Asker biriyle sevgili olmak, evlenmek

ezgigizem_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2024
99
-9
21
2 3 aydır hayatımda diğerlerine nazan daha iyi ve ahlaklı birisi var galiba. Ama adam komando. Biz tanışırken mülakatlara vs girdi. 2 haftadır da eğitimde. Çok iyi anlaşıyoruz iyiyiz vs ama maalesef istediğimiz gibi iletişim kuramıyoruz. Gitmeden önce her gün saatlerce konuşurduk vs. Oda dün bunu dile getirdi. Saatlerce konuştuğumuz günleri özledim vs. Bazı günler doğru düzgün yarım saat bile telde konuşamıyoruz sadece sms. Bunları da geç adam evlenmek istiyor. Tabi beni daha görmeden nasıl anladın olacağını diyorum bbilmiyorum diyor orası ayrı da. Bu konuyu detaylı konuşmak lazım farkındayım. Sevgiliği geçtim zaten çarşı izni falan aktif olunca giderim görüşürüz de. Adamla evlensem 5 sene sınır dışı görevi var. Ben iletişimi çok seven biriyim. Çocuklarımız olsa babasız büyücek nasıl olur hiç anlamıyorum. Tüm işlerimi kendim yapıcam hep yalnız olucam vs. Evet anlaşıyoruz ama bunları düşününce ayrılasım bırakasım geliyor. Bir sorun olmadan da ayrılmak çok kötü karşı taraf için ama kafam çok karışık sizce ne yapmalıyım?

Hiç görmediği kadınla evlenme planı yapan adam düzgün bir adam değildir. Sadece kim olursa olsun ne olursa olsun evlenmek isteyen nefes alsın yeter diyen bir adamdır.

Gerçi siz de buna takılmayıp evlilik sonrası olabileceklere takıldığınıza göre çok büyük bir farkınız yok gibi görünüyor.

Asker adamlar genelde çok zor insanlar oluyor. Çevremde çok var askerle evlenip psikolojik sıkıntı yaşayanlar. Tabi adamına göre de değişir orası ayrı. Belki sizinki iyidir bilemeyiz. Ama asker adam zor

Hiç görmediği kadınla evlenme planı yapan adam düzgün bir adam değildir. Sadece kim olursa olsun ne olursa olsun evlenmek isteyen nefes alsın yeter diyen bir adamdır.

Gerçi siz de buna takılmayıp evlilik sonrası olabileceklere takıldığınıza göre çok büyük bir farkınız yok gibi görünüyor.
Ya zaten demişim konuşucam bunu diye. Ben evlenmeyi hayal etmedim sadece birbirimizi tanısak ilerlesek evlensek ne olacak diye düşünmek zorundayım.

Bence hiç girmeyin bu toplara. Henüz ortada yoğun bir aşk, sevgi, bağlılık yokken bitirin. Daha yüz yüze bile birbirinizi görmemişsiniz, telefonda dahi konuşamiyorsunuz. Ne paylaşıp, nasıl tanıyıp sevgili olup evleneceksiniz ki?
Ya bende bunu düşündüm işte. Birde bilmiyorum demesi zaten hep fiyasko onu da geç çarşı izinleri olacak giderim görüşürüz ama bu eğitimin zor olmadığı kısmı. Birde daha çok yoğun olduğunu düşünüyorum. Hadi anlaştık evlendik adamı tanımıyor olcam. İlerde kaza bela çocuk olsa çocuklar babasız büyücek. Sorunum olursa anlatamicam bile adama. Bana biraz hayal ürünü gibi geliyor

Yüz yüze ilişki yok, evlilik planı var ve 2 aylık ilişkide. Sizce mantıklı mı? 2-3 ayda kimse kimseye deli divane aşık olup evlilik düşünemez kendinizi kandırmayın.
Ya kandırmıyorum işte onun için yazdım ya fevri mi davranıyorum acaba vs diye. Yoksa bende farkındayım hepsinin. Hadi kaza bela evlensek çocuk olsa illaki cinsel ilişki olucak babasız olacak çocuklar yani. Hani onun parasını da geçtim zaten mesleğim var kendi param var.

