• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

askerlik sonrası psikoloji mi bu :((

askerinkalbi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2011
211
1
46
İzmir
merhaba arkadaşlar. 460 günü aştıktan sonra en mutlu olacağımız zamanı vuslatı doğan güneş demeyi beklerken gün geldi ve o oldu.Koskoca askerliği yiyip bitirdik.Fakat sevgilim geldiği ilk gün garajdan karşıladık ailesi ve ben sonra onlara gittik ama o bi soğuktu benimle 5 10 dk yalnız kalıp başbaşa konuşmak için bile bi eylemde bulunmadı. O günlerini saydığım gün böylece geçti gelmeden önce sözde ellerimi tutup geldimm bittii diyip sarılıp şükretcektik ama olmadı 5 10 kelime anca konuştu. Ben başka şehirde yaşadığım içineve geldim.O gün ailesi akrabaları gelen giden olduğu için benimle ilgilenememiş.... Ertesi gün de işe başladı 1 hafta sonra yanıma geldi. Bende çok büyük bi hayal kırıklığı yaşadım ki tahmin etmeniz bile güç.Kaldıramadım ve bitirmeyi seçtim . Neden demeyin eskiden öyle birirdi ki herşeyi yapan gelip giden ama şimdi çok çok farklı :( nolur bana bişiler diyin neden böyle oldu herşey gelince en mutlu zamanda tepetaklak oldu askerlik sonrası mı yoksa başka biri mi var o kdar değişti ki banakarşı.Adapte olamadım diyo ama işine ilk günden adapte oldu ailesine ortamına oldu bi bana mı olamadı neler oldu bize böyle çok üzülüyorum.. Boşa gitmiş gbi geliyor günlerimm.. böyle olan var mı yaşayan ne yapmalıyım fikirleriniz neler yardımcı olurmusunuz lütfen bana

canim bence bi dönem bekle bakalim, eminim o da zorluk cekiyordur. Düsünsene, 460 gün emir altinda, herseye hasret. Kolay degil. Benim erkek arkadasim da asker su an ve o bile degismeye basladi, ister istemez. Sabret canim, hemen pes etme. Ayrilmayi falan da düsünme, emin ol kisa süre icinde eskisi gibi olur. Sadece ona zaman tani.
Allah yardimciniz olsun ve bu arada gözün aydin, darisi tüm yarenlerin basina insallah :)

Teşekkür ederim canımm darısı başına en güzel şekilde nasip olsun inşallah. Bi zaman tanıyamıyorum içsel olarak çnkü öyle ağır geldi ki bu olay bana sanki kullanıp attılmış gibi hissediyorum kendimi ben :( Neden neden diye sorgulama içindeyim . Bi insan bu kadar değişir mi tanıyamıyorum artık

merhaba arkadaşlar. 460 günü aştıktan sonra en mutlu olacağımız zamanı vuslatı doğan güneş demeyi beklerken gün geldi ve o oldu.Koskoca askerliği yiyip bitirdik.Fakat sevgilim geldiği ilk gün garajdan karşıladık ailesi ve ben sonra onlara gittik ama o bi soğuktu benimle 5 10 dk yalnız kalıp başbaşa konuşmak için bile bi eylemde bulunmadı. O günlerini saydığım gün böylece geçti gelmeden önce sözde ellerimi tutup geldimm bittii diyip sarılıp şükretcektik ama olmadı 5 10 kelime anca konuştu. Ben başka şehirde yaşadığım içineve geldim.O gün ailesi akrabaları gelen giden olduğu için benimle ilgilenememiş.... Ertesi gün de işe başladı 1 hafta sonra yanıma geldi. Bende çok büyük bi hayal kırıklığı yaşadım ki tahmin etmeniz bile güç.Kaldıramadım ve bitirmeyi seçtim . Neden demeyin eskiden öyle birirdi ki herşeyi yapan gelip giden ama şimdi çok çok farklı :( nolur bana bişiler diyin neden böyle oldu herşey gelince en mutlu zamanda tepetaklak oldu askerlik sonrası mı yoksa başka biri mi var o kdar değişti ki banakarşı.Adapte olamadım diyo ama işine ilk günden adapte oldu ailesine ortamına oldu bi bana mı olamadı neler oldu bize böyle çok üzülüyorum.. Boşa gitmiş gbi geliyor günlerimm.. böyle olan var mı yaşayan ne yapmalıyım fikirleriniz neler yardımcı olurmusunuz lütfen bana

