- 30 Mayıs 2020
- 13.059
- 49.302
- 528
- Konu Sahibi izmirlibjkkartal
-
Kod peki?Bana attırmadılar iki aşıda dagiggles
Hayır..Kod peki?
O da mı gelmedi telefonuna?
İnşallah aşıdır kardeşHayır..
Bana ne verdiler şimdi ben bi korktum
Bizde öyle birşey de olmadıEvet tabi ki, onayını veriyor aşı olan kişi. Online portaldan smsle bir kod geldi, onu hemşireye verdim.
Ayni durumdayızHayır..
Bana ne verdiler şimdi ben bi korktum
Aşınızı olduysanız neden korkuyosunuz peki. Aşı olmayan korksun madem.İmza attım bende.
Doğuma girerkende eşime imza attırdılar mesela. Sezaryen olduğum için mi bilmiyorum ama her imza attığımız için kötü düşünmemeliyiz.
He birde aklıma gelmişken yazayım. Aşı olmayan vatandaşlar için umarım kışın kısıtlama gelir. Olanlar olarak daha fazla madur edilmek istemiyorum ben. Çoğu ülke de aynen bu dediğimi yapıyor. Önceden aşı yok diye bas bas bağıranlar şimdi aşı sorgular olmuş. Cidden gülüyorum. Hani bir söz varya bimde satılan çiğ köfte yiyip, aşıyı sorgulayanlar
Böyle bisey imkansız.Diger herşeyi geçtim tl kod gelmeden sistem zaten izin vermiyor asiya.Merhaba size birşey sormak istiyorum. Annem randevu falan almadan aşı oldu. İmza falan atmadı. Telefona kod falan birşey demedi zaten. E nabızdan baktım aşı gözükmüyor. Hes uygulamasını indirdim. Oradada gözükmüyor. Annem şehir dışında. 6sından sonra aşısız olanlar şehir dışına çıkamayacak ya annem aşısız gözüküyor, şehir dışından gelemez mi. Gidip sisteme ekletme gibi birşey var mı acaba. Aşı kartı falan da vermemişler.
Ha ha bu da klişe bir cevap. Aşı korona olmaya engel değil, ağır geçirmeyi önlüyor. Korkuyla da alakası yok aslında dediğim şeyin. Keşke biraz okusanız da öyle yazsanız. Komik oluyor çünkü. Hemen açıklıyayım siz ve sizin gibi aşı olmayanlar bunu varyasyonlu olarak devam ettirecekler ve hiç bitmeyecek. Ölümler sürekli artacak ve bu da kısıtlamaları beraberinde getircek. Şeyi merak ediyorum yakında hiç bir yere pcr tesi olmadan girilmeyecek , ülkeler aşı kartı olmadan almayacak. O zaman da böyle davranacak mısınız? Bir sizin aklınıza geliyor değil mi, aşı olanların endişelenmesinin saçma olması. Her konuda avrupa dersiniz ama bua gelince acaba içine ne konduuu dersiniz.Aşınızı olduysanız neden korkuyosunuz peki. Aşı olmayan korksun madem.
Olmayanlara ben devlet olsam asla sevlet hastanesinde bakım yapmam. Doktorlarımız eşek başı mı ya ? Neden kendine düşeni yapmayana devlet baksın ki ? Yazık değil mi doktorlarımıza. Aşısızlar hastalanınca ceplerinden çıksın para.Super
Ben de şuna gicik kapıyorum.
Asidan önce hani asi nerde bu devlet?diye bağır bağır çığırtkanlığı yapanlar şimdi gelmiş asi olmam.
Hemde aşıyı devlet kendi yapmadı.
Avrupa yaptı.
Herkesin hayranlıkla örnek aldığı Avrupa.
Türkiye de olsa hadi beceremez diye düşünülerek olmazlardi ki ben Türkiye deki doktorlara aşırı güveniyorum.
Ki Almanya dan geldi aşı hala neyin yarışı?
Ve dünya da asisizlara aşırı kisitlama var.
Bizim okulda pcr testi zorunlu diye ogretmenlerin yarışı isyanda.
Oldu hem asisiz ol hem de rahatca benim yanımda takil.
Bir saat konuştu eşi doktor olan bir öğretmen de asisizi ikna edemedi.
Karşı değilim ama olmayacagim diyor.
Başınıza birşey gelirse sorumluluk kabul eden kimse yok. Twittera girin bir bakın insanlar aşıdan sonra neler yaşamış..şu an ne yazık ki biz kobayız deneme aşısı bize yapılıyor.Elbette etkilenmeyenler de var..ben aşı karşıtı değilim ama mRna aşısını ailecek yaptırmayacağız. Çok okudum ve şunu gördüm aşı olan da ölüyor olmayan da.. aşı olanda hafif ya da ağır geçirebiliyor olmayan da.. ve o kadar saçma ki insanlara önce sinovac dediler sonra geçersiz biontech dediler üç yetmez beş dediler. Şu ülke sadece şu aşıyı kabul ediyor dediler..iki aşı oldu üçüncüyü olmadığı için öldü dediler.. haberlerde sürekli korku politikası..bir sürü gariplik..eminim yazımı beğenmeyenler olacaktır..olsun bu benim bedenim benim ailem..ve benim iznim olmadan kimse dokunamaz.. inşallah sağlıklı günler görürüz ülkece.Arkadaslar öncelikle şunu belirtiyim aşı karşıtı değilim.
Bu Aşılara karşı aklımda bilinmezlikler ve korkular var. Ben gebelik isteyen bunun için yumurta takibi yaptıran bir kadınım yaşayan bilir süreç hızlı olmuyor malesef dolayısıyla aşı olup olmama konusunda son derece tereddütlerim var.
