Asker Eşleri

Ben hepsini dusunuyorum bazen oturup agliyrm gitme diye ama olmuyo dinletemyrm

o zaman daha fazla müdahale etme arkadaşım o zaten kararını vermiş.destek ol artık ve sen de hazırlıklı ol.en güzel yanı da bu şerefli ve onurlu mesleği yapan bi eşin eşin olucak
zamanla alışlıyor insan elden bişey gelmeyince.bir gitsin göreve başlasın olmadı bırakır.en azından sizin öyle bir şansınız var.bizim gibi değilsiniz. hakkınızda hayırlısı olsun

cok sagol abla fıkırlerını benımle paylastıgın
benım korkum sınır gelmesı abla yaza dugunumuz var ve dugunumden hemen sonra uzak kalmak cok zor olur dıye korkuyorum abla her gun dua edıyorum butuun askerlerımız ve nısanlım ıcın Rabbım kolaylık versın hepsınede ınsallah

selamlar. bende hem asker eşiyim hem asker kızıyım. yıllarca babamla ordan oraya gezdik durduk çoğu zaman yüzünü göremedik doğuya gitti haber alamadığımız günler oldu mehmetçik programlarından takip etmeye çalıştık her telefon çalışında yüreğimiz ağzımıza geldi. neyse ki sağ salim emekli oldu rahatladık derken bu seferde nişanlım astsubaylık sınavlarını kazandı . o kadarda kaçtım askerlerden ama işte kader midir kısmet midir asker eşi oldum.

aranıza yeni katıldım arkadaşlar,takip ettiğim kadarıyla çok güzel bir dostluk örneği sergiliyorsunuz aranızda,çok çok anlamlı buldum ve üye olmaktan kendimi alamadım.benim nişanlımda gölcükte,gemide çalışıyor,sizlerinde bildiği üzere mesleğinin zorlukları var.6 aylık bir seyire gideceği için bu yaz düğün yapamıyoruz,hatta şuan başka bir seyirde,benim hep güçlü olmam gerektiğini vurguluyor fakat bu o kadar da kolay değil,zor oluyor,düzenli görüşmüyoruz,telefonda bile çok konuşamıyoruz,geleceğimizi dahi planlayamıyoruz,belirsizlik içinde olmak zor,tabiki herzaman bu durumumuza da şükür ama,çevremdeki hiç kimse beni anlamıyor ben bundan 5 ay öncesine kadar hafta sonu çalışılan bir eğitim kurumundaydım sırf hayatımız düzene girsin diye işten ayrılarak,ileri de tayin durumumuz olduğu ve devlete geçmem gerektiği için sınava hazırlanmaya başladım,ama o gemi görevimi bırakmak istemiyor,karaya geçmek istemiyor,buna hep saygı duyuyorum ama bizden gidiyor iştebunları nişanlıma yansıtmayınca da ben psikolojik olarak çöküyorum,ne yapmam gerektiğini,neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilmiyorum artık.geçen bir hafta boyunca telefonunu açmadım,mesajlarına cevap yazmadım,sonra ne olduğunu anlamak için istanbula geldi bir hafta sonra,bu konulardan bahsettim,gitmeni istemiyorum dedim,oda görev olduğu için gidicem dedi,nişanı atıp ailelere söyleyelim o zaman bile dedik,sonra o kötü oldu ağlamaklı felan ikna etmeye çalıştı,beni hayatta en çok sevdiğim insanla,vatanım arasında seçim yapmak zorunda bırakma dedi ama diğer durumdada ben çok kötü oluyorum,kötü olanda nişanlımın herşeyi normalleştirmesi,elinden geleni yapıyor kopuklukları kapatmak için hep destekçi ama yinede çok zor bir durum.arkadaşlarıma bunları anlatınca,kendileri için şükrediyorlar iyiki bizim böyle bir nişanlımız yok diye ınsanların dusuncelerıne göre yaşayan biri degılım ama keşke beni biraz olsun anlayan olsa