Canım hemen ayrılmayı düşünme biraz bekle yeni gelmiş zaten bi kendine gelsin. eğer yine aynı şekilde sana karşı devam ederse konuş. sorunun ne olduğunu sor. konuşarak herşey çözülür. benim sevgilim de asker. ilk gittiği günden bu yana çok değişti. orda çok sorun aşıyorlar o yüzden anlamak lazım az sabret tatlım :) herşey düzelir inş. :)

ben yaşamadım ama arkadaşlarımdan çevremden gördüğüm kadarıyla sanırım askerlik psikolojisi özellikle sana karşı olmasının sebebi ise askerliğini yaptı, işede başladı belki evlilikle ilgili hemen beklenti içine gireceğini düşünüyordur . Biraz kafasını toplamak normal hayata alışmak istiyordur. O yüzdendir belkide sana karşı mesafesi. Sadece bir tahmin.

Birde sevgilin kaç yaşında yani 20 yaşındamı gitti askere daha geç yaştamı??

Canım hemen ayrılmayı düşünme biraz bekle yeni gelmiş zaten bi kendine gelsin. eğer yine aynı şekilde sana karşı devam ederse konuş. sorunun ne olduğunu sor. konuşarak herşey çözülür. benim sevgilim de asker. ilk gittiği günden bu yana çok değişti. orda çok sorun aşıyorlar o yüzden anlamak lazım az sabret tatlım :) herşey düzelir inş. :)

Bekledim hep bu gündü işte bende daha fazla sabredemedim başkası mı var diye bile düşünmeye başladım paranoyakca. Çok değişti hani az bişi olsa neyse ama çok yıpratıyor bu durum beni anlatıyorum böyle böyle diye çok haklısın gelirim falan diyo ama önceden gel demeneden gelen insan şimdi gelirim diyip gelmiyor bile.Askerden geline ailesi de baskı yaptı sanıyorum ki ehliyetini kaptırmıştı daha almadı o yüzden buraya gidip gelmesin diye yada bizile olsun diye bi ambargo koymuşlar gbi geliyor anlayamıyorum . Bi o değil aileside oğulları askerdeken gün aşırı arar dururdu şimdi en son 1 hafta önce konuştuk ne bu hiç anlam veremiyorum ama çok üzücü..

Hemen neden kestirip atmayı düşünüyorsun otur konuş bakalım derdini söyle sen gerisi kendini belli eder. Anlıyorum seni sen istersin ki filmlerdeki gibi boynuna sarılsın aşkımlar havada uçuşsun istiyorsun.

Görev yeri doğuda bölgesindemiydi acaba ? Çok daralmış bunalmış olabilir abim güneydoğuda yaptı askerleğini geldiğinde hiç düzgün konuşmuyordu bizlerle akrabalar ile hatta doğma büyüme İstanbullu abim arkadaşına giderken kaybolmuştu. Düşün bu şekilde bir de tatlım.

ben yaşamadım ama arkadaşlarımdan çevremden gördüğüm kadarıyla sanırım askerlik psikolojisi özellikle sana karşı olmasının sebebi ise askerliğini yaptı, işede başladı belki evlilikle ilgili hemen beklenti içine gireceğini düşünüyordur . Biraz kafasını toplamak normal hayata alışmak istiyordur. O yüzdendir belkide sana karşı mesafesi. Sadece bir tahmin.

Birde sevgilin kaç yaşında yani 20 yaşındamı gitti askere daha geç yaştamı??

