Askerlik de tayin bekleyenler...

mrb hanımlar topiği bu gün gördüm çok geriye bakamadım ağrıya tayini çıkan varmı veya ağrıdan başka bir yere....

merhaba
hayırlı olsun tayininiz ben ağrı doğubayazıttayım ağrıyıda iyi bilirim ağrıya tayini çıkanlara bildiğim kadarıyla bazı konularda yazdım topikte mevcut okuyabilirsiniz yine öğrenmek istediğiniz varsa yardımcı olmaya çalışayım..

sen dogubeyazıttamıydın canım yaaa ben sormustum merkez diye hatırladımda çünkü abimde dogubeyazıtta demiştim sana hatta bugün konustuk denetlenemesi varmış yogunum dedi....:gitme:

bizde ardaha gelcez yakın yeerler birzaz bahsedermisiniz zorlukları neler bulunur neler bulunmaz nelere daha çok ihtiyacımız olabilir ne ucuzdur ne pahalı :kedi:

ay ne kadar çok istemişler,biz kıbrısa tayini çıkan ailelerle burdan araç tutup eşya götürelim dedik 2500 istediler sizin türkiye içi gerçekten çok pahalı..
allah yardımcınız olsun..

İZMİRE tayini çıkan hakkari ve yüksekova tarafından sadece biz varız canım o yüzden eşyayı tek başımıza taşımak zorundayız ..bilmiyorumkismile.araştırdık diğerlerinin yeri çok ters kalıyo zaten bi yere kadar beraber götürme şansıda kalmadı

zeynebim03 benim ablam ağrı merkezdelerdi eniştem asker bende gitmiştim yanlarına büyük bir yer değil lojmanlar merkezden biraz daha yukarıda kalıyor polis lojmanı ve subay lojmanları karşılıklı pek gezilecek bir yeri yok zaten tek bir caddesi var adını hatırlayamadım ama genelde mecburiyet caddesi diyolardı pek sosyal hayat yok hatta hiç yok sadece orduevi vardı merkezde genelde bütün subay eşleri oraya gidiyorlardı değişiklik olsun diye zaten başkada sizlerin gidip oturabileceği yer yoktu olsada nasıl bi yer oldukları belli olmayan yerlerdi o yüzden az seçenek var...benim eşimde polis eşi bizde bekliyoruz tayin henüz açıklanmadı ama bizim tercihler arasındada ağrı var gerçi biz istemiyoruz orası çıksın hayırlısı tabi

slm canlar moralim sıfırın altında dün gece sırnaktaki uzman cavus olan abim catışmaya girmiş ve çorumlu arkadası sehit olmuş sabah aradık anca öglen ulasabildik mahvolmuş durumda zor konuşuyodu nolur dularımızı esirgemeyelim rabbim sen askerimize ve polisimize güc ver sehidimize allahtan rahmet ailesinede sabr ver nolur sen koru onları hainlerden.....mafoldumben

BENDE BU SABAH DUYDUM CANIM ELıM AYAĞIM TıTREDı RESMEN ....YETER ARTIK YA .....:gitme:ALLAH AıLELERıNE SABIR VERSıN ALLAH'IM HEPSıNı KORUSUN ....BENıMDE EŞıM ŞıMDı OPERASYONDA BURDAN SAĞ SALıM GıTSEK SÜREKLı DUA EDıYORUM DUALARIMIZ ONLARLA CANIM ........turkbayragia.s.

Son düzenleme:

Allah ailesine sabır versin canım ya bnde gördüm haberlerde allahım korusun hepsini

sen dogubeyazıttamıydın canım yaaa ben sormustum merkez diye hatırladımda çünkü abimde dogubeyazıtta demiştim sana hatta bugün konustuk denetlenemesi varmış yogunum dedi....:gitme:

önemli değil canım ya agrı yada doğubayazıt farketmiyor,bildiğimiz yerler zaten bu tarafa gelince çevreyi öğreniyorsun, evet denetlemeleri var bu ara çok yoğunlar eşimin yüzünü bile kaç gündür doğrudüzgün göremiyorum tayin üstü herşeyle ben ilgilenmek zorunda kaldım çok zor..allah yardımcıları olsun..

