• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Asker Eşleri

Öncelikle herkesin tayini hayırlı uğurlu olsun arkadaşlar.
Biz iki yıldır kıbrıstayız. öncelikle Türkiyeyle kıyaslama yapmamanızı öneririm.
burda şartlar biraz farklı.

İlk olarak iyi şeylerden bahsetmek isterim
Burada verilen evler misafirhane olarak geçiyor ve %95i müstakil ev.
bahçenize nanenizi,biberinizi,domatesinizi ne istiyorsanız ekip dikip doğal beslenebilirsiniz.
Şahsen biz öyle yaptık ve çok doğal bi şekilde beslendik kiii zaten çoğu sebze meyve türkiyeden geldiği için çok pahalı.

Burada toplu taşıma malesef yok. toplu taşıma olmadığı için türkiyeden arabanızı mutlaka getirin. yoksa burada araba almanız gerekebilir.
çünkü arabanız olmazsa hiçbir şey yapamıyorsunuz. kantine muhtaç kalıyorsunuz ki sadece büyük kantinlere çok çeşit geliyor. girne kantini gibi.

evlere gelince... rumlardan kalma ev olduğu için evler çok ama çok eski. evlerin çoğunda rutubet var. ve evdeki koltuk yatak vb kullanılmış olduğu için yanınızda mutlaka koltuk örtüsü getirin.
ben çift ve tek kişilik çarşafları koltuklara geçirip üzerine örtü örttüm. ki koltukları sile sile kirleri çıkaramadım. ama şanslıysanız yeni koltuklarınız olabilir.

Kıbrısın bazı bölgelerinde sular malesef tuzlu. Sizin bulunduğunuz bölgede nasıl bilmiyorum ama şayet tuzluysa çamaşırlanız solmaya ve sararmaya mahkum.
ayrıca tuzlu suda sabunla yıkanılmadığı için saçlarda çok dökülme oluyor. dökülmesini önlemek için şampuan içine çam terebentini tavsiye ederim.

Mutfak eşyalarınızı ise kargoyla göndermemeye çalışın. çelik tencereleriniz yamulum kırılabiliyor, porselen ve camlar kesin kırılıyor. yaşayan çok arkadaşım oldu.
kıbrıstan alırız gerek yok diyorsanız burada en ucuz çin pazarı var, ordan alabilirsiniz ama 1 küçük yemek tabağı 1.5 liradan başlıyor. o yüzden; kipada falan satılan kütahya porselenin setleri oluyor ya 6 kişilik. 50-60 lira olan. biz keşke ondan alsaymışız dedik. tercih sizin... bi de çeyizinizdeki çatal bıçak takımını getirmeyin. çelik olan her şey paslanıyor. bizim sular tuzlu olduğu için 4 takım değiştirdik 2 yılda. inşallah sizlerin suları tatlıdır.

eğer çocuklarınız varsa halı, kilim tarzında şeyler getirebilirsiniz. evlerde genellikle 2 tane halı oluyor.

aslında anlatacak daha çok şey var ama aklınıza geleni sorun ben cevaplarım. hep kötü şeyler anlattım gibi oldu ama beklentinizi yüksek tutmayın, yoksa çok hayal kırıklığına uğrarsınız.
umarım her şey gönlünüze göre olur

shuku kıbrısın neresinden geliyosunuz canım? o kadar kötü mü ya lojmanlar..

Girne, Lefkoşa, Magosa gibi merkezi yerlerin lojmanları güzel. hem de apartman şeklinde ama onun dışındaki yerler malesef kötü.
Biz buraya ilk geldiğimizde ev fare yuvası gibiydi. 3kere iç dış ilaçlattık da anca bitti. böcekler de aynı şekilde... Kışla çevresi hep tarlalarla dolu olduğu için börtü böcek çok fazla oluyor.
titiz davranız sık sık ilaçlatırsanız eve girmiyorlar

Girne, Lefkoşa, Magosa gibi merkezi yerlerin lojmanları güzel. hem de apartman şeklinde ama onun dışındaki yerler malesef kötü.
Biz buraya ilk geldiğimizde ev fare yuvası gibiydi. 3kere iç dış ilaçlattık da anca bitti. böcekler de aynı şekilde... Kışla çevresi hep tarlalarla dolu olduğu için börtü böcek çok fazla oluyor.
titiz davranız sık sık ilaçlatırsanız eve girmiyorlar

siz nerde oturdunuz?

