hanımlar merhaba,
doğu tayinlerinde eşle beraber gitmenin avantajları dezavantajları nelerdir? bizim ilk doğumuz olacak ve çok kararsızız. lojman olursa buyuk ihtimalle gideceğim ama eşlerin uzun görev süreleri oluyormuş. eşim yokken nasıl geçireceğim vakti ne yapacağım hiç bilmiyorum. tecrübeli arkadaşlardan fikir almak istiyorum. çok teşekkür ederim.
merhabalar herkesin tayini hayırlı olur umarım:)
bizimki de Kıbrıs'a çıktı arkadaşım hayırlısı olsun, çok beklenmedik oldu bizim için. çok şaşkınız. heyecan merak ve korku doluyum nasıldır oralardaki arkadaşlar bahsedebilir mi mutlaka vardır konu içerisinde ama şu an sanırım direk cevaplara ihtiyacım var mazur görünüz lütfen:)
hızlıca bir göz attım da bir sürü farklı yer varmış ne kadar küçük düşünüyorum diye kendime kızdım koca adada bir biz olacak değiliz elbet:) neresi olduğunu bile bilmiyorum gideceğimz yerin :) sanırım girne idi..
ay arkadaşım ne kadar güzel yazmıssın benim keyfimi yerine getirdin inan ki doğru söylüyorsun koşullara uyum sağlıycaz mutluluğun yoluna bakıcaz. ben zaten şikayet etmiyorum burdaki diğer arkadaşlarımın ne kadar zor şartları olduğunu görünce elbetteki şükürler ediyorum. ama bilinmezlik endişelendiriyor işte:44: çocuk olmayınca çok rahat tabi sorumluluk olmuyor pek fazla bana en çok izmir'den ayrılmak koyuyor.bizimde kıbrıs a çıktı ,akdoğan diye bir yer ,dumur olduk hiç beklemiyorduk bütün düzenimiz alt üst oldu...
ne ile karşılacağımı bilemiyorum,gideceğimiz yer ne kadar gelişmiş olsa da bir köy,beni avutan bu anlamda kıbrıs ın küçük bir yer olması ve her yere en fazla 1 saat mesafede de olması, onun dışında bekleyip göreceğim ,endişelerim çok fazla açıkçasıözellikle eğitim sorunu hk. ilkokul çağında bir kızım var en çok takıldığım nokta bu anlamda yetersiz eğitime maruz kalabilecek olması ...
girne ise çok şanslısın kıbrısın olabilecek en güzel yeri orası imiş,her türlü imkan varmış girne de...hayırlısı olsun ... belki bir şekilde karşılaşacağız,tanışacağız...hepimizin hakkında hayırlısı olsun inşallah ,Allah hepimize yardım etsin ve huzur ile yaşayalım her birimiz sağlıklabulunduğumuz koşullar ne kadar olumsuz olursa olsun ,orayı cennete çevirebilmek bizim elimizde diye düşünüyorum ben ,sevgiler
bizimde kıbrıs a çıktı ,akdoğan diye bir yer ,dumur olduk hiç beklemiyorduk bütün düzenimiz alt üst oldu...
ne ile karşılacağımı bilemiyorum,gideceğimiz yer ne kadar gelişmiş olsa da bir köy,beni avutan bu anlamda kıbrıs ın küçük bir yer olması ve her yere en fazla 1 saat mesafede de olması, onun dışında bekleyip göreceğim ,endişelerim çok fazla açıkçasıözellikle eğitim sorunu hk. ilkokul çağında bir kızım var en çok takıldığım nokta bu anlamda yetersiz eğitime maruz kalabilecek olması ...
girne ise çok şanslısın kıbrısın olabilecek en güzel yeri orası imiş,her türlü imkan varmış girne de...hayırlısı olsun ... belki bir şekilde karşılaşacağız,tanışacağız...hepimizin hakkında hayırlısı olsun inşallah ,Allah hepimize yardım etsin ve huzur ile yaşayalım her birimiz sağlıklabulunduğumuz koşullar ne kadar olumsuz olursa olsun ,orayı cennete çevirebilmek bizim elimizde diye düşünüyorum ben ,sevgiler
kızlar marhaba sizin tecrübelerinize güvenerek size sormak istiyorum.sevgilim şuan asker uzman çavuşluk için başvurmayı düşünüyor.garanti bi iş ve maaşı iyi diye.ama çok kararsızım.uzman çavuşlar her akşam evine gelebiliyormu yoksa bi gidip bir hafta bir ay gelmediği oluyomu.her tayin çıktığı yerde ben onun yanında olabilecekmiyim:44: sizce maaşı iyi garanti meslek diye başvuru yapmalımı yoksa kendi ailemizin yaşadığı küçük ilcemizde bi fabrikaya girip hayatımıza öylemi devam etmeliyiz ???
