• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Askerlik de tayin bekleyenler...

hayırlı olsun canım tayininiz güzelyurt kıbrısın en yeşil yeri
ben lefkoşa yaknlarındayım bitterçikolatam vardı güzelyurt tarafında
kıbrıs bir avuç yer zaten
öğrenmek istediğin ne varsa yardımcı oluruz canım

teşekkürederim sevinirim, ev konusu benim için çok önemliydi müstakilmiş sanırım oturacağımız ev fare vs..varmış dünden beri uykularım kaçıyor ne yapacağım diye,onun haricinde aradığım herşeyi bulabilirmiyim büyük market vs var mı?en basiti ben buraya geldiğimde klozet kapağı bile bulamamıştım( gerci şimdi var ama):))
bu gibi şeyler belki ayrıntı küçük değersiz şeyler ama örnek olsun diye belirtmek istedim bulunabilir şeyler mi kıbrısta?

kızlar hepinizin tayinleri hayırlı ugurlu olsun inş. gittiginiz yerlerde mutlu olursunuz..
bizde tayin olmak istiyoruz ama 3 sene daha burdayız maalesef:(((

teşekkürederim sevinirim, ev konusu benim için çok önemliydi müstakilmiş sanırım oturacağımız ev fare vs..varmış dünden beri uykularım kaçıyor ne yapacağım diye,onun haricinde aradığım herşeyi bulabilirmiyim büyük market vs var mı?en basiti ben buraya geldiğimde klozet kapağı bile bulamamıştım( gerci şimdi var ama):))
bu gibi şeyler belki ayrıntı küçük değersiz şeyler ama örnek olsun diye belirtmek istedim bulunabilir şeyler mi kıbrısta?

evler müstakil canım ama gittiğin yere göre ve puanınıza göre değişir benim evim yeni yapımdı çok memnunum evimden
ben ilk geldiğimde çok korkutmuşlardı aynı şekilde yılan fare bukelamun hatta iguanalar filan Allaha şükür 2 yıldır hiç görmedim ama görenler varmış
gideceğin yer nasıl bi yer bilmiyorum ama genel olarak ev için alışveriş yapabileceğin bikaç yer var
buraya gelirken eşya gelmiyor zaten herşey çok pahalı
ama sen kanepe örtüsü perde mutfak eşyalarını fln getir...ayrıntıları aklıma geldikçe yazarım canım
bu arada arabanız varsa getirmenizi tavsiye ederim yada burdan da askeri personel alıyor gidene kadar kullanıp satıyor ama genelde sorunlu oluyor arabalar
kıbrısta arabasız olmuyor türkiye gibi toplu taşıma araçları yok

evler müstakil canım ama gittiğin yere göre ve puanınıza göre değişir benim evim yeni yapımdı çok memnunum evimden
ben ilk geldiğimde çok korkutmuşlardı aynı şekilde yılan fare bukelamun hatta iguanalar filan Allaha şükür 2 yıldır hiç görmedim ama görenler varmış
gideceğin yer nasıl bi yer bilmiyorum ama genel olarak ev için alışveriş yapabileceğin bikaç yer var
buraya gelirken eşya gelmiyor zaten herşey çok pahalı
ama sen kanepe örtüsü perde mutfak eşyalarını fln getir...ayrıntıları aklıma geldikçe yazarım canım
bu arada arabanız varsa getirmenizi tavsiye ederim yada burdan da askeri personel alıyor gidene kadar kullanıp satıyor ama genelde sorunlu oluyor arabalar
kıbrısta arabasız olmuyor türkiye gibi toplu taşıma araçları yok

teşekkürederim yardımcı oldğun için,arabamız var onunla mersinden geleceğiz,arabanın içindeki eşyalar kontrol ediliyormuş ve yiyecek vs..izin verilmiyormuş gümrükte bu doğru mu acaba...

biz getirirken kontrol etmediler canım askeri personele pek bakmıyolar sadece bilgisayar vs elektronik gümrük gerektiren eşyaları sorup kaydettiler yiyecek getiren çok kişi var burda
sıkıntı yaşayan hiç duymadım bu konuda

teşekkürederim yardımcı oldğun için,arabamız var onunla mersinden geleceğiz,arabanın içindeki eşyalar kontrol ediliyormuş ve yiyecek vs..izin verilmiyormuş gümrükte bu doğru mu acaba...

