösek battı bana bır bagırıyor gorsenız kalk cabuk carsafı degısıcem dıye.bende kalkamıyorum yaaa gormuyormusun dedım benı kolumdan tuttu bı kaLdırdı ama hadı hadı cabuk ol daha cok hasta beklıyor ısım var dedı.ınanın kaldırırken öldüm sandım ..o kadını allaha havale edıyorum..cogu seyı yazmadım okuyan hamile bayanlar korkmasın dıyee
Son düzenleme:
Aslında bu dediğine katılıyorum o gün o saatte senin bunları yaşadığını gören o katta olan bir çok kişi vardır mutlaka.Keşke hemen başlatsaydınız davayı.Gerçi geç değil ama yinede bir yerlerden başlamak gerek eğer bu şekilde susmaya devam edersek çok kişinin canı yanacak bu hastanelerde.
canım en buyuk adalet rabbim ben onları allahıma havale ettım