• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Asker Eşleri

benim de eşim eş durumundan tayin olabilmişti,
zorunlu doğu hizmeti yapılması durumlarında eşin mesleği de her ilde çalışamayacak şekildeyse değerlendiriyorlar.
arkadaşın eşi de doğu istemiş, seve seve göndermişlerdir.

benim nişanlım daha yeni batıya geldi, 8 yıl kalcak. bu durumda doğu istemek saçma olur bize.
o yüzden en mantıklsıı ben atanıp eşimin yanına gitmem.
ama öğretmenlik eş durumu da öyle saçma bişeye bağladılar ki.
eylülde başlıyor staj durumu bir yıl sonra süresi dolmadan eş durumu isteyemiyorsun.
süre dolduktan sonrada eş durumu tayinleri bitmiş oluyor, bu sefer haydiii bir yıl daha bekliyorsun.
ara tayinler, olağanüstü durumlarda nasıldır henüz bilmiyorum.
aman neyse hayırlısıyla atanayım da, gerisi gelir bi şekilde.

evet canım, araştırabildim ancak bizim yerimiz paşaköy değil, akdoğanmış. eşim bir şeyler söyledi, ama unuttum şu an. zaten paşaköy ile akdoğanın mesafesi de 10 km falandır, haritadan baktım, çok yakınlar.

paşaköy akdoğana göre biraz daha küçükmüş,
ben de hiç resim göremedim ne paşaköy ne akdoğan.
araba alın diyorlar, ne dolmuş, ne otobüs hiç bir ulaşım yokmuş.
pahalıymış türkiyeye göre bayağı.
eşin ordan birileri ile konuşur canım merak etme.alırsn bir kaç güne havadisleri.

gidebilirsem bol bol fotograf çekip internette paylaşacağım gelecek tayinciler için,hangi ortamlarda yaşayacağız bizleri neler bekliyor bilmiyoruz bu benim eşimle yaşadığım ilk tayin,dolayısıyla tedirginim.Üstelik eşyada gitmiyormuş daha eşyalarımı bir kez dahi kullanmadan 2 yıl ne yapacağım onları bilemiyorum.Tercih dışı bir yer gelmesinin şokunu atmadan,eşya sorunuyla karşılaştık.Dk bir,gol bir .....
Bu arada bizim yerimizde akdoğan olabilir birlik alevkayası ancak yerleşim yeri nerede bilmiyoruz.:44:

evet canım, araştırabildim ancak bizim yerimiz paşaköy değil, akdoğanmış. eşim bir şeyler söyledi, ama unuttum şu an. zaten paşaköy ile akdoğanın mesafesi de 10 km falandır, haritadan baktım, çok yakınlar.

paşaköy akdoğana göre biraz daha küçükmüş,
ben de hiç resim göremedim ne paşaköy ne akdoğan.
araba alın diyorlar, ne dolmuş, ne otobüs hiç bir ulaşım yokmuş.
pahalıymış türkiyeye göre bayağı.
eşin ordan birileri ile konuşur canım merak etme.alırsn bir kaç güne havadisleri.

gidebilirsem bol bol fotograf çekip internette paylaşacağım gelecek tayinciler için,hangi ortamlarda yaşayacağız bizleri neler bekliyor bilmiyoruz bu benim eşimle yaşadığım ilk tayin,dolayısıyla tedirginim.Üstelik eşyada gitmiyormuş daha eşyalarımı bir kez dahi kullanmadan 2 yıl ne yapacağım onları bilemiyorum.Tercih dışı bir yer gelmesinin şokunu atmadan,eşya sorunuyla karşılaştık.Dk bir,gol bir .....
Bu arada bizim yerimizde akdoğan olabilir birlik alevkayası ancak yerleşim yeri nerede bilmiyoruz.:44:

hayırlısı olsun kızlar hakkımızda...benim eşim 2 senedir Bingöldeydi ayrıydık götürmemişti bizi...şimdi Kıbrısa gitmek istiyoruz ayrı gayrı zor oluyor...hele de çocuk varsa ...
tamamen tercih dışı bir yer geldi...manisa istiyorduk ne alaka anlamadık ama hayırlısı..kim duysa ooooooooo 2 sene tatil diyor çok seviniyor...