alayköyde canım

alaköy nereye bağlı canım? bizimki magosaya bağlymış, nasıl bir yer hiç bilmiyorum, böceklere aşırı hassasım şimdi sen fare yılan deyince içim bi hoş oldu.
bizim birliğin lojmanları da müstakilmiş.
en iyi yanı bahçe olması herhalde.
ama bahçeli yerde böcek de olur, farede, köstebek de.

off ya. burdaki ev de böcekliydi, zor arındırdım.
hele çekirgeler öldürüyo beni, kuş gibiler.
hala ara sıra küçük küçük böcek, örümcek görüyorum, huylanıyorum.

alaköy nereye bağlı canım? bizimki magosaya bağlymış, nasıl bir yer hiç bilmiyorum, böceklere aşırı hassasım şimdi sen fare yılan deyince içim bi hoş oldu.
bizim birliğin lojmanları da müstakilmiş.
en iyi yanı bahçe olması herhalde.
ama bahçeli yerde böcek de olur, farede, köstebek de.

off ya. burdaki ev de böcekliydi, zor arındırdım.
hele çekirgeler öldürüyo beni, kuş gibiler.
hala ara sıra küçük küçük böcek, örümcek görüyorum, huylanıyorum.

o zaman öncelikle güzel haber veriyim sana :) sularınız tatlı ve tuzluluktan kaynaklanan hiç bir problem yaşamicaksınız :)
paşaköydü sanırım dimi? havaalanına yakınsınız. ordaki ortamı bilmiyorum ama her bahçeli evin çevresinde böcek olur. sık sık ilaçlatırsanız evinize gelmez.
bir de kedi besleyin bol bol. hiç fare gelmez o zaman. bizim ilk yıl faremiz vardı. sonra kedi bulduk yuva yaptı evimizin çatısına her gün besliyorum. farenin f si bile yok şimdi :)

o zaman öncelikle güzel haber veriyim sana :) sularınız tatlı ve tuzluluktan kaynaklanan hiç bir problem yaşamicaksınız :)
paşaköydü sanırım dimi? havaalanına yakınsınız. ordaki ortamı bilmiyorum ama her bahçeli evin çevresinde böcek olur. sık sık ilaçlatırsanız evinize gelmez.
bir de kedi besleyin bol bol. hiç fare gelmez o zaman. bizim ilk yıl faremiz vardı. sonra kedi bulduk yuva yaptı evimizin çatısına her gün besliyorum. farenin f si bile yok şimdi :)

paşaköy değilmiş canım, akdoğanmış. ama çok yakınlar birbirlerine.

su olayına sevindim bak.
kedi eğer orda varsa beslerim, ama yoksa kediyi nasıl alırım, bana alışır, ben gittikten sonra hayvancağıza kimse bakmaz üzülür falan, kıyamam içim içimi yer.

arabayı muhtemelen ordan alıcaz, şu an arabamız yok.

muhtemelen biz de müstakil evde kalıcaz.
lojmanlardan 3 daire boşalacakmış sadece.
eşim benden önce gitcek zaten, duruma bakıcak.
ama eşyalardan da hiç anlamaz, nasıl yapıcak bilmiyorum.
ordan birileri ile görüştüğümüzde eşinizi sonradan getirin rezillik yaşarsınız demiş.

teşekkür vegetable,
kıbrıstan geliyoruz. burdaki lojmanlarımız gerçekten çok kötü olduğu için "daha ne kadar kötü olabilir ki" diye düşünüyoruz :)
olmazsa tabi dışarda oturucaz artık.. küf, lağım, fare, yılan.. alıştırdılar burda bizi :(

böcek ya da fareyi bilemiyorum tam olarak bizim akrabalarımız oturuyor ama evler çok eski. içi bakımlı değil.onlar ev aldılar ordan 6 yıl kalacaklarmış bu yıl ilk yıllarıydı.