Şuan çok fazla konuşamadığınız için bu durum size çekici geliyor olabilir ya da karşı tarafa çünkü ortada merak var konuşamıyosjn acaba şuan ne yapıyor ne saman yazar arar givi beklentilerde olmak aranızda bir bağ oluşturmuş olabilir. Sizi neden hiç görmedi internetten mi tanıştınız? Eğer öyleyse bitmesi en güzeli daha fazla bağlanmadan. Yaşınız kaç? 5 sene sınır dışı diyorsunuz hadi diyelim ciddi yola girdiniz 5 sene evlenmeden durabilir misiniz ondan sordum yaşı ya da evlendiniz çocuk yapmazsınız 5 sene. Yinede hiç görmediğiniz birini sevdiğinizi sanmam sadece konuşma şekliniz ve size hitabı hoşunuza gitmiş.

21 yaşında mısınız? her şey için daha çok erken. sizin 3-5 senede anca birbirinizi tanıyıp evlenmeniz lazım zaten. Adama rest çekmen lazım ''ben şu anda evlilik düşünmüyorum bu konuları konuşmak için erken'' gibisinden.

Polis/asker eşlerine saygım var ama ben yapamazdım galiba. Kaynım pöh, ayın 15 günü görevde. 2 çocuğu var doğudalar yani eşi için çok zor bi durum oluyor bence. Ha o da benzer bi meslekten olduğu için alışıklar ama siz alışabilir misiniz sanmıyorum.

Tabii size bunları düşünmek için erken, 2 ayda ne evlenmek istemesi, yangından mal mı kaçırıyomuş?

Polis/asker eşlerine saygım var ama ben yapamazdım galiba. Kaynım pöh, ayın 15 günü görevde. 2 çocuğu var doğudalar yani eşi için çok zor bi durum oluyor bence. Ha o da benzer bi meslekten olduğu için alışıklar ama siz alışabilir misiniz sanmıyorum.

Tabii size bunları düşünmek için erken, 2 ayda ne evlenmek istemesi, yangından mal mı kaçırıyomuş?
Benim eşim de pöh ve dediğinize katılıyorum. Kaldıramayacak insan evlenmemeli. Hele doğuda çok daha zor, bir de bu sıra bayağı sıkıntılı, bir sıra durulmuştu ortalık.

Konu sahibi, her an eliniz, kalbinizde beklersiniz kritik bölgedeyse. Hasta olsanız gelemez, çocuğunuz hasta olsa gelemez. Hayatın büyük bir bölümünde teksiniz hem anne, hem baba olursunuz. İzinler kapalı ise tatil planınız olmaz, daha doğrusu önceden hiç bir şeye planınız olmaz. Günlük, veya anlık gelişir.

Hem çalışıyorum, hem çocuk bakıyorum, hem eşimin sağlam geldiği her güne dua ediyorum 😔

Ek olarak en çapkın meslek gurubu 1. Sıra Asker, 2. Sıra polistir.(istisnalar çok az) Ve genelde askerlerin klasik yalanı "Evlenmek" telefonu açmama sebepleri sizden başkasınında olması. Eğer cinsellik yaşarsanız o telefon hiç açılmaz hevesi geçince. Sizin tek olmadığınızı eminim ama ispatlayamam.

Benim eşim de pöh ve dediğinize katılıyorum. Kaldıramayacak insan evlenmemeli. Hele doğuda çok daha zor, bir de bu sıra bayağı sıkıntılı, bir sıra durulmuştu ortalık.

Konu sahibi, her an eliniz, kalbinizde beklersiniz kritik bölgedeyse. Hasta olsanız gelemez, çocuğunuz hasta olsa gelemez. Hayatın büyük bir bölümünde teksiniz hem anne, hem baba olursunuz. İzinler kapalı ise tatil planınız olmaz, daha doğrusu önceden hiç bir şeye planınız olmaz. Günlük, veya anlık gelişir.