Böylede olabilir tabi ki.. Ama evlenmeyi çok isteyen o du . Ben daha düşünelim ev iş falan derdim o herşey olur yeter ki beraber olalım derdi. Ama değişti.. 22 yaşında gitti şimdi 23 oldu . Askerde zor anında bana sarıldı sonra özgür olunca da önemsemedi. Ailesi de sanırsam işlere bak geç başına gbi bişi dedi bende 2 plana kaldım ..

Bekledim hep bu gündü işte bende daha fazla sabredemedim başkası mı var diye bile düşünmeye başladım paranoyakca. Çok değişti hani az bişi olsa neyse ama çok yıpratıyor bu durum beni anlatıyorum böyle böyle diye çok haklısın gelirim falan diyo ama önceden gel demeneden gelen insan şimdi gelirim diyip gelmiyor bile.Askerden geline ailesi de baskı yaptı sanıyorum ki ehliyetini kaptırmıştı daha almadı o yüzden buraya gidip gelmesin diye yada bizile olsun diye bi ambargo koymuşlar gbi geliyor anlayamıyorum . Bi o değil aileside oğulları askerdeken gün aşırı arar dururdu şimdi en son 1 hafta önce konuştuk ne bu hiç anlam veremiyorum ama çok üzücü..

tatlım hiç arama, bekle. o seni eninde sonunda arar. hiç ilgilenmiyormuş gibi yap bakalım ne yapacak?

Hemen neden kestirip atmayı düşünüyorsun otur konuş bakalım derdini söyle sen gerisi kendini belli eder. Anlıyorum seni sen istersin ki filmlerdeki gibi boynuna sarılsın aşkımlar havada uçuşsun istiyorsun.

Görev yeri doğuda bölgesindemiydi acaba ? Çok daralmış bunalmış olabilir abim güneydoğuda yaptı askerleğini geldiğinde hiç düzgün konuşmuyordu bizlerle akrabalar ile hatta doğma büyüme İstanbullu abim arkadaşına giderken kaybolmuştu. Düşün bu şekilde bir de tatlım.

en azından askerdeken söylediklerini azda olsa yapsın istiyorum . İnsan bu şekilde oluncada kaldıramıyor bekledim herşeyine eyvallah dedim bunu mu hakettim gibi bi psikoloji içine giriyor işte.. Askerliği çok rahattı Kocaelinde yaptı Doğuda olsa anlarım ama rahat bir askerlik dönemi geçirdi Doğu ve diğer yer sartlarına göre tabi ki..

Böylede olabilir tabi ki.. Ama evlenmeyi çok isteyen o du . Ben daha düşünelim ev iş falan derdim o herşey olur yeter ki beraber olalım derdi. Ama değişti.. 22 yaşında gitti şimdi 23 oldu . Askerde zor anında bana sarıldı sonra özgür olunca da önemsemedi. Ailesi de sanırsam işlere bak geç başına gbi bişi dedi bende 2 plana kaldım ..

Asker yolu beklemişsin sabretmişşsin zoru başarmışsın hemen çekip gitmek olmaz bence bir süre kendi haline bıkramanı öneririm baktın hala aynı ilgisiz alır karşına konuşur derdi neymiş öğrenirmiş şimdiden noldu nden diye ko nuşamaya çalışırsan bunaltırsın . Dediğim gibi bir süre bekleyip değişmezse karşına alıp konuş bakalım şimdilik geri planda kalıp sadece izlemeni öneririm.

tatlım hiç arama, bekle. o seni eninde sonunda arar. hiç ilgilenmiyormuş gibi yap bakalım ne yapacak? [/Q
Öyle yapıyorum canım bende kendisi mesaj atmış akşam ben işten çıkınca almaya gelecekmiş beni yemek yiyip konuşalım demiş peki dedim bende bekleyeceğim sadece geliyormusun nerdesin falan demeden 6buçukta ordayım dedi bakalım ... Bunları anlatıyorum haklısın haklısın diyo ama onun askerlik sonrası psikolojisi benimde bu halim sonucu neler olucak acaba..

kırılmış olsan da mücadele eden taraf olmalıydın. benim çok yakın arkadaşım da askerden geldiğinde 3 ay abartmıyorum kendine gelememişti. ya annem babam yattığım yatak bile tuhaf geliyor bana diyordu.

rüyamlarımda hep askeriyeyi görüyordum orada yaşadıklarımı. uyku saatim değişti yemek düzenim değişti. banyo bile tuhaf geliyordu diyordu.

sokakta yürürken bile bi yabancı hissediyorum diyordu.