öncelikle başkalarının düşüncelerine bakmayın gerçekten diyerek başlamak istiyorum
nişanlınızı seviyorsanız bu meslekte herkes öyle yada böyle ayrı kalıyor, bunu burda bile okumuşsunuzdur
tabiki sizinki daha zor gidiyor 6 ay gelmiyor, ama diyorsunuz ya karaya geçmek istemiyor diye
bunun hesabını şimdiden yapmayın, öncelikle evlenin yuvanızı kurun, çocuğunuz olsun onun da düşünceleri değişcektir
ayrıca tv de görmüşsünüzdür 6 ay göreve giden fırkateynler geldiğinde o ailelerin, eşlerin, çocukların ve askerlerin mutluluğunu
yada ayrılık anındaki hüznünü
siz bunu bizzat yaşamış bir insansınız ve görüyorsunuz işte yalnız değilsiniz
hayatta herkesin öyle yada böyle ödediği bir bedel var, bir tarafımız çok iyiyse bir tarafımız hep eksik, hep yarım...
yani maneviyatınız güçlüyse sevdiğiniz insanın arkasında durun, değilse de hergün öldürmeyin onu bir kere de kesip atın derim...

bende asker eşiyimmm herkeze güzel sohbetler dilerim...

ah arkadaşım burda artık eskisi gibi sohbetler olmuyor...
hükümet askeriyeyi kendi içinde nasıl böldüyse burası da zamanında bu sebeplerden dolayı bölündü ve dağıldı

senin nezdinde yeni gelen arkadaşlara yazmak istedim düşüncelerimi
her topik canlı, kıpır kıpır ama burda hayat yok artık.
yeni gelenler siz bırakmayın siz canlı tutun...

merhaba arkadaşlarr..:))

vallaha ara ara bıktım.kimse bilgi vermiyor..kimse bişey bimiyor..ve az evvel burayı buldum..

vallaha canlı tutmak cokta zor olmaması lazım..

benm nişanlım jandarma teğmen olucak allahın iziniyle..ve o esnada evleneceğiz..

bakalım ne olucak..bazıleri çok rahat edersiniz diyor..baziları cokta hoş olamayabilir diyor..bazılere wow süper çok avatjı var diyor..bazileri kimse size bişey vermez diyor..yani..kalakaldım öyle..e bu konular siz asker eşleri haricinde kim bilebilirki??

vallaha ne olur evlenin, ayrılmayın..yuva kurun hepiniz..endişeleriniz olmasın diyorum..aşk kazansın istiyorum

cevaplar bekliyorum hanımlar..:)

canlı tutyorum..:))

canlı tutyorum..:))

küçük ilçelerde garnizon komutanı da olursanız ohooo süper süper :)))
şaka bir yana bizim burda var bir jand. üst. garnizon komutanı kendisini pek severiz de ondan yazdım süper diye
çok fazla bilgim yok bu konuda, jandarma olmadığımız için yorum yapamicam

ama aşk kazansın yorumunuzdan yola çıkarsak siz her koşulda özveriyle bekler ve sonunda mutluluğa kavuşursunuz diye düşünüyorum

güzel sözleriniz için çook teşekkür ederim..

evet bu duruma çok sevindim..:))

şu an henüz acemiliğie başladı..ama yürümek istediği yol askerden geçiyor geleceğimiz için..çokta rahatlattınız beni..tekrar sağ olun..

burayı bulduğuma çok sevindim :) .birkaç birşey öğrenmek istiyorum.bizde 3 ay önce sözlendik bi kaç ay sonra da nişanlanıcaz o yüzden nişanlım diye bahsetmek istiyorum.nişanlım bu yaz askere gidicek ve uzman çavuş olarak kalmak istiyor bende destekliyorum.askerlik bitince 3 ay eğitim e gidicekmiş sanırım.bizde düğün tarihimizi eğitim bitimine getirmek istiyoruz.görev yerine ilk günden itibaren birlikte gidelim istiyoruz.

askerdeyken kalmak için başvuru yaptığı esnada , lojmanda kalabilmemiz için nikahımızın olmuş olması mı gerekiyor?yoksa eğitim sürecinde de herhangi bi zamanda da olur mu?

eğitim bittikten sonra belli bi süre izin veriliyor mu yerleşebilmek için? balayını da ona göre ayarlamak istiyoruz.

konuya birden girmiş gibi oldum nolur kusuruma bakmayın fakat bunları merak ediyoruz ona göre hazırlık yapmak istiyoruz..

arkadaslar merhaba konu da açmıştım ama kimse den ses çıkmadı istanbul/ başakşehir lojmanlarında oturan/oturmuş olan / bildiği tanıdıgı olan var mı ?