Hem çalışıyorum, hem çocuk bakıyorum, hem eşimin sağlam geldiği her güne dua ediyorum 😔

Ek olarak en çapkın meslek gurubu 1. Sıra Asker, 2. Sıra polistir.(istisnalar çok az) Ve genelde askerlerin klasik yalanı "Evlenmek" telefonu açmama sebepleri sizden başkasınında olması. Eğer cinsellik yaşarsanız o telefon hiç açılmaz hevesi geçince. Sizin tek olmadığınızı eminim ama ispatlayamam.
Evet, herkes kendini tanır neticede. Eltim de asker, ikisi de mesleğine aşık insanlar o yüzden onlar için sıkıntı olmuyor (gibi duruyor, içlerini bilemem tabii) ama ben 2 çocukla tek başıma senenin yarısını geçiremezdim mesela bana aşırı zor geliyor. Rabbim size de kolaylık versin eşinize de 🙏🏿

2 3 aydır hayatımda diğerlerine nazan daha iyi ve ahlaklı birisi var galiba. Ama adam komando. Biz tanışırken mülakatlara vs girdi. 2 haftadır da eğitimde. Çok iyi anlaşıyoruz iyiyiz vs ama maalesef istediğimiz gibi iletişim kuramıyoruz. Gitmeden önce her gün saatlerce konuşurduk vs. Oda dün bunu dile getirdi. Saatlerce konuştuğumuz günleri özledim vs. Bazı günler doğru düzgün yarım saat bile telde konuşamıyoruz sadece sms. Bunları da geç adam evlenmek istiyor. Tabi beni daha görmeden nasıl anladın olacağını diyorum bbilmiyorum diyor orası ayrı da. Bu konuyu detaylı konuşmak lazım farkındayım. Sevgiliği geçtim zaten çarşı izni falan aktif olunca giderim görüşürüz de. Adamla evlensem 5 sene sınır dışı görevi var. Ben iletişimi çok seven biriyim. Çocuklarımız olsa babasız büyücek nasıl olur hiç anlamıyorum. Tüm işlerimi kendim yapıcam hep yalnız olucam vs. Evet anlaşıyoruz ama bunları düşününce ayrılasım bırakasım geliyor. Bir sorun olmadan da ayrılmak çok kötü karşı taraf için ama kafam çok karışık sizce ne yapmalıyım?
Kafanda bu fikir varken adamı meşgul etme en kısa sürede ayrıl. Herkesin zamanı kıymetli. Sen veya o belki hayatını daha güzel noktaya taşıyabilecekken birbirinize ayak bağı olmayın.

Evet, herkes kendini tanır neticede. Eltim de asker, ikisi de mesleğine aşık insanlar o yüzden onlar için sıkıntı olmuyor (gibi duruyor, içlerini bilemem tabii) ama ben 2 çocukla tek başıma senenin yarısını geçiremezdim mesela bana aşırı zor geliyor. Rabbim size de kolaylık versin eşinize de 🙏🏿
Amin 🙏 Onlarınki daha zormuş, Allah hepsinin yardımcısı olsun 🙏

Herkesin hayattan beklentisi farklı ama ben tayin sistemiyle çalışan hiçbir meslek grubunda ne kendim bulunmak isterim ne de eşimin bulunmasını isterim. Ben yerleşik hayat seven, sürekli tetikte olmak istemeyen, düzenimin bozulmasından rahatsız olan biriyim. Açıkçası polis ve askeri geçtim öğretmen bile olsun istemezdim eşimin tayin durumu varsa.

Bir arkadaşım böyle biriyle görüşmeye başladı aileler aracılığıyla. Whatsaptan ilk görüntülü görüşmede evlenmek istediğini söyledi, allem etti kallem etti arkadaşımı 2 ay içerisinde söz nişan kıvamına getirdi sonra evlendiler hemen.
Bir gün sohbet arasında meslekten dolayı kız bulmanın zor olduğundan bahsetmiş ve biraz kurcalayınca arkadaşım, kendisinin tamamen kaçırılmadan evleneyim tarzında bir evliliğe kurban gittiğini öğrenmişti.
Zorlu meslek bahsettiğiniz meslek, yapamam diyorsanız ki diyorsunuz girmeyin bu yola.

Ben yapamazdim, kendim bile tayin soz konusu oldugu icin hayatimda keskin bir degisiklik yaptim.
Iyi dusunun herkes yapamaz bastan karar vermis olmaniz lazim

X