-----

ona destek olup anlamaya calısmalıydınız . o zaten gücsüz ama siz güclü olun bu evrede

Arkadaşlar şimdi yemeğe çıkmam lazım gelince cevap vericem Beklemek zaten zordu şimdi daha zor ama sabır demeliyim galiba belki de bu şekilde tamamen çok iyi olacak yada tamamen bitip gidicek 2 sinden biri. Ama hayırlı olan olur umuyorum kendim ve onun için..

tatlım hiç arama, bekle. o seni eninde sonunda arar. hiç ilgilenmiyormuş gibi yap bakalım ne yapacak? [/Q
Öyle yapıyorum canım bende kendisi mesaj atmış akşam ben işten çıkınca almaya gelecekmiş beni yemek yiyip konuşalım demiş peki dedim bende bekleyeceğim sadece geliyormusun nerdesin falan demeden 6buçukta ordayım dedi bakalım ... Bunları anlatıyorum haklısın haklısın diyo ama onun askerlik sonrası psikolojisi benimde bu halim sonucu neler olucak acaba..

hayatım bu akşam onu sakin bir şekilde dinle bence konuşsun anlatsın herşeyi dinle. bi sorunu vardır ondan böyle yapıyor olabilir. hayrolur inş. akşam

benim esimde askerde suan.dagitim iznine geldiginde geceleri bana hic sarilmad mesela.halbuki sarilip uyurdu askere gitmeden once.bende sebebini sordum neden soguksun bana karsi gece bi kere bile sarilmadim dedim. esim aynen soyle dedi:
kendimi hala askerde kogusta hissediorum.yataklar cok dipdibeydi erkek arkadasim var saniorum hep yanimda.hatta bazen gozumu aciorum bakiorum evdeyim oh diorum tekrar uyuyorum dedi:))
hatta biz evli olmamiza ragmen yeni tanismis gibi yabanci hissettik birbirimizi.cok normal yani bu durumlar.benimki de 10 gun sonra gelicek bakalim ne olcak:)))

bunca zaman beklemişsiniz biraz daha bekleyin.kimbilir askerde neler gördü neler yaşadı.

Tamamen asker psikolojisi bence. Eşimle askerlik zamanlarını konuştuğumuzda o da döndükten sonra çok tuhaf olduğunu anlatmıştı. Döndükten 1 hafta sonra işe başlamış o bir haftada bile kendine gelemediği için çok kötü olmuş. Geçenlerde bir arkadaşı geldi askerden, annesiyle konuşuyorduk, eşim annesine dedi ki aman sakın bişi demeyin çocuğa hemen işe de başlatmayın 1 ay bi kendine gelsin bakalım kendimden biliyorum dedi. O zaman anladım ben, yaşadıkları kolay birşey değil, adaptasyon sorunu bence. Hemen bitirmemeliydin...

bnm sevgılımde askere gittiği için bende araştırdım bişeyler.
2 seçenek var bence. biri askerden yeni geldiği için yeni yeni alışıyor olması herkesin dediği gibi.
diğer seçenek üzücü ama şöyle bir durum varmış bazı erkekler askerde onu bekleyeni olsun istermiş askerden dönüncede durum malum. duyduklarımın yalancısıyım. ama iyi düşün ben her ihtimali göz önünde bulndurman için söylüyorum hayırlısı neyse o olsun canım
kendini yıpratmamaya çalış.. herşeyden önce sen önemlisin.

nerde askerdı bılmıyorum ama gecer gıder psıkolojısı bozulmustur sabırlı davran.benım kocam askerden geldıkten 3 hafta sonra görüştük biz düşün artık kı kısa dönem gıttı o ama 3 haftadan snrakı hayatımız mukemmel gıdıyor

Back