Aslında bir derdim yok, sadece bir konuyu merak ettim, sohbet etmek istiyorum bana yardımcı olabilir misiniz

İyi akşamlar hiç soruyu uzatmadan soracağım.
Bir gelin kayınvalidesine ve kayınpederine annem babam mı der yoksa anne baba mı
Son olarak birine karşı bahsederken kayınvalidemgil mi diyorsunuz ya da kaynanamgil kayınbabamgil mi yoksa annemgil babamgil mi
Neden -gil ekliyorsunuz ki. 🙄

Bir gelin kayınvalidesine ve kayınpederine annem babam mı der yoksa anne baba mı
Son olarak birine karşı bahsederken kayınvalidemgil mi diyorsunuz ya da kaynanamgil kayınbabamgil mi yoksa annemgil babamgil mi
Eşimin annesi babası diyorum. Kendilerine anne baba demiyorum , çünkü değiller.
Size de Allah başka dert vermesin.

Eşim laf arasında bir şey anlatırken benim ailemden annem babam diye bahseder bende ona karşı annen baban sohbet esnasında da kaynanam kayınbabam derim

Ben anne baba diyorum, diğer soruya gelince de başka birine bahsederken kaynanam kayınbabam diyorum ama eşimin tarafından birine bahsederken yada kaynanam da ortaya ismini söylüyorum yani mesela Ayşe anne gibi. Benim eşim de annemden için kaynanam derken kendi kaynanam bunu duydu ve çok kızdı bir daha gelişimin annesine kaynanam demeyeceksin o senin annen diye. Bunu görünce onun önünde kaynana kelimesini kullanmıyorum demekki hoşuna gitmiyor.

Ya su gil ekinin Allah belasini versin. Dayimgil annemgil babamgil yok benden icin ondan icin. Bu cumleler tdk da yok arkadaslar. Kaynanam demekte bizim doguda kayinvalidesiyle birlikte oturan senelerce çeken gelinlerin söylemleri gibi geliyor. Napiyosun " ne yapiyim kaynanayla oturuyoruz " gibi....
Ben annem babam demiyorum. Anne veya baba diyorum gerekmedikce hic kullanmiyorum. Elimde gelse teyze amca diye hitap ederdim mumkun olmadi.
Bahsederken de kayinvalide veya kayınpeder diyorum.
Yani kaynimgil kayinbabamgil kaynanagil görümcek hamiş kociş bana korkunc geliyor

Yaklaşık 10 yıl anne baba dedim bir faydasını görmedim. Bence demeye gerek yok hayırlı günler. :KK53:

Gil ekini zaten ömrümde kullanmadım. Anamgil babamgil tarzı hitaplardan da nefret ederim, anne baba demek varken neden annemgil diyip uzatayım 😁
Telefonda yada hitapta anne derim. Ama birine bahsedeceksem kayınvalidem derim, eşime bahsedeceksem annen derim.
O da aynı şekilde.

Evet gil eki gelince baklagiller canlanıyor insanın gözünde...Anne baba olmak öyle kolay olmadığı için ve hepimizin tek anne babası olduğu için bana onlara haksızlık gibi geliyor .Kayınvalidem kayınpederi Formaliteden öyle anneme banama dedigim gibi dolu dolu içten anne baba diyemem değiller.İsteyen der tabiki hepside formaliteden.Bunun sevip sevmemeklede ilgisi yok .Bana çok saçma geliyor eşimle aile olmak değil kardeş olmak gibi bu mantığı çözemiyorum Bosaninca biten anne babalıkmi olur.

Anne ve baba diye hitap ediyorum. Başkasıyla konuşurken kayınvalidem ve kayınpederim diye bahsediyorum, malum kendi anam babam olduğu için annem babam dersem hatlar karışır.
Hayatımın hiçbir döneminde şükürler olsun ki -gil ekini kullanmadım

‘Annengiller babangiller nasıl’ geldi aklıma, en son -gil kullanımını orda duymuştum

X