:28:

Bu bahsettiginiz site nerede peki. Valla bende acaba sehir degistirseydik dahami kolay olurdu diye dusunuyorum.henuz hic bisey yapmis degiliz tanidiklardanda yardim bekliyoruz dogru duzgun bi ev bulunur ins. Sizinde hakkinizda hayirlisi olsun allah yardimciniz zaman su gibi akar donup gelirsiniz ins. Hep aklima geldikce soylerim allah doguda gorev yapanlarin yardimcisi olsun diye

kaloriferli site yunus heykelleri var foçanın simgesi olan oraya çok yakın sahile bakıyo.hemde eşinizin iş yerine de yakın hem askeri revire falanda ihtiyaç olursa gidebilirsiniz.taşınmak biliyorum zor ama hergün izmir içinden foçaya gelip gitmek eşinize çok eziyetli olur.güzel dileklerin için teşekkür ederim canım.rabbim herşeyin hayırlısını nasip etsin.yazın deve boynuna gidersiniz koyları gezer denize girersiniz ne güzel.güzel tarafından görmeye çalışın yoksa insanın içi kararıyo:45:

:28:H
kaloriferli site yunus heykelleri var foçanın simgesi olan oraya çok yakın sahile bakıyo.hemde eşinizin iş yerine de yakın hem askeri revire falanda ihtiyaç olursa gidebilirsiniz.taşınmak biliyorum zor ama hergün izmir içinden foçaya gelip gitmek eşinize çok eziyetli olur.güzel dileklerin için teşekkür ederim canım.rabbim herşeyin hayırlısını nasip etsin.yazın deve boynuna gidersiniz koyları gezer denize girersiniz ne güzel.güzel tarafından görmeye çalışın yoksa insanın içi kararıyo:45:

Cok tesekkur ederim canim cok sagol. Haklisin olumsuz dusunup ic karartmanin bi anlami yok. Elbet bi sekilde halledilir. Allah saglik huzur versin yeter. Tekrar tekrar cok tesekkur ederim cok yardimci oldunuz sagolun

slmlar van-başkale hakkında bilginiz var mı eş götürülemez garnizon diyor için ama tanıdıklardanda pek iyi şeyler duymuyoruz çalışıyorum ama çalıştığım yer sürekli vatandaşla muhattap oldugum bir kurum sitesine girdim baktım kurumun birinin başında 26 yasında bir müdür vekili var kafam karma karışık ne kadar zor bir şeymiş ve bu suçluluk duygusu yok mu eşimi tek başına bırakacağım nasıl olacak bilmiyorum

paşaköy değilmiş canım, akdoğanmış. ama çok yakınlar birbirlerine.

su olayına sevindim bak.
kedi eğer orda varsa beslerim, ama yoksa kediyi nasıl alırım, bana alışır, ben gittikten sonra hayvancağıza kimse bakmaz üzülür falan, kıyamam içim içimi yer.

arabayı muhtemelen ordan alıcaz, şu an arabamız yok.

muhtemelen biz de müstakil evde kalıcaz.
lojmanlardan 3 daire boşalacakmış sadece.
eşim benden önce gitcek zaten, duruma bakıcak.
ama eşyalardan da hiç anlamaz, nasıl yapıcak bilmiyorum.
ordan birileri ile görüştüğümüzde eşinizi sonradan getirin rezillik yaşarsınız demiş.

eşinin önden gitmesi iyi olmuş. az çok evi hizaya sokar. benim eşim banyoyu yaptırmıştı. eşya konusunda da yapılacak bişey yok zaten.
gidince temizleyip üzerini örteceksin. inşallah şanslısındır da eşyaların yenidir. bizden önce oturanlar çok hor kullanmışlar her şeyi. o yüzden çok zorlanmıştım.
ha bir de yatak için alez ve iç çarşaf götürmeyi unutma. malum başkalarının yattığı yatak kendi yatağın gibi olmuyor

slmlar van-başkale hakkında bilginiz var mı eş götürülemez garnizon diyor için ama tanıdıklardanda pek iyi şeyler duymuyoruz çalışıyorum ama çalıştığım yer sürekli vatandaşla muhattap oldugum bir kurum sitesine girdim baktım kurumun birinin başında 26 yasında bir müdür vekili var kafam karma karışık ne kadar zor bir şeymiş ve bu suçluluk duygusu yok mu eşimi tek başına bırakacağım nasıl olacak bilmiyorum

Canım van başkaleye eş götürülemiyor malesef benim arkadaşımda gidememişti 2 sene önce:(:50::50:Ama kavuştular zaman bişekilde geçiyor işte .Allah yardımcın olsun inşallah.

