Anket Asla yapmam dediginiz 3 sey..

Asla yapmam dediğiniz şey?

• Ankete Katılan
    730
Bu arada dedikodu yapmam diyen yok ....

Aynı ben

Ben yapmıyorum Kazen. Ketumluğum dillere destandır.
Bilgi akışı sağlarım, ondan da eminsem, söz vermediysem ve gerekliyse.
"Şu şöyleymiş, şöyle diyolla, vallahi onların yalancısıyım" demem; internette kimse birbirini bilmediği için anonim bir örnek teşkil etmesi açısından bir miktar anlatırım.

Ki genelde insanları konuşmuyorum, fikirlerini konuşuyorum, şahit olduğum olayları anlatıyorum gerekli görürsem.
İnanmak güç olabilir, ben böyle gördüm, böyleyim, bu yüzden arkadaşlarımın sır küpüyüm.

Hiç genellenmesin lütfen, var böyle çok insan; sır küpü. Her arkadaş grubunun olur neredeyse.

Ve bu listedekilerden biri zaten hemen hemen hepsini kapsıyor:

"Asla hak yemem" dediğinizde, asla dedikodu yapmam, asla yalan söylemem, asla iftira etmem, insanları küçümsemem vb. kapsıyor yani. Zaten bunlar hak yemek değil mi? Sadece parasal anlamda söylendiyse, ona da elimden geldiğince dikkat ediyorum, benden gitsin de ondaki bende kalmasın dediğim çoktur; ama bu kez de kendi hakkımdan yiyorum vb.

Bana çok ironik ve üzerine en tartışmalı olanı "Asla hak yemem" demek geldiği için ona oy verdim.
Dikkat ediyorum kendimce, ama hiçbir şeye asla diyemiyorum dememde de fayda var.

Ha bir de "Asla büyük konuşmam" lafı.. Zaten orada "Asla" dendiği an baya büyüyor o cümle; konuşmuyorum derken konuşmuş oluyorsun aynı anda, çok ilginç değil mi?

Asla hak yiyemem.
Kimseye yaranmak için yalakalık yapmam.
Kimseye ihanet etmem.
Sevmediğim birine seni seviyorum diyemem.

Ee 3ten fazla şey yapmam ama seçemiyorum
Ultra iyi insanlar zorda kaldı şu an

"Dikkat kötü örnek insan davranışları içerir!!!"

Konuya o cümleyle girişim de pek manidar farkındayım, çünkü listede kötü atfedilenlerden yapmışlığım olmasına karşın "Hak yememeye dikkat ediyorum diyorum. (Yalan mesela)

Bana sürekli iftira atana, iftira atarım ki baksın bi tadı nasılmış.
Karşımda sürekli yalan söyleyen insanı geçiştirmek için yalan söylerim.
Dedikodumu yapanın, dedikodusunu ifşa eder, ağzının ne kadar gevşek olduğunu yayarım.

Bakın bunlar da "Hak yemiyorum" olarak geçsin lütfen, kendimizin de hakkını yemememiz lazım değil mi? :)
Bir miktar kısas insanı olduğum doğrudur, bunu da herkese yapmam tabi, karşımdaki insanın kim olduğunda da bakar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…