Aşısız bebekler

Saglik Bakanliginin sundugu bir asi protokolu var. Bunu uygulamayacak doktor ceza alir. Kendiniz uzerinizde istediginiz tasarrufunuz olabilir ancak kendi cocugunuz diye cocugunuza istediginizi yapamazsiniz. Ayrica toplum sagligi soz konusu. Kendi cocugunuzu korumak icin degil, baska cocuklari da (ve gebeleri de ) korumak icin asi oluyorsunuz. Hak yemek buradan kaynakli. Arkadas bu noktaya deginmis.
Konya gibi buyuk bir sehirde oturuyorsunuz, ulkemizde de akin akin gelen asisiz topluluklarin yarattigi hastaliklar malum. Cocugunuzu buyuk riske atiyorsunuz.
Doktorun ceza alacağına dair bir kanun var mı ?

Doktorun ceza alacağına dair bir kanun var mı ?
Yonetmeliklere ve protokollere uygun davranmadigi icin alir. Bir birey sonucta cocuk. Ha bir de asiyla onlenebilir bir hastaliktan asisiz cocuk sakat kaldi veya oldu. O zaman elbet ihmalden anne-baba ve doktor da sorumlu olur. Bu nedenle bakmak istemeyebilir de.

Yonetmeliklere ve protokollere uygun davranmadigi icin alir. Bir birey sonucta cocuk. Ha bir de asiyla onlenebilir bir hastaliktan asisiz cocuk sakat kaldi veya oldu. O zaman elbet ihmalden anne-baba ve doktor da sorumlu olur. Bu nedenle bakmak istemeyebilir de.
😃 Yönetmeliğe göre mesleki anlamda ceza alabilir ama kanuni bir zorunluluğu yok demek istediğim bu . Ayrıca yönetmelik ile ceza tayin edilemez yani adliyelik olmaz. Doktor doğru bilgi verip ebeveyni ikna etsin. Bu onun vazifesi.

Saglik Bakanliginin sundugu bir asi protokolu var. Bunu uygulamayacak doktor ceza alir. Kendiniz uzerinizde istediginiz tasarrufunuz olabilir ancak kendi cocugunuz diye cocugunuza istediginizi yapamazsiniz. Ayrica toplum sagligi soz konusu. Kendi cocugunuzu korumak icin degil, baska cocuklari da (ve gebeleri de ) korumak icin asi oluyorsunuz. Hak yemek buradan kaynakli. Arkadas bu noktaya deginmis.
Konya gibi buyuk bir sehirde oturuyorsunuz, ulkemizde de akin akin gelen asisiz topluluklarin yarattigi hastaliklar malum. Cocugunuzu buyuk riske atiyorsunuz.
Her şeyi bir siz biliyorsunuz..

özel doktorlara gidin isterseniz. veya aşı yaptırmak istemiyorum sizi ilgilendirmez diyin doktorunuza bilmiyorum

Evet ben bilim insanıyım bu arada doğru bildiniz tebrik ederim
😂 sizin gibi herşeyi ben biliyorumcu ebeveynlerden gına geliyor aynen üç beş makale okudunuz diye bilim insanı oldunuz atanmamış öğretmen hanım. Sizin dr makaleleriniz var mı okuyalım arastırmalarınızı 😏Çocugunuz yaptırmadıgınız çocuk felci menenjit vs gibi hastalığa yakalanınca nasıl bir çare bulacaksınız onu da arastırdınız mı bari

Merhaba arkadaşlar , Konya’da bebeklere aşı yaptırmak için baskı yapmayan ya da çok iğne ilaç taraftarı olmayan doktor var mı yardımcı olur musunuz? Ben aşı yaptırmak istemiyorum çocuğuma ve bu konuda polemiğe girmek de istemiyorum, bildiğiniz bir doktor varsa paylaşırsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler ❤️
Zorunlu aşı yok yaptırma yada yaptır demeyeceğim yaşadığım bir olaydan bahsedeyim benim ve eltimin çocukları su çiçeği çıkarttı 4 çocuktan biri aşısız dı ve kör olma tehlikesi atlattı göz bebeğine yakın yerde halen izi var çocuk dr söylediği sözler çok ağırdı yaşadığımız şeyde çok çaresizdi aşısı olan bir kaç gün de iyileşti hafif atlattı aşı olmama sebebi taşınma sırasında aksamıştı aşısı

Doktorların da hemşirelerin de bir yere kadar asi konusundaki tavrı. Kimse size zorla ası yapacak değil. Gider imzanı atarsın yaptirmazsin. Ayrıca da Kuludaki doktorlar yaptirmiyormus dersek oraya mi gideceksiniz?

Kimseyi riske attığımı düşünmüyorum. Herkes kendi çocuğu için en iyiyi ister. Bu bana göre böyle. Ben nasıl yaptıranlara saygı duyuyorsam benim gibi düşünenlere de aynı şekilde yaklaşılmalı.. Ayrıca zorunlu aşı yok.
Toplum bağışıklığı gibi bir tabir duydunuz mu hanimefendi? Sizin sacma dusuncelerinize göre olmuyor o isler, "bon oylo dosonoyorom" diyerek işin icinden cikamazsiniz, sizin yaptirmadiginiz aşı cocugunuz bir gun okula basladiginda onun sınıfındaki cocuklari da etkileyecek, inşallah çocuğunuz ve sizin gibilerle karsilasmaz cocugum.

😂 sizin gibi herşeyi ben biliyorumcu ebeveynlerden gına geliyor aynen üç beş makale okudunuz diye bilim insanı oldunuz atanmamış öğretmen hanım. Sizin dr makaleleriniz var mı okuyalım arastırmalarınızı 😏Çocugunuz yaptırmadıgınız çocuk felci menenjit vs gibi hastalığa yakalanınca nasıl bir çare bulacaksınız onu da arastırdınız mı bari
21 tane uluslararası makalem var evet kadro alamadim ama şükürler olsun öğretmenliğimi yapıyorum.
Evet her şeyi araştırdım hangi hastalık olursa ne yapacağım diye. İlerde bir gün aşı hakkinda araştırırsanız ve algılayabilirseniz siz ne yapacaksınz merak ediyorum.

21 tane uluslararası makalem var evet kadro alamadim ama şükürler olsun öğretmenliğimi yapıyorum.
Evet her şeyi araştırdım hangi hastalık olursa ne yapacağım diye. İlerde bir gün aşı hakkinda araştırırsanız ve algılayabilirseniz siz ne yapacaksınz merak ediyorum.
Ne güzel ama siz öğretmensiniz doktor değilsiniz alanınız değil. Arastırmadıgımı nerden biliyorsunuz Ben çocuğumu riske atmayı düşünmüyorum

X