Aşk evliliği mi mantık evliliği mi yapmalı

Ask evliligi yapsan ilerde yasayacagin sorunlar sana herzaman "Nerden sevdim su adami ya" "Ne aptalmisim ya" dedirtecektir.

Mantik evliligi yapsan ilerde yasayacagin sorunlar sana herzaman "Iste sevdigim bir adam olsaydi böyle olmazdi" "asik olmak nasil acaba" dedirtecektir.

Her ikisininde ilerde cok mutlu bir evlilik yasacagimizin garantisi yoktur. Önemli olan evlenecegin insan hakkinda hep su üc soruyu sormak.

1. Bir ömür bu insanla gecermi??
2. Bana gercektende hak ettigim degeri veriyormu?
3. Ailesi, Cevresi ve kendisi benim ailemle cevreme ve bana uyumlumu??

Tabiki tamamen duygusuz bir sekilde evlenmek olamaz sevmeden hoslanmadan lakin bence körükörüne asik olacagima yavas yavas asik olmak daha güzel...

Allah herkezin mutlulugnu daim etsin.a.s.

bence aşk sevgi olmazsa evlilik asla yürümez sevmediği biriyle insan bir evi paylaşamaz.iki taraf içinde çekilmez olur herşey büyür ve batar.ama sevgiyi kaybetmemek için de saygı şart.saygının olmadığı yerde sevgiyi aramayın derim.evlilik çok güzel birşey ama gerçekten sizi hakeden birisiyle yaparsanız.ayrıca çokta zor bişey evlilik ama ailelerde çok önemli kapınızı kapattığınızda herşey evinizde kalırsa hiç bir sorun olmaz.birde olgunlıuk ve sabır şart dışardakilere karşı.bazı şeyleri görmezlikten gelmeniz gerek eşinizi seviyorsanız.unutmayın kimse dörtdörtlük değildir.:asigim:

işte bu üç soru mantığa giriyor...aşık olduğun zaman bu sorular aklına bile gelmiyor...
amin...inşallah herkesin kalbine göre verir..

her ikisinden de azar azar olmalı orta karar yani kuru kuru ask kuru kuru
saygıda yetmiyo cnm

aşk olmadan evlilik olmaz ama mantıklı birisiyle evlenmek en doğrusu
ikiside olsun

aşk ve mantık..ikisinin de birarada olması çok zor..aşık olduğun zaman mantıklı düşünemezsin ...mantık istediğin zaman da aşık olamazsın ..aşk ısmarlama yaşanacak bişi değil ki...bence yüreğinin sesini dinlemeli...bütün bunları diyorum da bu işler kader kısmet işleri...:asigim:

co üzüldüm yasadıkalrınıza bu tarz sorunalrı bende annemde gördüm.yasadık yasandı anneminkide ask ewliliği seviyorum ama hayatım gitti diyorr banada sen mantıklı karar wer diyorr ama ben sevgi istiyorum sevilmek nasıl bişey onu tatmak isityorum mantığıma uyan birini sevicek oluyorum hobaaa kırmızı kart yanlış secim bu sefer doğru insan gelsedee güven olmuyoo we ben böle sevgia cı dolanıyorum artalıkt arkadaslarım çift iken ben tek dolaşıyorum ne kadar dostu olsada insanın eksiklği hissediliyoo istiyorum ama olmuyoo hep tek yine tekk...

bende ask evlliligi diyorum kimin ne olacagi ne cikacagi bellimi. en azindan sevdigine katlanirsin. ben sevmedigime dokunamam bile. bi yerde duymustum: kisa vadeli bir karar alacaksan mantiginla davranmalisin yani ask

mesajınıza cevap biraz geç kaldı ama ben fazla eleşti aldım..neyse ki atlattım..teşekkürler arkadaşım..a.s.

ben evlenirken aşk evliliği yaptım, ama mantığımı da göz ardı etmedim hiç.
körü körüne aşık olmamak gerek.
aşıktım ama aynı zamanda hataları da görüyordum. aşık olmam eşimin hatalarını görmemi engellemedi ama kabullenmemi sağladı.
mantık olarak da uygun bir evlilik yaptığımı düşünüyorum.

çocuklarımın da aşk ve mantığın beraber olduğu evlilikler yapmasını isterim. çocuklarım mantık evliliği yaparsa, evlendikten sonra başka birinde aşkı bulmalarını istemem.

sizin adınıza üzüldüm, insanın yazgısı güzel olacak derler ya, hakikaten öyle....
ben yazgıya inanırım. belki fazla kaderci gözükeceğim ama....aşk yada mantık, herkesin bir yerde nasibi var. ve yazılmışsa alnına nasipten öteye geçemiyorsun. istediğin kadar mantıklı ol yada kör kütük aşık, sonunda kaderinde kim varsa o oluyor. ben ne kör kütük, gözü kara aşıktım ne de mantığın kıyılarında dolaştım.

şükür diyorum sadece Allahın sevgili kuluyum ki iyi bir eş ve en önemlisi iyi bir baba olan eşimle evlendim. bundan sonrası için bir şey diyemem ama umarım hayırlı olanı yaşarım.ve umarım hepimiz hayırlı olanı yaşarız

canım çok zor günler geçirmişsin...Allah yardımcın olsun...ama ben aşk evliliği değil de mantık evliliği yapılmalı sözüne çok katılmadım...sonuçta mantık evliliği yaptığın kişinin de sana ilerde ne yapacağı, nasıl davranacağı belli olmaz...ama göz göre göre de sırf aşıksın diye daha baştan kendini belli eden biriyle de evlenilmez ama aşk insanın aklını başından alıyor işte bazen...aşk başa gelince, akla yer kalmazmış...

Bu konuya fazlasıyla dahil olduğumu hissederek yazıyorum arkadaşlar ,ben mantık evliliği yaptım ama hayatımın en büyük mantıksızlığını yaptığımı acı tecrubelerle öğrendim ve 1senedirde boşanma mücadelesi veriyorum.Sevdiğinle değil seni sevenle evlen sözüne olan inancımla evliliğe adım attım çok sevildiğimi düşünüyordum ama evliliğin ertesi sabahı eşim olacak şahısta değişimler başladı nasıl olsa imzayı attı bir yere gidemez havalarına girdi ama yanıldı,birsürü akılalmaz olaydan sonra evi terkederek boşanma davası açtım,işte böyle yani ne aşk ne mantık önemli olan dürüst insan bulabilmek,evlilik kumar gibi bişey kimi kazanıyor kimiside kaybediyor(

mümkünse hem ask hem mantık evlılıgı olsun
bıde yesıl gozlu 190 boyunda olsun
bıraz da suyundan olsun...

saka bır yana arkadaslar duzgunce sectıgımız bınbır elemeyle sevgılı olarak aldıgımız sevgılıler bıle hainlık yapıp gun gelıp dunyanın en kötu ınsanı olabılıyorsa sızın ıcın, ozaman evlılıkte nasıl karar verıcez dogru ınsana, cok zor cok allah yardımcımız olsun hepımızın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…