uzman erbaşlıktata 7 yıl sonra istifa edip memurluğa geçiş hakkı varmı acaba ?Sevgilin uzman erbas olacak ve onlarin imkanlari daha farkli. Sozlesmeli oluyorlar istedigi zamsn istifa sansi war.Komando olarak basliyorlar uzun gorevleri oluyor. Ozel harekatta oluyorlar. Maaslari biraz daha dusuk uzman cavusa gore. Bu arkadasin esi uzman erbas ondan biliyorum. Hayirlisi olsun hakkinizda
mrb bizimde tayin Kıbrıs Akdoğan bizim 3 yaşında kızımız var okul yaşı gelmeden gidelim diye ilk tercihimizdi ve geldi.Şartları zor oluyor genelde öyle söylüyorlar ama orayı sevenlerde var.Bende lojmanları merak ediyorum bakalım hakkımızda hayırlısı olsun
ay arkadaşım ne kadar güzel yazmıssın benim keyfimi yerine getirdin inan ki doğru söylüyorsun koşullara uyum sağlıycaz mutluluğun yoluna bakıcaz. ben zaten şikayet etmiyorum burdaki diğer arkadaşlarımın ne kadar zor şartları olduğunu görünce elbetteki şükürler ediyorum. ama bilinmezlik endişelendiriyor işte:44: çocuk olmayınca çok rahat tabi sorumluluk olmuyor pek fazla bana en çok izmir'den ayrılmak koyuyor.
sizin için de kızınız için de inşallah hayırlısı olur eğitim sistemi hakkında öğrenebildiniz mi bişiler,gerçekten yetersizmiymiş üzüldüm açıkçası, umarım allah yardımcımız olur gurbet ellerde tanışır memleket hasreti gideririz oralarda
uzman erbaşlıktata 7 yıl sonra istifa edip memurluğa geçiş hakkı varmı acaba ?
anladım canım teşekkür ederimSureyi bilmiyorum ama memurluga gecis var onun icin destek gerek ama
Bilgiler için çok teşekkür ederim.bizim merak ettiğimizinternet ,cep telefonu,kullanımı tarife ve fiyatları nasıl? tv lojmanlarda varmı?uydu sistemimi kendimiz çanak anten mi takıyoruz. aydınlatırsanız çok sevinirim. verdiğiniz detaylı bilgileride okudum.çok faydalı ve yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim.
Tayini çıkan herkese öncelikle hayırlı olsun diyorum.Umarım huzurlu ve mutlu olabileceğinz yerler olmuştur.TayiniKIBRISA çıkan arkadaşlar bende Kıbrıstayım 1 senemiz bitti bile.Sorusu olan varsa yardımcı olmaya çalışırım....Kıbrıs değişik Türkiyenin 10 yıl gerisinde bir yer.Lojmanlar genelde eski rum evleri arkadaşında dediği gibi oturduğumuz yerleri güzelleştirmek aslında bizim elimizde.Kıbrısın köyündeyim ama ben mutluyum...Arkadaşlarımla bolca vakit geçiriyorum boş zamanlarımda köpeklerimle bahçemle uğraşıp duruyorum akşama kadar günlerin nasıl geçtiğini anlamıyorum bile.Umarım sizlerdee sıkıntısı olmayan lojmanlara düşersiniz.Akdoğan bize çok yakın hatta akdoğan personeliden bizim lojmanlarda oturanlarda var.Umarım hayırlısı olur herkesin hakkında...
ne mutlu ,yazını okuyunca sevindim
Akdoğan nasıl yer,lojmanlar,ilişkiler ...sosyal olanaklara çok mu uzağız mesela:18:
ilkokul çağında bir kızım var mesela eğitim beni endişelendiriyor en çok ...köy de de olsan ne uzak yer 1 saat mesafe de deniliyor gezilecek yerleri de var deniliyor Kıbrıs için ..bu konularda bilgi verebilirsen sevinirim ..bu arada kızım astım hastası lojmanlarda rutubet var diye aklım gidiyor kızımın ruutubete ve nem e alerjisi var Kıbrıs bu bakımdan bizim olabilecek en olumsuz yer idi ama kısmet istetşkler
ne mutlu ,yazını okuyunca sevindim
Akdoğan nasıl yer,lojmanlar,ilişkiler ...sosyal olanaklara çok mu uzağız mesela:18:
ilkokul çağında bir kızım var mesela eğitim beni endişelendiriyor en çok ...köy de de olsan ne uzak yer 1 saat mesafe de deniliyor gezilecek yerleri de var deniliyor Kıbrıs için ..bu konularda bilgi verebilirsen sevinirim ..bu arada kızım astım hastası lojmanlarda rutubet var diye aklım gidiyor kızımın ruutubete ve nem e alerjisi var Kıbrıs bu bakımdan bizim olabilecek en olumsuz yer idi ama kısmet istetşkler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?