eşinin önden gitmesi iyi olmuş. az çok evi hizaya sokar. benim eşim banyoyu yaptırmıştı. eşya konusunda da yapılacak bişey yok zaten.
gidince temizleyip üzerini örteceksin. inşallah şanslısındır da eşyaların yenidir. bizden önce oturanlar çok hor kullanmışlar her şeyi. o yüzden çok zorlanmıştım.
ha bir de yatak için alez ve iç çarşaf götürmeyi unutma. malum başkalarının yattığı yatak kendi yatağın gibi olmuyor

anladım canım sağol.

böcek ya da fareyi bilemiyorum tam olarak bizim akrabalarımız oturuyor ama evler çok eski. içi bakımlı değil.onlar ev aldılar ordan 6 yıl kalacaklarmış bu yıl ilk yıllarıydı.

anladım canım teşekkür ederim. biz 2 yıl sonra doğuya gideceğimiz için ev alma gibi bi düşüncemiz yok. artık oraya gidince bişeyler düşünücez.
hiç olmadı dışarda otururuz artık :)

merhaba arkadaşlar bende yeni üye oldum bizim tayin yerimizde diyarbakır lice burayla ilgili bilgisi olan varsa anlatabilir mi bu ilk taşınmamız olcak çok merak ediyorum...

merhaba arkadaşlar bende yeni üye oldum bizim tayin yerimizde diyarbakır lice burayla ilgili bilgisi olan varsa anlatabilir mi bu ilk taşınmamız olcak çok merak ediyorum...[/QUOT

Hayırlı olsun mahperi eşim licede görev yaptı benim zamanında eş götürülemiyordu ama şiimdi 1+1lojman varmış eşya götürülmüyormuş eşyalıymış çünkü.3ayda bir yaklaşık 20gün falan göreve giderlerdi zamanında şimdi nasıldır bilmem.Allah yardımcınız olsun canım.:nazar:

kızlar gunaydın dıyecegım ama hıcte gunaydın degıl

BEN ŞEHİT ASTSUBAY ERDİNÇ AYDIN 23.05.2012 (MUŞ VARTO ŞEHİDİ)
"BENİ SOKAK ORTASINDA VURDULAR, BENİM İÇİN NEDEN ON BİNLER SOKAKLARDA YÜRÜMEDİ ?? NEDEN BİZ DE ŞEHİDİZ DEMEDİ??" SİZLERE HAKKIMI HELAL ETMİYORUM.

ve bugunde

kayserıde pınarbası emnıyet onunde patlama sonucu 1 polıs sehıt 19 yaralı varr 6 sının durumu agırr yuce rabbım yardımcıları oldun dualarımız onlarla sehıdımızede allahtan rahmet dılıyorumm

öncelikle şehitlerimiz için milletimizin başı sağolsun.
şunu demek istiyorum, hani şırnak hakkari vs. gitmek istemeyen arkadaşlar vardı ya.
terör o kadar uzakta değil artık. kimin aklına gelir kayseri gibi bir yerin pınarbaşı ilçesinde böylesine vahim bir olayın olacağı.

tepkilere gelince, malesef milletimiz tek rakamlı şehit cenazelerini umursamıyor.
haa çift rakamlı olunca noluyor sanki, face... profil resimlerinin siyah kurdeleye dönüşmesinden başka bir icraat varmı?

hiçbirşey yapamıyorsan oku bari ey milletim !!!
gerçek dostunu düşmanını gör.
Atatürk yıllar öncesinden boşuna dememiş : başına getireceğiniz insanların geçmişini, soyunu iyice tetkik ediniz diye...

bu millet başı son raddede tehlikeye girene kadar uyanmıyor malesef... :47:

:72:

merhaba arkadaşlar bende yeni üye oldum bizim tayin yerimizde diyarbakır lice burayla ilgili bilgisi olan varsa anlatabilir mi bu ilk taşınmamız olcak çok merak ediyorum...[/QUOT

Hayırlı olsun mahperi eşim licede görev yaptı benim zamanında eş götürülemiyordu ama şiimdi 1+1lojman varmış eşya götürülmüyormuş eşyalıymış çünkü.3ayda bir yaklaşık 20gün falan göreve giderlerdi zamanında şimdi nasıldır bilmem.Allah yardımcınız olsun canım.:nazar:

teşekürler inşallah görevde olmaz lojmanlar için başvurular felan ne zaman oluyor çok fazla bilgim yok bu arada şehidimizin mekanı cennet olsun Allah ailesine sabır versin...

Back