şansınıza ya çok zor insan üzülüyor inşallah o kadarla kalır nakliyecilere güven yok çünki yok yeme parası yok sigara parası vs..ister dururlar..

bizde ardaha gelcez yakın yeerler birzaz bahsedermisiniz zorlukları neler bulunur neler bulunmaz nelere daha çok ihtiyacımız olabilir ne ucuzdur ne pahalı :kedi:

ardahan buraya göre daha soğuk,aslında hemen hemen herşey var artık bu taraflardada ama kalite farkı oluyor tabii kışlık getirin bol bol yazlık kıyafet degılde mevsimlik şeyler önemli,eğer lojman olursa çok iyi olmazsada ev sahipleri çok fazla yakıt parası alıyorlar,arabanız varsa mutlaka kış lastiği vs..alıp öyle gelin,yazları yagmurlu geçiyor..
ağrı ve doğubayazıttaki lojmanlar çok bakımsız bu yüzden tadilat vs derken ilk aylar masraf çok oluyor onun haricinde et 20 lira civarı bu cevrede sebze meyve bulunuyor ama batıdaki gibi çok ucuz ve çok çeşit yok, genelde iran ürünleri var irandan domates vs..geliyor onlarda çok güzel ve çok ucuz..bu cevredeki manavlar hep o ürünleri satar,ayrıca temmuz gibi ığdır domatesi çıkar tadından yenmez çok leziz ve 5 kg bir kasa 3-5 liraya satılır..

geriye dönüp baktm ama kimseyi göremedim ağrıya çıkan bir kişi var burda eğer varsa tanıdıklarını topiğe yönlendrrseniz sevnrm...

ağrı merkeze tayini çıkan arkadaşlar eşleriniz piyade mi? ordaki tugayın bir taburu doğbayazıtta geçici görevde iç güvenlik olarak..umarım o tb değildir çok ciddi tehlikesi yok ama yinede çok rahat değiller..

Allah ailesine sabır versin canım ya bnde gördüm haberlerde allahım korusun hepsini

suanda operasyonlar devam ediyomuş annem duymuş aglıyo zor sakinleştirdim canlarım sormayın halimi ya hafta sonu sınavım var resmen beynim durdu su anda diger abimde agrıdaki bitlisten yeni geldi iki ay oda orda gecici görevdeydi denetlemesi var simdide allahım sen askerimize ve polisimize güç ver inşallah onlara kalkan eller kırılır.....sehidim sen rahat uyu ...elbet bir asker ölür bin asker dogar....bide sırnaktaki abimin en yakın arkadasıymış çorumluymuş abim görmüş bunları ve ilk atesi o acmış hainlere ya kızlar anltattı sabah eşime agla agla kör oldu gözlerim inanınki sehidimizin allahım ailseine sen sabr askerimizede güç ver nolur yarabbim...mafoldumben :Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq:

iyice coştu bu lanetler!..Allah korusun eşlerimizi yakınlarımızı..

bana neden kimse cevap vermedi:gitme: batmana gden yada orada olan var mı

vaveylacım batmanamı cıktı tayınınız orası gercekten cok guzel bıyer asla sıkılmazsın cnm bızde sıırtteyız batmanla aramız 1 saat ben cok begendım batmanı 1 ay once ordaydık gece 12 de bıyere gırdık yemek yemeye ınanırmısın herkes sokaktaydı

allah dayanma gücü versin ailesine yakınlarına sabırlar versin,canım d.bayazıttaki abin için endişelenme şimdilik burda operasyona çıkan kimse yok ağrıdaki tb burda geçici görevde şuan sadece denetleme nedeniyle yogunlar varsın böyle yoğunluk olsun ne yapalım..

eşim de gitmiş öyle diyor mardinde görev yaparken..önemli olan güzel olması değil aslında huzurlu olması..insan merak ediyor işte
siirt merkezdemisiniz..bizim de buradan yani safranboludan geçen sene biri gitti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…