shatiel eşyalar varmış ama eskiymiş illa bi tadilat falan olacak sanırım...eşyaları bu nakliyat firmaları varya onların depoları varmış aylık kira şeklinde ahşap konteynırlarda saklanıyormuş...biz öyle yapıcaz atsan atılmaz satsan satılmaz napcan işte...hem kızım var hemde hamileyim şükür tabi de bebekte yeni doğmuş olacak İnşallah sağlıkla gelsinde...bayağı bir değişiklik bizi bekliyor...hakkıımızda hayırlısı olsun sağlıkla mutlulukla İnşallah...

İnsanın aklından aynı anda milyonlarca şey geçer mi, benim geçiyor..
kaç gündür uyku nedir bilmiyorum, nasıl bi duygudur bu nasıl bi karmaşa... hayatımı zorlaştıran insanlar var tüm bu skıntıalrımın yanı sıra. askeri okulda ayrıydık, nişanlandık foça komando çıktı ayrıydık, 7 aylık evliyiz ve yine ayrılık yolu görünüyor... aklımın köşelerini zorlaıyorum ama kesin bi çöztüm yok. memlekete gideyim diyorum orda eşmi ailesi var , huzur yok. ailemle kalsam bile sorun çıkarabilecek yapıda insanlar. ki ben nderde olursa olayım eşimin Çukurcada olduğunu bilmek bile beni mahfetmeye yetiyor. sürekli güçlü olma görevinin bana verilmesinden çok yorgunum. büyümüyorum ,resmen yaşlanıyorum g,ibi hissediyorum, ki daha 22 yaşındayım. şimdi ne yapsam bilmiyorum. Çukurca kalıncak gibi değil diyorlar, memelekte gitmek istemiyorum, İstanbuldada tek başıma kalmamma eşim müsade etmiyorum. Çukurcaya giden ,bilen var mı ? cevaplarınız bekliyorum. Diliyorum herkesin hayati bir gün düzene girer..

aynı yere çıkmış bizimde 20. sınır tugayı..
bi yönden iyi tabur ya da dış karakol olmadığı için tugayın içinde kalacaklar..
ama eş görütürülme durumu yine de zor gibi....

canım senin atanma durumun bakış açını değiştirebilir.
ben çalışmıyor olsaydım kesin kafayı yemiştim.
inşallah istediğin gibi olur durumlar.

o yüzden çalışmayan arkadaşlara oyalanacak kadar da olsa bir işe girmelerini öneririm.
zira bu süreç çok zor.
her sabah eşinizden önce gazete ve tv lerden haber beklemek...
evin önünde askeri araç görünce kaçmak...
allah sabır ve güç versin hepimize.

bu arada doğuya gidecek olanlara bir uyarı,
eş götürülebilecek gibi yer bile çıksa her an her göreve gidebiliyorlar.
durumları çok değişken. özellikle jandarma dışı sınıflar, sürekli kaydırma...
ancak benim eşim gibi karakollara tayini çıkan varsa kesinlikle gitmemenizi öneririm,
3-4 ay eşinizi aynı şehirde bile olsanız göremezsiniz.