ahh canım çok kritik sorular sormuşsun :) nikahınızın olmuş olması gerekiyor lojman için. balayı izin için herşey sans diyorum kısaca. öyle şeyler gördüm ki bu meslekte engelleyici hazırlıklı olmak lazım. Mesela ben randevu alıp doğum için kontrole gidecektim , binbaşı gitmeyin demiş pazartesi gidin demiş ve ben o gün doğurdum izin vermeseydi doğuramayacaktım beklemem gerekiyordu yani kısaca izin vs. için çok şey hayal etme.. zorluğu çok Allah kolaylık versin

pazartesi mi gidin demiş
eğitimden sonra yerleşebilmek için belli bi süre izin vermiyorlar mı yani düğünü o zmn yapmayı planlıyorduk biz.
o zaman nikahımızın , uzmanlık için başvuru yapmadan önce mi olması daha iyi canım
çok karmaşık soruyorum galiba ama ne yapıcağımızı bilmeyince böyle oldum

arkadaşım nikahı sadece lojman için düşünüyorsan uzman çavuşlara lojman zor çıkıyor malesef.hatta onların lojman hakkı yok diğer rütbelilerden kalırsa giriyorlar.sadece lojman içinse acele etmene gerek yok.diğer izinler konusunda devlet düğün izni veriyor yasal hakkı. ama 1 haftamı 10 gün mü bilemiyorum.onu uzmanlık yapan birine sormak lazım.burdaki bi arkadaşa da yazmıştım uzamnalrı ilk önce ( sınıfına göre değişirş tabi) doğuya vermeyi terc,h ederler çünkü en çok orada ihtiyaç var. bence nikahınızı tayini belli olunca yapın. çünkü eş götürülemeyen çook yer var doğuda.yeni evli olarak yalnız kalma durumunuz var en azından nişanlı olursanız durum daha kolaylaşır. gözünüzü korkutmak gibi olmasın ama zor işler bunlar .sağlam bünye lazım.iyi ya da kötü süprizlere hazırlıklı olmak lazım. hakkınızda hayırlısı olsun :

Nasil uzman cavuslara yok? Herkesin lojman puanina gore hersey. 10 dairelik bir lojmanda uzman cavusa tahsiz edilen 3 daire. Gerisi subay ve astsubay. bu 3 daireye astsubay yada subay oturamıyor. tahsis edilen yere göre oturma olayı. Yani ksaca her yerde uzman cavusa tahsisli lojman war. uzman çavuşlar sadece ordu evine giremiyor bu da çok komik. doğuda kaldığımız yerde 3 dairelik lojman da 1 i subay 1 i astsubay 1 i uzman çavuşa aitti. lojman puanı yüksek olan oturdu. diğer astsubay ve uzman çavuşlar dışarda ev tuttu. plan böyle kısaca.
Ustteki arkadasin nisanlisi sozlesmeli uzman erbas olacak yani uzman jandarma degil. Onlarin haklari daha farkli. Benim esim muaazaf uzman jandarma. yani askerlikten önce okula alınanlardan. ilk görev yeri ankara, doğu değil.. jandarma ve piyade olarak doğuya uzman çavuş da gidiyor, uzman erbaş da, astsubay da subay da.. 2-4 yıldan 2-4 yıla doğu ve batı olarak tayin görüyorsun, aşağı doğru zorluğu artsa da.. ev götürülemeyen çoğu karakol kapandı bulunduğumuz yerde, yani tampon da. doğu da kapanan karakollar war. ama hala ev götürülemez yerler wardır muhakkak. sadece artık sınıra jandarma vermiyorlar, sınır piyadenin.
Devlet dugun izni veryor ewet ama su gercek ki izinleri basindaki rutbeliye gore kullaniyorsun! Dogumdan sonra verilen yasal iznimiz kaynadi bizim kullanalim diyemedik. Ayni sekilde bi astsubayin meyil izni yandi. Bu duzensizliklerin hepsi mevcut. Ornegiyle cevremde cok gordum.astsubayi da uzman i da ayni muameleyi goruyor.
Tabi soru soran arkadasim moralini bozmak icin yazmiyorum bunlar gercek. Allah gonlunuze gore versin mutlukluklar dilerim

Son düzenleme:

canım dediğim gibi yasal izniniz war aksilik olmazsa kullanırsınız. kafanı yorma böyle şeylere moralini bozma. önce askere gitsin sınav falan oluyor sanırım kazansın sonra düşünürsünüz

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…