canım sana şöyle söyliyeyim buraya gelirken ne çok hevesli ne de çok korkarak gel heryer her ev farklı çünkü çok güzel evlerde var çok kötü evlerde var güzelyurt tarafını bilmiyorum o yüzden konum itibariyle pek bişey diyemem burda bazı yerler var mesela dağın başında 2 ev yada 1 ev lojman diye geçiyor lefkoşa ve girnyeye tahminen yarım saat mesefade olacaksınız araba kontrolüne gelince bizde arabayla geldik tıklım tıklım doluydu araç yiyewcek vs ama kimse bakmadı bizede bakılyuor denmişti ama fare bazı yerlerde vrmış ben hç görmedim bi arkadaşım söyledi tavanda yaşıyo gördülk falan dedi
kertenkele çok fazla var ama zararsızlar alışıyor insan :)
eşyalar genelde hasarlı eski sen bol bol örtü getir masaların falan eski olursa örtersin koltuk örtüsü perde halı yiyeceklerinide ne kdr çok getirirsen o kdr ii olur burası oldukça pahalı biryer

hayatın dediği gibi buraya gelirken çok beklentin olmasın sonra çok büyük hayal kırıklığı oluyo kendimden biliyorum:)
eşinle sakin huzurlu 2 yada 3 yıl geçireceksin önemli olan bu

kızlar nasıl mutlu oldum sizlerle tanıştığım için insan aklındaki sorulara cevap buldukça rahatlıyor,ev tahsisliymiş şuan oturan kişiyi aradım ama rahat konusulmuyor tlf ücretleri sanırım fazlaymış,bu yüzden çok fazla soru soramadım kendisine,çmak falan bozukmuş evde fare varmış ama merkezi biryermiş güzelyurtta,küçük ev aletleri bozulmuş bunları öğrenebildim, peki siz türkiyeyi nasıl arıyorsunuz cidden çok mu pahalı,çünki brda sınırsız kullanıyorum annem için ve günde en az 10 kez konusuyorum çünki yalnız ve gurbette olunca üzülüyorum kıbrıstan rahat rahat nasıl arayacağım diye merak ediyorum..

Voipwise diye bi program var canım netten bağlanıyosun burda herkes onu kullanıyor ev telefonları ücretsiz
3 aylık 10 euro yüklüyoruz
bu kıbrıs için geçerli değil türkiye yada dünyanın heryerinden kullanılabiliyor canım
biz böyle çözdük problemi:)

evet canım burda herkes bunu kullanıyor
bende annemle günde 10 kez konuşuyorum en az aklıma bişey gelsin hemen arardım baktım olmıcak bu programı yükledik 3 ayda 10 euro yükleyip ücretsiz konuşuyoruz
cep aramaları ücretli sadece

ay çok sevindim,nasıl başvuruyoruz onu peki..bu arada hamilesin sanırım hayırlı olsun,benımde bebeğimi 1 ay önce aldılar kalbinde sorun varmış,ama devam etseydi hamileliğim seninle aynı dönemde olacaktık:(

saol canım netten indiriliyor program ismi voipwise netten araştırabilirsin
çok üzüldüm canım inşallah kıbrıs sana uğur getirir Allah sağlıklı bir bebek verir sana

teşekkürederim canım,orada yeniden düşünüyorum zaten hastane dr acısından sıkıntı yok değil mi?
bu arada sen yada kıbrısta yasayan diğer arkadaslar eğer ihtiyacınız olan birşey varsa getirebilirim farklı yerlerde olsakta istediklerinizi ulşatırırım kıbrısta..bebek için birşey lazımsa söyle lütfen senacığım..

çok teşekkür ederim canım hallediyoruz yavaş yavaş
askeri hastane var canım burda
bikaç da özel hastane var ama doğum fiyatları özel hastanelerde çok pahalı
askeri hastane sadece sezeryan yapıyor normal doğum olursa dışarda bir hastaneye sevk ediyor
ben askeri hastanede yapıcam doğumu ama özele kontrole gidiyorum
çok sıkıntı yok bebek büyütme konusunda kıbrıs ideal bi yer

teşekkürederim canım,orada yeniden düşünüyorum zaten hastane dr acısından sıkıntı yok değil mi?
bu arada sen yada kıbrısta yasayan diğer arkadaslar eğer ihtiyacınız olan birşey varsa getirebilirim farklı yerlerde olsakta istediklerinizi ulşatırırım kıbrısta..bebek için birşey lazımsa söyle lütfen senacığım..