kaç gündür uyku nedir bilmiyorum, nasıl bi duygudur bu nasıl bi karmaşa... hayatımı zorlaştıran insanlar var tüm bu skıntıalrımın yanı sıra. askeri okulda ayrıydık, nişanlandık foça komando çıktı ayrıydık, 7 aylık evliyiz ve yine ayrılık yolu görünüyor... aklımın köşelerini zorlaıyorum ama kesin bi çöztüm yok. memlekete gideyim diyorum orda eşmi ailesi var , huzur yok. ailemle kalsam bile sorun çıkarabilecek yapıda insanlar. ki ben nderde olursa olayım eşimin Çukurcada olduğunu bilmek bile beni mahfetmeye yetiyor. sürekli güçlü olma görevinin bana verilmesinden çok yorgunum. büyümüyorum ,resmen yaşlanıyorum g,ibi hissediyorum, ki daha 22 yaşındayım. şimdi ne yapsam bilmiyorum. Çukurca kalıncak gibi değil diyorlar, memelekte gitmek istemiyorum, İstanbuldada tek başıma kalmamma eşim müsade etmiyorum. Çukurcaya giden ,bilen var mı ? cevaplarınız bekliyorum. Diliyorum herkesin hayati bir gün düzene girer..

AYY KIYAMAM ÇOK ZOR
allah yardımcın olsun.
her zorluk bir sınav gibi düşün, herkes farklı farklı sınavlardan geçiyor.
biraz daha güçlü olacaksın yapacak bişey yok.
iki yıl sonra güzel bir yere tayininiz çıkacak orayı düşün. sabret...
(iki yılmı sizinki bilemem ama, oralar genelde 2 diye biliyorum)

İyi akşamar kızlar. Bizim de Bayburt a gidiyoruz. Urfaya çok alışmıştık rahattık burada...Ailelerimiz rahatca gelip gidiyordu. En azından eşimle gidiyorum ben de. Ağustos eş durumunu bekliyoruz artık...
İnşallah herkes için hayırlısı olur. Ayrı kalacaklara şimdiden sabır sebat...Öpüyorum hepinizi...

biz geçen sene evlendik, bu ev eşyalı oduğu için eşya almadk, kıbrıs da eşyalı olduğu için iyi oldu açımızdan..
evet eşyalar eskidir haliyle, artık gidince görücez napalım..

AYY KIYAMAM ÇOK ZOR
allah yardımcın olsun.
her zorluk bir sınav gibi düşün, herkes farklı farklı sınavlardan geçiyor.
biraz daha güçlü olacaksın yapacak bişey yok.
iki yıl sonra güzel bir yere tayininiz çıkacak orayı düşün. sabret...
(iki yılmı sizinki bilemem ama, oralar genelde 2 diye biliyorum)

evet iki yıl,diliyorum çabukca , sorunsuz bi şekilde akıp gider...

tulaycım canım ne gunlerımız gectı bu topıkte :))) eskılerden kımsecıkler yok bı ruyanaz var neler konusuyorduk aklıma geldıde

sen nasılsınnn

hakkari çukurca...diyecek söz yok..
hakkımızda hayırlısı olsun.....
Canım güçlü olmalısın, sayılı zaman nasılsa göz açıp kapayıncaya kadar geçer. Allah eşlerimizi korusun...

Arkadaşlar merhaba ben bir kamu kurumunda memurum eşimin tayini eş götürülemez yere çıktı şu andada başka bir ildeyiz ben bu durumda ailemin yanına tayin isteyebilirmiyim şimdiden teşekkürler

Canım sizin kurumda nasıl bilmiyorum ama bizim kurumda normal tayinler eş durumu, il içi , il dışı olarak üçe ayrılır. Bir de anormal olanlar var ; sağlık durumu gibi. Eğer benzerse il dışı tayinle gidebilirsin. Eş durumu ile seni atamazlar, Çünkü eş durumuyla sadece eşinin çalıştığı il sınırları içerisine atanabilirsin. Hatta tayin sırasında istenen belgeler arasında eşinin çalıştığı kurumdan belge istenir vs. Yani memlekete atanabilmen için il dışı kalıyor . Buna da puanın yeterse tabi... Kolay gelsin umarım gönlünce olur herşey...
benim nişanlım daha yeni batıya geldi, 8 yıl kalcak. bu durumda doğu istemek saçma olur bize.
o yüzden en mantıklsıı ben atanıp eşimin yanına gitmem.
ama öğretmenlik eş durumu da öyle saçma bişeye bağladılar ki.
eylülde başlıyor staj durumu bir yıl sonra süresi dolmadan eş durumu isteyemiyorsun.
süre dolduktan sonrada eş durumu tayinleri bitmiş oluyor, bu sefer haydiii bir yıl daha bekliyorsun.
ara tayinler, olağanüstü durumlarda nasıldır henüz bilmiyorum.
aman neyse hayırlısıyla atanayım da, gerisi gelir bi şekilde.
Canım en kestirmesi ilk atamayla eşinin yanına atanman. Ben öyle yapmıştım. Güuya ayrı kalmayacaktık. Gel gör ki başımıza gelmeyen ayrılık kalmadı.

