Asker Eşleri

ah canım allah razı olsun ..hakkarı semdınlı den kıbrısa cıktı tayınımız hıc beklemıyorduk ..sımdı kafamız allak bullak.. mesajını beklıyorum

Yok mu bingol hakkinda bilgilendirecek
hayırlı olsun, biz 4 yıl önce bingöl solhandan gelmiştik. eşim açısından sıkıntılıydı, o dönemde sürekli göreve gidiyordu. evde kaldığı günler sayılıdır. ama onun dışında ilçe olarak güzeldi, hemen hemen aradığın herşeyi bulabiliyorsun.muş'a 40 dk da gidiliyor, bingöl merkeze 1 saatti ama yol yapılmış. merkezi de güzeldi.4 yıldır daha da gelişmiştir.

Absolut arkadaşım, şimdi öncelikle yeni yeriniz hayırlı olsun, inşallah geldiğiniz yeri aratmaz. Burda hayat gezersen güzel geçer. Gezmeniz için de arabanızın olması şart, inş arabanız vardır, yoksa burdan alırsınız. Çünkü burda toplu taşım araçları yok herkesin arabası var. Lojmanlar rumlardan kalma eski müstakil evler, beklentini yüksek tutmamanı tavsiye ederim. Dışarda kalalım desen, elektirik ve su parası insanın iflahını keser burda. Sebze ilk başlarda pahalı gelebilir, ama zamanla kanıksıyosun Hastane işleri biraz sıkıntılı, burdaki doktorlar biraz paragöz. Ama iyi doktorlar da var yok değil. Biz Yakın Doğu'ya gidiyoruz genelde, bu sene de ssk ile anlaşma yaptılar, 80 lira veriyosun tüm tahliller falan içinde oluyo. Anlaşma öncesinde hormon başına 30 40 lira para alıyolardı, baya tuzluydu yani. Askeri pek sevmezler burda, seven kısım da mücahitlerdir genelde.

Şehir merkeZlerinin dışında her yer köydür burda. Kırklar havalimanına çok yakın 5 dakika hatta. Lefkoşa ve Mağusanın ortasında kalıyor. Hemen hemen her yere eşit mesafede gidebilirsiniz. Kırklar biraz izbe bi köy, pek imkan yok. Ama yakınlarında paşaköy,akdoğan,gaziköy gibi biraz daha büyük köyler var. Paşaköyde tümen var, kantin, revir, kuaför, terzi ne ararsan bulabilirsin. Kırkların içinde askeri kantin var mı bilmiyorum.

Büyük market diyebileceğimiz 3 tane yer var. Erülkü kırklara en yakın olanı, lefkoşanın girişinde. Bi de lemar ve önder var onlar da mağusada, gerçi lemar lefkoşada da var. Erülkünün bazı ürünleri var, tereyağ, tahin, pekmez gibi, köylerden gelen. Ben 2 yıl boyunca bunları aldım, çok güzel tavsiye ederim. Burda fabrika çok olmadığı için köy ürünü var, taze taze yersin. Türkiyedeki gibi sktarihi 2 yıl olan yoğurtlar yok, en fazla 1 hafta. Peynir de aynı şekilde.

Araba konusuna tekrar değincem, arabanız varsa limandan gelirsiniz, burda şerit soldan akıyo afallamazsınız inş:) evler eşyalı, devletin vermiş olduğu kıytırık eşyalarda yaşamaya mecbur bırakılıyoruz. Yatakların için ekstra koruyucu çarşaf, perde, kilim tarzı halın varsa getirmen çok üyi olur. Tabağını çanağını neyin varsa arabaya sığabilecek getir, çünkü burası türküye gibi ucuz değil.

Gezilecek çok güzel yerleri var, gazimağusada kapalı maraş orduevinin denizi çok güzel, berraktır. Girne kalesi, st. Hilarion gibi tarihi mekanları seversen güzel yerler var burda.

şimdilik aklıma bunlar geldi, aklına takılan bir şey olursa sorabilirsin.

