gözlerim dolarak okudum çünkü kendimi yazmış gibi gördüm
aynı şeyleri yaşadım tıpatıp
4 kürtaj kaybım var bi de kimyasal 5 gebelik
ilk ikisinde 7-8 haftalarda gelişimi durdu kürtaj
arkasından genetik testler yapıldı pıhtılaşma çıktı
3.ye klomenle hamile kaldm rezervim azalmış durumda dediler ne anlama geldiğini bile bilmiyordum
araştır araştır erken menepoza adım adm
3.gebelik de oldu oh sorunu bulduk pıhtılaşma iğne ilaç kullancaz doğacak bu sefer
progestan 4000 lik oksapar 100 mg coraspirin d vitamin folik asit
6.haftada kalbini duyduk çok şükür güm güm atıyor
hıçkırarak ağladık dedik şükür bu defa oldu dr dedi 3 hafta sonra gelin kol bacak tomurcukları oluşmuş olacak ve ekledi "mucize kaçışın yok bu sefer bu bebeği doğuracaksın".
kontrol günü geldi kalbimiz çıkacak
ama bir şok daha gelişimi durmuş en son baktığımız gibi kalmış
o hastane başıma yıkıldı..
sonrasında sperm testi başka kan testleri..
tüpçünün yolunu tuttuk 9.kromozomda inversiyon çıkmıştı ben de bir de ama gen dr bunun düşük sebebi olmadığını söylemişti.
tüp dr ise bundan da olabilir genetik taramalı tüp yapcaz dedi.erken menepoza girersin acele etmek lazm falan filan dr sıfır moralle başladık..
alelacele bi tüp denemesi iki yumurta ve boş...
dedik ara verelim zaten içime de sinmemişti hiç pozitif bişey konuşmamıştı bizle...
sonrasında saraçoğluna yazdım erken menepoz kürü denedim aylarca op çöp soğan ...
3-4 ay yumurta takipi yaptırdım hiç yumurta gözükmedi..
tam 1 sene sonra kimyasal geçirdim değerim 123 e kadar çıktı sonra geri düştü..
ama hamile kalabildim hala ümit var demekki
adet düzenim iyice bozulmuştu günlerim çok uzuyordu hamilelikten geçtim menepoza mı giriyorum diye yaşadığım üzüntüler stresleerr...
2 ay sonra adetin 18.gün lekelenme yaşadım dedim kesin yine bişeyler oluyoama içime kurt düştü 23.gün test yaptım çift çizgi gözlerim yerinden çıkacak bi daha yaptım yine çift..
Allahm oldu 14 ay sonra yine hamileyimmm...
koşa koşa riskli gebelik dr na gittim..
ben anlattım o benim telaşlı halime ağız bükerek baktı.tamm dedi dozları yükseltelim düşük kullanmışsın olmamış bi de böyle deneyelim..
değerlerim çok güzel artıyo kese çok güzel yerleşmiş.
sonra takipteki dr ma gittim.sen böyle stres yaparsan kendin öldürürsün bu bebeği dedi.8.hafta gel o zamn kalbini duyarız dedi kaygısız bi şekilde...ben aynı şeyleri 3 kere yaşamışım nasıl olabilirm ki ?
dozları artırdık amaa kafa takılan bişey var ki anne vücudu bebeği yabancı madde görüp öldürüyomuş ya öyle bişey de varsa?
ama bunu burdakilere anltamadm.antalyada bi dr bulduk gittik ve o önlem amaçlı bunun için prednol verdi.
yine aynı mı olur korkusu hep vardı içimizde. 6+2 iken gittik kalbini tam duyamadık
9 hafta oldu gittik ben tarih tekerrür ediyor..
yine gelişimi durmuş 6+4 te kalmış..ne çareler ararsın da bulursun..1 hafta bekleyelim isterseniz bayramda nöbetçiyim gelirseniz alırız dedi..
aldırmayacağım beni de öldürsün artık yeter dedim..balon olmuş gözlerimle ertesi gün bi dr a daha gittik
beklemenin anlamı yok durmuş gelişimi değişmez dedi..
kararınızı verin 1 gün sonra alalım isterseniz dedi.
bütün iğneler ilaçlar ümitler sevinçler dağıldı kaldı evimizin içinde...
17 temmuz 2021 de kürtaj oldum o da gitti..
sonrasında kürtajı yapan dr un tavsiyesiyle "siz amerikaya da gitseniz size verecekleri bu ilaçlardan fazlası olmaz dedi". istanbul aret kamar i önerdi..
tüm tahlilleri topladk istanbul yoluna..dedi ki yumurta az olduğu için pgt riske atmak olur senin sorunun genetik değil zamansız yumurtladığın için gebelik zamansız oluşuyo akıllı yumurtayı bulcaz rahimi hazırlicaz olcak inşallah dedi..
amh 0.01 artık..
ilk ay 1 yumurta kan değerleri kötü opuya çağırmadılar.
2.ay 1 yumurta opuya çağırdılar koşa koşa gittik erken çatlamış işlem iptal.
3.ay 1 yumurta opu olcak o da ne 3 tane göüzküyor :)
biri küçük ikisni aldılar 2 side dolu çıktı çok şükür..
embriyolaglar aracayacak haber bekleyin..
1 i döllendi diğeri döllenmedi..
olsun o iyi olsun da belki tutar..3.gün dondurulcak aradılar gelişimi günüyle uyumlu değil nasıl olması gerekiyordu ki? yarına kadar beklicez.ertesi gün aradılar bir embiyonuz 7 hücreli gelişimine geldi dondurduk..derin bi ohhh çok şükür..
şimdi transfer için bekliyorum rahim çok yavaş kalınlaşıyor kan değerlerim düşük çıkıyor..
tüp bebek de ne değişecek ki normal gebelikten ne farkı olacakki tutsa bile yine aynı mı olur düşünceleri beynimi kemiriyo..ama siz bana çok büyük umut oldunuz Allah razı olsunn inşallah ben de mutlu sona ulaşır kavuşurum yavruma...