İyi akşamar kızlar. Bizim de Bayburt a gidiyoruz. Urfaya çok alışmıştık rahattık burada...Ailelerimiz rahatca gelip gidiyordu. En azından eşimle gidiyorum ben de. Ağustos eş durumunu bekliyoruz artık...
İnşallah herkes için hayırlısı olur. Ayrı kalacaklara şimdiden sabır sebat...Öpüyorum hepinizi...

Hayırlı olsun canım. Atandığınız birlik sabit bir birlik mi tatlım? Felaket tellallığı yapmış olmak istemem ama sanki taşınır bir birlikmiş gibi hatırlıyorum ben orayı. Eşlerimiz aynı sınıftı diye hatırlıyorum. Özellikle yazmamıştı benim eşim.:26:

hayırlı olsun diyeyim öncelikle benim eşimde çukurcada bu sene dönüyor bende eşimle gidemedim zaten çok zor günler geçirdik ayrılık çok maalesef zor onu söyleyeyim tugayın lojmanı varmış iyi diyordu ama çalışan için zor ev hanımı olsan kolay olur belki ben iki çocukla gidemedim çalışıyorum zaten kaç defa saldırı oldu çok zor geçiyor Allah sabır versin diliyorum bizimde istanbula çıktı tayin ama suan onu düşünmüyorum Allah bir an önce sağ salim dönsün diye bekliyorum

Son düzenleme:
Canım en kestirmesi ilk atamayla eşinin yanına atanman. Ben öyle yapmıştım. Güuya ayrı kalmayacaktık. Gel gör ki başımıza gelmeyen ayrılık kalmadı.

canım öğretmenlik ilk atamada eş durumu diye bişey yok. puanın nereye yetiyorsa oraya atanıyorsun.
puanım iyi olursa onun olduğu çevreyi yazcam tabiki. ama kısmet işte.
peki sizin ayrılıklar neden oldu, eşinizin görevinden dolayımı bu kez.

hayırlı olsun diyeyim öncelikle benim eşimde çukurcada bu sene dönüyor bende eşimle gidemedim zaten çok zor günler geçirdik ayrılık çok maalesef zor onu söyleyeyim tugayın lojmanı varmış iyi diyordu ama çalışan için zor ev hanımı olsan kolay olur belki ben iki çocukla gidemedim çalışıyorum zaten kaç defa saldırı oldu çok zor geçiyor Allah sabır versin diliyorum bizimde istanbula çıktı tayin ama suan onu düşünmüyorum Allah bir an önce sağ salim dönsün diye bekliyorum

ayrılık gerçektne çok zor, bi kaç defa daha yaşadık, hayırlısıyla gidip dönsünde başkabişye istemiyrum bende. ama şimdiden çok kötü oldum, nasıl geçer 2 yıl bilmiyorum :(

canım öğretmenlik ilk atamada eş durumu diye bişey yok. puanın nereye yetiyorsa oraya atanıyorsun.

arkadaşlar tayini şırnaga çıkan var mı nasıldır oralar

tatlım benim de demek istediğim o zaten, ilk atamayla atanırken eşinin şehrini tercih etmen...Umarım olur

Back