• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşıyla ilgili ?

Yaptığınız karşılaştırma oldukça yanlış. Mart ayında karantinadaydık. Vaka sayısı, ölüm oranı vs. bu doğrultuda şekillendi. Şu an her şey serbest. Aşılama oranı yüksek ama aynı oranda milletin sosyal teması da yüksek. Şu aşamada karantina olsa ölümler de vakalar da çok hızlı şekilde düşer. Aşı olmak ölüm oranını azaltıyor. Ancak virüsün her bünyedeki etkileri farklı olduğu için aşı olan kişilerin de ölüm riski az da olsa var. Mesela geçen gün haberlerde 107 yaşındaki birinin coronayı yendiğini okudum, 3 doz aşısı varmış. Yine haberlerde 36 yaşındaki 2 doz aşılı birinin de öldüğünü okudum. Dolayısıyla aşının yüksek koruma sağladığını ve ölüm oranını azalttığını söyleyebiliriz sadece.

Arkadaslar öncelikle şunu belirtiyim aşı karşıtı değilim.
Bu Aşılara karşı aklımda bilinmezlikler ve korkular var. Ben gebelik isteyen bunun için yumurta takibi yaptıran bir kadınım yaşayan bilir süreç hızlı olmuyor malesef dolayısıyla aşı olup olmama konusunda son derece tereddütlerim var.
Aşı yapılma aşamasında imza atılıyor diye bazı yerlerde okudum sorumluluk şahsıma ait diye imza atılıyormuş bazı kurumlarda.
Bu aşı firması sorumluluk kabul etmiyor diyenler var.

Şunu belirtmeliyim ki yediğimiz içtiğimiz birsürü şeyin ne olduğunu bilmiyoruz fakat bunları uzun dönem yedik içtik yan etkileri az çok öğrendik fakat aşının uzun dönem sonucunun olmaması beni son derece ürpertiyor.

Şöyle bir araştırma yaptım mart ayında aşılama yoktu varsada çok ama çok azdı (martta aşı varyok tam hatırlamıyorum) mart vaka sayısı 62 binlerde ölüm 180lerde.. günümüze baktığımda aşılama oranı tc nüfusunun yüzde 44ü yani neredeyse yarısı hatta tüm ileri yaş aşılandı. Buna rağmen vaka sayısında düşüş marta göre gayet iyi 23 binlerde seyrediyorken ölüm oranı 290 lara dayandı.
Yani şimdi aşı yokken vaka çoktu ölüm azdı.
Aşı arttı vaka az ölüm çok.
Ne olursunuz aklımdaki şu sorulara mantıklı cevaplar verecek aşıya beni ısındıracak birilerinden yorumlar bekliyorum..
Aslinda bu vefatlarin sebebini acikladilar. Sanirim takip etmemissiniz. Su anda dolasimda olan varyantin agresifligi yuzunden daha cok olum yasandigini belirttiler.

Bu Aşılara karşı aklımda bilinmezlikler ve korkular var. Ben gebelik isteyen bunun için yumurta takibi yaptıran bir kadınım yaşayan bilir süreç hızlı olmuyor malesef dolayısıyla aşı olup olmama konusunda son derece tereddütlerim var.
Aşı yapılma aşamasında imza atılıyor diye bazı yerlerde okudum sorumluluk şahsıma ait diye imza atılıyormuş bazı kurumlarda.

Şunu belirtmeliyim ki yediğimiz içtiğimiz birsürü şeyin ne olduğunu bilmiyoruz fakat bunları uzun dönem yedik içtik yan etkileri az çok öğrendik fakat aşının uzun dönem sonucunun olmaması beni son derece ürpertiyor.

Şöyle bir araştırma yaptım mart ayında aşılama yoktu varsada çok ama çok azdı (martta aşı varyok tam hatırlamıyorum) mart vaka sayısı 62 binlerde ölüm 180lerde.. günümüze baktığımda aşılama oranı tc nüfusunun yüzde 44ü yani neredeyse yarısı hatta tüm ileri yaş aşılandı. Buna rağmen vaka sayısında düşüş marta göre gayet iyi 23 binlerde seyrediyorken ölüm oranı 290 lara dayandı.
Ne olursunuz aklımdaki şu sorulara mantıklı cevaplar verecek aşıya beni ısındıracak birilerinden yorumlar bekliyorum..
Dünya genelinde aşılama oranı çok düşük ülkeler var. Bir de kararsızlar, korkanlar ve karşı çıkanlar var. Virüs bu insanların arasında dolaşırken mutasyona uğrayarak gelişiyor. Şu an delta ve delta plus varyantı yoğunlukta. Bu varyantlar ciddi derecede ölümcül. Bu yüzden vaka, hasta ve ölüm oranları geçen yıla göre ya da 4-5 ay öncesine göre yüksek. Umarım soru işaretlerinizi giderebilmişimdir.