Cok sagol canim bilgilendirme icin ilce olsa opup basimin ustune koyarim bulunmaz nimet es goturulmez dis karakollar cok mu bilgin var mi genel olarak kotu dedigin ilceler var mi? 2-3 gune bosalan yerler belli olacak insallah dis karakollar bosalmamistir cok mu bencilim :) buradan 4 kisi gidiyor Bingöl e hepimizi nereye sigdiracaklar

ah canım allah razı olsun ..hakkarı semdınlı den kıbrısa cıktı tayınımız hıc beklemıyorduk ..sımdı kafamız allak bullak.. mesajını beklıyorum
hayırlısı olsun arkadaşım..
bizimde bugün kıbrıs çıktı 61. piyade alayına 3.tabur 2 .alay... magosaya yakınmış sanırım en yakın akdoğan lojmanları imiş bilgisi olan bilgilendirebilir mi?

arkadasım cok sagol usenmemıs her seyı yazmıssın ..yazdıklarının hepsını dıkkate alacagım .arabamız yok ama kıbrısta ılk ısımız araba almak olacak ..taze sut peynır ısıne cok sevındım ,benım ıcın onemlı bu.. :) suan aklıma gelen bır sey yok ama olursa ozelden mesaj atarım sana ..tekrar cok tesekkur ederım yazdıkların ıcımı rahatlattı

Hmm. Arabanız yoksa o zaman eşyalarınızı aspos ile gönderceksiniz. Yolladığınız her şeyin içine de adınızı numaranızı adresinizi yazın. Kolileri öyle hoyratca alıp atıyolar ki yamuluyo, adresler falan gidiyo. Benim hala 1-2 kolim kayıp, yok bulunamıyo. Kim bilir nerde. Çok bişey yollamamaya gayret edin, tabağınızı çanağınızı havalimanına yakın 1001 marketten alırsınız, orası uygun çok pahalı değil. Kırılacak eşya getirmemeye özen göster, illa çok işime yarar diyosan iyice sar sarmala darbe almasın. At tabi özel mesaj, yanıtlarım elimden geldiğince yardım ederim.

Orasi nasil okul ulasim vs. ?tabi biz asker acisindan arastiriyoruz daha cok

Bingöl merkeze en yakın ilçe sanırım genç...Araba ile yarım saat bingöl merkeze.Halkı çoğunlukla zaza öğretmene çok saygı gösteriyorlar ama askere nasıl davranırlar bilmiyorum açıkcası.Tayinizin yeri belli olunca burda öğretmen arkadaşların eşlerine sorarız(Asker eşleri olanlara) nasıl bir yer olduğunu...

Canim once arastiriyoruz yaziyoruz. Sartlari dis karakollarini falan simdi ogrensek daha iyi. Eger yazarsa orayi ve cikarsa gorusuruz yine. Sagol

tencerelerımı yanıma alsam mı bılemedım bı arkadasım kuf oldugunu soylemıstı ben ılk etapta gıtmeyecegım esım tek basına kalacak bır yıl ..ne goturrsek o kullanacak carsaf falan az cok kestırıyorum ne goturecegımı de ..tencereler tabaklar hem cok yer kaplar gıderken hem de mahfolur gıbı gelıyor bılemedım

sen hala kıbrıstamısın cok sevındım tanıstıgımıza kurtarcı melegım oldun

Kıbrıstayım ama, gidicez 2 ay sonra bizde.. Urfa ya çıktı tayinimiz..arabanız olursa, ve gezmeyi seviyosanız kıbrısın tadını çıkartın. Tencerelerinin hepsini götürme, bi pilavlık, yemeklik bir kaç da ufak çorbalık tenceren olsa yeter. Burdan bi 6 kişilik yemek takımı alırsınız olmadı, sizi idare eder. Zaten 1 yıl plmayacakmışsın, eşine yeter de artar bile. Bi de buraya getireceklerin gözden çıkardığın eşyaların olsun, burdan giderken de yatak çarşafları falan insanın gözüne batıyo. Ben çoğunu götürmücem..

hayırlı olsun tayin yeriniz ..kıbrıstan sonra dogu nasıl oluyor anlamadım bız hakkarıden gelıyoruz kıbrıstan sonra bıze de dogu cıkabılır mı ..esım ıkı yıl da batıda gorev yapıcaz kıbrıstan sonra demıstı ...

o zamn kendı tencerelerımı hıc almayayım yanıma ..ıkı parca ucuz bır seyler alır ıdare ederım ....carsafları da var kullanılmıs carsaflarım onları goturur gelırken de atarım ..yenı evime sıfır carsaflar alırım kendıme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…