CNM GEÇMİŞ OLSUN inş burda tekrar bir bebeğin olur benmde kzıım var 5 aylık girnede askeri hastane var ebe olmadığı için sadece sezeryan yapıyorlar normal doğum yok senanında dediği gibi bnde kontrollere özele gitmiştim doğuma memleketime gittim ama özelelrde 4-5 milyar istiyorlar doğum için
elektronik eşyalar genelde arızalı oluyor canım ya ama tamir ettirirsiniz insan alışıyor herşeye yeterki huzur olsun yazları çok güzel geçiypor denizi falan harika inan doya doya gezersiniz fare için revirlerde ilaçlar oluyor onlara ilaçlatabilirsinizevinizi siz gelmeden eşiniz yaptırabilir mesela hem börtü böceke karşıda iyi olur

CNM GEÇMİŞ OLSUN inş burda tekrar bir bebeğin olur benmde kzıım var 5 aylık girnede askeri hastane var ebe olmadığı için sadece sezeryan yapıyorlar normal doğum yok senanında dediği gibi bnde kontrollere özele gitmiştim doğuma memleketime gittim ama özelelrde 4-5 milyar istiyorlar doğum için
elektronik eşyalar genelde arızalı oluyor canım ya ama tamir ettirirsiniz insan alışıyor herşeye yeterki huzur olsun yazları çok güzel geçiypor denizi falan harika inan doya doya gezersiniz fare için revirlerde ilaçlar oluyor onlara ilaçlatabilirsinizevinizi siz gelmeden eşiniz yaptırabilir mesela hem börtü böceke karşıda iyi olur

çok teşekkürederim içimi rahatlattınız,umarım allah o günleri nasip eder tekrar bu yaşıma kadar hep erteledim 5 yıllık evliyim plansız bir gebelik olmuştu ama beni çok mutlu etmişti herşey yolunda giderken sonucun böyle olması dünyamı kararttı,aslında allahtan tayin işi çıktıda eşya toplarken oyalanıp düşünmemeye çalşıyorum..

tlf ve fare sorununa çözüm bulursam eşya vs önemli değil alışırım mutlaka ki buraya alıştıktan sonra en azından terör korkusu yok ne zaman eylem yapacaklarda işe gidemeyeceğiz diye dükkanlar kapanacak diye düşünmeyeceğiz her sabah..

çok teşekkür ederim canım hallediyoruz yavaş yavaş
askeri hastane var canım burda
bikaç da özel hastane var ama doğum fiyatları özel hastanelerde çok pahalı
askeri hastane sadece sezeryan yapıyor normal doğum olursa dışarda bir hastaneye sevk ediyor
ben askeri hastanede yapıcam doğumu ama özele kontrole gidiyorum
çok sıkıntı yok bebek büyütme konusunda kıbrıs ideal bi yer

ekonomistmisin senacığım,çalışıyor musun orda?

çok teşekkürederim içimi rahatlattınız,umarım allah o günleri nasip eder tekrar bu yaşıma kadar hep erteledim 5 yıllık evliyim plansız bir gebelik olmuştu ama beni çok mutlu etmişti herşey yolunda giderken sonucun böyle olması dünyamı kararttı,aslında allahtan tayin işi çıktıda eşya toplarken oyalanıp düşünmemeye çalşıyorum..

tlf ve fare sorununa çözüm bulursam eşya vs önemli değil alışırım mutlaka ki buraya alıştıktan sonra en azından terör korkusu yok ne zaman eylem yapacaklarda işe gidemeyeceğiz diye dükkanlar kapanacak diye düşünmeyeceğiz her sabah..

yok canım öyle korkuların olmasın rahat bir yer terör yok kesinlikle zaten kışın kimse kalmıyor yazında turist kaynıyor heryer kim kime dumduma yani (:
bebeğin için çok üzüldüm ama herşeyde bir hayır vardır canım ya belki kktc şans getirir size
buraya alışırsın bn çok ağlamştım ilk zamanlar ama alışıyor insan inan yeterki eşinle ol mutlu ol önemli olan o :)

Back