3 doz aşı olam 108 yaşındaki kadın virüsü yenmiş yeni gördüm haberi daha. Diyeceklerim bu kadar. Biz de olurken tabii Yüzde yüz emin olarak olmadık bir şeylerden ama faydasının daha çok olacağını düşündük ve olduk. Kimse size kesin bir şey diyemez

O kadın da fazla abartmış ama artık ajsjajs

Bu arada bence sinovac çok işe yaramıyor ya da antikorun etkisi geçtiği için başa sardık. Yaşlı grup sinovaclıydı daha çok, muhtemelen onlar hasta oluyordur tekrar. 3. Doz biontech vurduran çok yok. İnsanlar aşı oldum bitti sanıyor. (bilirkişi değilim oturduğum yerden yazıyorum öyle)

Ben aşı konusunu bilim insanı değilsek sorgulamayı doğru bulmuyorum. Özel bir durumu olmadığı sürece aşısı çıkıp da hala aşı olmayana da saygı duymuyorum. Bir şey olacaksa senin canın benimkinden daha mı değerli, al elin al taşın altı.

O kadın da fazla abartmış ama artık ajsjajs

Bu arada bence sinovac çok işe yaramıyor ya da antikorun etkisi geçtiği için başa sardık. Yaşlı grup sinovaclıydı daha çok, muhtemelen onlar hasta oluyordur tekrar. 3. Doz biontech vurduran çok yok. İnsanlar aşı oldum bitti sanıyor. (bilirkişi değilim oturduğum yerden yazıyorum öyle)

Ben aşı konusunu bilim insanı değilsek sorgulamayı doğru bulmuyorum. Özel bir durumu olmadığı sürece aşısı çıkıp da hala aşı olmayana da saygı duymuyorum. Bir şey olacaksa senin canın benimkinden daha mı değerli, al elin al taşın altı.
Kadın yabancı ama o 3 dozu da biontech olmuş olabilir.

Hem yeni varyantlar var hemde artık insanlar salmış durumda. Hastanede bile maske takan yok hastalara maskeni takar mısın demekten gına geldi. Önceden vaka azdı çünkü herkes korkuyordu. Şimdi bulaşıcılık daha fazla. Aşı konusuna gelirsek aşınızı olun, korkmayın.

İş yerimde sizinle aynı korku/kaygılardan dolayı aşısını olmayan ve hastalığa yakalanan, buna rağmen gelen ilaçları da aynı sebepten kullanmayan bir arkadaşım eşiyle beraber hastanelik oldu. Hala atlatabilmiş değiller. 2 doz aşılı servis arkadaşım ve eşi misafirliğe gittikleri arkadaşlarının pozitif çıkması üzerine test yaptırarak pozitif olduklarını öğrendiler, hiçbir belirtileri yok. Çok şaşkınlardı hatta.

Kuruntulara kapılmak yerine hastalığın yarattığı gerçek riskleri düşünün. Lütfen bu riski almayın ve aşınızı olun.

Not: 2 doz sinovac + 1 doz biontech olan gruptayım.

Doktorsunuz sanırım. Size birşey soracağım, ben üç gün önce biontech oldum. Aşı olduğum yer şişti ve ağrıyor. Önceki aşılarım sinovactı herhangi bir sıkıntı yaşamadım.
Bu durum normal mi? Doktora gitmeme gerek var mı enfeksiyon mu kaptım anlamadım🤷‍♀️
Sinovac bende de ağrı yapmamıştı ama biontech yaptı. Normal, merak etmeyin. Birkaç güne geçer.

On
Koddan bahsediyorum bende hanımefendi.kod alınmadan aşı yapılamaz diyorum hergun bin tane aşı yapıyorum
Merhaba size birşey sormak istiyorum. Annem randevu falan almadan aşı oldu. İmza falan atmadı. Telefona kod falan birşey demedi zaten. E nabızdan baktım aşı gözükmüyor. Hes uygulamasını indirdim. Oradada gözükmüyor. Annem şehir dışında. 6sından sonra aşısız olanlar şehir dışına çıkamayacak ya annem aşısız gözüküyor, şehir dışından gelemez mi. Gidip sisteme ekletme gibi birşey var mı acaba. Aşı kartı falan da vermemişler.

1. Yeni varyantlar daha ölümcül.

2. Aşı olmayan kesim halen çok.

3. Herkes saldı sanki virüs yok gibi yaşanıyor. Martta böyle bi şey yoktu.

4. Bu kadar salmaya göre ölüm oranı 10binlerde falan olması lazımdı fakat bu yüzde 40 çift dozlular hasta olup evde atlattıkları için ölüm oranı az.

Back