Aşı yapılma aşamasında imza atılıyor diye bazı yerlerde okudum sorumluluk şahsıma ait diye imza atılıyormuş bazı kurumlarda.
Bu aşı firması sorumluluk kabul etmiyor diyenler var.
Şunu belirtmeliyim ki yediğimiz içtiğimiz birsürü şeyin ne olduğunu bilmiyoruz fakat bunları uzun dönem yedik içtik yan etkileri az çok öğrendik fakat aşının uzun dönem sonucunun olmaması beni son derece ürpertiyor.
Şöyle bir araştırma yaptım mart ayında aşılama yoktu varsada çok ama çok azdı (martta aşı varyok tam hatırlamıyorum) mart vaka sayısı 62 binlerde ölüm 180lerde.. günümüze baktığımda aşılama oranı tc nüfusunun yüzde 44ü yani neredeyse yarısı hatta tüm ileri yaş aşılandı. Buna rağmen vaka sayısında düşüş marta göre gayet iyi 23 binlerde seyrediyorken ölüm oranı 290 lara dayandı.
Yani şimdi aşı yokken vaka çoktu ölüm azdı.
Aşı arttı vaka az ölüm çok.
Ne olursunuz aklımdaki şu sorulara mantıklı cevaplar verecek aşıya beni ısındıracak birilerinden yorumlar bekliyorum..
Ne kadar çirkin ve ayrıştırıcı bir üslup..senin aşının parası da benim cebimden çıktı.. insanların vücudu kutsaldır sen oldun diye herkes olmak zorunda değil..haber izleyerek değil araştırarak yerli yabancı makaleler videolar izleyerek karar verinOlmayanlara ben devlet olsam asla sevlet hastanesinde bakım yapmam. Doktorlarımız eşek başı mı ya ? Neden kendine düşeni yapmayana devlet baksın ki ? Yazık değil mi doktorlarımıza. Aşısızlar hastalanınca ceplerinden çıksın para.
Asıl klişe sizin cevabınız. Sorgulayın biraz herşeyi tanımadığınız insanların hakkında da bilginiz yoksa fikir beyan etmeyin lütfen. İsteyen istediğini olsun beni zerre ilgilendirmez herkesin kendi tercihi.Ha ha bu da klişe bir cevap. Aşı korona olmaya engel değil, ağır geçirmeyi önlüyor. Korkuyla da alakası yok aslında dediğim şeyin. Keşke biraz okusanız da öyle yazsanız. Komik oluyor çünkü. Hemen açıklıyayım siz ve sizin gibi aşı olmayanlar bunu varyasyonlu olarak devam ettirecekler ve hiç bitmeyecek. Ölümler sürekli artacak ve bu da kısıtlamaları beraberinde getircek. Şeyi merak ediyorum yakında hiç bir yere pcr tesi olmadan girilmeyecek , ülkeler aşı kartı olmadan almayacak. O zaman da böyle davranacak mısınız? Bir sizin aklınıza geliyor değil mi, aşı olanların endişelenmesinin saçma olması. Her konuda avrupa dersiniz ama bua gelince acaba içine ne konduuu dersiniz.
Anladım kadarıyla çocuk düşünüyorsunuz bu doktora göre değişiyor kimi 3 ay korun diyor kimi 1 ay kimi de koruma önermiyor bende çocuk düşünüyorum ve aşımı oldum koruma önermedi ama ben 2 hafta korundum ama korunmasam sa bi şey fark etmezmiş rahim duvarım ince olduğundan çocuk tutmuyormuş çatlamıyormuş kalınlaşması için ilaç kullanıyorum tutunabilecek kalınlığa geldi hala kullanıyorum çatlatma iğnesi de vurundum inşallah bu sefer tutar ayın 9 da gebelik testi yapcam bakalımArkadaslar öncelikle şunu belirtiyim aşı karşıtı değilim.
Bu Aşılara karşı aklımda bilinmezlikler ve korkular var. Ben gebelik isteyen bunun için yumurta takibi yaptıran bir kadınım yaşayan bilir süreç hızlı olmuyor malesef dolayısıyla aşı olup olmama konusunda son derece tereddütlerim var.
Aşı yapılma aşamasında imza atılıyor diye bazı yerlerde okudum sorumluluk şahsıma ait diye imza atılıyormuş bazı kurumlarda.
Bu aşı firması sorumluluk kabul etmiyor diyenler var.
Şunu belirtmeliyim ki yediğimiz içtiğimiz birsürü şeyin ne olduğunu bilmiyoruz fakat bunları uzun dönem yedik içtik yan etkileri az çok öğrendik fakat aşının uzun dönem sonucunun olmaması beni son derece ürpertiyor.
Şöyle bir araştırma yaptım mart ayında aşılama yoktu varsada çok ama çok azdı (martta aşı varyok tam hatırlamıyorum) mart vaka sayısı 62 binlerde ölüm 180lerde.. günümüze baktığımda aşılama oranı tc nüfusunun yüzde 44ü yani neredeyse yarısı hatta tüm ileri yaş aşılandı. Buna rağmen vaka sayısında düşüş marta göre gayet iyi 23 binlerde seyrediyorken ölüm oranı 290 lara dayandı.
Yani şimdi aşı yokken vaka çoktu ölüm azdı.
Aşı arttı vaka az ölüm çok.
Ne olursunuz aklımdaki şu sorulara mantıklı cevaplar verecek aşıya beni ısındıracak birilerinden yorumlar bekliyorum..
Anneme bıdaha soracagım.Hadi kod gelsede sistemde cıkmıyor bısey. O gün saglık ocagına gıttıgı gozukuyor amaBöyle bisey imkansız.Diger herşeyi geçtim tl kod gelmeden sistem zaten izin vermiyor asiya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?